Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, May 16, 2017

Loesanne woog op het moment van schrijven 125.70 kg (bmi: 44.01).

Wat een lekker weertje....en het wordt nog warmer. Voor mij hoeft het niet veel warmer want ik kan er echt niet tegen, ben net een dood vogeltje als het rond de dertig graden wordt. Dat heeft niet echt met mijn gewicht te maken, vroeger, toen ik een halve Loesanne was kon ik er ook al niet tegen. Wat er wel mee te maken heeft is dat ik er niet bloot bijloop. De blubberbenen en wapperarmen lekker bedekt voor mijn eigen gemoedsrust en die van anderen. Ik bewonder de dikkertjes rondom mij die gewoon bijna bloot over het strand lopen , dat ze dat durven, maar ik zit me ook wel ooit plaatsvervangend te schamen, soms is een badpak toch echt mooier dan een bikini.....
Gelukkig wordt er niet meer gevraagd of ik mee naar het strand of het zwembad ga, de kinderen hebben zelf kinderen en gelukkig zijn zij wel bikini- of zwembroekproof :babe03::hangmat2::strandliggen:
Steeds beloof ik mezelf weer dat dit de laatste zomer is met zomerproblemen maar afgelopen zondag was het al weer raak. Ik was even op visite bij een oude tante in het verzorgingstehuis die zelf nooit kinderen gehad heeft, eventjes een bloemetje en wat lekkers brengen voor moederdag. Al die oudjes waren door de verpleging buiten gezet en voor de visite stonden er klapstoeltjes, je weet wel, die buisjes met een lapje stof ertussen.....pffffft. Ik vroeg haar of ze eigenlijk niet liever in de rolstoel mee naar het park wilde en dan lekker even in de schaduw zitten en gelukkig wilde ze dat. Stoeltjesprobleem opgelost, geen haar op mijn hoofd denkt er aan om in zo'n stoeltje te gaan zitten als het al past......:haha::haha::haha:
Na de taart van gisteren ben ik vanmorgen weer fanatiek begonnen met gezond proberen te doen, het lijntje moet verder omlaag.
Christine heeft gelijk, het lijntje in mijn grafiek is erg wispelturig maar ik ga er weer voor om dat blijvend laag te krijgen.... :pijl3: .
De piek naar beneden van twee jaar geleden was geen eerlijke piek, toen was ik heel, heel, heel erg ziek en had door de chemo totaal geen eetlust meer. Toen hoefde ik er niets voor te doen om af te vallen, daarom ben ik nu eigenlijk blij dat het allemaal niet zo makkelijk gaat. Uiteindelijk kwam ik weer aan , eerst door voeding via de neus en daarna door flesjes bijvoeding, brrrrrr zo vies !
Na de bestraling en chemo moest ik een zware operatie ondergaan en ben sindsdien kankervrij, al blijven de halfjaarlijkse controles wel spannend. Wat wel veranderd is voor mij....... : dat uiterlijk is voor mij veel minder belangrijk geworden, niet alles draait meer om afvallen, lukt het vandaag niet dan komt het morgen wel !
Zo, dat ben ik kwijt, zit nu weer in de periode tussen onderzoeken en uitslag dus moet nu extra opletten om niet de fout in te gaan, ben best wel een emo-eter. Gelukkig heb ik jullie, als ik zeur moet je me maar gewoon negeren, maar het weten dat ik niet alleen ben in mijn strijd tegen de kilootjes doet me goed ! Wat wilde ik eigenlijk zeggen ? Ohja, dat het lekker weer wordt en dat ik hoop dat jullie er allemaal van genieten !
:lacheuh::lacheuh::lacheuh:

Liefs Loesanne

May 16, 2017, gewijzigd door Kwartjes op May 17, 2017 om 09:00
Als je beetje stevig bent, zit je zo op de grond Loesanne. Wandelen in het park is ook veel leuker. Die controles zijn altijd spannend. Gooi het er allemaal maar uit. Schept ruimte in je hoofd. Lieve zeur!


Liefs en een fijne avond,

˜”*°•.˜”*°• Kwartjes •°*”˜.•°*”˜
May 16, 2017 om 18:43
die billetjes...hahaha
May 17, 2017 om 01:42
oh die klapstoeltjes, ook mijn grote angst. Ik durf er echt niet op te gaan zitten.

Veel afvallen is fijn, maar het hangt er wel vanaf hoe. Want door ziekte en chemo veel afvallen is natuurlijk waardeloos. Nee dan leer je inderdaad dat gezondheid een stuk belangrijker is dan afvallen. Maar alhoewel ik eerlijk moet zeggen dat uiterlijk bij mij ook een belangrijke reden is om af te willen vallen, is het natuurlijk ook zo dat het gezonder is. Ik val met mijn gewicht en BMI in de groep morbide obesitas. Alleen de term geeft me al kippenvel. Alhoewel ik gelukkig (nog) geen kwalen heb door mijn gewicht, merk ik wel dat ik makkelijker beweeg en een betere conditie heb als ik gewicht kwijt ben.

Ik vind je trouwens helemaal geen zeur hoor :). Blijf maar gewoon lekker van je afschrijven.

Ik ga ook echt niet in een bikini hoor. Ik heb voor de vakantie straks een leuke tankini gekocht. Een beetje een wijd model, beter nog dan een badpak. En zelfs dat vind ik al moeilijk. Maar ja, op Rhodos kent niemand me, dus daar durf ik :)

Ik hoop vandaag toch wel te kunnen genieten van het mooie weer, lekker achter huis in de zon, maar 30 graden klinkt wel heel warm, dus we zullen zien.

liefs Christine
May 17, 2017, gewijzigd door Kwartjes op May 17, 2017 om 06:32
Natuurlijk vind ik je geen zeur. Je moet je verhaal kwijt kunnen Loesanne. Ik krijg ook de slappe lach van die billetjes.


Liefs en geniet van deze mooie dag,

˜”*°•.˜”*°• Kwartjes •°*”˜.•°*”˜
May 17, 2017 om 09:56
Het valt me op dat er steeds meer leuke bad- en strandkleding aangeboden wordt voor grote maten. Terecht ook want er is een markt voor. Je hoeft niet door een vergrootglas te kijken om te zien dat Nederland steeds dikker wordt. De meubelindustrie daarentegen trekt zich er niks van aan.....steeds meer smalle stoelen met leuningen en die pootjes.....pffffft......vaak maar een goede centimeter doorsnee. Ik geloof best dat de stoelen 2017-proof zijn maar als dikkerd ga je ook daar niet graag opzitten, toch ? Verder valt het me op dat op terrasjes met grote stoelen bijna nooit plaats is....dat zegt genoeg.....:enthousiast:
May 17, 2017, gewijzigd door Kwartjes op May 17, 2017 om 14:34
Dat is ook zo Loesanne. Gelukkig maar. Nederland wordt ook steeds dikker. Al die TV reclames doen er ook geen goed aan. Wij hadden een keer de vriendin van onze dochter meegenomen op vakantie. Ze paste niet in de stoeltjes, dus dan maar op een hoge kruk als we gingen eten. Die ging dwars door het dikke grondzeil heen. Zij paste ook niet in de stoeltjes op een terrasje aan het strand. Dat was wel heel confronterend voor haar, maar ze at ook zo een kilo Belgische bonbons achter elkaar op.

Liefs.
May 17, 2017 om 13:43
Vreselijk lijkt me dat, ik heb het gelukkig nog niet meegemaakt en ga ook zorgen dat ik het niet mee ga maken maar er zijn wel stoeltjes die niet echt lekker zitten.... ;-)
May 18, 2017 om 06:52
Nu nog opletten Loesanne. Over een tijdje is dat niet meer nodig. Dan kun je overal gaan zitten.Liefs en een fijne dag,

˜”*°•.˜”*°• Kwartjes •°*”˜.•°*”˜
May 18, 2017 om 08:25
Weet je, als je zo slank bent als jij en je zakt door een krakkemikkige stoel dan is het de schuld van de stoel....zak ik door diezelfde stoel dan is het mijn schuld......ik ga ook voor de billetjes... http://vrouwenpower.nl/forum/smilies.php
May 18, 2017 om 08:26
hahaha....niet dus

May 18, 2017, gewijzigd door Kwartjes op May 18, 2017 om 09:37
Schuld is een groot woord Loesanne.

Kopieer het even.
..............................................................

...........................................................................

Liefs.
May 22, 2017 om 10:46
http://vrouwenpower.nl/smilies/forumsmiley2646.gif
May 22, 2017 om 10:47
lukt niet hoor....ik doe het wel zonder billetjes :lacheuh:
May 22, 2017 om 10:50
Vandaag maar 4 ons eraf, terwijl ik me toch goed aan de regels gehouden heb....denk te weinig beweging gehad, hele weekend visite ;-) . Volgende week hoop ik weer wat meer, ik ga er gewoon voor !

:doingit:
May 22, 2017, gewijzigd door Kwartjes op May 22, 2017 om 11:23
https://www.vrouwenpower.nl/forums/register.php?a=act&u=21768&i=0441386717474b8ce4036888da587edc3fc92c07

Dit in de bovenste balk invullen. Klik op "Enter". Dan kom je op de site. Rechts staat "Ontspanning", klik erop (+) en dan voor "De leukste smilies" kiezen.
May 22, 2017, gewijzigd door Kwartjes op May 22, 2017 om 11:22
Elk onsje is een stap in de goede richting Loesanne. Met dit warme weer kun je ook vocht vasthouden.Liefs en een fijne dag,

.•❤•.❀•☘•Kwartjes❤•☘•❀.•❤•.
May 22, 2017 om 12:00
May 22, 2017 om 12:01
yeahhhhhhh....dankjewel Kwartjes :hartje:
May 22, 2017 om 12:31
Oooooooh, dat is leuk!!! Onder aan die pagina staat: volgende pagina =>> Als je daar op klikt, kom je op een volgende pagina en kan je zelf je leuke smilies uitzoeken.

De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan