Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, July 14, 2015

Memeselfandi woog op het moment van schrijven 44.60 kg (bmi: 20.36).

Goedemorgen Iedereen,
We beginnen deze nieuwe week letterlijk lekker fris. Met een lagere temperatuur .Je leven veranderen terwijl je ligt te zonnen - dat klinkt niet verkeerd. Wie de juiste boeken meebrengt op vakantie komt als een ander mens terug.
Intens genieten van je vakantie

Vakantie is een tijd om je dagelijkse leven los te laten, om uit te rusten, nieuwe inspiratie op te doen. Het is dus dé tijd om intens te genieten en met een leeg hoofd te genieten van je vakantiedagen
Door op vakantie meer mindful door het leven te gaan kun je die stemmetjes in je hoofd stil krijgen. Je wordt hierdoor niet alleen veel rustiger en gelukkiger, je beleeft je vakantie ook nog eens veel intenser!
Observeer wat er gebeurt
Observeer wat er om je heen gebeurt, observeer de gevoelens die bij jou naar boven komen. Laat alles rustig gebeuren en doe je best om geen oordeel te vellen. Wees gewoon bewust, en probeer de schoonheid in het moment te zien.
Leren genieten van vervelende klusjes.Gebruik de zogenaamde vervelende klusjes om even tot jezelf te komen.
laat je even helemaal opgaan in het hier en nu.
Vervelende klusjes zijn alleen vervelend als jij ze als vervelend bestempelt. Tot die tijd zijn het simpelweg klusjes. Ervaar dus ook de meest vervelende klusjes als wat ze werkelijk zijn en gebruik ze om je hoofd lekker leeg te maken.
Wees niet zo streng voor jezelf
Moet je van jezelf twee boeken lezen, twee steden bekijken, vijf kerken bezoeken en ook nog een excursie maken in één week? Maak het jezelf niet zo moeilijk en laat je programma lekker los.
Sta jezelf toe om lekker je gevoel te volgen en wees niet zo streng voor jezelf en je medereizigers. Het is goed als je veel dingen doet en ziet, het is net zo goed als je niet zo veel doet en ziet. Laat jezelf lekker vrij van zelf opgelegde verplichtingen, je hebt ten slotte vakantie!
Ga op in lokale nieuwigheden
Beleef dingen die je thuis niet kunt beleven, en ervaar het met volle aandacht. Volg je gevoel en selecteer nieuwe ervaringen die je interessant lijken. Geniet bijvoorbeeld van lokaal eten, doe een bijzonder uitstapje en beleef dingen die je normaal niet zou beleven.
Wanneer je bezig bent met iets nieuws dan is het makkelijker om in het hier en nu te blijven, simpelweg omdat je nog geen routines hebt opgebouwd. Nieuwe ervaringen dwingen je om alert te blijven en hierdoor blijf je veel makkelijker in het moment.

Bovendien maken nieuwe ervaringen je vakantie en je leven rijker. Het zorgt voor mooie herinneringen die je later nog lang kunt koesteren.
Durf niets te doen

Wanneer je op vakantie bent kun je jezelf prima trainen in de kunst van het niets doen. Je hebt op vakantie immers weinig verplichtingen en geen druk programma, dus een tijdje niets doen is makkelijker dan thuis.
Ga gewoon eens ergens liggen of zitten, en doe niets. Laat jezelf niet meeslepen door je gedachten, maar wees simpelweg in het moment. Voel je ademhaling, hoor de vogels, voel de wind langs je tenen, kijk naar de wolken en ontspan jezelf helemaal.
Wanneer je niets doet wordt je ego zenuwachtig. Het wil dingen doen, dingen ondernemen. Je ego wil zichzelf nuttig voelen en zich ergens mee bezighouden. Geef hier niet aan toe, laat je ego maar lekker zenuwachtig zijn. Observeer wat er in je gebeurt en merk dat je ego het na een tijdje opgeeft.

Zodra je ego het opgeeft ben je succesvol niets aan het doen. Geniet van deze rust en deze leegte, je leeft helemaal in het hier en nu en dat maakt je intens gelukkig!
Dat was het ! Ik hoop dat je de artikel met veel plezier leest! Ik wens je een heerlijke week toe. Geniet van deze dinsdag en we spreken elkaar snel weer!
Meme

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan