Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, May 8, 2017

Pekineesje1 woog op het moment van schrijven 60.10 kg (bmi: 20.08).

MAANDAG 8/05/2017 :
ontbijt : havermoutpap met bio havermelk
tussendoor : charentais meloen stukjes
lunch : taboulé op oosterse wijze (gekocht in de winkel)
tussendoor : 1 appel pink lady
diner : buitenshuis : gerookte zalmfilet met asperges en mousselinesaus, aardappelkroketjes

DINSDAG 9/05/2017 :
ontbijt : havermoutpap met bio amandelmelk, handje walnoten
lunch : kropsla, tomaat, komkommer, lente-ui, doperwtjes uit blik en wat witte wijnazijn
diner : groente-bonenschotel met tomaat : paprika, ui, courgette, tomaten en rode kidneybonen
avond : zelfgemaakte vanillepudding met amandelmelk

WOENSDAG 10/05/2017 :
ontbijt : havermoutpap met bio amandelmelk, handje walnoten
tussendoor : charentais meloen stukjes
lunch : overschot taboulé op oosterse wijze
diner : gekookte witte asperges, vegan falafels

DONDERDAG 11/05/2017 :
ontbijt : havermoutpap met bio amandelmelk
tussendoor : 1 appel pink lady
lunch : idem als dinsdag
diner : volkorenpasta, overschot groente-bonenschotel met tomaat

VRIJDAG 12/05/2017 :
ontbijt : 2 speltbollen (AH), magere smeerkaas, 100% pindakaas
lunch : maaltijdsalade AH met gegrilde zoete aardappel en spinazie en groenten
tussendoor : 1 appel pink lady
diner : meergranen afbakbroodjes

May 8, 2017 om 08:26
Hey Pekineesje,

Nationale Dodenherdenking:
In de oorspronkelijke opzet ging het bij de hierbij uitsluitend om de Nederlandse slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog, maar sinds 1961 wordt officieel een ruimere definitie gehanteerd die alle Nederlandse oorlogsslachtoffers of omgekomenen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog omvat.

Hier was het vooral zondag mooi weer en we hebben het grootste gedeelte van de middag lekker buiten kunnen zitten. Het verjaardagsfeestje was erg gezellig.
Tot mijn verbazing was mijn ene zus er ook. Ik had haar inmiddels al weer 1½ jaar niet meer gezien, maar nu snap ik ook waarom ze zich niet meer wil wegen, want ik vermoed dat ze weer behoorlijk tegen de 100 kilo weegt.

Als die mensen al echt interesse hebben dan weet je uiteraard nog niet in hoeverre ze hun huidige woning eerst nog moeten verkopen en wat ze aan een nieuwe woning willen en/of kunnen uitgeven. Maar blijkbaar waren ze genoeg geïnteresseerd om te voorkomen dat andere mensen een bod zouden uitbrengen, want dan zou de makelaar eerst met die andere mensen verder moeten.

Ik neem aan dat een hypermarkt een extra grote vestiging is?

Verstandige beslissing van E om zijn darmen eens te laten onderzoeken. Het kan zijn dat hij last heeft van poliepen of zo en die kunnen ze al tijdens zo’n onderzoek verwijderen.

Hier is het af en toe wat zon, maar een stuk kouder dan gisteren. We doen het er maar weer mee en zien wel wat de rest van de week gaat geven.

Groetjes, Barkie
May 9, 2017 om 09:54
Hey Pekineesje,

Oké; zo’n hypermarkten hebben we hier in Nederland volgens mij niet. Tenminste niet van supermarkten, want de grootste variant van Albert Heijn is XL, maar die hebben dan hooguit meer producten dan de andere, kleinere, vestigingen.

Ik heb 1 zus in Nederland en zij is degene die vegetarisch is en wanhopig probeert af te vallen. Met die zus heb ik weliswaar regelmatig contact, maar dan alleen/vooral telefonisch. Na 28 december 2015 had ik haar niet meer gezien. In mijn herinnering zat ze toen veel strakker in haar vel, want nu "blubberde" ze aan alle kanten.
Verder heb ik inderdaad een broer, die woont hier redelijk in de buurt, en dan nog een zus in Amerika.

Handig dat E enkel een staal van zijn ontlasting hoefde in te leveren, want daar kunnen ze al het nodige aan zien. Zo'n colonoscopie is namelijk niet echt een pretje en daarvoor moet je naar een ziekenhuis.

Bio-Planet ken ik niet, want die zit hooguit in het zuiden van Nederland. Maar aangezien dat ook een grote keten is zullen ze vast wel gistvlokken hebben. Hier komen ze vanavond weer op tafel, want ik heb voor de spaghetti deze keer eens een "klassieke tomatensaus" gemaakt.

Groetjes, Barkie
May 10, 2017 om 06:32
Hey Pekineesje,

Met die zus heb ik het meeste contact, dus meestal gaat het over dezelfde zus.
Die heeft eerst tig-jaren allerlei methodes gevolgd met behulp van shakes.
Ze was daarmee absoluut niet trouw aan het soort shakes, want ze kocht simpelweg hele voorraden van het merk dat op een bepaald moment in de aanbieding was. Pas sinds de laatste jaren is ze weer ‘normaal’ gaan eten.

Tja; als E zijn voorgeschreven pillen niet trouw inneemt, moet hij niet raar opkijken als hij ergens last van krijgt. Daar zijn die pillen dan toch voor bedoeld?

Het recept van die saus staat als link vermeld bij mijn maaltijd van gisteravond: klassieke tomatensaus. Het enige dat ik er dan nog zelf aan heb toegevoegd waren 2 teentjes knoflook en de verse kruiden zijn gedroogde kruiden geworden. Aangezien het veel te veel was heb ik de rest in porties ingevroren, dus de volgende keren is het simpelweg een kwestie van ontdooien. En de bus met edelgistvlokken kwam weer goed van pas ;)
Hier is het droog, maar absoluut niet :zon:
Morgen wordt het warmer, maar dan zijn we de hele dag op pad. Onder andere even langs schoonmoeder en daarna door naar vrienden.

Groetjes, Barkie
May 12, 2017 om 06:57
Hey Pekineesje,

Die zus woont in Noord Holland en die zien we maar zelden. Het is dat ze nu een paar keer bij mijn broer is geweest op een verjaardag. Voor de rest bellen we elkaar regelmatig, meestal 1x per maand en dan meteen 1 uur, en dan is zij meestal het merendeel van de tijd aan het woord. Op die manier hoor ik dan al die verhalen over dieetmethodes, sporten en waarom dit allemaal weer eens niet lukt. Hoewel ze aan had gegeven dat haar broeken al weer losser zaten had ze duidelijk verzuimd te vermelden dat ze weer oudere, dus grotere, broeken uit de kast had gehaald.

Als die pillen maagzuur moeten remmen dan zal dit toch ook invloed hebben op je darmen; dat lijkt mij eigenlijk wel logisch. Het voedsel (vooral eiwitten) verteren dan toch ook langzamer?

Ik vond het wel gemakkelijk dat er meteen al de nodige groenten en kruiden in die saus gingen, want dan hoefde ik er niet zelf het nodige bij te bedenken. De reden dat ik meer saus had gemaakt lag mede aan het feit dat de porties wortel + bleekselderij wat groter uitvielen, want die kwamen uit de vriezer.

Gisteren was het hier heerlijk weer, dus we zijn deze keer maar weer eens via een meer landelijke route richting schoonmoeder gereden. Onderweg heb ik dan nog even bij Kruidvat van die teenslippers gekocht, want die waren in de aanbieding voor € 2,99 in plaats van € 9,99; dat had ik er nog wel voor over ;)

Is het allemaal gelukt met de boodschappen bij AH?

En hebben jullie nog wat gehoord over die optie op jullie huis?

Groetjes, Barkie
May 12, 2017 om 08:59
Hey Pekineesje,

Dat iemand jarenlang keer op keer kiest voor een dieetmethode met shakes, waarbij ze dan eerst 5 kilo afvalt en daarna begint te snoepen en snaaien en weer meer aankomt dan ze afgevallen is, dan snap ik zo iemand niet.
Vervolgens heeft ze dan geld genoeg voor een personal trainer, waarbij ze eindelijk eens goed afvalt, maar dan adviseert hij haar 'simpelweg' een dieetmethode :grrr:
Het komt dan blijkbaar niet bij haar op dat ze vervolgens zelf haar eigen maaltijden moet samenstellen en dat ze daarbij rekening moet houden met portiegroottes.
Soortgelijk ging het met dat hardlopen bij die diëtiste, want die was ook niet van plan haar uitgeschreven dagmenu’s, geschikt voor vegetariërs, te geven.
Dat het haar dan niet lukt om af te vallen zie ik als haar eigen schuld.

Vanmiddag zou hij toch uitslag krijgen van het poeponderzoek?

Ik zal met echt niet in het openbaar vertonen met die teenslippers, maar zo rond om huis vind ik ze wel gemakkelijk. Maar ik zie echt niet in wat er vies is aan schone tenen, fatsoenlijk geknipte en eventueel gelakte teennagels ;)

Als je een toilet boven gewend ben is het lastig als je daarna opeens naar beneden zou moeten. Ik heb eerder, net zoals mijn zus dat nu heeft, een huis gehad met de keuken aan de voorkant, maar dan met een deur in de woonkamer naar de tuin toe. Dat je altijd via een gang naar de tuin zou moeten herken ik niet.

Over zo’n fitbit hoor ik mensen wel eens enthousiast praten, maar dan slecht voor eventjes. Blijkbaar is dat weer zo’n ding dat je slechts tijdelijk gebruikt en daarna in de kast beland. Wat E daarmee zou moeten zou ik ook niet weten…

May 15, 2017 om 08:33
Hey Pekineesje,

Wat ik niet snap is dat iemand jarenlang keer op keer weer kiest voor afvallen met behulp van shakes, terwijl ze weet dat dit maar even goed gaat. Volgens mij hebben dat soort dieetmethodes helemaal niet tot doel je iets te leren, want daar hebben ze toch helemaal geen belang bij? Ze willen dat jij afhankelijk blijft van hun producten.
Hoe zat dat eigenlijk bij Special K? Leerde je daar wel wat van?
Op zich heb ik niets tegen dagmenu’s. Het merendeel van dat soort menu’s houdt namelijk rekening met wat je gedurende een dag allemaal aan voedingsstoffen binnenkrijgt + bij weekmenu’s dat je niet met restanten blijft zitten.
Voor wat betreft hoeveelheden geldt toch hetzelfde als wat geldt voor kant en klare maaltijden, recepten voor xx personen en het eten buitenshuis? Als jij en E dezelfde maaltijd bestellen dan krijgen jullie precies dezelfde hoeveelheden op je bod.
Ik heb absoluut geen medelijden met die zus hoor. Ze wil niet naar anderen luisteren, ze koopt boeken en leest die vervolgens niet, dus dan moet ze het toch zelf maar uitzoeken?

Goed dat E een afspraak heeft gemaakt, want zo is het ook geen doen.
Waarom zou jij een hele dag vrij moeten nemen, want je kunt hem toch ‘s morgens wegbrengen en aan het eind van de dag weer ophalen?

Zo’n fitbit kan een heleboel, maar dan moet je die dus wel goed gebruiken.

Zo te lezen had je moeder er al rekening mee gehouden dat jullie binnen zouden moeten eten. Die gezonde koekjes heb ik ook eens gemaakt, maar die waren mij veel te zoet.

Groetjes, Barkie
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan