Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, June 7, 2017

Memeselfandi woog op het moment van schrijven 43.10 kg (bmi: 19.68).

Real food has the power to give you your life back so you can more fully engage in the purpose for your life.” – Mark Hyman, MD

Mindful succesvol zijn
Wasborden en boeken schrijven - bereik je doelen zonder stress (magische tip)
Doelen bereiken maakt je gestrest

Logisch. Ik merk het bij mezelf ook. Dan ben ik zo gefixeerd op de gewenste uitkomst, en vind ik de voortgang zo frustrerend traag, dat ik gestrest raak.
En het is logisch vanuit een mindfulness perspectief. Want we weten inmiddels dat geluk en kalmte schuilt in ons vermogen om in het moment te leven. Mindful van de sensaties om je heen.

Maar als je gefocust bent op een ideale uitkomst dan leef je in de toekomst. Een toekomst die er heel anders uitziet dan de realiteit, met de wens dat dat doel zo snel mogelijk wordt gerealiseerd.

En dat voedt frustratie.
Je kunt werken aan je toekomstdromen, en ondertussen volledig in het moment leven. Succesvol zonder stress. De voordelen zonder de nadelen.
Richt je niet op de uitkomst, richt je op het proces.

Richten op het proces

Voorbeeld: je stelt een doel dat – wanneer je het bereikt – je leven veel leuker zal maken. Je wilt een paar kilo afvallen en een strakke buik ontwikkelen.

Je hebt dit doel al vaak gesteld, maar het nooit bereikt. Omdat je gefrustreerd raakte. De offers bleken te groot en de voortgang bleek niet groot genoeg om je gemotiveerd te houden.
•Goed eten.
•Regelmatig trainen.

En natuurlijk schuilt hier een wereld van nuance achter. Maar toch – in de basis is dit wat er gebeurt. Als jij (ik) goed genoeg zou eten en vaak genoeg zou trainen dan zou jij (ik) een wasbord hebben.

Achter dat wasbord zit geen magie. Maar achter deze denkwijze wel. Want zodra je dit goed tot je door laat dringen kan je hele leven veranderen.
Je doel is niet langer het bereiken van dat wasbord. Je doel wordt het eten van die gezonde maaltijd en het doen van de oefeningen.

Lekker simpel. En lekker mindful. Je geeft jezelf een praktische taak die je met volledige aandacht kunt uitvoeren. Zonder frustratie en zonder met je gedachten in de toekomst te leven.

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan