Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, March 7, 2016

Memeselfandi woog op het moment van schrijven 43.10 kg (bmi: 19.68).

Goedemorgen Iedreen,
Zou je je leven graag iets eenvoudiger maken?
Kleine gewoontes tegen chaos
Voel je je vaak overweldigd, gestrest en gehaast? Dan ben je niet alleen. Ontzettend veel mensen hebben het gevoel dat ze aan het watertrappelen zijn.

Het leven is te vol, te druk, te overweldigend. En ondertussen probeer je alle ballen hoog te houden – hoe uitputtend dat ook is.
Je hele leven overhoop gooien is – zeker als je nu overweldigd bent – geen slimme strategie
1. Start je dag kalm met focus op jezelf
Vroeger opstaan geeft je een dagelijkse voorsprong. Niet alleen hoef je niet te haasten in de ochtend, je creëert ook kostbare tijd voor jezelf. Tijd die je kunt gebruiken om je leven leuker en kalmer te maken.

Zelf gebruik ik de ochtenden graag om wat te schrijven, sporten, mediteren en mijn dag te plannen. Zo begin ik de dag positief en met een vliegende start. En dat maakt alles eenvoudiger.
Schrijven is mijn belangrijkste werkzaamheid. Door het ’s ochtends direct te doen, ruim ik het meteen uit de weg. Dag geldt ook voor mediteren en sporten. Beiden ontzettend belangrijk voor mijn levensgeluk, maar ook zaken die er makkelijk tussendoor glippen.
Welke gewoontes zouden jouw leven veel makkelijker maken? Vraag je eens af:
•Welke taken moet ik elke dag verrichten?
•Welke taken liggen aan de fundering van mijn succes en geluk?
Je kunt je ochtend ook gebruiken om rustig wakker te worden met een kop koffie en een fijn boek.
2. Knijp er even tussenuit
Het voelt heerlijk om je dag ongehaast te beginnen – maar je kunt dit gevoel ook op andere momenten in je dag introduceren door even te mediteren. Zo neem je het gevoel van kalmte mee je dag in. Daardoor verloopt je dag soepeler, omdat je je minder snel ergert.
Zelf zet ik gewoon een timer op mijn telefoon van 5-10 minuten. Ik ga rechtop zitten in kleermakerszit, en concentreer me op mijn ademhaling. Als er gedachten door mijn hoofd zweven dan laat ik ze rustig los, en breng ik mijn aandacht terug naar mijn ademhaling.

En soms pak ik het anders aan. Dan ga ik lekker liggen met een kleedje over me heen, en zet ik een geleide meditatie aan op YouTube. Het is echt bijzonder hoe ontzettend relaxed je kunt worden in 10-20 minuten.

Het is simpel, gratis en het kost weinig tijd. En al na een paar dagen zul je merken dat je je elke dag milder, kalmer en liefdevoller voelt. En dat maakt het leven een stuk leuker en eenvoudiger.
3. Schrijf op waar je dankbaar voor bent
Dankbaarheid brengt je leven met weinig moeite direct in een opwaartse spiraal. Lekker simpel.
4. Zet een kleine stap richting eenvoud
Stel jezelf de vraag: “Welke kleine stap kan ik vandaag zetten om mijn leven te vereenvoudigen?”
Misschien kun je een kast opruimen, je afmelden voor een krantje
Door een kapstok naast de badkamer te hangen heb ik een dagelijks opruimklusje (kleding over de stoel) weg kunnen nemen – scheelt tijd én rotzooi in huis.
Door een kapstok naast de badkamer te hangen heb ik een dagelijks opruimklusje (kleding over de stoel) weg kunnen nemen – scheelt tijd én rotzooi in huis.
Het fijne aan deze aanpak is dat je het structurele gevoel van drukte in kleine stappen vermindert terwijl het nauwelijks moeite kost.
5. Geniet van kleine goede dingen
Het leven wordt ingewikkeld wanneer we ontevreden zijn. Leer te genieten van de dingen die je hebt. Van de kleine fijne dingen die elke dag gebeuren in je leven.

In gedachten zijn we vaak bezig met wat er straks gaat gebeuren, wat je hierna gaat doen.
•Je kunt praten met iemand terwijl je de ander je volledige aandacht geven.
•Je kunt continu werken met het eindproduct in gedachten. Je kunt ook bewust genieten van het werk zelf.
•Je kunt vier dingen tegelijk doen op je computer, of de dingen één voor één afronden zodat je je kalmer voelt.
•Je kunt je richten op alle dingen die niet goed zijn in je leven – of je kunt je richten op alle dingen die juist fijn zijn.

Als je je tevreden voelt dan is je leven heel eventjes ‘af’. Dan hoeft er niets te veranderen, en kun je nu simpelweg gelukkig zijn. Dan besef je dat je alles wat je nodig hebt om gelukkig te zijn al in je hebt.
En dat is fijn. Het maakt je leven lekker ongecompliceerd. Je geniet meer, en je kunt hoofdzaken beter van bijzaken scheiden. Misschien loop je een beetje achter met het huishouden – maar gelukkig ben je gezond en heb je fijne relaties met je dierbaren. Zo erg is het allemaal niet.

Kleine gewoontes hebben grote impact
Je leven versimpelen doe je door kleine simpele aanpassingen te maken. Door steeds kleine stappen te zetten boek je uiteindelijk meer vooruitgang dan je voor mogelijk had gehouden.

En het is makkelijk toe te passen in dat drukke leven van je. Dat is ook fijn.

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan