Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, March 8, 2016

Memeselfandi woog op het moment van schrijven 43.10 kg (bmi: 19.68).Goedemorgen Iedereen,
je dag dankbaar te beginnen
Niet elke ochtend begint even vrolijk. Maar gelukkig kun je zelf bepalen hoe blij en dankbaar je je dag begint.
Houd de wereld even buiten de deur terwijl jij je dag in rust en met intentie begint.

Rek je lekker uit, haal diep adem en voel je dankbaar dat je leeft.
Neem een paar minuten voor jezelf
In plaats van meteen te beginnen met je gehaaste ochtendroutine: ga eerst even zitten op een fijne plek in je huis en sluit je ogen. Zet een timer en pak een paar minuten stilte.
Door je dag te beginnen met een korte meditatie, begin je je dag met meer rust en intentie. Het voelt niet langer alsof de buitenwereld bepaalt hoe jouw dag gaat verlopen. Jij bepaalt dat je je dag ongehaast begint.

En terwijl je even rustig zit met je ogen gesloten, vraag jezelf eens af: ”Wat is mijn intentie voor deze dag?” Door een intentie voor jezelf uit te spreken maak je het waarschijnlijker dat je dag inderdaad die kant op gaat. Simpelweg omdat je je onderbewuste aan het werk zet.

Aan wat voor intenties je kunt denken? ”Ik wil vandaag…
•…genieten en ongehaast zijn.”
•…productief zijn.”
•…liefdevol zijn.”
•…goed voor mezelf zorgen.”
•…geduldig zijn.”
•…kalm zijn.”

Zet een glimlach op je gezicht, sta op en begin aan je ochtend. Zonder haast en met een positieve kijk op je dag.
Schrijf in je dagboek

Neem nog iets meer tijd voor jezelf en pak je dagboek erbij. En beantwoord hier de volgende vragen voor jezelf:
•”Waar kan ik vandaag dankbaar voor zijn?” Schrijf minimaal vijf dingen op. Denk aan de grote dingen (mijn gezondheid, dat ik leef) én aan de kleine dingen (mijn heerlijke douche, mijn kat die naast me ligt te spinnen).
•”Wat staat nu mijn geluk in de weg?” Als je je niet gelukkig voelt, hoe komt dat dan? Schrijf dat op. En schrijf ook op waarom je denkt dat dit je geluk in de weg staat. Door het van je af te schrijven maak je je zorgen meteen een stuk minder groot, waardoor je die stress niet mee je dag in neemt.
•”Welke kleine stap kan ik vandaag zetten om mijn leven iets mooier te maken?” Schrijf je antwoord op. Dit kan van alles zijn. Van het opruimen van een lade of het schrijven van een sollicitatiebrief tot knuffelen met een goede vriendin.

Je zult merken dat het beantwoorden van deze vragen je blijdschap, dankbaarheid en kracht geven. Je krijgt heel sterk het gevoel dat je levensgeluk voor een groot deel in jouw handen ligt, en dat je vandaag kunt werken om je leven nóg mooier te maken.
Zet fijne muziek aan

Je ochtenden mogen dan vaak gehaast zijn – dat wil niet zeggen dat ze ook saai moeten zijn. Zet muziek aan waar je blij van wordt terwijl je door je ochtendroutine gaat.
Luister muziek. Naar fijne muziek die je blij maakt. En verder niets. Houd de negatieve diarree nog even buiten de deur terwijl je je dag met een glimlach begint.
Maak een feestje van je ontbijt
Haal eens een paar dozen rood fruit uit het vriesvak in de supermarkt. Zo duur is het niet, en je kunt elke dag veel feestelijker beginnen. Zowel voor je smaakpapillen als voor de rest van je lijf. Rood fruit is onwijs gezond, en idealiter eet je het meerdere keren per week.

Dus? Dus start je dag met koude (of warme) havermoutpap op basis van plantaardige melk, en top het af met rood fruit, gebroken lijnzaad en wat walnoten. Snel, lekker, gezond, feestelijk én voedzaam.

Of pak een hand verse spinazie en gooi het met een banaan, rood fruit, water, havervlokken en wat gebroken lijnzaad in je blender. Zo kun je zelfs onderweg feestelijk ontbijten mocht dat nodig zijn!
Vind iets om je op te verheugen
om te wandelen in de natuur, om een nieuw recept uit te proberen of te genieten van een gezellige avond bij vrienden.
Als je maar iets hebt om je dag een beetje magie te geven, zodat je niet alleen maar je routine leeft.

Het doorbreken van routine geeft je een sterker gevoel dat je leeft. En dat gevoel zorgt ervoor dat je meer geniet van je dagen, en een sterker gevoel van plezier en dankbaarheid ervaart.
meme


March 8, 2016 om 13:18
Ik begrijp je vraag niet!
Ik lees in soChicken en haal er stukken eruit die mij persoonlijk aanspreken en breng het in mijn dagboek en lees het nog eens na een geheugensteuntje !
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan