Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, May 10, 2017

Leilany0506 woog op het moment van schrijven 114.70 kg (bmi: 39.69).

Hallo iedereen!

Mijn eerste dagboek bericht gebruik ik maar even om mij voor te stellen.
Ik ben een 24 (bijna 25) zomers jonge meid uit België, gelukkig getrouwd en trotse mama van een 6jarig zoontje.
Ik ben bijna altijd al zwaarder geweest. Rond mijn 10e verjaardag werd het jammer genoeg nog erger.
Toen ik 15 was en natuurlijk meer interesse kreeg in mijn eigen uiterlijk ging de knop om en ben ik van 96Kg naar 79Kg gegaan. Nog steeds licht overgewicht, maar ik was heel gelukkig en voelde me goed met mijn uiterlijk.
In 2010, net voor mijn 18e verjaardag leerde ik mijn man kennen en al heel erg snel (3 maand later) werd ik zwanger. We besloten toen ook te gaan samenwonen en het gewicht vloog er aan. De combinatie van de zwangerschap en te stoppen met bewegen en eten van junkfood omdat ik een moeilijke zwangerschap had en de hele tijd moest rusten zorgden ervoor dat ik kilo na kilo aankwam.
Toen ons zoontje in 2011 werd geboren woog ik inmiddels 105kg. Ik voelde mij slecht bij mijn eigen uiterlijk en had helemaal geen zelfvertrouwen meer. Aangezien ik een emotie eter ben belande ik natuurlijk in een vicieuze cirkel waardoor ik sinds 2015 met een gewicht van 119.7kg verder door het leven ben gegaan.

Nu vond ik eind april echt dat het niet verder meer kon. Ik voelde me slecht, had een hoge bloeddruk, was snel moe... Ik was het zo beu en ben bij de dokter langs geweest voor een bloedtest. Daar kwam als resultaat uit dat ik inderdaad een te hoge bloeddruk heb, te hoge slechte cholesterol, vitamine D tekort, kans op jicht, enz...
Maar het positieve aan dit 'slechte' nieuws is dat alles nog net op het randje was en nog net niet voor risico's zorgde. De dokter vertelde mij dat alle resultaten perfect omkeerbaar zijn als ik maar zou afvallen.
Toen ging de knop om. Ik moest gezonder beginnen leven voor mijn gezondheid, om erger te voorkomen, maar ook om mij beter in mijn vel te voelen en eindelijk met mijn zoontje te kunnen rondrennen zonder dat ik meteen buiten adem ben.

Sinds dan ben ik 5kg afgevallen door gezonde voeding en dagelijks een uur te bewegen, voornamelijk door te wandelen. Nu gaat het even wat minder aangezien ik sinds een week last heb van lumbago en moeite heb met bewegen. Maar ik blijf voor gezonde voeding kiezen en van zodra mijn rug beter is ga ik zeker terug wandelen en bewegen.

Ik weet dat ik het kan. Ik heb een doel en wijk daar niet meer vanaf.
En met jullie steun is het zeker mogelijk :)May 10, 2017 om 06:34
Lieve Leilany,

Heel hartelijk welkom bij ons. Gelukkig ben je er nog net op tijd bij om erger te voorkomen.
Over een poosje kun je ook weer rennen en spelen met je zoontje zonder bekaf te zijn. Hoe leuk is dat! Aankomen is gemakkelijker dan afvallen. Toppie dat je weer gaat werken aan je gewicht. Het afvaltraject is een lange weg vol met veel hindernissen en valkuilen. Dat zal je ongetwijfeld weten. Jouw overwinning is niet dat je nooit faalt, maar dat je telkens weer opstaat als je struikelt. Je bent nog onderweg om slanker te worden en wie onderweg is, vernieuwt zich met elke stap. Langzaam met kleine stapjes. Stapje voor stapje naar een nieuw streefgewicht. Stel haalbare doelen voor jezelf. Dat voorkomt teleurstellingen. Onderschat jezelf nooit. Je weet nooit hoe sterk je echt bent, totdat "sterk zijn" je enige optie is. Geloof in jezelf en in de kracht die je hebt. De kracht die jou door het leven leidt, door goede en slechte tijden. Geloof in jouw verborgen kwaliteiten, die iedereen bezit en die je de juiste weg zullen wijzen. Denk positief, want met een positieve kijk op het leven is er geen grens aan jouw mogelijkheden.

Heel veel succes op deze moeilijke weg, die je nu bent ingeslagen. Je WILT het en je KUNT het. Zet 'm op! Toi, toi, toi.
Ik vind het leuk je te volgen en te steunen om de overbodige kilootjes kwijt te raken, ook al ben ik nu op gewicht. Die lange weg heb ik ook afgelegd. Heel graag wil ik je helpen dat doel ook te bereiken en dat gaat je zeker lukken.
Van mij krijg je een "aanmoedigingsbloemetje" om door te zetten en vol te houden.

Klik op "Bloemetje".

Bloemetje

Liefs en een fijne dag,


˜”*°•.˜”*°• Kwartjes •°*”˜.•°*”˜
May 10, 2017 om 11:02
Hartelijk welkom Leilany! Super van je dat je na dat bezoek aan de dokter de knop hebt omgezet. Zo te horen heb je de goede houding om het voor elkaar te krijgen!

Zwangerschap is inderdaad een aanslag op goede voornemens qua eten... Ik had dat ook, dat ik echt veel at. Zeker in combinatie met een gebrek aan sport is dat funest.

Zet 'em op!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan