Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, May 13, 2016

Memeselfandi woog op het moment van schrijven 43.10 kg (bmi: 19.68).


De grap van de kleine stap

De kracht van kleine stappen wordt vaak onderschat. Logisch - het zijn ten slotte kleine stappen. Toch hebben ze grote impact.
Heb je geen zin om aan het werk te gaan? Vraag dan niet van jezelf dat je aan het werk gaat. Vraag van jezelf om te gaan zitten aan je bureau. Vervolgens om de computer aan te zetten. Vervolgens om de juiste app op te starten. Vervolgens om één zin te typen, enzovoort.
Heb je geen zin om de huiskamer op te ruimen? Ruim dan niet de woonkamer op, maar zet één vuil kopje in de gootsteen. En leg dan één kussen recht. En gooi één lege verpakking bij de plastic recycling, enzovoort.
Heb je geen zin om naar je yogales te gaan? Ga dan niet naar je yogales. Maar ga naar je kledingkast. Pak je yogakleding. Trek je kleding uit. Trek je yogakleding aan. Trek je jas en schoenen aan. Loop naar je fiets. Steek je sleutel in je fiets. Stap op je fiets en begin met trappen – en weg ben je.
Voel je je overweldigd omdat je veel moet doen, en doe je daardoor liever niets? Pik dan gewoon één kleine taak van de stapel, en breek die op. Pak je notitieboek
Of maak een lijstje van wie je wilt uitnodigen.
Ze halen de drempel om vooruit te komen helemaal weg – en daardoor ga je het gewoon doen.

Met kleine stappen omzeil je je meest luie momenten. Je komt er moeiteloos mee uit bed en je gaat er moeiteloos mee aan het werk. Ze helpen je om succesvol te zijn met weinig moeite.

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan