Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, May 28, 2017

Inkipinki69 woog op het moment van schrijven 75.20 kg (bmi: 26.64).

Afgelopen week iedere avond voorgenomen om naar de sportschool te gaan. Iedere keer was er weer wat waardoor dat niet doorging. Niet dat er steeds iets belangrijkers of dringender was om te doen. Nee, iedere keer hadden we toch geen zin omdat we zo lekker zaten, omdat we lekker naar het strand gingen om wat te drinken, omdat we zo lekker in de tuin op de loungeset lagen, omdat we....en ga zo maar door.

Eén keer heb ik mezelf een schop onder mijn kont gegeven en ben toch nog eventjes gegaan. Ik was de week ervoor weer heel voorzichtig begonnen met wat hardlopen, dus ik wilde wel graag door gaan met de opbouw. Dus even snel de sportschool in en na een half uur er weer uit. 20 minuten hardgelopen (8 km p/u), na een warming-up van 5 minuten (6 km p/u). Die 8 km p/u is natuurlijk eerder joggen dan hardlopen, maar beter begonnen, dan helemaal niets,.. toch? Ik ga, als alles goed blijft gaan met de knietjes, vanzelf weer werken aan mijn snelheid.
Al met al 3,25 km gelopen (dat is wel inclusief de warming up en een hele korte cooling down) dus gaat lekker. Ik ben aan het experimenteren met een andere manier van lopen. Probeer te landen op mijn tenen en dan mijn voet af te wikkelen ipv landen op mijn kiel en dan voet afwikkelen. Heb dit in het verleden ook tijden gedaan. Ten eerste lijkt het wel alsof je zachter loopt. Landing lijkt minder belastend voor mijn knieën en het lijkt alsof je harder gaat (dat is dan wel buiten en niet op de loopband uiteraard). Het beviel me toen wel. Is alleen niet mijn natuurlijke loop, dus het is de hele tijd hard blijven nadenken bij iedere stap die je zet. Na die 20 minuten had ik nog puf voor meer, maar ik ken mezelf: Ik overdrijf het meestal waardoor ik uiteindelijk pijn krijg en soms zelfs een blessure oploop. Dus nu gestopt. Rustig gaan uitbouwen.

Momenteel lig ik lekker buiten onder een boom in de schaduw, op mijn bankje. Alles verder nog rustig in huis, zelfs hondjes zijn nog in diepe slaap. Heb de afwas van de BBQ van gisteren net gedaan en lig met een bakkie koffie dus een beetje te soul-searchen.

Van de week zeer tot de conclusie gekomen dat ik af en toe ook wel heel erg soft voor mezelf ben. Ik heb ooit eens in een dagboekje geschreven dat ik mezelf ook wel wat moet gunnen, er dan echt van moet genieten en me achteraf niet schuldig moet voelen. Tja....dat kan je ook te ver doortrekken. Ik vind altijd wel een smoes om toch dat wijntje of het lekkere etentje te rechtvaardigen. Of te denken: Morgen is er toch nog een dag om naar de sportschool te gaan!
Ik loop dus al jaren te jammeren dat ik te dik ben en er niet helemaal uitzie zoals ik dat wil. Dat ik minder leuke kleren aanheb dan ik zou willen. Bij het winkelen zeg ik al jaren dat die supergave jurk of die leuke rok veel beter staat in maat 38 dan maat 42 en dat ik dus eerst wat ga afvallen voordat ik dit soort kleding koop. Conclusie is dat ik me dus al jaren, jaren dit soort leuke kleding ontzeg.
Ik heb daarnaast zelfs het gevoel dat ik niet helemaal straal van zelfvertrouwen en vol levenslust ben, zoals ik dat zou willen. Ik voel me niet volledig vrij. En dat terwijl de jaren wegtikken en ik maar één leven heb!! Dat is dan toch zonde?! Waarom zorg ik er niet gewoon voor dat ik eruit zie zoals ik dat voor ogen heb. Zo moeilijk is het toch niet?
En het is dus eigenlijk zo simpel, in theorie dan.
Het betekent:
:dot2: minder in mijn mond stoppen dan ik per dag nodig heb;
:dot4: de juiste voedingsmiddelen (vast en vloeibaar) naar binnen werken;
:dot1: naar de sportschool om de slappe hap weer goed in shape te krijgen.

Geen hogere wiskunde en in principe makkelijk te realiseren zou je zeggen. Waarom lukt het me dan niet om vol te houden?
Door de weeks gaat het prima. Voedingstechnisch gezien dan hè. Maar ik het weekend doe ik volledig teniet wat ik door de weeks ben afgevallen.

Het is ook niet zo dat ik zoveel kilo's kwijt moet dat het een bijna niet te overziene opgave is. Ik kijk wel eens filmpjes op youtube over dames die soms wel 50, 60, 70 kg zijn afgevallen op een natuurlijke manier. En dan denk ik: Als zij kunnen volhouden waarom lukt het mij dan niet. Ik hoef er maar 10-12 kg af te krijgen. Dat staat toch niet in verhouding met de prestatie die zij geleverd hebben?
Het niet volhouden is dus echt mijn probleem. Ik weet precies wat ik wel en niet moet eten en wat ik moet doen om af te kunnen vallen. Ik heb alle kennis in huis op dat punt. Dus het is ook niet zo dat ik het niet goed zou weten aan te pakken. Het is bij mij het gebrek aan wilskracht, daadkracht, doorzettingsvermogen. Als ik het echt wil, dan doe ik het en zet ik door.
Ik denk dat dat mijn mantra maar moet zijn de aankomende maanden. Vind het wel goed op mij slaan. Gebrek eraan, bedoel ik dan. Dus dat is wat ik moet gaan leren/doen.

:iblauw::kblauw: :wblauw::iblauw::lblauw: :hblauw::eblauw::tblauw::puntblauw: :iblauw::kblauw: :dblauw::oblauw::eblauw: :hblauw::eblauw::tblauw::puntblauw: :iblauw::kblauw: :zblauw::eblauw::tblauw: :dblauw::nulblauw::nulblauw::rblauw::roepblauw:

Momenteel weeg ik iets meer dan 75 kg. Vanochtend niet gewogen, maar laatste keer was het volgens mij 75,2 kg. Zal nu wel ietsjes meer zijn. We gaan 17 juli met vakantie en dat betekent weer bikini Het zou mooi zijn als er voor die tijd een kilo of 5 af is. Vanaf vandaag is dat dus nog maar 7 weken. Niet echt een reëel doel maar goed. Stelt dat er een 3,5 kg af is dan is het ook mooi meegenomen!

Op de website van Happyhealthy.nl vond ik een interessant artikel over het verzadigingsgevoel in relatie tot de aanmaak van insuline (insuline zorgt dat je lijf de suikers, bijvoorbeeld uit koolhydraten omslaat in vetopslag.

:dot3: Eiwitten: Middelmatige insuline aanmaak, Hoogste/langste verzadigingsgevoel
:dot3: Vetten: Minste insuline aanmaak, Middelmatig verzadigingsgevoel
:dot3: Koolhydraten: Hoogste insuline aanmaak, Laagste/kortste verzadigingsgevoel !!!

Op die website las ik ook dat lightfrisdrank helemaal niet goed is. Zou je zelfs uiteindelijk dikker maken. Komt omdat je toch een zoete smaak binnenkrijgt waardoor je lichaam denkt suiker binnen te krijgen, waardoor het alvast insuline gaat aanmaken (die helpt om eea om te zetten in vet). Ik drink best veel light fanta. Ga ik dus even wat minderen. Meer afwisselen met water/thee.

Verder las ik dat van de macronutriënten(Koolhydraten, Eiwit,Vet) je lichaam bij Eiwit het meeste energie verbruikt al bij de vertering ervan. Dit heet het termisch effect van voeding. 11% wordt op voorhand al verbrandt bij de vertering van Eiwit en dat is 4% bij zowel Vet als Koolhydraat.

Volgens mij pleit dit alles wel voor een koolhydraat-arm, eiwit-rijk dieet.

Op de site stond ook dat 1 kg afvallen betekent 7.700 kcal minder tot je nemen. Tot op heden ben ik altijd uitgegaan van 7.000 kcal. Dat heb ik ooit eens gehoord en altijd onthouden. Nou is dus 700 meer.
5 kg afvallen is dus 38.500 kcal minder.

Als ik me netjes aan de 1.500 kcal houd zoals ik in mijn fatsecret appje heb opgegeven dan krijg ik 500 kcal minder binnen dan ik per dag nodig heb (staat op iets meer dan 2.000 kcal). Als ik er dan ook nog wat bij zou sporten op een dag en bijvoorbeeld daarmee zo'n 300 kcal verbrandt, dan heb ik een negatieve (is positief!) balans van 800 kcal per dag.

38.500 / 800 = 48-49 dagen. 7 weken is ook 49 dagen. Dan zou ik theoretisch benadert 5 kg kunnen afvallen voordat we weggaan.

Challenge van 7 weken ????? Iedere dag 500 kcal minder, iedere dag 300 kcal sporten.

We gaan ervoor!!!!

:hearts:

May 29, 2017, gewijzigd door Kwartjes op May 29, 2017 om 10:51
JE WILT HET. JE DOET HET. JE ZET DOOR. Het gaat helemaal goed komen Inkie. Met betrekking tot andere light producten is het overigens belangrijk om je te realiseren dat minder suiker nog wel eens wordt gecompenseerd met meer vet en andersom. Kortom: houd jezelf niet voor de gek en kies voor gezonde opties.

Liefs en een fijne dag,

.•❤•.❀•☘•Kwartjes❤•☘•❀.•❤•
May 29, 2017 om 16:45
Dank je wel kwartjes voor je altijd lieve en ondersteunende berichtjes!!
May 30, 2017 om 07:58
Heel lief Inkie.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan