Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, May 2, 2017

Memeselfandi woog op het moment van schrijven 43.10 kg (bmi: 19.68).

“A good traveler has no fixed plans,
and is not intent on arriving.”
Lao Tzu
werk is vervelend. En hoewel ik zelf had ervaren dat werk vervelend kan zijn, had ik een ander doel voor ogen: mijn werk leuk maken.
Het beste van twee werelden: vrijheid én blijheid.
k begon met het schrappen van overbodige projecten
•Als je niet gebonden bent aan specifieke periodes, kun je inspringen op geweldige aanbiedingen. Zo vlogen we in 2016 voor 195 euro naar San Francisco.
•Als je je lasten thuis laag kunt houden, dan kun je winst maken terwijl je op reis bent. Wij blijven gewoon werken, dus er komt gewoon geld binnen.
•Thuis zijn is vaak duurder dan op reis zijn. Een dagje met vrienden op stap in Nederland is vaak duurder dan een week overnachten in een strandhutje in India.
Wat veel mensen niet begrijpen

Ik hoor mensen vaak twee dingen zeggen:
•Jullie hebben echt geluk.
•Ik ben jaloers.

Ik begrijp waar deze uitspraken vandaan komen. Ten eerste: ja, we hebben geluk. Maar niet meer geluk dan de meeste mensen in de Westerse wereld. Ik ben geboren in een rijk land en een stabiel gezin, ik had een fijne jeugd, ik ben gezond, ik kon een opleiding volgen. Ik besef hoeveel zegeningen dat zijn – dat is niet vanzelfsprekend.

Maar het is vooral een kwestie geweest van een doel voor ogen houden. Offers brengen, constant bijsturen, hard en consistent werken en dit jarenlang volhouden voor die simpele droom: in vrijheid de wereld rond kunnen reizen.
En jaloezie. Tja. Ik zeg altijd: wees niet jaloers, wees geïnspireerd. Gebruik je jaloezie als een signaal dat dit iets is wat je wilt. En als dat zo is, zet dan stappen in de juiste richting. Maak een plan en ga aan de slag.
Reizen is niet zaligmakend

Ja. Dat is een ander ding dat veel mensen niet begrijpen. Reizen lost je problemen niet op. Het is niet altijd leuk of makkelijk. En het is niet hetzelfde als ‘op vakantie gaan’.

Palmbomen en witte stranden zijn heerlijk – maar alles went. En dan blijkt het leven gewoon door te gaan zoals altijd.

Reizen is voor mij gewoon doorgaan met mijn leven – op een andere plek. Ik werk, ik was kleding, ik sport en mediteer, ik voel me doorgaans hetzelfde als thuis. Met als uitzondering dat ik meer beleef, omdat de omgeving zo anders is. Het nodigt me uit om te reflecteren op mijn eigen leven en meer te leren over de wereld en mezelf.
Alles wat je aandacht geeft groeit

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan