Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, June 20, 2017

Pekineesje1 woog op het moment van schrijven 60.10 kg (bmi: 20.08).

MAANDAG 19/06/2017 :
ontbijt en lunch : zelfgebakken waldkornbrood, 100% pindakaas, vegan kaas, light aardbeienjam
diner : overschot bloemkool tofu tikka masala met quinoa en rode linzen erbij

DINSDAG 20/06/2017 :
ontbijt : havermoutpap met sojamelk, 1 banaan, lijnzaad en geraspte kokos
tussendoor : 1 nectarine
lunch : kropsla, kerstomaten, lente-ui, maïs en blokjes Parmezaanse kaas
tussendoor : kersen
diner : zalm, broccoli, fijne groentjes + nog wat overschot van bloemkool tofu tikka Masala

WOENSDAG 21/06/2017 :
ontbijt : havermoutpap met bio rijstmelk, walnoten en bessenmix (gedroogd)
lunch : omelet met tomaat en verse kruiden
tussendoor : 1 nectarine + 1 appel
diner : meergranenbaguette, jonge kaas, ananasconfituur

DONDERDAG 22/06/2017 :
ontbijt : havermoutpap met bio rijstmelk, walnoten
tussendoor : 1 nectarine
lunch : salade niçoise (Delhaize)
tussendoor : 1 appel
diner : overschot uit diepvries : pasta met groenten, tomatensaus en quorngehakt

VRIJDAG 23/06/2017 :
ontbijt : havermoutpap met sojamelk
tussendoor : 1 nectarine
lunch : volkorenbrood, vegan kaas natuur, pindakaas 100%
tussendoor : 1 appel
diner : meergranensandwiches, veggie wiener worstjes, tomatenketchup (veggie hotdogs)

June 20, 2017 om 06:30
Hey Pekineesje,

Fijn dat ze wat bij E gevonden hebben en nu maar hopen dat dit inderdaad de oorzaak was en voor de rest onschuldig. Balen hoor dat hij dan weer lang moet wachten op de uitslag, maar dat heb je wel vaker als ze iets eerst even op kweek moeten zetten of zo.

Ik dacht dat je vrij zou nemen ivm Maggie en het vervoeren van E, maar je bent daar blijkbaar gewoon blijven wachten? Hubby is bij mijn laatste colonoscopie ook mee geweest, maar tussentijds het dorp in gegaan, want wachten in het ziekenhuis zag hij niet zitten.

De eerste mosselen zijn altijd hangcultuur, maar dat betekent absoluut niet dat ze slecht zouden zijn. Zelf wacht ik altijd eerst even af, totdat ik wat ervaringen heb gelezen.
Vis pocheren heb ik eerder wel eens gedaan.
Het moet dan wel een goede kwaliteit vis zijn, want ik heb gemerkt dat je dan meer van de vis proeft dan wanneer die gebakken of gegrild is.

Als je de bonuskaart van AH niet registreert kun je natuurlijk wel gewoon gebruik maken van de normale bonusaanbiedingen, die voor iedere bonuskaarthouder gelden. Die staan zowel in de folder als op de website van AH.
Ik maak me niet druk om persoonlijke gegevens, want zodra ik me daar, om wat voor reden dan ook, ongemakkelijk bij zou voelen kan ik die kaart toch simpelweg opzeggen?
Jumbo heeft helaas geen klantenkaart en mij is nog steeds niet duidelijk waarom dat zo is.

Vorige week zag ik sojayoghurt in je dagboek staan, maar in hoeverre vind je dat nu zelf een goed alternatief voor kwark? Hiermee bedoel ik zowel voor wat betreft de smaak als het idee dat het dan om soja gaat, want daar ben je toch ook geen fan van?

Ze hadden behoorlijk meer kippendij dan speklapjes + worstjes, dus dat was echt niet speciaal voor mij hoor. Kip is duidelijk iets dat bij iedereen erg goed in de smaak valt.
Iets garen in aluminiumfolie doe ik maar heel beperkt; hier thuis enkel als we pepesan van gerookte makreel eten. Voor vis op de barbecue heb ik eerder eens zo’n speciale vis klem gekocht, maar die is zelden gebruikt.

Hier is het vandaag heerlijk afgekoeld, want momenteel iets van 18ºC en dat zou dan vanmiddag nog kunnen oplopen tot iets van 22ºC.

Groetjes, Barkie
June 20, 2017 om 09:48
Hey Pekineesje,

Ik weet dat ze poliepen altijd verwijderen als ze die tijdens een onderzoek tegenkomen, maar in hoeverre je dan meteen moet denken aan kanker zou ik niet weten.
Gisteravond was er op Canvas een documentaire genoemd Are health tests a good idea? Heb je die opgenomen? Op zich interessant, waarin Michael Mosley, van het team Trust Me I’m a Doctor, een paar tests liet uitvoeren op zichzelf en een paar scans onderging.

Dat je maar even van de kamer weg bent dat klopt. Ik werd gehaald op de tijd die afgesproken was en hubby heeft toen gevraagd wanneer hij me zo ongeveer zou kunnen meenemen.

Ik maak altijd briefjes voor de diverse supermarkten, dus aan uitknippen doe ik sowieso al niet. Jumbo is wat dat betreft wel apart hoor, want ze doen ook niet aan 35% korting ivm de houdbaarheidsdatum. Zij willen klanten trekken door met merkproducten nooit duurder te zijn dan andere supermarkten (uitgezonderd als het elders in de aanbieding is) en daarnaast hebben zij naast weekaanbiedingen nog seizoensaanbiedingen + jaaraanbiedingen. Het is dan altijd even opletten, want Aldi wil dan nog wel eens goedkoper zijn dan een aanbieding van een supermarkt.

Zo ben ik ook nog steeds bezig, maar op dit moment wint een zo natuurlijk mogelijk product het nog steeds van een kunstmatig geproduceerde variant (vegan kaas, sojayoghurt). Je zou het per product kunnen bekijken of thuis vs buitenshuis.
Thuis eet ik bijvoorbeeld alleen vegetarisch gestremde zuivelproducten, zoals kwark en kaas, en buitenshuis eet ik gewoon kaas, zonder te vragen hoe die gestremd is.
En ik zou bij de barbecue zelfs genoegen hebben genomen met simpele kipfilet, dus ik was blij verrast dat het om kipdijfilet ging en ook nog eens van biologisch scharrelkip.

Ik wil ook geen vis met de kop er nog aan, maar dat weerhoudt me er niet van om een hele makreel te kopen. Het recept dat we voor makreel hebben gaat gelukkig uit van makreelfilets en niet van een hele makreel, dus hubby fileert de makreel eerst. Hele forel heb ik 1x gekocht bij AH, maar dat vonden hubby en ik toen allebei niet zo’n succes.

Yep; in de zon is het redelijk aangenaam, maar het gaat (helaas) alleen om vandaag.

Groetjes, Barkie
June 21, 2017 om 09:29
Hey Pekineesje,

Klopt wat je stelt over Michael Mosley. Hij heeft meerdere documentaires gemaakt en ik vind die meestal wel goed. Goed genoeg in ieder geval om naar te willen kijken.
Om dezelfde tijd was Food Hospital op een andere zender. Op zich vind ik dat ook wel een aardig programma, maar mij te veel gebaseerd op mensen met bepaalde klachten/ziektes.

Naar documentaires over anorexia kijk ik, bewust, niet meer. Dit omdat die me absoluut niet aanspreken. Dat die meisjes (soms is het een jongen) niet inzien dat ze zo mager zijn snap ik echt niet.
Eerder zag ik op het werk eens een meisje een deur willen openen en ik dacht toen Pas op! Voor je het weet breek je dat dunne armpje… Daar schrok ik echt van.

Ik heb voor 3 soorten groenten (bloemkool, prei, spruitjes) ook een recept waarin trassi (dat is een pasta op basis van gefermenteerde garnalen) wordt gebruikt. Die recepten combineer ik bij voorkeur met gegrilde garnalen en heel soms met een andere soort vis. Voor de rest hanteer ik nog steeds de richtlijnen van FFL en zal ik bij een plantaardige maaltijd niet snel dierlijke producten gebruiken.
De richtlijnen van VZL zijn me te veel gebaseerd op hoe mensen in andere gebieden leven. Daarnaast is het zo dat de (variant van) producten die we hier kunnen kopen duidelijk verschillen met wat zij daar dan eten. En de mensen die ik dan zie als echte voedingsdeskundigen zijn het vaak al niet met elkaar eens, dus naar wie zou je het beste kunnen luisteren?
Verder heb jij je eigen unieke genen, die je via je (voor)ouders hebt doorgekregen, die van invloed kunnen zijn. Wat je ook in die documentaire van Michael Mosley zult zien is dat je ouders allebei drager kunnen zijn van een ziekte en dat hun kind dan 25% kans heeft op die ziekte. Mijn neefje is daar een duidelijk voorbeeld van.
Bepaalde dingen eet ik ook maar zo weinig, en vaak alleen maar buitenshuis, dat ik me daar minder druk om maak. Het leven moet ook leuk blijven toch? Je overal druk om willen maken levert weer de nodige stress op en dat is ook weer niet goed.

Hubby’s zoon had het eten gekocht en het merendeel kwam van Albert Heijn; enkel het brood kwam van de Turkse bakker.
Dit was duidelijk zijn eigen keuze, want ook de speklapjes en de worstjes, waarvan hij weet dat ik die absoluut niet zal eten, waren biologisch.
Zijn moeder heeft van die periodes dat ze alles bij de natuurvoedingswinkel koopt, tot kattenvoer en waspoeder aan toe, maar ze koopt ook rustig niet biologische producten bij Albert Heijn.

Hier hebben we duidelijk geluk hoor, want ook vandaag is het hier goed uit te houden.
Op dit moment is het hier in de buurt (ik weet niet waar het weerstation precies zit) 25ºC.
Wat ik me gisteren wel afvroeg, toen je schreef dat E niet bleef slapen, wat er zo mis is met dat bed van je ouders. Dit omdat hij van plan was met zijn maten naar Frankrijk te gaan en de bedden daar zijn dan sowieso al stukken beter dan het bed van je ouders?

Mooi dat dit nu in de krant gezet is, want voor je bazin is het nu hopelijk wel duidelijk dat er iets grondig mis is met de communicatie richting het personeel!

Groetjes, Barkie
June 21, 2017 om 11:37
Hey Pekineesje,

Bij Food Hospital kijk ik, net zoals eerder bij Over Eten, welke items aan bod zullen komen. Dat voeding medicijnen (gedeeltelijk) kan vervangen geloof ik namelijk sowieso al wel, want daarvoor hoef ik maar te denken aan diabetes of te hoog cholesterol.
Het is alleen zo dat de meeste artsen onvoldoende kennis hebben over voeding, want voeding komt in de diverse opleidingen voor artsen maar nauwelijks ter sprake.
Hebben ze dan wel genoeg kennis, zelf of via een diëtiste, dan hebben ze nog altijd te maken met wat de patiënt wel of niet wil doen, want medicijnen slikken of de eetgewoonten aanpassen.

Ik zie een obsessie toch wel als heel wat anders hoor. Eerder heb ik eens gekeken naar wat orthorexia precies betekent. Daarvan zijn er ook voldoende voorbeelden te zien geweest in die serie Supersize vs Superskinny.
Ik denk bewust na over wat ik wel of niet wil eten, maar ik houd voor thuis uiteraard ook rekening met de verkrijgbaarheid en de kosten. En dan is hubby er natuurlijk ook nog, die er wel voor zorgt dat ik absoluut niet obsessief ga doen.
Verder zal ik buitenshuis nooit iemand ongevraagd meedelen dat ik vind dat ze ongezonde producten heeft gekocht. Wil iemand echt weten waarom ik iets (liever) niet wil eten dan krijgt zij/hij eerlijk antwoord.

Hubby’s jongste zoon heeft een bepaalde mening over kwaliteit en dat slaat niet alleen op voeding, maar ook op (merk)kleding. In hoeverre hij onderscheid maakt tussen wat hij zelf, alleen in zijn eigen huis, eet en wat hij voor andere mensen koopt dat zou ik niet weten.
Het is zijn eigen verdiende geld, dus hij mag daar dan mee doen wat hij wil. Daar zal hij van mij niets over horen. Ik ben allang blij dat hij rekening houdt met mij: (ongepaneerde) vis of kip, geen producten met suiker, voldoende groenten.

Zo’n bed had hubby eerder ook, want met 2 personen rolde je naar elkaar toe.
Ik had zelf een veel beter bed, dat is een boxspring met 2 aparte matrassen, en we hebben er destijds bewust voor gekozen om mijn bed mee te nemen.
Het logeerbed is trouwens ook vaak het oude bed van mensen, die voor zichzelf een nieuw bed hebben gekocht, en dat zegt al genoeg.

Oké; ik dacht even dat je bedoelde dat de directie het al wel wist, maar dat ze dat nog niet richting personeel hadden gecommuniceerd. Maar je stelt dat ze nog niet weten of ze op de oude plek kunnen blijven, dus daar blijven is wat ze eigenlijk willen?

Groetjes, Barkie
June 22, 2017 om 06:33
Hey Pekineesje,

Gelukkig klikt het allemaal wel goed tussen kids en mij en tussen mijn zoon en mijn partner. Alleen tussen de kids onderling niet altijd..... zijn zoons zijn pubers die voornamelijk met zichzelf bezig zijn en mijn zoontje is de helft jonger dus dat botst wel eens. Inmiddels zijn ze wel aardig aan elkaar gewend en gaat dat best goed.

Al met al ben je dan toch nog redelijk actief ;) Wat balen van je hondje zeg, dat is altijd sneu! Ik herken het wel hoor, mijn hondje is nu bijna 11 en gaat ook zo hard niet meer. Gelukkig nog wel gezond maar verder dan 200 meter loopt ze bijna nooit meer en zeker niet met deze warmte met haar platte snuitje (Frans bulletje).

Ik ben toevallig eergister begonnen met Evy en dat viel nog niet mee. Ik weet niet of ik ooit meer dan een gelegenheidsrenner word hoor, tis mijn hobby ook nog niet. Maar voor die triathlon zal ik toch een klein beetje moeten oefenen.

Bevalt het wel in je nieuwe huisje / stad?

Groetjes Romaike
June 23, 2017 om 06:46
Hey Pekineesje,

Ik denk ook regelmatig na over mijn voeding en vind al die tegenstrijdige berichten vaak erg verwarrend. Het is ook maar net naar welke programma’s je kijkt en welke berichten, of boeken, je leest. Maar ik geloof zeker dat voeding heel persoonlijk is.

De aanwezigheid + mening van een partner/gezin heeft zowel voor- als nadelen.
Hier in het dorp zijn een aantal vrouwen die zelf liever volkoren pasta willen eten, maar die, omwille van hun partner + kinderen, vervolgens voor witte pasta kiezen.
Als hubby aanbiedt om naar een supermarkt ,of andere winkel, te gaan geef ik wel heel specifiek op wat hij dan moet meenemen. Als jij een slaatje wilt zonder vis zul je dat dus moeten aangeven. Net zoals je aan zult moeten geven welke vleesvervangers je wel of niet wilt eten. Hubby vindt het zelfs vervelend als hij zelf een keuze moet maken, vooral als het om iets gaat dat voor mij bedoeld is.

Een bed bestaat niet alleen uit matrassen, maar ook uit een bedbodem. Ons bed is een boxspring, dus ook de bodem bestaat uit 2 matrassen. Het kan best zijn dat die bodem van dat bed bij je ouders inmiddels doorgezakt is.

Wanneer wordt dan bekend gemaakt of die bedrijven mogen blijven? Want zo’n verhuizing betekent inderdaad van alles moeten regelen en hoe eerder je daar rekening mee kunt houden hoe beter natuurlijk.

Waar je met dit warme weer op moet letten is dat je wel voldoende drinkt, want je zweet behoorlijk wat vocht uit, en voor jou geldt dan nog dat je goed moet letten op voldoende zout, in verband met je lage bloeddruk. Doe je dat ook wel?
Hier viel het ook gisteren heel erg mee. Op buienradar zag ik even dat het 30ºC zou zijn, maar de zon heeft zich nauwelijks laten zien. Op een gegeven moment hoorde ik in de uitbouw wat getik en dat bleken regendruppels op het dakraam te zijn. Even later trok er een behoorlijke bui over en was het heerlijk afgekoeld.
Vooral rustig blijven en de aandacht op jezelf richten (water drinken + zout eten).
Meer kun je toch niet doen, dus besteed geen aandacht aan dingen waar je geen invloed op hebt.

Groetjes, Barkie
June 23, 2017 om 11:53
Hey Pekineesje,

Door zo gevarieerd mogelijk te eten probeer ik in ieder geval te voorkomen dat iets dat toch ongezond blijkt te zijn een grote impact heeft op wat ik eet. Het gaat bij mij dus niet om mijn totale voedingspatroon, maar met name om welke producten ik wel of niet zou willen eten. En ik probeer goed in de gaten te houden wat een feit en wat een fabel is.
Uiteraard luister ik ook goed naar mijn eigen lichaam, hoe dat reageert, en in hoeverre mijn kleding strakker of losser gaat zitten.

Jij kiest er inderdaad vaak voor om E te laten bepalen wat je eet, maar dat zie ik als duidelijke keuze. Ik had eerder het idee dat je E de laatste tijd maar een beetje zijn gang liet gaan vanwege al die toestanden.

Als je je nu weer goed voelt dan kun je het hierbij laten. Wel even goed opletten natuurlijk, want jij hebt de laatste maanden uiteraard ook het nodige over je heen gekregen.
Hier hebben we vanmiddag het nodige aan buien. Die buien trekken precies vanuit de Noordzee over Noord-Nederland naar Duitsland. Al met al hebben we het de afgelopen dagen behoorlijk goed gehad, want absoluut niet zo warm als in de rest van Nederland.

Het is niet alleen in België hoor, want ook in andere landen, zoals Italië, is de noodtoestand (droogte en gebrek aan drinkwater) uitgeroepen.
In hoeverre die salarissen terecht zijn weet ik niet en ook niet wie dat bepaalt; daar kan ik dus niets over zeggen. Mijn enige invloed is via het stemmen, maar als ik meer invloed wil hebben dan zal ik daar toch zelf (actief) wat aan moeten doen.

Groetjes en fijn weekend,

Barkie
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan