Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, June 20, 2005

Evamara woog op het moment van schrijven 116.90 kg (bmi: 41.42).

Gisteren hadden we een bbq! In zo'n geval kun je drie dingen doen. Heel streng voor jezelf zijn, jezelf wel iets toestaan maar met mate, of je helemaal klem eten onder het mom van 'het mag best een keertje'. Ik heb gekozen voor de gulden middenweg. Van tevoren met mezelf afgesproken dat ik níet aan de rosé zou gaan (want ik ken mezelf: een roseetje smaakt naar meer, en dan kom ik vanzelf in een stemming waarin 't eten me ook niks meer kan schelen) Daar heb ik me netjes aan gehouden: de hele avond water met ijsblokjes gedronken. Ik ben één van de weinige mensen geloof ik die dol op water is, ik drink het graag dus heb beslist niet het gevoel dat ik mezelf iets heb moeten ontzeggen.

Qua eten heb ik het ook netjes gehouden. Een stuk zalm, een stuk tonijn, wat sla (hadden ze speciaal voor mij met magere dressing aangemaakt) Geen sausjes. Verder komkommer en meloen. Ik ben erg trots op mezelf, zeker als je weet wat er allemaal op tafel stond (de meest verrukkelijke maar o zo calorierijke salades, sausjes, lekkere toetjes die ik zonder blikken of blozen geweigerd heb)

Toen ik 's avonds thuis kwam, had ik voor 't eerst deze lijnperiode een 'moeilijk moment'. Ik had opeens erg veel trek in een paar witte boterhammen met een dikke laag boter en boterhamworst. Ik heb tegen mezelf gezegd: "denk er nog even over na. Je mág het best eten, maar maak die keuze dan wel bewust". Toen ik een kwartiertje iets anders gedaan had, besloot ik het niet te doen: "Ik mag het best, maar ik wíl het niet want ik wil afvallen want ik wil graag een kindje". Op die manier laat ik de keuze aan mezelf en wordt het geen 'niet mogen'. Dat zie ik heel veel: "ik mág dit niet, ik mág dat niet".... en wat verboden is, wordt vaak extra aantrekkelijk. Toch?

Ook qua beweging heb ik gister weer goed mijn best gedaan. Vijf kwartier stevig doorgewandeld, en dat met die hitte. Ik ben nu al benieuwd naar mijn gewicht van vrijdag, heb vanochtend de verleiding kunnen weerstaan om weer op de weegschaal te gaan...

Een fijne dag allemaal, succes voor degenen die moeten werken! (deze dame heeft vrij)


Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan