Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, January 2, 2017

Maanmeisz woog op het moment van schrijven 114.00 kg (bmi: 44.53).

Gelukkig nieuwjaar!!!!!

Ik heb gisteren voor het eerst na de GBP-operatie op 16 december weer gefietst! Het ging best aardig, alleen één van de wondjes trok een beetje en mijn conditie is helemaal weg. Ik pak ook weer wat lichte huishoudelijke klussen op en ik heb meer energie, ondanks dat ik nog steeds weinig eten binnenkrijg. Alles wat ik eet/drink gaat overigens wel vrij goed. Ik verdraag alleen geen brood en zuivel. Vandaag ga ik eens uitproberen hoe sojayoghurt valt. Heb ik gelijk weer een goede reden om even naar de winkel te wandelen. Inmiddels ben ik 10 kg lichter(!) en zit ik lekkerder in mijn vel. Alleen mijn schoenen aantrekken doet nog pijn, maar daar helpt mijn partner bij. Ook bezoek gaat goed, daar ben ik niet meer zo uitgeput van.

Gisteren zijn we naar de bioscoop gegaan en even wat wezen drinken en daar ben ik mezelf wel even tegen gekomen. Er waren vrienden op bezoek geweest met oud en nieuw en die aten natuurlijk oliebollen en dronken alcohol. Dat kon ik prima weerstaan. Verder hadden we allemaal maanmeiszproof-hapjes, hapjes die ik ook mocht eten, zoals kipspiesjes en volkoren wraps met kipfilet en crackertjes met smeerkaas e.d. Maar gisteren kregen we bij de thee en koffie in de stad slagroom met een brownie en een cupcake. Normaal zit er alleen een koekje bij. Zo'n koekje geef ik normaalgesproken zonder moeite weg, maar ik was niet voorbereid op zoveel zoetigheden bij een normale kop thee. Het zal wel vanwege nieuwsjaarsdag geweest zijn. Afin, dat heb ik afgestaan aan mijn partner. Vervolgens wilde mijn partner iets te eten halen bij de bioscoop en ik kwam tot de conclusie dat er voor mij niks verantwoords te koop was. Dat had ik al voorzien, dus ik had voor mezelf een verantwoord hapje meegenomen. Maar het was even teveel. Ik werd nogal geconfronteerd met veel verleidingen in weinig tijd. Eten is zo alom aanwezig in onze maatschappij en staat vaak voor gezelligheid. Ik had wel verwacht mezelf tegen te komen, dus ik kon me er vrij snel overheen zetten. Maar, wat een heftig proces soms!

January 2, 2017 om 06:07
Je conditie komt wel weer terug. Langzaam zul jij je weer sterker voelen."Een gelukkig, vredevol, slank, maar vooral een gezond 2017"

Liefs, xxx
January 2, 2017, gewijzigd door Maanmeisz op January 2, 2017 om 07:51
Dankjewel Kwartjes! Jij ook!
January 3, 2017 om 09:47
Beste Maanmeisz,

jij ook nog de beste wensen!

Je bent iig goed bezig geweest na je operatie dat is zoiezo belangrijk. de wondjes zal je nog wel ff last van hebben maar dat komt zeker goed. Helaas heb je snel na een operartie dat heel je conditie weg is en dat is best wel klote.
Met eten zal je even moeten aankijken wat je wel en niet goed kan verdragen maar een voordeel je valt wel erg goed af en het is ook heerlijk om goed in je vel te komen zitten.

Naar welke film ben je geweest?

heel goed van je dat je je eigen hapjes had gemaakt... en idd meestal heb je bij koffie of thee een koekje en niet zoveel zoetigheden.
als je wil afvallen is er idd erg veel verleiding moet ik zeggen... fijner zou zijn als een bioscoop ook gezondere snacks zou hebben vind ik.

Liefs Nikita:knuffelbol:
January 7, 2017 om 14:03
Wat ga je goed!!!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan