Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, August 20, 2015

Eresse woog op het moment van schrijven 59.00 kg (bmi: 23.34).

Lovely ladies! Hoe gaat het met jullie? :-)

Hier gaat het wel goed, al ben ik nog wel steeds ziek...
Tot nu toe m'n dagen goed doorgekomen met gezond eten, vaker eten, water drinken en om de dag de 30 day shred doen om m'n lichaam voor te bereiden (en ik moet wel sporten door het veel zitten en liggen, anders gaan m'n rug en heupen weer helemaal vastzitten..) Vandaag ga ik weer iets lekkers produceren wat ook gezond is, zodat ik wat lekkers kan eten tussendoor en mijn vriend ook beter vol kan laten houden, want hij is nu ook langzaamaan mee aan het gaan in mijn gezonde lifestyle. :-)

Wat ik nog even kwijt wil; Ik dronk altijd 3 suikerklontjes in m'n koffie en ben sinds ik ziek ben overgestapt naar 1 per kopje en dat gaat me redelijk goed af! Nog steeds wel wennen, maar het is vol te houden. :P Het enige zoete wat ik écht mis!

Inmiddels heb ik m'n Bootea - teatox pakket binnen gekregen wat ik een aantal dagen geleden heb gekregen en ga dat zodra ik beter ben proberen! Dit is niet zozeer voor het afvallen bedoeld, maar om gifstoffen kwijt te raken (ik mis genen die bepaalde stoffen afbreken, waardoor ik altijd vreemde bijwerkingen krijg, van de simpelste medicijnen al. De reden dat ik dit wil proberen is omdat ik sinds 2 jaar last heb van m'n darmen, weinig energie heb en heel vaak s'ochtends helemaal stijf wakker wordt. Kijken of het hiermee verbeterd! Afvallen is wel een gunstige bijkomstigheid.)

Verder weinig groot nieuws, dagen op bed doorbrengen geeft nooit zoveel avonturen.. Ik zie nog geen verschil op de weegschaal (schommel continue tussen 60/59) maar gelukkig zie ik in de spiegel wel dat m'n buik veel minder opgeblazen is, en hoe ik eruit zie is voor mij belangrijker. :-)

Nu ben ik benieuwd naar hoe het met jullie gaat! Nog leuke plannen voor aankomend weekend??

Xx Mo

August 20, 2015 om 02:32
Jij bent goed bezig zeg. Jammer dat je nog ste ds met je gezondheid zit.
Ik hier moet echt wee aan de afslag zit weer terug op 68... Maar sporten moet gaan helpen ik ben zo een luie doos
Onbekend
August 20, 2015 om 03:27
leuk dat we elkaar volgen!!

ben je ziek? en echt iets met je gezondheid?

--------------------------------------------------------

Vind ik ook! :-D
En ik heb de griep te pakken, nu een week al.... -_-'
Maar verder sowieso een zwak lichaam; botvergroeiingen en een groeistoornis, waardoor m'n botten niet goed in elkaar passen, m'n spieren/pezen dat op moeten vangen en ik daardoor vaak pijnen heb en vaak vast zit of heel erg stijf ben. Verder nog vaak last van m'n darmen, extreme steken die daarbij komen dus dat is vaak wel irritant... En ik mis genen waardoor ik bepaalde stoffen niet kan afbreken (zoals een scala aan medicijnen die ik niet mag hebben) en de stoffen ingekapseld worden in m'n lichaam...

Ben een soort ikea pakket met 50% korting haha! :-P


Aah balen!! hopelijk knap je snel weer op!! Beterschap!
Onbekend
August 21, 2015, gewijzigd door Eresse op August 21, 2015 om 05:20
Jammer dat je nog steeds ziek bent! Hopelijk gaat het snel wat beter.
Heb al veel gehoord over die teatox paketten maar weet niet zo goed of ik het moet geloven.
Het is dan toch de bedoeling geen vaste voeding te eten maar enkel die thee te drinken?
Klinkt me niet zo gezond in de oren, maar ja, als het maar een paar dagen is lukt dat nog wel...
Ben benieuwd naar je ervaring!
Leuk dat je vriend mee wilt doen, die van mij heeft er geen oren naar (hoewel die al een serieus buikje begint te krijgen sinds hij begin dit jaar gestopt is met roken).
Dit weekend krijgen wij een kast geleverd zaterdag dus moeten we thuis zijn om die in ontvangst te nemen, 's avonds gaan we mosseltjes gaan eten, lekkerrrr! Zondag nog niets gepland, maar zou toch graag eens stevig gaan wandelen. Ik heb vandaag ook al vrij, ben vanmorgen gaan lopen en straks ga ik even shoppen :)

Nogmaals beterschap en toch een fijn weekend gewenst!
Groetjes
Evi

-----------------------------------------------------------------------

Hey Evi!

Ja, echt balen... M'n vriend is ook nog steeds ziek (en werd een dag eerder ziek dan ik), dus we liggen beide de hele dag voor pampus haha! Maar gelukkig heeft dat ook wel zo z'n hele leuke en gezellige momenten :-)

Die teatox is alleen een kopje thee in de ochtend (14 dagen) en om de dag een kopje voor je gaat slapen (7 dagen). Het is alleen ter ondersteuning van gifstoffen uit je lichaam werken, maar er wordt wel aangeraden om er gezond (onbewerkt voedsel) naast te eten en 3 x per week bijvoorbeeld ook te sporten. Ik zou NOOIT een teatox doen als ik alleen maar thee zou mogen drinken, mijn lichaam heeft echt z'n voedingsstoffen nodig haha!

M'n vriend zit al een langere tijd er tegen aan te hikken en dat ik nu zo goed op weg ben motiveert hem enorm! Maar is natuurlijk ook makkelijk als ik smoothies en salades maak en ik altijd ook een portie voor hem erbij maak! :-) En allerlei lekkere gezonde bakseltjes die ik maak die hij dan ook wel graag wil proberen, heel lekker vindt en dan vervolgens meer van pakt dan ik :P Maar dan nog vind ik het mega goed van hem dat hij er in mee gaat, want hij had er inderdaad net zo goed gewoon geen zin in kunnen hebben... Maar we wonen ook samen dus hij wordt er continue mee geconfronteerd... :P

Leuk, een nieuwe kast!! Altijd leuk om een nieuwe mooie toevoeging te hebben aan je interieur! :-) Wat voor iets is het?? En lekker zeg, niet zoveel geplanned hebben houdt altijd lekker veel ruimte over voor spontaniteit! Geniet er van!! :-D En succes met je stevige wandeling, het is er prachtig weer voor! :-)

Dank je wel en jij ook een heerlijk weekend!

X Mo
Onbekend
August 21, 2015 om 05:51
Oh dat valt wel mee dan die teatox. Denk dat ik het zo wat dooreen gooi met die detox waar je op sapjes leeft voor een paar dagen. Zie ik mezelf niet meteen doen, maar als je gewoon gezond mag eten, waarom niet :)
De kast is een dressoir in vrij bleek hout. Een tijd geleden hebben we een radiator weggehaald (en twee andere vervangen door zwaardere modellen) om ruimte te hebben voor zo'n kast, mijn vriend wou dat heel graag. Dus ja... :)
Zelf hou ik niet zo van koken, vind het lastig om gemotiveerd recepten te zoeken dus wij eten heel vaak hetzelfde. En m'n vriend is ook zo iemand die vlees en aardappelen (of rijst of pasta) op zijn bord moet hebben want anders is het geen eten. De groenten zijn niet echt van belang. Ook "lust" hij veel dingen niet. Dat maakt het koken er ook niet fijner op. Smoothies en salades zijn al helemaal niet aan hem besteed. Tenzij er een hoop mayonaise in die salade gaat, dan zal het nog net lukken ;) Vreselijk he, haha!
August 21, 2015 om 06:04
Hmm, dat is inderdaad wel frustrerend ja! Ik heb mijn vriend daarin ook wel wat moeten motiveren hoor! Was ook iemand die niet veel wilde eten/uitproberen, maar zolang de combinatie goed is (dus bijvoorbeeld feta door de salade heen en wat olie met kruiden, of wat roomkaas, gecombineerd met de juiste groente) dan lust hij het wel.. Ook nootjes door de salade doen wonderen voor hem, vooral cashew! :) Ook met gewoon eten is mijn vriend meer van de groente - aardappelen - vlees. Maar sinds we samen wonen, en ik geen aardappelen wil eten (ivm m'n buik die dan gaat verkrampen), zijn we er een stuk innovatiever in geworden. Zo eten we vaak wraps (die ik soms ook zelf maak) en dan hij bv met zalm, honing mosterd dressing en een beetje sla en ik met iets anders, of maak ik glutenvrije pasta, waar ik dan gewoon nog wat minder van pak. Maar het is inderdaad veel wikken en wegen en uitproberen... En heb na een tijd wel gezegd, toe hij een aantal keer z'n eten had laten staan of iets niet eens probeerde, dat het voor mij echt niet fijn is om op deze manier te koken als hij niet eens de moeite wil nemen om het te proberen of er een paar happen van te pakken. En vanaf dat moment doet hij wel meer z'n best om het te proberen en vindt hij steeds meer dingen lekker. En ik geef hem daarin uiteraard wel de ruimte om te zeggen als hij iets echt niet lekker vind of echt niet zijn ding is en dat is dan okay. :) Maar het blijft een lastig iets!
Onbekend
August 21, 2015 om 12:44
Cashews zijn momenteel mijn favoriet! Yumm!
Misschien moet ik gewoon koken wat ik wil en als hij wil proberen goed, en indien niet moet hij z'n eigen eten maar koken. (wss gaat hij dan gewoon een boterham smeren haha)
Vind het ook zo moeilijk!
August 21, 2015 om 15:11
Ik maak vaak voor ons allebei hetzelfde, maar bijvoorbeeld voor mezelf zilvervliesrijst en voor hem basmati, salade laat ik voor mijn de roomkaas/dressings uit en als hij dat er in wilt, kan hij dat later toevoegen. :) En als ik een aantal dagen even écht supergezond wil doen, overleg ik altijd even wat hij wil; meedoen, iets anders (maar dan simpel) of friet eten met de buurman. :P

Wat voor soort dingen hou jij van dan? En wat vindt hij écht gruwelijk lekker? Je hebt bijvoorbeeld ook manieren om op een gezonde manier pizza te maken, zodat jij lekker gezond kan doen en hij toch het gevoel heeft te ''cheaten''. Zo ook met shoarma (heb ik vanavond, zo gezond mogelijk, met m'n vriend op), frietjes van zoete aardappel, soort kaas/groente quiche (zonder het bladerdeeg), ect. Misschien als je wat richtingen geeft van wat jou minimum is van gezond en wat hij echt lekker vindt, kan ik je wat tips geven om een mooie middenweg te maken?

Ik maak namelijk wel eens gezonde pizzatjes voor mij en m'n vriend. Hij super blij want hij eet pizza, ik blij want het is gezond. :P En je kan heerlijk ermee variëren!
Onbekend
August 22, 2015 om 02:29
Hoi nieuwe buddy.

Leuk om elkaar te volgen.
Ik wil graag het recept van de brouwnie hebben dan maak ik het ook eens.
Ben je allang ziek? wat heb je?
Beterschap in ieder geval.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan