Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, January 2, 2017

Aurora75 woog op het moment van schrijven 71.60 kg (bmi: 24.78).

December schade: één kilo. Valt me reuze mee, gezien de lekker hapjes en drankjes en een week niet sporten. Komt goed! Sowieso had ik me drie alcoholvrije weken voorgenomen en de eerste gezonde-voeding-dag is ook alweer een feit. Dat terugschakelen gaat me veel beter af dan vroeger. Ik lijk eindelijk door te hebben hoe het werkt.

A67
January 3, 2017, gewijzigd door A67 op January 3, 2017 om 08:01
Ik heb bewondering voor je vasthoudendheid. Je bevestigt wat ik hier wel meer zie: mensen die veel blijvend afvallen doen dit langzaam en houden goede eet- en beweeggewoontes lang vol. Tot ze er zijn en langer... nu ik nog. Ik herken veel voornemens, sterke punten en valkuilen. Nog tips hoe ik het langer vol kan houden? 1 à 2 jaar lijkt me prima voor mijn -20 kg, maar sneller mag ook ;)
Geniet ervan!
January 4, 2017 om 10:56
A67, dank je wel voor je compliment! :$
Langzaam afvallen blijkt voor mij inderdaad de succesfactor. De ultieme tip? Zie het niet als een dieet of als lijnen, maar echt als nieuwe gewoontes. Die mindset was voor mij cruciaal.
Nu pas realiseer ik me dat niet zozeer doorzettingsvermogen, maar vooral routine doorslaggevend is. Een nieuw normaal creëren. Gezond eten zo lekker maken dat je er lol in krijgt. Bewegen zo inpassen in je leven dat je er lol in krijgt. En bovenal: keuzes maken.

Iets ongezond -, een wijntje of snack of gebakje - kan af en toe best... maar als uitzondering. En kies zélf die uitzondering. Beslis of je de ongezonde keuze en/of het moment bijzonder genoeg vindt om een uitzondering voor te maken. Vroegah at ik bijvoorbeeld altijd een taartje mee als een collega trakteerde. Nu vrijwel nooit... tenzij er iets versgebakken en wat ik echt heel heel lekker vind op tafel komt. (Laat ook het idee los dat je iemand teleurstelt als je niet mee-eet... dat was voor mij nog wel een dingetje)

Langzaam afvallen heeft ook een groot nadeel: de eerste maanden zijn het lastigst, omdat je nog zoekt naar de nieuwe gewoonten. Zelf nadenken is ook lastiger dan domweg de regels van één of andere zelfbenoemde eetgoeroe volgen. Tegelijkertijd duurt het langer voor je resultaat ziet. Maar het resultaat komt er wel en het blijft omdat dit leefbaar is voor de lange termijn.

Sjonge... ik begin er zendingsdrang van te krijgen :dansen7:
A67
January 5, 2017 om 12:13
Hihi, missionaris Aurora, klinkt goed.... bedankt voor de tips
April 18, 2017 om 09:01
Wat ben jij geweldig veel afgevallen Aurora. Je hebt een mooi figuur gekregen. Mijn complimenten.Liefs en een fijne dag,

˜”*°•.˜”*°• Kwartjes •°*”˜.•°*”˜
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan