Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, January 13, 2015

JenniferdeGraaff woog op het moment van schrijven 70.40 kg (bmi: 24.65).

Wie heeft er tips voor sporten? Ik heb een overbelaste knie al voor 3 a 4 jaar, dus dat is het lastige, verder ben ik wel gemotiveerd om te sporten nu en daardoor meer af te vallen! Tips?

January 13, 2015 om 17:03
Ik schrijf nu wel heel vaak in mijn dagboek hihi, nu net even mijn afslankgrafiek even bijgewerkt vanaf 17 december. De échte datum en gewicht waarmee ik begonnen ben. Zo krijg ik een beter beeld van hoevee ik al ben afgevallen en hoe alles loopt :)
Onbekend
January 13, 2015 om 19:49
Misschien is zwemmen een optie?
January 13, 2015 om 20:52
Ja! Daar wil ik waarschijnlijk weer mee beginnen, het zwembad is al een kwartier fietsen. Dus dat zie ik als nadeel ivm me knieën. En steeds dat chloor. Maar het is wel een goede workout!
January 14, 2015 om 04:57
Pilates of kettlebell? En dan gewoon oefeningen uitkiezen waarbij je je knieën niet belast? (Zijn héél veel zittende oefeningen die méga zwaar zijn!) Mag je geen druk op je knieën zetten of ook zo min mogelijk buigen? Ik doe daar veel oefeningen van i.v.m. mijn rug! Heel goed naar je lichaam luisteren, ook na afloop, en dan kom je er vanzelf achter welke oefeningen je echt moet laten en welke je gewoon kan doen.. En bij de meeste weet je al dat dat oefeningen zijn die je beter kan vermijden :-)

En ik zie dat je nóg meer bent afgevallen!! :-D Good job!! Je gaat lekker snel naar beneden!!
January 14, 2015 om 09:33
ja ik dacht ook aan zwemmen. supergoed voor je lijf, en niet belastend.
Je gaat wel goed zeg, nog heel even en je zit onder de 70! Woeiii!
January 14, 2015 om 14:36
Ja! Gaat super nu :D Maar dat kan altijd weer omhoog gaan he, over 2,5 week wil ik onder de 70 zitten (en dan blijvend natuurlijk). Ik mag wel druk op mijn knieen zetten, maar als dit te plotseling gebeurd (zoals sprintjes trekken of bij zware wind hard doortrappen op een heuvel omhoog) dan voel ik een steek in mijn knieen (vooral links) en dan heb ik er de dagen erna nog erg last van.

Ik moet alles gewoon even uitproberen inderdaad, ik ga nu ook aan de slag met buikspieroefeningen, het liefst 5 avonden in de week om een paar rustdagen te hebben.
Hiermee train ik af en toe ook mijn benen en knieen, hopelijk helpt het al!

Ik heb namelijk geen zin om naar de fysio te gaan voor mijn knieen, want ik zou dan geen verbetering zien en het zou alleen maar veel geld kosten. Heb daar al genoeg geld aan uitgegeven ivm hoofdpijn en fysio daarbij.

Maar bedankt voor jullie reacties en tips!
Ik ga zeker lekker doorzetten, en hopelijk zit ik over 2 weken gewoon lekker in de 69 :)
January 15, 2015 om 01:36
Waar komt je hoofdpijn vandaan? Ik heb namelijk 2 punten in m'n schouders waar knopen zitten die vaak hoofdpijn veroorzaken en nog een plakkaat aan beide kanten van mijn schouderbladen waar een probleem zit. Hoeveel oefeningen ik ook doe, ik kom niet van die pijn af, maar masseren daarentegen helpt dan wél weer heel goed! Soms zit het ook behoorlijk diep, dan word je eerst gemasseerd (of masseer je jezelf) en denk je hmm, mnee.. dit is het niet... maar dan ineens zijn de overliggende spieren losgemaakt en voel je de plek waar het ''verkrampt'' en voel je ook hoofdpijn toenemen. Na 5 minuten met extra hoofdpijn te hebben gelopen, stop ik dan meestal en voel ik daarna dat de hoofdpijn langzaam wegtrekt. Ook die plek bij mn schouderblad kan ik goed bij, alleen is dat dan weer niet zo goed voor m'n schouder gewricht aan de andere kant :P Dus die laat ik meestal doen als iemand me wil masseren :-) Weet overigens ook waar de problemen (want dit is nog maar het begin van mijn hele lange lichamelijke problemen lijst :P ) vandaan komen, maar dan zijn dingen die ik niet kan verhelpen, hoe graag ik het ook zou willen... Weet je toevallig hoe je probleem van je knie ontstaan is, of wát er precies mis is? Mijn buurvrouw heeft een hele ernstige blessure gehad aan haar knie door hockey (verdraait geloof ik) waardoor ze ook geopereerd moest worden en nu revalideren, misschien kan ik haar vragen voor wat goede oefeningen? Zij is er heel wat op vooruit gegaan met de oefeningen en een vriendin van haar ook, die nog niet geopereerd is... :-) Wie weet andere, doeltreffendere oefeningen? Ik heb in totaal 5 fysio's gehad en maar 1 kon het probleem vinden... Dus misschien ligt het aan wie je hebt?
January 15, 2015 om 01:47
Dat het er zo ''in schiet'' alsof er ineens iets verschoven is en daarna voelt het allemaal beetje vreemd aan vanbinnen? Als het hetzelfde is dan, voelt het daarna alsof er iets ''smooshy'' gevoel vanbinnen, al kan ik het niet goed uitleggen, beetje als het gevoel van een spons, maar dan pijnlijk en stekend, maar alsof er iets helemaal verkeerd geschoten is? Ik geloof dat shockwave therapie daar wel goed voor is?

Bij mij is het puur het verkeerd in elkaar zitten (botvergroeiingen, daardoor klopt niks bij elkaar in m'n lichaam, waardoor alles uit balans is) dus heeft dat alles geen zin... Ik kan hoogstens mijn spieren goed trainen (maar ook niet teveel, want mag niet teveel bewegen en te zwaar voor mn botten), zodat alles goed op z'n plek blijft en ik een goede houding heb, maar heb ook weer de pech dat ik hypermobiel ben, waardoor je voornamelijk je grote spiergroepen traint in plaats van de kleintjes mee doen, dus dat ik dan weer die grote ga overbelasten + alsnog de verkeerde houding heb... -_-'' Eigenlijk komt het erop neer dat ik mijn hele lichaam opnieuw zou moeten leren gebruiken, maar dat het moeilijk is om dat ook daadwerkelijk te doen en dan nog onbekend is hoeveel ik daaraan zou hebben. Het is me een pakket :P
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan