Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, February 18, 2016

Aurora75 woog op het moment van schrijven 78.90 kg (bmi: 27.30).

Heidagen, carnaval, borrelmiddagjes...ze zijn voorlopig weer even achter de rug. Een blik in mijn agenda: geen social events de komende weken. En dat is goed. Want hoezeer ik 5 of 6 dagen per week ook mijn best doe, als ik dan een dagje los ga :beschaamd:
Mijn gewicht blijft nu al een paar weken stabiel net onder de 80 kilo. Is dat vanwege die weekend-uitspattingen? Omdat het heel normaal is om af en toe een paar weken stil te staan? Of omdat die 80 kilo voor mij uiteindelijk toch een soort natuurlijk gewicht is? Mocht dat laatste het geval zijn, ga ik me daarbij neerleggen hoor. Minder eten dan ik nu doe, vind ik geen optie. Niet meer meegenieten op social events ook niet.
Maar voor nu hoop ik dat mijn eet- en leefpatroon me nog een kilootje of 5 oplevert. Die BMI grens. En dan is het goed.

February 18, 2016 om 14:54
Hoi Aurora,

In het weekend teveel eten of drinken:

Vaak gaat je dieet door de week beter dan in het weekend. Door de week ben je bijvoorbeeld aan het werk en heb je vaak meer regelmaat in je eet- en leefpatroon.
In het weekend is dit vaak anders. Er is dan minder regelmaat en misschien heb je wat vaker feestjes of etentjes, die er al gauw voor kunnen zorgen dat je veel extra calorieën binnenkrijgt.
Ook alcohol is een grote caloriebom! Als je je door de week goed aan je dieet houdt, maar je in het weekend teveel laat gaan, zal wat er door de week aan gewicht is afgegaan, er in het weekend weer bijkomen.

AVOND.

Lieve groetjes,

Kwartjes
February 18, 2016, gewijzigd door Aurora75 op February 19, 2016 om 02:04
Tja Kwartjes, da's niks nieuws natuurlijk. :-D
Maar nog altijd voor mij geen reden om in het weekend strenger voor mezelf te zijn. Je maakt mij ook niet wijs dat ik in één dag de goede gewoonten van zes dagen teniet doe.
Ik ben dan ook niet op dieet; ik heb mijn eet- en leefgewoontes aangepast. In principe voor de rest van mijn leven. En daar hoort voor mij af en toe een wijntje en een lekker hapje bij.
February 19, 2016 om 06:34
Het is een raadgeving, die je uiteraard naast je neer kunt leggen. Jij bepaalt Aurora.Lieve groetjes.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan