Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, May 18, 2017

AMartens woog op het moment van schrijven 92.10 kg (bmi: 33.02).

Vandaag mijn eetdagboek in gevuld en 400 kcall te veel. Een gevulde koek vanmiiddag gehad, is 415 kc. Das veel, voor zo'n koekje.

Vanmorgen op de weegschaal gestaan en er was maar 1 ons vanaf. Ik houdt op t moment wel veel vocht vast, mijn voeten en enkels zijn opgezet, ik kon vanmorgen mijn schoenen haast niet meer aan.

Ik heb vandaag wel een lekkere mars opgegeten, had daar zo'n zin in.

May 18, 2017 om 14:43
Ja het gaat goed hier. Ik val langzaam maar gestaag af. Ik las net nog eens jouw stukje bij mij. Je zegt, al val ik maar 2 ons per dag af. Nou, dat is echt onmogelijk, 2 ons per dag afvallen. Dan moet je 1600 Kcal. minder eten dan als je normaal zou doen. Dus niks eten. 2 Ons in de week zou een realistisch streven zijn. Elke dag wegen doe ik ook en is wel OK. Als je er maar geen conclusies aan verbindt. Ik weeg me elke vrijdag en dat bedrag schrijf ik hier op. Ik noteer dus maar 1 keer per week. Ik twijfel eraan of we elkaar kunnen steunen. Ik ben niet van de methodes. Hierboven schrijf je ook alweer, er is maar 1 ons af. Ga nou eens een keer per week kijken hoeveel je weegt en afgevallen bent en hou je aan je afvalmanier. Als je minder Kcal. binnenkrijgt dan je verbruikt, val je gewoon af. Zo
simpel is het. En dat zie je in je eetdagboek.
May 18, 2017, gewijzigd door Kwartjes op May 18, 2017 om 14:53
Anja we hebben het allemaal wel eens gehad, met het warme weer van gisteren lijkt het wel alsof je opeens veel zwaarder bent geworden. Door het warme weer kan je meer vocht vasthouden. Hoe werkt dat in je lichaam? Door warmte gaan je bloedvaten in je lichaam meer openstaan. Hierdoor kan vocht zich ophopen.
Ik houd vocht vast. Wat kan ik doen om er van af te komen?
Als je vocht vast houdt dan is het belangrijk om niet teveel zout te eten. Dus pas op met kant- en klaar maaltijden, deze bevatten vaak veel zout, maar denk ook groenten in blik/pot hier wordt ook vaak zout aan toegevoegd. Blijf zeker wel voldoende drinken, vocht vasthouden wil namelijk niet zeggen dat je geen vocht meer nodig hebt. Door wisselingen in je hormoonhuishouding kunnen vrouwen eerder vocht vasthouden.

Bij het eten van geraffineerde (bewerkte) koolhydraten reageert je lichaam echter anders. Geraffineerde koolhydraten bevatten veel zogenaamde snelwerkende suikers. Je vindt deze vooral in snoep, chocolade, koek, wit brood, witte pasta, witte rijst, etc.. Wanneer je veel snelwerkende suikers eet, stijgt je bloedsuikerspiegel ook snel tot hoge waarde. Maag en darmen hebben weinig tijd nodig om deze suikers te verteren en de enorme hoeveelheid glucose die ontstaat wordt in rap tempo in het bloed opgenomen. Als reactie hierop gaat de alvleesklier enorme hoeveelheden insuline produceren, waardoor de lichaamscellen worden gestimuleerd veel glucose op te nemen. Omdat er ineens heel veel glucose door je lichaam wordt opgenomen, daalt de bloedsuikerspiegel tot onder de normale waarde. Het gevolg: honger en dan vooral een grote behoefte aan zoetigheid. Als je hieraan toegeeft, begint het hele proces weer opnieuw. Een vicieuze cirkel dus.

Liefs en een fijne avond.
May 19, 2017, gewijzigd door Groetje op May 19, 2017 om 06:11
Heb een fitbit one, al 2 jaar, heb hem via bol.com besteld. Doet het verder goed en je kunt ook alles op je mobiele telefoon of computer uitlezen. Ik heb een klip en draag hem aan mijn broekzak, vandaag voor het eerst vergeten aan te klippen.....
Vind hem als horloge niet mooi...
:groetjes: en :eenfijnweekend:
May 19, 2017 om 08:06
Wauw Rhodos, alvast een fijne vakantie toegewenst als ik je niet meer spreek.
nee er gaan geen beestjes weg, er komen nieuwe beestjes, Ik heb al Bennet wallaby's en ik krijg nu Parma wallaby's :) erbij.... Heb gelukkig grote tuin

Die van mij was niet goedkoop, meende 90 euro, maar bevalt prima en ik gebruik hem iedere dag, dan registreert hij hoeveel ik beweeg. Ik kijk niet elke dag of ik een extra blokje ommoet, ik gebruik hem om te zien hoeveel beweging ik krijg :) En dat bevalt prima. Ik heb standaard op 8000 stappen staan, en krijg een melding tegen de avond als ik er nog niet op zit, wel handig. Dan kun je nog besluiten om een extra blokje om, maar ik ga vaak savonds nog even naar mijn beestjes, daar zit ik dan bij en loop van ene verblijf naar het andere, en zo kom ik wel aan mijn 8000 stappen per dag :)

:groetjes:
May 19, 2017 om 16:42


˜”*°•.˜”*°•SLAAP LEKKER ANJA•°*”˜.•°*”˜
May 21, 2017 om 00:08
Hoi,

T is raar weer inderdaad, dat vocht vasthouden is hartstikke naar. Maar je kunt het! Balen an die gevulde koek maar gedane zaken nemen geen keer, nu weer de schouders eronder en vertrouwen op jezelf!!!!
May 21, 2017 om 06:03
Misselijkheid is lastig maar een goed teken voor me :)

Ik heb gemerkt dat je bij Keto inderdaad je je strikt moet houden aan 20-50 gr kh per dag. En dat is waardoor je afvalt. De combi van KH en vet is gewoon niet goed. En vooral suiker moet je buiten de deur houden. Suiker zet zich om in vet omdat je lichaam lang niet alles om kan zetten in energie. Mars is wel lekker, herken het dan zijn ineens alle remmen los.

Geniet van je vakantie in Rhodos, afvallen zie je daarna wel weer :)
Succes!!
May 21, 2017, gewijzigd door Kwartjes op May 21, 2017 om 11:50
Je moet leren de drang naar zoetig- en hartigheid te beheersen Anja.

Als je iets zoets of hartigs wilt nemen, bijvoorbeeld een gebakje, mars,
gevulde koek of een frikadel bedenk dan: als je het lekkere langzaam had opgegeten, had dat 5 minuten geduurd, maar daarna had jij een dag spijt gehad.

Nu heb je het misschien 5 minuten moeilijk gehad, maar een dag een trots gevoel dat je het niet hebt genomen.

Ga voor dat trotse gevoel en niet voor al dat ongezonde voedsel.Liefs en een fijne zondag,

˜”*°•.˜”*°• Kwartjes •°*”˜.•°*”˜
May 21, 2017 om 12:39
Geniet van je vakantie op Rhodos Anja. Nog een weekje en het is zover.

Liefs en een fijne zondagavond,

˜”*°•.˜”*°• Kwartjes •°*”˜.•°*”˜
May 21, 2017 om 14:00
Wat veel mensen niet weten is dat als je snelle koolhydraten eet je lichaam ook vocht vast gaat houden, dus je komt aan in gewicht. Door veel water te drinken hef je het teveel aan vocht weer op, klinkt tegenstrijdig maar het is zo, veel water drinken als je af wilt vallen is belangrijk het voert de stoffen af in het lichaam. Dus het is niet gek als je een mars eet en een gevulde koek dat je dan heel snel in gewicht aankomt, gelukkig is het meeste vocht en raak je dat snel weer kwijt, mist je genoeg drinkt en niet meer gaat snoepen natuurlijk.
Dus probeer ervan af te blijven en eet in de plaatst van zoetigheid een appel of een tomaatje, wat mij ook helpt is een dag in de week bv de zondag ,mag ik van mezelf iets eten wat ik lekker vind, ik kan daar echt naar uit kijken, en de rest van de week eet ik zo gezond mogelijk. Helemaal nooit iets lekkers eten is voor mij een utopie, dat gaat me niet lukken, maar beperken wel.
Heel veel succes Anja,

:zaubertrommler:

De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan