Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, June 12, 2017

Pekineesje1 woog op het moment van schrijven 60.10 kg (bmi: 20.08).

MAANDAG 12/06/2017 :
ontbijt : overschot nectarinecrumble (met verse nectarines, havermout, agavestroop, pindapasta, wat noten, lijnzaad...)
tussendoor : witte pitloze druiven
lunch : kropsla, komkommer, rode zoete puntpaprika, geraspte wortelen en een half blikje tonijn natuur (afgespoeld en goed laten uitlekken)
tussendoor : 1 appel pink lady
diner : zilvervliesrijst, groenten/tomaten/quorngehakt (overschot zelfgemaakte veggie pastasaus uit de diepvries)
avond : havermout/banaan/kokoskoekje (door mijn vader gebakken)

DINSDAG 13/06/2017 :
ontbijt : overschot nectarinecrumble
tussendoor : witte pitloze druiven
lunch : idem als maandag
tussendoor : 1 appel jonagold
diner : gekookte bloemkool, kaassaus, veggie spekjes
avond : handje noten + zwarte chocolade

WOENSDAG 14/06/2017 :
ontbijt : havermoutpap met havermelk
tussendoor : 1 banaan
lunch : kropsla, kerstomaten, komkommer, rode zoete puntpaprika, grano padano
tussendoor : witte pitloze druiven
diner : idem als dinsdag (overschot)

DONDERDAG 15/06/2017 :
ontbijt : havermoutpap met havermelk, lijnzaad en handje noten (walnoten+cashew)
tussendoor : 1 sinaasappel
lunch : rauwe wortelen, Alpro soja yoghurt met haver, verse aardbeien
tussendoor : 1 appel
diner : frietjes met zelfgemaakte mayonaise, 2 kaaskroketten

VRIJDAG 16/06/2017 :
ontbijt : havermoutpap met sojamelk
tussendoor : 1 appel
lunch : voorzien door baas : allerlei slaatjes met gerookte zalm, couscous, fetakaas, tomaten, avocado, hummus, aardappelen...
tussendoor : soja yoghurt met haver en verse aardbeien
diner : witte macaroni, tomatensaus, quorngehakt, geraspte light kaas

June 12, 2017 om 05:28
Hey Pekineesje,

Dat mobiele labo is inderdaad een uitkomst, want hier in de buurt komt die meerdere keren per week en kan ik dus kiezen waar en wanneer ik heenga. Niet alle testen worden door dat labo uitgevoerd, maar wel de meest gebruikelijke.
Het ziekenhuis hier op het platteland is nu ook nog enkel een polikliniek, maar ik weet niet wat ze daar dan nog wel of niet meer doen.

Vreemd hoor dat E alleen, of vooral, over zijn rug heeft gesproken. Dat geeft, mijns inziens, wel aan dat hij voor de rest helemaal niet op zoek is naar (psychische) hulp, terwijl hij dat nu juist zo nodig heeft. Maar ik vermoed dat je E daar niet op hebt aangesproken?
Want op deze manier komen jullie toch geen stap verder?

Normale kledingwinkels gaan meestal maar tot een bepaalde maat, want die mikken op het grote publiek. Voor kinderkleding en voor grotere maten kun je beter naar speciale kledingzaken gaan.
Nu mensen steeds dikker worden denk ik wel dat fabrikanten daar meer rekening mee zullen gaan houden, want bij kinderkleding hebben ze bepaalde kledingstukken al wijder gemaakt. Dit omdat een grotere maat dan weer te lang is en kinderen vooral dikker zijn geworden. Eerder heb ik al eens gehoord dat wat vroeger bekend stond als maat 42 nu maat 40 heet, zodat het net lijkt dat je dezelfde maat kleding blijft houden, terwijl het eigenlijk een maat groter is geworden.

Een labo test alleen wat de desbetreffende arts heeft aangekruist, want meer mogen ze niet doen. Dus als ze niet aankruisen dat glucose (← om te zien of de hoeveelheid glucose in het bloed binnen de toegestane grenzen ligt) en/of HbA1c (← om een indruk te krijgen van de gemiddelde bloedsuikerwaarde over een periode van ongeveer drie maanden) gemeten moet(en) worden dan wordt dat niet gedaan. Het is dus niet zo dat iemand dat toevallig kan zien. Hubby heeft destijds voor mij zo’n apparaatje gekocht, waar ik dan zelf mijn glucose mee kan bepalen. Misschien ook iets voor je moeder?

Je denkt dat E zich goed heeft geamuseerd, maar hoe zit dit dan met jou? Doe je wel (genoeg) dingen die je zelf ook leuk vindt?

Tja; als je hond (of kat) een bepaalde leeftijd bereikt dan weet je dat het niet lang meer hoeft te duren. Uiteraard hoop ik voor jullie dat Maggie nog een tijdje bij jullie blijft.

Groetjes, Barkie
June 12, 2017, gewijzigd door Barkie op June 13, 2017 om 12:36
Hey Pekineesje,

Mochten we eens doorverwezen worden naar een ziekenhuis dan bekijken we tegen die tijd wel waar we het beste heen kunnen gaan. Maar ik hoop dat we daar de eerstkomende tijden niet meer mee te maken zullen hebben.

Als E een en ander nog niet verwerkt heeft dan kan dat blijven opspelen natuurlijk. Maar goed; dat laat ik maar aan jullie over…

Gelukkig maar dat jij je genoeg amuseert, maar in hoeverre doet E thuis nog wel de nodige huishoudelijke werkzaamheden? Want met die pillen in zijn lijf zal daar toch ook niet veel van terecht zijn gekomen?

Als je moeder toch al regelmatig gecheckt wordt dan zouden ze die HbA1c ook best iedere keer kunnen meten. Maar dat kan de huisarts nu dus gaan oppakken.

Uiteraard is een hond een dier, maar als het goed is neem je bewust een hond in huis en die maakt vervolgens een behoorlijk deel uit van je leven. Een hond is wel even wat anders dan een kooi met vogeltjes of een aquarium met vissen.

Waarom heb je die volkoren quinoa toen niet gekocht of door E laten kopen? Want jullie doen toch ook regelmatig boodschappen bij de Aldi? Hier heb ik nog niet bij Aldi gekeken in hoeverre ze inmiddels volkoren quinoa hebben, maar inmiddels heb ik op mijn boodschappenlijst gezet dat ik daar even op moet letten.

Groetjes, Barkie
June 14, 2017 om 04:48
Hoi Pekineesje!

Vond het al zo rustig op je oude profiel...... Hoe is het er mee?

Groetjes Romaike
June 14, 2017 om 05:37
Hoi Pekineesje,

Met al die bezuinigingen, ook in ziekenhuisland, moet je toch per keer bekijken waar je, per situatie, het best heen kunt gaan. Vandaar dat ik dit nog niet heb bekeken voor dat ziekenhuis hier op het platteland, want daar heb ik momenteel geen enkele reden voor.

Ik vind wel dat de huisarts en/of apotheker E erop had(den) moeten aanspreken dat E veel te snel door die slaappillen heen was. Zij hebben eraan meegewerkt dat hij nu weer nieuwe pillen heeft gekregen, dus ik zie hen als mede verantwoordelijk als E er nu weer meer van neemt dan zoals voorgeschreven. En de huisarts had moeten inzien dat dit niet de oplossing is voor E zijn problemen.

Ik ben benieuwd naar wat je moeder te horen krijgt als ze de oncologe er inderdaad op aanspreekt, want die had in ieder geval haar bloed regelmatig kunnen testen op HbA1c. Dat is een waarde die een goed beeld geeft van de afgelopen weken.

Die afleveringen heb ik eerder al eens gezien; dat waren er in totaal 3. Het overtuigt mij er wel weer van dat ieder mens uniek is en iedereen zijn/haar eigen eetschema zou moeten hebben. Ook voor wat betreft het, eventueel, volgen van een dieetmethode.

Groetjes, Barkie
June 14, 2017 om 10:32
Hey Pekineesje,

Ik bedoelde met bezuinigingen dat er afdelingen in kleinere ziekenhuizen worden opgeheven of dat een kleiner ziekenhuis soms helemaal verdwijnt. Zo is dat ook gebeurd met dat ziekenhuis hier op het platteland, want eerder kon je daar voor heel veel terecht, terwijl het nu nog enkel een polikliniek zou zijn.

Een apotheker hoeft zich in Nederland niets te kunnen herinneren, want wat iemand heeft gekregen met een officieel recept wordt bijgehouden in een (landelijk te raadplegen) computersysteem. Op deze manier kan een apotheker ook meteen zien in hoeverre nieuwe medicijnen kunnen botsen met al eerder verkregen medicijnen. Vreemd dat ze dat bij jullie dan blijkbaar niet hebben.

Uiteraard zal die oncologe er proberen een draai aan te geven, maar je stelde eerder dat de chirurg had gezegd dat je moeder suikerziekte zou kunnen krijgen door die operatie.
Maar blijkbaar is die chirurg dan weer iemand anders dan die oncologe + communiceren ze niet met elkaar + leggen ze niets vast in het dossier van je moeder...

Ik dacht dat die dochter allang de officiële baas was, maar blijkbaar was nog niet alles officieel geregeld en nu dus wel. Ik vermoed niet dat er verder nog iets staat te veranderen?

Dit soort documentaires vind ik meestal wel de moeite van het bekijken waard, maar uiteraard vind ik niet alle onderdelen even interessant. Wat je schrijft over aardappelen geldt uiteraard ook voor producten als vlees, vis, eieren, granen en peulvruchten. Vandaar dat ik me wel voor kan stellen dat er mensen zijn die geloven dat alleen producten die we rauw kunnen eten voor ons bedoeld zouden zijn.

Groetjes, Barkie
June 15, 2017 om 06:31
Hey Pekineesje,

Renovatie en nieuwbouw van ziekenhuizen zie je hier in Nederland ook, maar aan de andere kant dan weer bezuinigingen. Hetzelfde geldt voor PostNL.
Ik ben er wel eens over verbaasd dat wij hier, in dit kleine dorp, nog steeds zowel een brievenbus als 3 van die ondergrondse glasbakken (voor wit, groen en bruin glas) hebben. Dit omdat je hier voor de rest geen winkels hebt, dus iedereen moet toch naar een ander dorp voor de boodschappen. En je kunt je glazen potten/flessen ook iedere woensdag bij de straat zetten voor de milieuboer, net zoals veel meer andere spullen.

Oké, want ik dacht even dat E vrij vroeg na het begin al 2 slaappillen per dag had ingenomen, dus dat hij er sneller doorheen was dan gemiddeld 1 per dag. Want vooral als je te snel weer voor nieuwe pillen komt kan/zal er iets aan de hand zijn.

Door alles wat er met E aan de hand is zal hij zeker gespannen zijn en anders bewegen, waardoor hij weer ergens anders last van krijgt. Zo blijf hij maar bezig…

Als die chirurg de insuline/suikerwaarde in het bloed van je moeder nauwgezet heeft opgevolgd dan valt die oncologe toch niets te verwijten? Want die chirurg had dan iets moeten regelen voor eventuele verdere nazorg en/of doorverwijzing naar een diëtiste.
Uiteraard moet je moeder dingen zelf ervaren, maar een diëtiste kan wel duidelijk adviezen geven of uitleggen wat er zou kunnen gebeuren als je moeder te veel van dit of dat zou eten. Dat had je moeder vast en zeker een wat veiliger en zekerder gevoel gegeven, want nu is het iedere keer maar weer afwachten.

Je oude en nieuwe baas hebben het op die manier dan mooi geregeld. Zo kan hij langzaam uitstromen en zij langzaam instromen. Dat lijkt me voor alle partijen, want ook voor het personeel en voor onderhanden zaken, alleen maar gunstig. Vervelend hoor dat jullie niet op de hoogte gehouden worden van eventuele verhuisplannen :(

Ik ben benieuwd wat je dan allemaal gaat uitproberen dit weekend.
Heb je daar al ideeën over?

Groetjes, Barkie
June 15, 2017, gewijzigd door Barkie op June 15, 2017 om 09:25
Hey Pekineesje,

Niemand zou voor het glas naar een ander dorp hoeven, want je kunt glas iedere woensdagmorgen aan de weg zetten voor de milieuboer.
Met die glasbakken moeten ze (← geen idee wie dat moet doen) dus ook nog in de gaten houden wanneer die geleegd moeten worden. Ik had daarom verwacht, toen die bovengrondse glasbakken gingen verdwijnen, ze helemaal zouden stoppen met die glasbakken, maar er kwamen alsnog ondergrondse glasbakken.

Voor brievenbussen gelden inderdaad regels. PostNL heeft er even geleden een heel aantal verwijderd, maar sommige brievenbussen werden alsnog teruggeplaatst. Vermoedelijk naar aanleiding van veel klachten omtrent bepaalde brievenbussen, want ik ga ervan uit dat PostNL hiervoor richtlijnen heeft opgesteld en zich daar zelf dan wel aan zal houden. Nu is het wel zo dat degene die de post hier bezorgt (die komt altijd met de auto) dan meteen de brievenbus leeghaalt, dus dat kan in 1 moeite door.

E is nu al zo lang thuis dat hij tijd genoeg heeft gehad om dingen voor zichzelf op te pakken. Dit moet hij uiteraard zelf doen, maar hij had afleiding genoeg kunnen hebben. Het lijkt alsof E helemaal geen interesses heeft naast zijn sporten?

Het gaat toch om meerdere hoofdgerechten, want zowel voor zaterdag- als zondagavond?

Groetjes, Barkie
June 16, 2017 om 05:02
Hey Pekineesje,

Die milieuboer heeft een hele grote vrachtauto, terwijl die glasbakken voor diverse mensen in het dorp toch te ver weg zijn. In het dorp zelf staan namelijk maar zo’n 70 huizen, terwijl ik op woensdagmorgen, als we de spullen bij de weg zetten, veel bakken met flessen/potten zie staan, van mensen die ook gemakkelijk naar de glasbak zouden kunnen gaan. Betalen hoeven we niet, want alles staat aan 1 kant van de weg, dus dat kan niet omgerekend worden naar bewoners. Dit kan wel bij de groene en grijze containers, want daar zitten van die speciale stikkers op.

Onze brievenbus wordt al veel vroeger geleegd, want de postbode komt rond lunchtijd.
Voor die brievenbus geldt uiteraard hetzelfde als voor de glasbakken, want voor veel mensen is dat ook geen optie vanwege de afstand + het tijdstip van leeghalen.
Ik zou er zelf niet mee zitten mochten zowel die glasbakken + brievenbus verdwijnen, maar dat speelt momenteel niet.

Als E interesses genoeg heeft hoeft hij zich niet te vervelen en te gaan zitten kniezen.
Voor zijn psychische problemen kan hij hulp zoeken, maar dat doet hij blijkbaar niet.

Hier staat de bloemkool deze week voor € 0,99 in de aanbieding bij de Jumbo en daar heb ik er meteen maar 2 van gekocht. Mosselen zijn er volgens mij nog niet hoor en de eerste mosselen van het seizoen zijn niet meteen de beste mosselen. Daarvoor geldt eigenlijk hetzelfde als voor de nieuwe haring, waar ik inmiddels diverse verschillende, want zowel positieve als negatieve, reacties over heb gelezen.

Wij gaan morgen naar het westen (Krommenie) want hubby’s jongste zoon is dan jarig.
Hij viert het bij zijn moeder + haar echtgenoot, in de tuin met een barbecue. Hoewel dat niet mijn favoriet is (en ook niet die van hubby) heb ik toch maar aangegeven dat we zullen gaan, want het gaat hubby er uiteraard ook om de 2 andere kinderen (zijn oudste zoon en zijn dochter + hun partners) en 2 van zijn kleinkinderen (kleinzoon van 1 + kleindochter van 6) weer eens te zien.

Groetjes, Barkie
June 16, 2017 om 05:36
Hai Pekineesje,

Met mij ook alles zijn gangetje. Inmiddels alweer een jaar samenwonend en gelukkig, al is het soms wel wennen zoveel kids om me heen (mijn nieuwe partner heeft 4 kids waarvan er nog 3 thuis bij hem wonen). Ze zijn wel al een stuk ouder dan mijn zoontje dus dat scheelt aan de ene kant wel.

Ik doe niet echt een dieet op moment maar ben vooral bezig weer langzaamaan wat training op te bouwen. Ik let wel op mijn eten en maak het meeste lekker vers voor zover ik daar alle tijd voor vind want een gezin met 6 man is wel ff anders dan van 1,5 :bigsmile:

Na een tijdje geblesseerd te zijn geweest ben ik nu weer langzaamaan aan het opbouwen voor de 1/8 triathlon die ik vorig jaar voor het eerst heb gedaan. Dit was zo leuk dat ik dit jaar weer mee ga doen. Ik fiets en zwem veel, alleen het hardlopen moet ik echt op gaan bouwen.

Fijn weekend alvast!

Groetjes Romaike
June 18, 2017 om 10:36
Hey Pekineesje,

Ik gaf al eerder aan dat E ook een afkorting kan zijn van Eigenwijs :DD:

Oeps; ga er maar niet van uit dat die poedertjes vullend zijn hoor, want die zijn juist bedoeld om te darmen leeg te spoelen, dus dat spul werkt zeer laxerend.

Vanmiddag ben ik even bij de Aldi geweest en er zijn inderdaad nog geen mosselen.
Ik vermoed trouwens dat als de eerste mosselen weer aangeboden gaan worden je de berichtgeving daarover niet zult kunnen missen.
Ik heb bij Aldi meteen bij de quinoa gekeken, maar geen volkoren quinoa.
Bij de AH, in diezelfde plaats, trouwens ook nog steeds niet.
Wel heb ik bij die AH even gebruik gemaakt van 2 persoonlijke bonusaanbiedingen: 2 verpakkingen met (1 pond) gekookte biologische bietjes en 1 groot blik Bonduelle zwarte bonen. Die persoonlijke bonusaanbiedingen zijn echt op de desbetreffende klant afgestemd, want beide producten had ik eerder al eens (als algemene bonus) gekocht.
En dan nu met 20% korting :)
Dat je die bonuskaart daarvoor op naam moet registreren vind ik geen enkel probleem.
AH mag best wel weten wat ik bij hun koop, want waarom zou dat kwaad kunnen?

De barbecue was erg gezellig. Het bleek geen normale barbecue te zijn, maar zo’n grote bak met gladde plaat, waar dan een wegloopgaatje in verwerkt zit.
Gelukkig had ik aangegeven dat ik kip ook prima vond, want ze wilden geen vis op die plaat gaan klaarmaken. Zoon had allemaal biologisch vlees gekocht, waaronder behoorlijk wat kipdijbraadlapjes, die als eerste bereid werden. Ook de groenten waren (voor zover AH die verkoopt) biologisch.

Je eet de pasta nog steeds met geraspte kaas? Heb je liever niet dat E ziet dat je die edelgistvlokken gebruikt?

Groetjes, Barkie

De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan