Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, May 2, 2017

Pekineesje1 woog op het moment van schrijven 60.10 kg (bmi: 20.08).

MAANDAG 1/05/2017 :
ontbijt : havermoutpap met bio rijstmelk
lunch : aspergesoep met brood (buitenshuis)
tussendoor : galia meloen stukjes en bosbessen
diner : gewone aardappel en zoete aardappel in blokjes in de Seb Actifry, gestoofde prei met wat sojaroom
avond : zelfgemaakte pudding met sojamelk en volkoren speculaasjes

DINSDAG 2/05/2017 :
ontbijt : havermoutpap met bio rijstmelk, 1 banaan, bosbessen, lijnzaad en geraspte kokos
tussendoor : galia meloen stukjes en bosbessen
lunch : komkommer, rode paprika, wortel, maïs en rode kidneybonen
tussendoor : 1 appel
diner : overschot bloemkool tofu tikka masala met quinoa
avond : zwarte chocolade + handje noten

WOENSDAG 3/05/2017 :
ontbijt : havermoutpap met bio havermelk
tussendoor : galia meloen stukjes en bosbessen
lunch : idem als dinsdag
tussendoor : witte pitloze druiven
diner : zilvervliesrijst, ratatouille, quorn pens
avond : zwarte chocolade + handje noten

DONDERDAG 4/05/2017 :
ontbijt : havermoutpap met bio havermelk, 1 banaan, lijnzaad, geraspte kokos en wat walnoten
tussendoor : blauwe pitloze druiven
lunch : komkommer, rode paprika, witte bonen, erwtjes, wortelen
tussendoor : 1 appel
diner : volkorenpasta, groenten, tomatensaus, quorngehakt, geraspte light kaas

VRIJDAG 5/05/2017 :
ontbijt : havermoutpap met bio havermelk
Tussendoor : 1 appel
lunch : idem als donderdag
tussendoor : witte pitloze druiven
diner : meergranen afbakbroodjes, gerookte zalmsla

May 2, 2017 om 08:39
Hoi Pekineesje,

Vermoedelijk heb je dan eerder verder gekeken op de site(s) waar mijn recept(en) vandaan kwam(en). Dat kan natuurlijk ook, want dat hoor ik wel van meer mensen.

Dat is wel een verrassing zeg, want E quinoa + tofu? Of had hij al even geproefd van het gerecht?

Hier was het zondag op zich mooi weer, maar met een behoorlijk sterke wind. Omdat we redelijk dicht bij zee wonen gaan wij juist niet naar de zee op de dagen dat veel mensen vrij zijn. Maar dat is voor jullie uiteraard geen optie.

Wij hebben vandaag een groen eetdagje, want bij de lunch was het Marokkaanse erwtensoep en vanavond eten we :brocolli:

Groetjes, Barkie
May 3, 2017 om 05:10
Hey Pekineesje,

Op die manier zoek ik ook vaak naar recepten, maar ik krijg daarnaast diverse nieuwsbrieven met recepten. Dan kijk ik vervolgens wel eens verder op de betreffende site. Ons recept van gisteravond (linzen-broccoli curry) komt uit een vroegere nieuwsbrief van Eva, maar wij hebben het recept inmiddels wel aangepast: + paprika + knoflook + milde currypasta → (Turkse) hete paprika puree.
En van bezoekers van mijn pagina krijg ik wel eens te horen dat ze vervolgens verder zoeken op de site waar ik mijn betreffende recept vandaan heb gehaald.

Eerder heb ik wel eens tofu gebruikt in een groenteschotel met kaas. Als ik komijnekaas gebruikte dan kruidde ik de tofu met komijn en gebruikte ik Friese nagelkaas dan met kruidnagel. Op die manier heb je volop de smaak van kaas, maar het gerecht is veel lichter dan met alleen maar kaas. Tofu zuigt de smaak van de omgeving op en dat vind ik een groot voordeel vergeleken met tempeh. De smaak van tempeh vind ik namelijk niet bepaald lekker.

Als wij naar schoonmoeder gaan dan parkeren we de auto op de heenweg vaak op een strandje naast de Afsluitdijk en daar eten we dan onze meegenomen lunch. We zien de zee dus al vaak genoeg en op dat strandje is het meestal wel rustig.
De laatste keer dat we dan eens gewoon naar zee gingen, op een zondag, was er een drukte van jewelste en het grand café bij het strand was overvol. Die hadden absoluut geen rekening gehouden met de weersvoorspellingen voor die zondag.

Op zich natuurlijk heel positief dat er al zo snel behoorlijk wat potentiële kopers komen, want dat geeft wel aan dat er genoeg belangstelling is voor zo’n type huis in die prijsklasse.

Wat ik je nog niet verteld had is dat hubby weer 2 kleinzoons (eeneiige tweeling) rijker is. Die zijn geboren (in Australië) de dag voor Koningsdag, dus inmiddels al weer bijna 2 weken oud.

Groetjes, Barkie
May 3, 2017 om 07:25
Hey Pekineesje,

Als ik een nieuw recept vind dat me wel wat lijkt voor ons dan noteer ik dat altijd eerst in een document. Op die manier houd ik mijn map geschoond van nieuwe, nog niet gemaakte, recepten. Afdrukken kan altijd nog als ik het recept eens op het menu wil zetten. Nieuwe producten noteer ik in datzelfde document, zodat ik die regelmatig weer eens tegenkom.

Als je tofu door saus gebruikt dan lijkt het me logisch dat je de tofu niet speciaal hoeft te kruiden. Die neemt dan al de smaak op van de saus.

Dat jullie in België een kleine kustlijn hebben dat weet ik natuurlijk ;)
Toen wij die zondag aan zee waren was dat niet in een dorp, maar dat grand café was duidelijk speciaal bedoeld voor de mensen die op die plek naar het strand gingen. Daar was dan een officieel pad aangelegd, zodat mensen die minder mobiel zijn daar ook naar het strand zouden kunnen.

Als mensen doelbewust op zoek zijn naar een huis dan is het logisch dat ze regelmatig op zo’n immosite kijken. Ook al is het om huizen met elkaar te vergelijken of om zelf eens langs te rijden om te zien waar het precies ligt.
Regel je een afspraak met een makelaar dan zal die vermoedelijk eerst al wel kijken in hoeverre zo’n huis bij jouw financiële situatie past.

Afgelopen najaar zijn ze 2 maanden in Nederland geweest, met hun inmiddels bijna 2 jarige zoontje, en de tweeling is daar toen ook verwekt ;) We zijn die maanden een paar keer die kant op geweest en voor de rest hebben we een besloten facebook-groep, waar genoeg foto’s en verhalen op geplaatst worden. Ik heb er absoluut geen behoefte aan om naar Australië te gaan en eerder heb ik al eens begrepen dat ze hun kinderen het liefst in Nederland op school zouden doen.

Groetjes, Barkie
May 3, 2017 om 11:56
Hey Pekineesje,

De reden dat ik het noteer in een document is omdat ik er dan ook meteen bij kan zetten in hoeverre ik voor dat gerecht een nieuw ingrediënt zou moeten kopen. Eerder is het namelijk wel eens gebeurd dat ik een nieuw ingrediënt had gekocht, maar niet meer wist voor welk gerecht dit dan bedoeld was.

Tja; in hoeverre het slim is om het adres niet te vermelden zou ik niet weten, want veel mensen willen toch zien in hoeverre er winkels en/of scholen in de buurt zijn. En zo kun je op een zondag eens een ritje maken langs de diverse huizen die te koop staan.

Schoondochter is Australische en hubby’s zoon werkt 2 maanden wel en dan 2 maanden niet als kapitein op een schip. Maar aangezien de grootouders van schoondochter, samen met hun kinderen (waaronder de moeder van schoondochter), destijds vanuit Nederland naar Australië zijn geëmigreerd heeft ze dus wel Nederlandse roots. Ik moet nog maar zien in hoeverre ze daadwerkelijk naar Nederland zullen komen, maar dan op zijn vroegst als hun oudste zoon naar school zou moeten.

Ik ben eerder wel een paar keer bij mijn zus geweest, die in Amerika woont, maar ik vind dat zij dan ook wel eens naar Nederland kan komen. Maar tegenwoordig kun je natuurlijk al volop met elkaar contact houden via facebook en zo.

Groetjes, Barkie
May 4, 2017 om 08:37
Hey Pekineesje,

Schoondochter was destijds een jaar in Europa; eerst in Engeland en daarna in Nederland. Toen zoon een maatje zocht om met hem te gaan zeilen op het IJsselmeer meldde zij zich aan en zo is een en ander begonnen.
Naderhand is ze regelmatig in Nederland geweest, heeft ze in coffeebars gewerkt en Nederlandse taallessen gevolgd. Ze verstaat het in ieder geval prima, maar geeft dan wel eens in het Engels antwoord.

Mijn zus is toen ze 17 was een jaar naar Amerika geweest met AFS. Daar heeft ze haar 1ste echtgenoot leren kennen en nadat ze ongeveer 8 maanden weer thuis was is ze met hem getrouwd en geëmigreerd. Ze is naderhand wel teruggeweest in Nederland, maar de laatste keer is al weer wat jaartjes geleden. Ze is bijvoorbeeld niet bij de begrafenis van mijn vader geweest (dat was in 2013).

De dochter van mijn andere zus loopt nu stage in Australië en vorig jaar was dat in Heidelberg. In hoeverre die er straks over denkt om in het buitenland te gaan werken zou ik niet weten, want afstuderen doet ze, uiteraard, in Nederland.

Welke comedian is dat? Ik ken dan een paar Belgische comedians, maar heb daarbij regelmatig moeite met de taal.

Groetjes, Barkie
May 4, 2017 om 10:59
Hey Pekineesje,

Voor hubby’s zoon was dat ook een verrassing natuurlijk, maar doordat ze toen een tijdje op elkaar aangewezen waren leerden ze elkaar meteen goed kennen.
Hubby en ik hebben elkaar op het werk ontmoet, toen ik een collega van hem moest inwerken. Naderhand ben ik dan op diezelfde afdeling gaan werken en het klikte meteen al tussen ons twee.

Mijn zus kon het op dat moment psychisch niet aan om naar Nederland / de begrafenis te komen. Ze had overigens wel een goede band met hem hoor, dus daar had het absoluut niets mee te maken.

Oké; ik heb inmiddels wat op YouTube gezien van David Galle, want even gekeken wat er zoal in Aarschot in het theater was gepland voor vanavond, maar ik kende hem nog niet.

Als de moeder van E haar belastingbiljet altijd netjes heeft ingevuld dan moet de Belastingdienst toch precies weten in hoeverre zijn moeder geld had?
Wij krijgen tegenwoordig een Belastingbiljet dat al grotendeels is ingevuld, want die informatie krijgen ze van diverse partijen al toegestuurd.
Mijn broer heeft destijds vooraf al contact gezocht met de Belastingdienst, waardoor hij ons pas volledig uitbetaald heeft nadat de nalatenschapsbelasting al verrekend was.
Dat je zoiets nog nooit van dichtbij hebt meegemaakt is absoluut geen geldige reden hoor, want daar wordt geen rekening mee gehouden.

Veel plezier vanavond!

Groetjes, Barkie
May 5, 2017 om 10:34
Hey Pekineesje,

Hier was het gisteravond Dodenherdenking, maar gelukkig was er vervolgens een spannende aflevering van Frost op de tv. Vandaag is het Bevrijdingsdag, dus zijn er op diverse plaatsen festivals.

Oké; aan dat soort dingen had ik even niet gedacht, maar inboedel en zo tellen inderdaad ook mee voor de erfenis.

Klinkt goed die geïnteresseerde kijkers, vooral omdat ze een optie hebben genomen.
Het feit dat het zo dicht in de buurt is van dat rusthuis zal hierin wel een rol spelen.

Hier is er ook vaak wat mis met
:ns:
dus dat dit bij jullie ook zo is verbaast mij niets.

Ik hoop vooral op mooi weer voor zondag, want dan hebben we van 15.00 uur – 20.00 uur een verjaardag. Het zou leuk zijn als we, net als vorig jaar, dan buiten zouden kunnen zitten.

Fijn weekend en

De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan