Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, May 21, 2017

Gupsel woog op het moment van schrijven 95.20 kg (bmi: 32.94).

Hallo allemaal!

De afgelopen maanden waren zwaar. Tijdens mijn zwangerschap giga bekkenproblemen gehad. En ik heb ze nu nog, moet heel rustig aan doen. Mijn hoofd stond totaal niet naar afvallen en op gewicht blijven. Geukkig is me alle schade beperkt gebleven want ik heb er maar 3 kilo bij.


En ik heb het gedaan voor het kleine klompje goud dat is geboren:

Marije Elisabeth is geboren op 22 april. 53 cm en 3710 gram.

21 april:
Omdat ik last kreeg van een hoge bloeddruk en daarbij vocht vasthield en sterretjes zag zat er een zwangerschapsvergiftiging aan te komen. Omdat ik op dat moment al 39.2 weken zwanger was is er besloten om de bevalling de volgende dag in gang te zetten.

22 april:
's middags last van mijn rug en niet weten hoe te zitten/liggen op mijn bed wat ik van het hulpmiddelencentrum heb. Na een tweede keer die middag/avond douchen (ontspanning) was ik om 9 uur naar bed gegaan.
's nachts om 1 uur begonnen de echte weeën. Ik heb Gerlof om 2 uur wakker gemaakt. Hij reageerde: moet ik nu al bellen? Nou, zei ik, doe maar ja. Het lijkt me beter nu naar het ziekenhuis te gaan en Jesper moet ook nog worden opgehaald.
Al snel was mijn moeder er voor Jesper, die zonder mopperen mee ging met Beppe Ellie. Bij haar thuis even gekeken of Pake ook lag te slapen en toen in zijn ledikantje verder gaan slapen tot de volgende ochtend 8 uur. (meestal is hij rond half zeven wakker haha)
Om 3 uur waren we in het ziekenhuis en om 6.35 is Marije geboren. Zonder gekke dingen, zonder pijnmedicatie, zonder knippen trekken en duwen. Helemaal volgens het boekje. En mooi optijd voor de afspraak die we daar hadden van 7.15 haha.

Ik ben ontzettend blij dat ik deze keer een normale bevalling heb mogen meemaken. Al ging het wel razend snel.
Voor de bevalling zelf was ik echt super zenuwachtig en angstig maar al met al viel het allemaal best mee. Ik was vrij snel weer op de been en voel me redelijk goed. Het bekken geeft nog wat klachten waardoor ik niet optimaal kan bewegen.

Nu Marije 4 weken is wil ik weer wat meer schijf van 5 gaan eten. Koekjes en gebak hebben hier een maand lang feest gevierd maar dat moet nu weer afgelopen zijn voor mij. Omdat ik geen borstvoeding geef mag ik gewoon op dieet. Ik merk wel dat mijn lichaam nog aan het herstel werkt en dat ik daardoor bepaalde voedingsmiddelen of een extra boterham wel nodig heb.
Ik drink zo nu en dan een glas roosvicee ferro voor het ijzer en ook de regelmaat is niet altijd handig. Marije komt dan tussendoor om knuffels en aandacht en Jesper vraagt ook het nodige waardoor ikzelf vergeet te eten en later snaai aanvallen krijg of staand bij het aanrecht een boterham zit weg te proppen. Hier moet ik nog even een bepaald ritme in zien te vinden. Ik ben wel van de structuur dus dat zal niet heel moeilijk zijn. Naarmate Marije ouder wordt gaat het ook steeds beter om in te schatten wanneer ze wat wil en kan ik daarop inspelen. de eerste 8 tot 10 weken zijn altijd het 'zwaarst'. Maar ik geniet van mijn gezinnetje en hoop daarbij gewoon langzaam de weegschaal naar beneden te zien gaan.

May 21, 2017, gewijzigd door Kwartjes op May 21, 2017 om 07:12
Hartelijk gefeliciteerd met jullie prachtige dochtertje Marije Elisabeth. Hoe vindt Jesper het, zo'n klein lief zusje?


Liefs en een fijne dag,

˜”*°•.˜”*°• Kwartjes •°*”˜.•°*”˜
May 21, 2017 om 08:47
Jesper vind baby Marije erg lief, maar zo nu en dan ook erg vervelend. Vooral als hij aandacht van zijn mama wil. Hij moet wennen maar geniet ook van de extra aandacht die hij van de visite krijgt. Heel bewust maken we tijd vrij voor mekaar.
May 21, 2017 om 09:58
Dat zal ook wel Gepke. Hij moet de aandacht van Mem nu delen met het nieuwe wondertje. Wat vervelend dat je tijdens je zwangerschap bekkenproblemen hebt gehad en er nu nog hinder van ondervindt. Ook jij moet wennen aan de nieuwe situatie, maar dat komt wel goed. Genieten en de weegschaal komt wel weer.

Liefs.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan