Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, October 8, 2015

Memeselfandi woog op het moment van schrijven 43.80 kg (bmi: 20.00).


Goedemorgen Iedereen,
En ik hoop dat ik jullie deze week opnieuw mag inspireren. :)
Tijd voor een kop thee en een momentje voor jullie zelve. Lees jullie gezellig mee ?
Waarom vliegt het leven aan me voorbij?
Ja, het leven gaat snel. Steeds sneller zelfs. Maar hoe voorkom je dat het leven aan je voorbij vliegt? Hoe geniet je met volle teugen van elke minuut?


“I can barely conceive of a type of
beauty in which there is no Melancholy.”
Charles Baudelaire
Ooooh – die fijne jaren De tijden veranderen. Wat vliegt de tijd.Het leven gaat snel. En dat brengt ons soms in de war. Dat geldt ook voor mij. Het ene moment ben ik aan het studeren. Het andere moment zijn we tien jaar verder.– tijd is een menselijke uitvinding. Het is erg relatief, en de klok geeft ons het idee dat het een exacte wetenschap is. Maar hoe sterker je geobsedeerd bent door de almachtige klok, des te sneller de tijd lijkt te verstrijken.

Leven in je eigen ritme – laat de tijd los

Heb je soms het gevoel dat je leven wordt bepaald door de klok?Wil je graag meer tijd hebben? Leef dan meer in je eigen ritme, en minder met de tijd.
We doen met z’n allen net alsof tijd in beton gegoten is, maar tijd is in werkelijkheid ontzettend relatief.Het is niet zo dat voor jou alles in slow-motion verloopt. Voor jou gaat het leven door, zoals iedere dag. Zo relatief is tijd.Soms lijkt de tijd te vliegen, soms kruipt hij voorbij. Plus dat onze tijdsbeleving in onze herinneringen vaak verandert. Door hecht samen te leven met je klok raak je opgejaagd en lijken je dagen voorbij te vliegen. Dat kan anders!
Zo laat je de tijd los

De klok is een geweldige uitvinding. Vooral als je er bijvoorbeeld zeker van wilt zijn dat jij en het vliegtuig dat je wilt pakken tegelijkertijd op de afgesproken plaats verschijnen. Klokken zorgen ervoor dat onze samenleving synchroon loopt, wat ontzettend veel voordelen biedt.

We hebben echter ook de neiging om de klok te gebruiken voor hele andere doeleinden. We laten bijvoorbeeld de klok bepalen wanneer we eten, wanneer we naar bed gaan of hoe lang we met vrienden op stap gaan. De klok zorgt ervoor dat we onze intuïtie inruilen voor iets meetbaars. En dat heeft soms als resultaat dat we ons opgejaagd voelen.
Als ik de avond gewoon van moment tot moment beleef, duurt hij voor mijn gevoel veel langer.

Door minder te leven met de tijd kun je een stuk van je eigen ritme terug pakken:
1.Draag geen horloge. Je hoeft niet constant te weten hoe laat het is.Beetje extreem, maar afkicken vraagt soms om plakband.Merk hoe je langzaam leert leven met minder klokken om je heen, en ontdek hoe rustig je ervan wordt.Door je minder bezig te houden met klokken, voel je de tijd minder. De aandacht komt dan te liggen op het hier en nu.
Ben je samen met vrienden of familieleden? Laat de tijd los en blijf in het moment. Dat zal de kwaliteit van het samenzijn vergroten
Voel je je gehaast? Stop dan bewust eventjes. Hoe sneller jij gaat, des te sneller de tijd lijkt te gaan. Adem bewust in en uit, ontspan je, en ga kalm weer verder met je dag.
Ervaar hoe het leven bestaat uit een stroom van bewustzijn, en kom tot de conclusie dat de klok niets meer is dan gereedschap. Een meetinstrument.
Je hoeft ook niet constant te weten hoe laat het is.

Meer vrijheid, meer tijd, minder stress

Sterker nog, door je minder bewust te zijn van de tijd word je vrijer. Je voelt je minder gevangen in onze gejaagde maatschappij, en meer verbonden met de natuur.

Mooi spul. Dus snel, vergeet hoe laat het is. Geen tijd te verliezen!
Kleine oefening: bedenk nu eens drie dingen waarvoor je dankbaar bent, en voel je even echt dankbaar. Zo begin je de week meteen goed. Veel plezier vandaag en tot snel! :)

Groetjes, MeMe.

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan