Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, October 30, 2014

Wilam woog op het moment van schrijven 103.00 kg (bmi: 31.10).

Morgen ben ik 25 weken zwanger en moet ik nog zo'n 13 weken. Vanwege de diabetes gaan ze de bevalling inleiden bij 38 weken, misschien ook wel een weekje eerder. Het gaat best wel goed gezien de omstandigheden. De baby doet het in ieder geval heel erg goed en lijkt gezond na alle testen die we konden doen. Ik zit inmiddels wel in de ziektewet, maar dat schijnt heel normaal te zijn voor vrouwen in mijn situatie. Ik had eigenlijk verwacht tot de kerst te kunnen werken, maar mijn internist heeft me dat snel uit mijn hoofd gepraat. Mijn bloeddruk was erg laag en met de diabetestoestanden erbij vond hij dat ik zo snel mogelijk moest gaan stoppen en dat heb ik gedaan.

Ik heb continu zin in snoepen, chocola is helemaal mijn ding op het moment, maar gelukkig weet ik me nog wel in te houden. Het is gewoon niet zo verstandig om alles in mijn mond te stoppen nu wat ik maar wil. Mijn glucosewaarden moeten zo stabiel mogelijk zijn en dus is gezond blijven eten het devies. Gelukkig krijg ik heel regelmatig een echo zodat ik steeds weer even kan zien waar ik het voor doe.

November 5, 2014 om 01:27
Hoi, wat leuk dat je zwanger bent en wat fijn dat het goed gaat met de baby ondanks de diabetes. Het is een hele puzzel met eten als je zwanger bent en diabetes hebt. Ik heb ondertussen drie kinderen en bij de laatste (geboren maart 2014) is bij mij zwangerschapsdiabetes type 2 vastgesteld. Hoewel ook mijn eerste en tweede kind grote jongens waren (allebei ruim over de 4 kilo), is toen niks opgemerkt. Bij de eerste werd het uberhaupt niet getest en hadden ze niet zo'n grote baby verwacht en bij de tweede is het wel getest, maar kwam er een net niet hoog genoege score uit de glucosetest. Deze keer zat ik net aan de hoge kant en moest ik dagelijks de suikerwaarde prikken. Gelukkig was het voor mij niet nodig om insuline te spuiten. Desondanks was ook de laatste weer een flinkerd met 4,6kilo! Het is een andere vorm uiteraard dan type 1, maar ook daarin kun je met voeding behoorlijk goed sturen volgens mij om je bloedsuiker een beetje gelijkmatig te houden. Voor de laatste zwangerschap had ik me al enigszins verdiept in suikervrije voeding / voornamelijk vrij van geraffineerde suikers en dat bevalt me tot nog toe heel goed. Hoewel ook ik inderdaad regelmatig toch ineens trek krijg in chocola en koekjes. En soms mag ik dat dan ook!

Ik vond je verhaal herkenbaar, vandaar eens even een bericht. Ik wens je een goede zwangerschap en als je het leuk vind, mag je uiteraard een bericht achterlaten bij mij.

Hartelijke groet, Miriam
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan