Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, May 16, 2017

Pekineesje1 woog op het moment van schrijven 60.10 kg (bmi: 20.08).

MAANDAG 15/05/2017 :
ontbijt : havermoutpap met bio havermelk
tussendoor : aardbeien
lunch : overschot knolseldersalade, komkommer, rode zoete puntpaprika, erwtjes uit blik, blokjes cheddarkaas
tussendoor : 1 appel
diner : quinoa, groentenmengeling uit diepvries (ui, wortel, knolselder), doperwten uit diepvries, beetje sojaroom, curry/kurkuma/tijm + 1 notenburger
avond : "gezond haverkoekje"

DINSDAG 16/05/2017 :
ontbijt : volkorenboterhammen, kaas, pindakaas, rabarberjam
tussendoor, lunch en tussendoor : idem als maandag
diner : overschot quinoa/groenten, gekookte sperzieboontjes, witte bonen in tomatensaus, kerstomaten, 1 notenburger
avond : "gezond haverkoekje"

WOENSDAG 17/05/2017 :
ontbijt : havermoutpap met bio havermelk
tussendoor : blauwe pitloze druiven
lunch : komkommer, kerstomaten, rode zoete puntpaprika, kikkererwten
tussendoor : 2 groene kiwi's
diner : zoete aardappelen, broccoli
avond : "gezond haverkoekje"

DONDERDAG 18/05/2017 :
ontbijt : havermoutpap met bio havermelk, 1 banaan, lijnzaad en geraspte kokos
tussendoor : blauwe pitloze druiven
lunch : idem als woensdag, maar aangevuld met nog overschot gekookte broccoli
tussendoor : idem als woensdag
diner : buitenshuis : wokrestaurant (verjaardag E.)

VRIJDAG 19/05/2017 :
ontbijt : havermoutpap met bio amandelmelk
tussendoor : blauwe pitloze druiven
lunch : volkorenbrood, kaas, pindakaas
tussendoor : 2 groene kiwi's
diner : meergranen afbakbroodjes

May 16, 2017 om 05:29
Hey Pekineesje,

Het is dus de bedoeling van Special K dat je hun speciale producten moet gebruiken en dat je dat moet blijven doen? Want wat ik bedoelde is in hoeverre zij je leren hoe je verder zou moeten, zonder hun producten, als je weer terug normaal zou willen gaan eten.

Uiteraard doen hubby en ik dat ook zo. Veel restaurants zetten de bakken met frietjes/patatten en salade/groenten tegenwoordig gewoon op tafel, zodat ieder voor zich kan bepalen in hoeverre hij/zij daarvan neemt. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat zo’n restaurant dan minder voedsel hoeft weg te gooien, terwijl iedereen toch genoeg kan eten.
Ik vind het daarom ook logisch dat ze in dieetboeken (of bij dagmenu’s) geen precieze hoeveelheden kunnen geven. Ook die recepten van Margriet zijn bedoeld voor haar gezin en voor andere mensen misschien wel veel te veel of juist te weinig.

Als je boeken koopt doe je dat met de bedoeling die te lezen. Die zus denkt blijkbaar dat het hebben van die boeken al voldoende is, maar zo werkt het natuurlijk niet.
Waar ik wel blij om was is dat ze dat boek van “Eet als een expert” had gekocht. Volgens mij zou ze daar het nodige van kunnen leren.

Oké; ik was Maggie inderdaad vergeten.
Nu maar hopen dat E zich dan inderdaad gaat houden aan die voorschriften.
Waarom ze die scan van de longen doen zou ik niet weten, maar daar hebben ze ongetwijfeld een goede reden voor. Het zou logisch zijn dat E dat gevraagd zou hebben, maar vermoedelijk was hij een beetje overdonderd?

Ik heb die koekjes toen weggegooid, want ik vond ze duidelijk echt niet lekker.

Heb je die rabarberjam trouwens zelf gemaakt? Want daar heb ik nog niet eerder van gehoord.

Groetjes, Barkie
May 16, 2017 om 10:48
Hey Pekineesje,

Ik snap dus niet dat mensen een dieetmethode volgen als ze niet tot de beoogde doelgroep behoren + zich dan niet houden aan het advies om dat slechts 14 dagen te doen. Die 14 dagen is niet voor niets natuurlijk.
Leuk voor als je snel een paar kilo’s kwijt wilt, maar meestal is dat niet blijvend.
Voor iemand die maar een paar kilo te zwaar is zijn kleine(re) aanpassingen in de eet- en/of drinkgewoonten vaak al meer dan voldoende. Denk bijvoorbeeld aan het advies om extraatjes te beperken tot, bijvoorbeeld, het weekend.
Gelukkig dat je inmiddels verstandiger bent geworden ;)

Inmiddels heb ik wel dusdanig veel ervaring met recepten dat ik al wel kan inschatten in hoeverre zo’n recept voor ons tweetjes geschikt is. Terwijl ik bij nieuwe recepten ook regelmatig de genoemde hoeveelheden invul in het eetdagboek, want dan zie ik meteen om hoeveel kcal het gaat.

Zoals jij met boeken kopen omgaat doe ik dat ook hoor.
Als ik iets lees, vooral op Internet, over “gezonde” voeding dan vind ik het belangrijk wie de bron is van zo’n bericht. Inmiddels zijn zo’n beetje al die nieuwe superfoods al neergesabeld. Als iets al een superfood is in een ver land dan blijkt het regelmatig om een geheel andere soort te gaan dan die wij hier in het westen kunnen kopen.

Bij mij waren de vlekjes in de longen de veroorzaker van al mijn problemen 2 jaar geleden.
Wees dus maar blij dat ze daar bij E vrijdag al naar gaan kijken, want dat jij die link niet kunt leggen wil natuurlijk niet zeggen dat die er niet kan zijn.

Als ik denk aan gekookte rabarber dan denk ik aan heel zuur. Van jaren terug weet ik dat mijn zus daar aardbeien doorheen deed, maar die combinatie vond ik niet echt geslaagd.

Hier is het vandaag een lekkere temperatuur, maar de zon laat het wat afweten.
Met zulke temperatuur schommelingen moet je maar beter rekening houden, want dat scheelt nogal zeg!

Groetjes, Barkie
May 17, 2017 om 10:37
Hey Pekineesje,

Je bent bij lange na niet de enige die daar zo over dacht, want denk maar eens aan al die mensen die, ook nu nog steeds, van die shakes gebruiken. Die zijn bedoeld voor maximaal 1 tot 2 weken en sommige mensen (zoals die zus van mij) gebruiken die vervolgens jarenlang. Dat je metabolisme daarna ernstig vertraagd is lijkt me dan ook niet meer dan logisch.

E heeft meerdere klachten, dus vermoedelijk willen ze zich niet beperken tot zijn maag en darmen. Wees er maar blij mee dat ze gedegen onderzoek willen doen.

Ik zal eens kijken bij de Vers in G…. zaak, want die verkoopt diverse streekproducten.
Best kans dat die ook zoiets heeft.

Hier is het vandaag ook behoorlijk warm, maar de zon verdwijnt iedere keer weer achter, sommige wel erg donkere, wolken.

Hier staan voor vanavond gebakken mini krieltjes op het menu, met gebakken ui + knoflook en gekookte bietjes. Voor hubby heb ik dan nog een bakje met varkensrollade uit de vriezer gehaald.

Groetjes, Barkie
May 19, 2017 om 05:08
Hey Pekineesje,

Dat was de verklaring van de longarts, die (helaas) pas betrokken werd na de 2de CT-scan. Omdat er toen nog maar sprake was van 1 vlekje is daar verder niets meer mee gedaan. Bij de 3de CT-scan waren de longen schoon. De longarts baseerde zijn vermoeden op de uitslagen van eerdere onderzoeken, die uitgevoerd waren in dat ziekenhuis + in het Centrum van Neuropsychiatrie. Zeker weten doe ik het dus niet, maar hubby en ik vonden de verklaring van de longarts de meest logische, mede omdat hij de enige was die met een verklaring kwam.

Dat die producten van Wildiers hier niet te koop zijn had ik niet verwacht hoor, maar bij die Vers in G zaak verkopen ze diverse streekproducten, die door kleine(re) ondernemers zijn geproduceerd. Zo staan die mensen ook regelmatig op van die streekproductenmarkten.

Hoe was het etentje? Vreemd trouwens dat E zijn verjaardag met jouw ouders wilde vieren, gezien zijn niet al te positieve relatie met je vader…
Was hij blij met de fitbit?

Ik heb nog niet naar Over Eten gekeken, want op een Nederlandse zender is dan juist een erg leuk programma + ik vind het niveau van deze 2de reeks van Over Eten duidelijk minder, want soms erg kinderachtig (zoals dat mythe of waarheid).

Groetjes, Barkie
May 19, 2017 om 10:09
Hey Pekineesje,

Dat gaat dan erg snel als E vanavond al kan bellen.

De betiteling streekproduct is volgens mij ook meer bedoeld als niet in de fabriek gemaakt. Sommige van dat soort bedrijfjes leveren aan een bepaald soort winkels en die winkels willen nog wel eens verspreid zitten. Dit terwijl ze dan zelf op diverse streekproductenmarkten staan.

Dat jij contact wilt houden met je ouders snap ik prima, maar dat E de beslissing zou nemen om je ouders mee te vragen vond/vind ik dus vreemd.
Eerder (bij die oproep op FB) had je het over een fitbit, vandaar dat ik dacht dat je die ook gekocht had. Ik heb absoluut geen idee hoe die dingen allemaal heten en wat je daar dan mee kunt doen, maar het enige dat telt is dat E er blij mee was.

Ai; inderdaad wel straf hoor dat je moeder helemaal niets hoort van die oncologe. Dat er een bepaalde tijd tussen 2 scans moet zitten geloof ik best, maar blijkbaar vindt die oncologe tussentijds contact niet belangrijk? Nu maar afwachten in hoeverre je vader haar maandag te spreken kan krijgen...

Inmiddels heb ik Over Eten gezien, maar ik heb weer niets nieuws gehoord.
Het gaat mij bij kant en klare producten, zoals soepen/soepmixen, ook niet zozeer om de voedingswaarden (micro nutriënten), maar vooral om de toevoeging van allerhande synthetische/chemische ingrediënten.
Tegenwoordig let ik er dus ook beter op om welke toevoegingen het gaat, of ik snap waarom die zijn toegevoegd en of ik daar ook belang bij heb.

Die aflevering van Broodje gezond was een herhaling, maar op zich wel interessant.
Het heeft destijds mijn mening over E-nummers in ieder geval wel wat veranderd, want over een aantal E-nummers ben ik tegenwoordig dus wat minder negatief.

Groetjes, Barkie
May 20, 2017 om 05:18
PS
>> De mythe of waarheid over de appel en de schil, wist ik niet. <<
Hoe dacht jij (eerder) dan over de :appel: ?
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan