Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, May 22, 2017

Pekineesje1 woog op het moment van schrijven 60.10 kg (bmi: 20.08).

MAANDAG 22/05/2017 :
ontbijt : havermoutpap met bio amandelmelk
tussendoor : verse aardbeien
lunch : quinoaslaatje met kerstomaten, komkommer en witte bonen
tussendoor : 2 groene kiwi
diner : wokgroenten, veggie wokreepjes, kokosmelk, currypoeder/kurkuma
avond : zwarte chocolade + handje noten

DINSDAG 23/05/2017 :
ontbijt : havermoutpap met bio amandelmelk, 1 banaan, geraspte kokos en lijnzaad
tussendoor : verse aardbeien
lunch : idem als maandag
tussendoor : 1 appel
diner : zilvervliesrijst, piperade, quorn pens
avond : zelfgemaakt "snickers-koekje"

WOENSDAG 24/05/2017 :
ontbijt : havermoutpap met sojamelk, handje walnoten, zonnebloempitten, lijnzaad
tussendoor : 1 banaan
lunch : tomaat/pompoen/bonensoep, Alpro soja yoghurt met havermout
tussendoor : 1 appel + 2 groene kiwi's
diner : croque tomaat met volkoren toastbrood, tomaat en vegan kaas
avond : zelfgemaakt "snickers-koekje"

May 22, 2017 om 06:24
Hey Pekineesje,

Ik vond vooral dat die ‘deskundige’ in de supermarkt erg eerlijk was, want E-nummers zijn op zich veilig en niet ongezond. Vandaar dat ik tegenwoordig wat milder ben geworden, want eerder was ik absoluut anti alle (soorten) E-nummers.

Je weet natuurlijk niet voor welke doelgroep Over Eten gemaakt wordt, maar wij zijn duidelijk al veel beter geïnformeerd dan de beoogde doelgroep.
De vezels zijn voor mij de reden dat ik appels (en peren) liever niet schil. Ik kijk zelf naar het land van herkomst (NL is betrouwbaar) + de toepassing + de kwaliteit van de schil (vooral bij peren). Op die manier eet ik ze afwisselend met en zonder schil.

Later op de woensdagavond is er op dezelfde zender als Broodje Gezond een Engels programma dat erg leuk is, want The Food Detectives. Van hetzelfde genre als Over Eten en Broodje Gezond, maar nu ik 2 afleveringen gezien heb vind ik het wat professioneler aangepakt. Misschien dat E dit programma ook eens kan opnemen?

Zulke grote vestigingen hebben wij vooral van AH en van groothandels. Bij sommige kijk je echt je ogen uit. Waar ik vooral over verbaasd ben is dat hier in het dorp bij Jumbo het aanbod van vegetarische vleesvervangers zo groot is, terwijl het aanbod van de diverse soorten vis juist weer erg beperkt is. En ik zie bij de diverse vestigingen, van dezelfde supermarkt, ook nogal verschil in assortiment.

Ai; dat klinkt absoluut niet leuk :(
Vervelend dat E nu net dat poeponderzoek heeft gehad en dat daar niets is uitgekomen.
Hoe was trouwens de uitslag van de scan? Want daar kon hij toch vrijdagavond de huisarts over bellen?

Ik moet nog even kijken wat Hemelvaartsdag betekent in de zin van winkels/supermarkten, want of ik er daar dan woensdag al rekening mee moet houden. Voor vanavond en morgenavond heb ik al bedacht wat we gaan eten, maar voor daarna weet ik het nog niet.

Groetjes, Barkie
May 22, 2017 om 11:01
Hey Pekineesje,

Ik heb eerder eens een klein boekje gekocht, “Wat zit er in uw eten?”, en daarin worden alle E-nummers besproken/beschreven. Zo zie je niet alleen de kleur code, maar ook de naam, waarvoor het bedoeld is en wat er (eventueel/zo) slecht aan zou zijn. Nu je van veel producten de gegevens al online kunt opvragen gebruik ik dat boekje vooral nog thuis en soms neem ik het mee naar een verjaardag (kan ik, eventueel stiekem op het toilet, altijd even nakijken wat een bepaald E-nummer betekent).

Omdat het programma “Hoe word je 100?” bedoeld was voor mensen die veel medicijnen gebruikten, met de bedoeling die hoeveelheid te verminderen, vroeg ik me destijds al af waarom dat dieet die zus zo aansprak. Zij gebruikt namelijk helemaal geen medicijnen, dus dan behoort ze toch ook niet tot de doelgroep? Kies dan liever een methode uit die je aanspreekt; in de zin van veel of weinig kilo’s moeten afvallen, veel/weinig moeten sporten en met producten waar jij je in kunt vinden (vwb smaak, aanbod, betaalbaarheid).

Ik heb op zich ook niets tegen dat programma, want over het niveau is ongetwijfeld goed nagedacht. En ik schrik daarnaast nog wel eens van de kennis, of juist het ontbreken van de kennis, van andere mensen. En verder vraag ik me wel eens af in hoeverre de mensen uit die beoogde doelgroep dan naar zo’n programma zullen gaan kijken.

Dat je voor de darmen een speciaal onderzoek nodig hebt dat weet ik hoor, want zo’n colonoscopie heb ik inmiddels een paar keer gehad. Maar die is dus enkel voor de darmen. Voor de maag is dan weer een ander onderzoek nodig. Dat de huisarts nu weer een bloedonderzoek wil laten doen is op zich natuurlijk oké.
Dat je je nu zorgen begint te maken kan ik me goed voorstellen.

Groetjes, Barkie
May 24, 2017 om 05:16
Hey Pekineesje,

Ik noem iets niet zo snel raar, want het is ook maar net wat mensen zien/lezen/horen en wat/wie ze vervolgens geloven. Daarnaast is het woord suikers nogal verwarrend, want hiermee bedoelen ze dus ALLE koolhydraten. Dit terwijl diverse mensen bij suikers vooral, of alleen, aan gewone (← toegevoegde) suiker denken.

Weet je zeker dat het onderzoek langs beide kanten gedaan gaat worden? Want gastroscopie (maagonderzoek) en endoscopie (dunne darmonderzoek) gaan via een slang in je mond en colonoscopie (dikke darmonderzoek) via de anus.

Tja; als het boekje in mijn jaszak of tas zit, die aan de kapstok naast het toilet hangt ;)

Tenerife is een populaire vakantiebestemming, dus je hebt best kans dat daar voldoende Nederlands gesproken wordt. Ik zou over de taal spreken in ieder geval niet zo moeilijk doen. Waar ik me bij je moeder eerder druk over zou maken is haar gezondheid.

Ik zag dit weekend op de webwinkel van Jumbo supermarkten dat die (biologische) rode linzenpasta (← penne) zouden verkopen, maar hier in het dorp :neen:

Groetjes, Barkie
May 24, 2017 om 10:14
Hey Pekineesje,

Als het aankomt op de kennis die andere mensen hebben over voedingsproducten dan verbaas ik me nergens meer over. En op zich vind ik het logisch dat mensen denken dat natuurlijke suikers in producten (zoals in fruit en zo) gezonder zijn dan toegevoegde suikers. Er wordt dan wel gesteld dat het voor je lichaam niet uit zou maken, maar uit eigen ervaring weet ik dat dit absoluut niet klopt.

In mijn vorige woonplaats kon ik kiezen voor wel of geen roesje, maar de laatste keer, hier in de buurt, geven ze standaard een roesje. Dit roesje voelde voor mij aan als volledige narcose, want ik was echt helemaal weg, maar tijdens het onderzoek kon ik wel antwoord geven op hun vragen (wat ik 's morgens had gegeten).

Als je moeder en die vriendin met een georganiseerde reis gaan zou ik me inderdaad nergens druk over maken. Het is dan wel verstandig dat je moeder de reisleid(st)ers op de hoogte stelt van haar ziekte, zodat ze dat in ieder geval weten.

Je kijkt inderdaad op de verkeerde plek bij AH, want die hebben die pasta’s op basis van peulvruchten in het schap met 'dieetvoeding' voeding staan.

Dadels gebruik ik absoluut niet meer sinds ik een uitzending heb gezien van de Keuringsdienst van Waarde. Ik vond het echt schrikken om te zien in hoeverre ze larven/luizen/eitjes/uitwerpselen vonden in de door hun onderzochte dadels, waarbij ze tig soorten dadels lieten testen.

Ik zie dat je vanavond vegan kaas gaat gebruiken. Het zal me benieuwen in hoeverre die dan echt naar kaas gaat smaken. Bij Ekoplaza heb ik er wel naar gekeken, maar toen ik die waslijst met ingrediënten zag heb ik het toch maar niet gekocht.

Groetjes, Barkie
May 27, 2017 om 07:55
Hoi Pekineesje,

Bij Ekoplaza hadden ze 3 soorten vegan kaas, welke weet ik niet meer. De ingrediënten kan ik me niet echt herinneren, maar het waren er zeker meer dan 5-6. Ook het feit dat er 8(?) plakjes in de verpakkingen zaten weerhielden me ervan het te kopen, want om die kaas een keer te proberen vind ik dat veel te veel. Bij een kaasboer en/of op de markt kan ik een nieuwe soort kaas tenminste altijd even proeven.
Die edelgistvlokken durfde ik wel aan, want daar was hubby, vanuit zijn ervaringen in het verleden, echt positief over.

Coeur de boeuf tomaat ken ik niet, maar het schijnt dat die van binnenuit rijpt, dus een nog groene tomaat kan van binnen al mooi oranje zijn. Ik weet dat Jumbo die zou moeten verkopen, maar daar vragen ze voor 400 gram al € 1,99.

Bloedspeen? Volgens mij noemen we dat in Nederland aambeien? Van mijn moeder weet ik dat die na de geboorte van de kinderen altijd wel aambeien had, maar die zaten bij haar om de anus heen. Bij E zouden ze in de endeldarm zitten?
Gelukkig maar dat hij nu maandag al terecht kan, want hoe sneller ze daar wat aan doen hoe beter natuurlijk.

Hier was het vanmorgen buiten nog wel behoorlijk goed uit te houden, want toen waaide er een lekker windje in de tuin. Dat maakte het juist weer erg verraderlijk, want dan heb je niet in de gaten dat de zonkracht zo fel is.

Groetjes, en nog een fijn weekend,

Barkie
May 27, 2017 om 09:13
Inmiddels heb ik even gekeken op de site van Ekoplaze. Het ging me om de hoeveelheid ingrediënten, want de ingrediënten op zich heb ik toen niet 'beoordeeld'.

Vegan kaas mozzarella
Water
• kokosolie*
• zetmeel* (mais*
• tapioca*)
• koolzaadolie*
• erwteneiwit
• zeezout
• natuurlijke aroma's (1%)
• verdikkingsmiddel (carrageen)
• antioxidant (citroenzuur)
• * = Biologisch

Vegan kaas gerookt
Water
• kokosolie*
• zetmeel* (mais*
• tapioca*)
• koolzaadolie*
• natuurlijke aroma's 2%
• erwteneiwit
• zeezout
• verdikkingsmiddel (carrageen)
• antioxidant (citroenzuur)
• kurkuma*
• * = Biologisch

Vegan kaas cheddar
Water
• kokosolie*
• zetmeel* (mais*
• tapioca*)
• koolzaadolie*
• erwteneiwit
• zeezout
• natuurlijke aroma's 1%
• kurkuma*
• verdikkingsmiddel (carrageen)
• paprikapoeder*
• antioxidant (citroenzuur)
• * = Biologisch
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan