Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, May 13, 2016

Jolijt woog op het moment van schrijven 92.40 kg (bmi: 31.97).

Geen beste week... of toch wel...
De centimeter zegt "minder" , en dat is fijn - maar de weegschaal geeft genadeloos een pond méér aan dan vorige week. Ondanks alle bewegen. Want ik heb heel wat gefietst, gewandeld en getuinierd deze week. Nou, dat zullen dan wel die fameuze spieren zijn, die zwaarder zijn dan vet :)
Ik laat me niet afschrikken. Ik ben eerder 25 kilo afgevallen door goed en gezond eten en kan me herinneren dat mijn lijf toen ook een paar weken nodig had voor de omschakeling.

Als steuntje in de rug heb ik het boek "Puur gezond, slank in 8 stappen" gekocht. Helemaal mijn soort eten : geen pakjes, zakjes of lightgedoe, veel verse groenten, goede vetten en koolhydraten. En recepten die makkelijk te maken zijn.
De eerste week (stap 1 van de 8) is letten op de tussendoortjes. Dan merk ik wel weer dat ik de puntjes op de i moet zetten. Dat hele lijstje tussendoortjes kan ik dromen (fruit, paprika, worteltjes, kwark, olijven, nootjes, gedroogde abrikozen, etc) . Maar eh....... een handje nootjes is dus 25 gram. Oeps. Met een zak gemengde biologische noten van 350 gram zou ik dus 14 dagen moeten doen. Terwijl-ie bij mij echt het eind van de week niet haalt..... Goed, ik mag dus meer en minder. Meer, want 3 à 4 tussendoortjes, en ik nam nu vaak alleen 's avonds iets. Die hand nootjes dus. Minder, want afgepaste hoeveelheden. Al mag je wel onbeperkt groente knabbelen dus mijn koelkast is gevuld met worteltjes en bleekselderij.
De tweede week wordt vast beter!


May 13, 2016 om 12:24
Hoi Jolijt,

Centimeters zeggen ook wat. Ik hoop dat het boek "Puur gezond, slank in 8 stappen" je gaat helpen bij het afvallen.Lieve groetjes,

▂▃▄▅▆▇█▓▒░Kwartjes░▒▓█▇▆▅▄▃▂
May 14, 2016 om 07:13
Hoi Jolijt,

Lieve groetjes en een fijn

Lieve groetjes,

▂▃▅▆▇█ K █ w █ a █ r █ t █ j █ e █ s █▇▆▅▃▂
Onbekend
May 14, 2016 om 12:14
Tuurlijk gaat het je lukken deze tweede week!
Niet zo'n best wandelweer nu, maar dat mag de pret niet drukken bij jou toch? Hoewel, met die twee loslopende tijgers daar in Drente :wtf:
May 20, 2016 om 09:59
Doe je best Jolijt, je "afvallijntje" wil graag naar beneden.Lieve groetjes,

▂▃▅▆▇█ K █ w █ a █ r █ t █ j █ e █ s █▇▆▅▃▂
May 20, 2016 om 10:38
Dank je!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan