Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, May 18, 2017

MarjoleinS woog op het moment van schrijven 74.90 kg (bmi: 29.26).

Vandaag begin ik eraan. Echt, ik meen het (deze keer). Met de examens voor de deur en een zomervakantie in zicht kan ik me eerlijk gezegd geen slechtere moment bedenken, en een betere moment is alles wat in het verleden ligt. Ik begin met het 5:2 vastendieet. Ik zal dus 2 dagen per week vasten (minder dan 500 kcal) en de overige 5 dagen gewoon gezond eten.

Sporten heb ik nooit graag gedaan, en al helemaal niet als het sporten het doel is. Ik wandel en fiets graag, maar dan liefst ergens naartoe. Teamsporten zijn onmogelijk te combineren met mijn agenda en afspreken met vriendinnen loopt altijd uit in excuses verzinnen en uiteindelijk na de tweede 'start to run' alweer opgeven.

Diëten heb ik al wél gedaan, vaker dan ik durf toe te geven. Ik was altijd een schattig en redelijk mooi kind, tot ik 11 werd en plots veel te dik was. Toen moest ik op mijn eten gaan letten, maar zag het als een verplichting en ging dus ergens stiekem snoepen. Sindsdien vliegen de kilo's er maar bij. Diëtisten, Infraligne, Weight Watchers, alles heb ik al gedaan. Ik vestig dus mijn hoop op dit vastendieet en ga ervoor.

May 19, 2017 om 03:20
Heeej ik wil ook gaan vasten morgen en overmorgen! Zullen we elkaar steunen??? Liefs van misshealth
May 19, 2017 om 05:30
Lieve Marjolein,

Heel hartelijk welkom bij ons. Leuk dat je het 5:2 vastendieet gaat doen. Wandelen en fietsen vallen ook onder bewegen. Afvallen en bewegen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Net zo als jij en vriendlief. Aankomen is gemakkelijker dan afvallen. Het afvaltraject is een lange weg vol met veel hindernissen en valkuilen. Dat zal je ongetwijfeld weten. Jouw overwinning is niet dat je nooit faalt, maar dat je telkens weer opstaat als je struikelt. Je bent nog onderweg om slanker te worden en wie onderweg is, vernieuwt zich met elke stap. Langzaam met kleine stapjes. Stapje voor stapje naar een nieuw streefgewicht. Stel haalbare doelen voor jezelf. Dat voorkomt teleurstellingen. Onderschat jezelf nooit. Je weet nooit hoe sterk je echt bent, totdat "sterk zijn" je enige optie is. Geloof in jezelf en in de kracht die je hebt. De kracht die jou door het leven leidt, door goede en slechte tijden. Geloof in jouw verborgen kwaliteiten, die iedereen bezit en die je de juiste weg zullen wijzen. Denk positief, want met een positieve kijk op het leven is er geen grens aan jouw mogelijkheden.

Heel veel succes op deze moeilijke weg, die je nu bent ingeslagen. Je WILT het en je KUNT het. Zet 'm op! Toi, toi, toi.
Ik vind het leuk je te volgen en te steunen om de overbodige kilootjes kwijt te raken, ook al ben ik nu op gewicht. Die lange weg heb ik ook afgelegd. Heel graag wil ik je helpen dat doel ook te bereiken en dat gaat je zeker lukken.
Van mij krijg je een "aanmoedigingsbloemetje" om door te zetten en vol te houden.

Klik op "Bloemetje".

Bloemetje

Liefs en een fijne dag,


˜”*°•.˜”*°• Kwartjes •°*”˜.•°*”˜
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan