Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, June 22, 2017

Cornel1a woog op het moment van schrijven 101.90 kg (bmi: 38.35).

:welkomrozen:

Erg lang geleden dat ik een dagboekje heb geschreven!Kwam ook dat de plaatjes ,die ik er altijd bij zette,vast stonden.Nu heel verbaasd dat het weer werkt :lacheuh:

Het afvallen lukt nog steeds niet zoals ik het zou willen.:jojo: is nog steeds aan de orde van de dag.Vraag mij nog steeds af wat ik moet doen:vraagje:Voor altijd geen brood meer eten, wil ik ook niet.Als je het boek "Broodbuik" leest,zou je dus nooit meer tarwe moeten eten.Tegenwoordig eet ik wel vaak knäckebrood van rogge.Je hebt ook zoveel opvattingen over wat gezond is!Iedere dag is er wel weer wat te lezen over diëten.Heb mij wel voor genomen niets meer van shakes of i.d. te kopen.Die ongeveer 220 kcal kan je ook door gewoon eten naar binnen krijgen.

Afgelopen maandag 71 :happybirthday7: geworden en tot nog toe slik ik niets van medicijnen,dus denk,dat ik nog redelijk gezond leef.Hoewel je ook niet altijd weet hoe het komt dat iemand wel of niet iets krijgt.

Ga nu voor :evendenken: havermout,amandel melk,zelfgemaakte yoghurt[yoghurtmachine], iedere dag 2 walnoten bij de koffie i.p.v iets van meel en suiker[zoals een diëtiste mij zei] groenten,kip en kalkoen,vis,15 amandelen per dag,100 gr aardappel.Als fruit neem ik vaak blauwe bessen,druiven,peer,appel.Had een verhoogd kalium en hoorde dat in blauwe bessen veel kalium zit,dus even daarmee minderen.Zo van alles wat :ok:

Komende maand met vakantie :duitsland: weer naar onze flat en dan komt mijn dochter ook 9 dagen met man en kinderen :twins:.Ik kook vaak zelf,maar ook heerlijk uit eten :mmmlekker:!Hoort wel bij vakantie :tafelen:

Als ik even kan,kom ik weer eens langs bij mijn buddy's.Ben zelf niet zo'n goede buddy op het moment.Komt ook dat ik in een club zit en daar regelmatig even een berichtje zet.

Ook de afgelopen maandagen bij mijn dochter opgepast en vaak nog een dag in de week op bezoek.Is heerlijk om de kleinkinderen te zien.Zingen vaak liedjes en ze groeien zo snel!In Duitsland weer mijn kleinzoon zien.Is ook alweer even geleden. :peuter:

:succesbuddies:

:mezelfaaiovermijnbol::thinkpositivealways:

:bye: Lia

June 22, 2017, gewijzigd door Maandans op June 23, 2017 om 02:53
.

Hallo Lia,:bosroderozen:

Alsnog Van Harte Gefeliciteerd met je Verjaardag!
Ik wens je nog héél véél mooie gezonde jaartjes.

Met het lijnen gaat het nog moeilijk hè?
Mijn lichaam is het lijnen moe, lijkt het wel!!!

Maar oké, de zon schijnt. Ik voel me vrolijk!
Dus het komt ooit wel goed!

Veel liefs van Maandans :tinkerbel:

.
June 24, 2017 om 10:53
Nog gefeliciteerd met je verjaardag.

Ik weet ook niet meer welk dieet ik moet volgen of wat ik wel en niet mag eten. Op elke website staat iets anders. Dan mag je dit niet meer eten en dan staat er ergens anders dat je het wel weer mag eten. Ik blijf al een half jaar tussen de 90 en 95 hangen, dan val ik weer af en dan kom ik weer aan.

Ik eet ook geen brood, alleen op mijn 2 werkdagen eet ik KH arm brood. En in het weekend soms een broodje of een crossoint ( of hoe schrijf je dat ) Door de week snoep ik niet, maar nu zit ik achter Eclairs, teleurgesteld omdat ik deze week zo mijn best had gedaan en toch 1,5 kilo was aangekomen. Ik denk dat ik de toetjes na het avondeten moet veranderen in Optimel, vetvrij.

Ik zie dat je ook bij de Zauberhaft-methode zit, heb je daar nog niet voorbij zien komen.
June 24, 2017 om 14:02
wat is het toch moeilijk.....ik probeer ook nog steeds om er iets af te krijgen, eet ook koolhydraatarm. Niet al te streng maar wat minder brood en heel weinig suiker/snoep/koek enz
voel me verder heel goed, ben weer lekker aan de wandel.
Sommige dingen heb ik dus echt afgezworen!!!
Ik probeer bewust te kiezen....af en toe een broodje volkoren) een croissant is echt heel vet
Een wijntje is ook niet goed, maar dat neem ik bv liever dan wat lekkers bij de koffie (af en toe) :grinnik:
Geen dieet maar gewoon wat bij mij past...
groetjes anjaZ
June 25, 2017 om 03:48
Lastig hè dat afvallen en dan al die tegenstrijdige berichten over wat wel en niet goed is om te eten :help:. Fijn dat het verder goed gaat met je, je man en (klein)kinderen. Binnenkort naar Duitsland, daar zal het ook weer gezellig worden :). Prettige zondag Lia, :zethemop:
June 28, 2017 om 11:24
Vanmiddag nog een paar leuke foto s op Facebook gezet van onze kleindochter.....zo lief.
Ze gaat nu het weekend naar dr andere oma. Papa en mama gaan naar Rock Werchter een festival.... Ze zullen die kleine best wel missen :)
Met eten gaat het goed hoor....af en toe neem ik een wijntje, maar ik kies heel bewust wat ik neem. Soms een gebakje en soms een wijntje....op een verjaardag bedoel ik he!!!
ik ga nu koken...groetjes anja
June 28, 2017 om 12:15
Hoi Lia
Leuk dat je weer een berichtje geschreven hebt. Zie ook af en toe foto's van je kleinkinderen langskomen op fb leuk hoor wat gaat het allemaal snel he.
Ja en dan het lijnen ik ben het helemaal zat. maar ik probeer gewoon niet teveel zoetigheid te nemen en verder normaal eten. Ik ben al 2 weken niet meer op de weegschaal geweest en vind het wel even lekker. Iedere keer weer een teleurstelling en vooral als het warm weer is dan houd ik veel vocht vast. Kan ook niet zoveel lopen heb op het moment veel last van de heupen en knieeen. Hoor volgende week wat er uit de scan komt van mijn knie. Ben heel beniuewd.
Ga lekker in duitsland genieten van het weer en jullie andere kleinkind veel plezier en zie het wel als je weer een keer langs komt.
Ik doe ook niet veel op deze site op dit moment.
Groetjes Elly
Onbekend
July 11, 2017 om 02:48
Hoi Lia, leuk dat wij elkaar volgen nu.
Groetjes Yvonne
July 12, 2017 om 01:12
Lia,
Bedankt voor je berichtje.
Wat fijn voor je om je kleinzoon na 3 maanden weer te zien. Het ventje zal wel verandert zijn, kinderen groeien zo snel. Geniet er van.
Tja, wat is nu gezond en wat niet ? Dat vraag ik mij ook al jaren af.
Er verschijnen zoveel boeken in de media, dat je op den duur de bomen door het bos niet meer ziet.
Ik denk dat wij de gulden middenweg moeten kiezen. Waar het om gaat is dat wij ons goed voelen in ons vel.
Gezondheid is voor niemand gegarandeerd, ook niet als je superslank bent.

Wij hebben onze fietsen ook weer vanonder het stof gehaald.

Verleden woensdag 80 en vrijdag 63 km afgelegd. Of je daar vanaf valt, nee ik denk het niet, want weeg nog geen gram minder. Van fietsen in de gezonde buitenlucht krijg je honger hé, wij eten dan onderweg onze zelfgemaakte volkorenboterhammekes op, van koolhydraatarm eten is dan geen sprake, want je kan moeilijk een slaatje in je fietstassen steken, wordt dan zo'n knoeiboel. En als ik eerlijk moet zijn, als het 27 graden warm is buiten, smelt een lekker ijsje ook gemakkelijk op je tong.

Hoe dan ook afvallen blijft moeilijk, we kunnen niet meer doen dan ons best.

Geniet van je verblijf in Duitsland, je kinderen en kleinkinderen en maak er mooie en gezellige dagen van.
GOK
July 19, 2017 om 06:16
HALLO LIA ik doe ook al heel lang niks meer met valtaf en schrijf ook niet in mijn dagboekje maar zag jou ineens voorbij komen wat leuk op de foto met je 3 kleinkinderen inmiddels heel erg leuk om te zien dat het nog zo goed met je gaat . De kilo's daar vecht ik ook nog steeds tegen en probeer het elke keer weer maar het wil maar niet zoals ik in gedachten heb dus ja dan maar rustig doorgaan en toch steeds weer even opletten is dan mss de beste manier om niet heel veel zwaarder te worden . groetjes Marjan
September 10, 2017 om 02:56
Hoi Lia,
Ik ben sinds een weekje weer actief op deze site. Er MOEST weer wat gebeuren. Het liep de spuigaten uit. Natuurlijk ging ik op zoek naar mijn "oude" buddies. Ik bekijk je profielfoto en zie dat jullie ondertussen drie kleinkinderen hebben. Ik heb nog wel meegekregen dat jullie dochter en schoondochter tegelijk zwanger waren. Ik wist ook dat het een jongen en meisje waren geworden. Ik hoop dat het goed gat met jullie hele gezin. Misschien tot een andere keer. Anita

September 22, 2017 om 17:33
Hallo Lia,

Gaat alles goed met je?

En met je gezinnetje?
Lieve groetjes, Maandans :tinkerbel:
September 30, 2017 om 20:13
Het begin is weer gemaakt Lia.
We proberen het weer hè?
Het eerste succesje heb je binnen. Mooi!
Liefs van Maandans :tinkerbel:
October 8, 2017, gewijzigd door Maandans op October 10, 2017 om 05:00
:happybirthday9:


WOW... Al 2 kaarsjes op de feesttaart!!!
October 11, 2017 om 02:45
Wat en knul is 't al, hè!
Een leukerd hoor!
October 11, 2017 om 14:36
Mooie profiel plaatje .
En alweer 2 jaar beetje laat maar gefeliciteerd
October 12, 2017 om 08:15
Ik heb ook veel meegemaakt met hondje de laatste 2 weken .
Ze heeft betaald maar net belde ze al weer op was te laat bij de foon .
Dus afwachten was ze wilt .

Maandag weer Da en kijken wat ze zeggen er zitten nog harde plekken op haar achterste dus weer huid afgestorven en moet eraf en weer genezen dus hopen dat het iets anders is .
Jij ookeen fijn weekend
October 15, 2017 om 14:25
Dank voor je berichtje ik heb gekeken bij Harriet Verkoelen maar uiteindelijk komt alles op hetzelfde neer en dat kan ik wel zeggen na 40 jaar lijnen.
Ik bedoel dan Atkins Dokter Frank en ga zo maar door.
Maar ieder pondje gaat toch door het mondje
Succes!
October 21, 2017, gewijzigd door El59 op November 21, 2017 om 07:15
Dank je ik zit nu ook heel anders in mijn vel dan dit hele jaar ,daarom was ik ook zo aan het jojo-en met die club .
Nu slik ik ook D.extra en vit B,s

Pure chocola at ik nooit maar ik ben het nu aan het leren ,koffie zwart en een stukje chocola 70 %.
wel wennen maar het lukt .
Succes en een goed weekend
:el59:
October 21, 2017 om 15:46
Hallo Lia :kruiwagen2:

Gaat alles goed met je? En met het lijnen?
Ik moet nog heel wat kilootjes kwijt.
Wel zo'n 15 kg.
Wil graag naar de 77 kg of liever nog naar de 72kg.
Dus voorlopig ben ik nog wel even bezig.

Een tijdlang had ik echt geen zin in lijnen.
Weg met die weegschaal!!!
Je schuldig voelen over ieder onsje meer, dat verziekt je humeur en je leven.
Maar ja... op d'n duur merkte ik, dat m'n jurken en broeken strakker gingen zitten.
Dat was minder leuk.
En de weegschaal was ook niet meer zo lief voor me.

Ik had eerder gezworen: 'Ik wil nooit meer terug naar mijn oude gewicht'.
Maar toch het gevaar lag op de loer.
Ik werd steeds zwaarder. Dat was schrikken.
Er moest wat gebeuren....
Dus de knop moest weer om.
Nieuwe goede voornemens.
En niet wachten tot 1 januari, maar Nu Meteen...en gelijk aan de slag.
Weer plannen maken, wat moet eraf in kilo's en hoeveel tijd heb ik daar voor nodig.
Waarempel, ik kreeg zowaar weer zin om te beginnen.

Dus ik ga mijn best weer doen!
En als beloning gun ik mezelf in 't voorjaar een mooie, nieuwe garderobe.
Met een maatje minder is het gezellig winkelen.
Ja, het besluit staat vast. Ik ga ervoor!

Ik doe een koolhydraat-beperkt dieet.
Niet te streng. Geen al te strakke regels.
Probeer een weg te vinden, die is vol te houden.
Zolang het lijntje maar zakt, ben ik dik tevreden.

Heb je geen zin om mee te doen Lia?

Ik wens je een heel fijne zondag.
En veel succes met lijnen.
Lieve groetjes van Maandans :tinkerbel:
October 22, 2017 om 05:46
.
:zwaluwen:

Leuk dat je mee doet Lia.

Samen zijn we sterker en 't is ook veel gezelliger!
Fijne week. Groetjes xxx

October 22, 2017 om 13:44
Hoi Lia,

Ja, alles is weer op! Achter de kiezen! :haha:


Nu weer in 't gareel.
Ik haal mijn boodschappen altijd bij de Aldi, dus ook de verse kaas.
De lemoncurd had ik daar ook vandaan. Met kerst denk ik, gezien het potje.
Waarom lukken je scones niet?
Misschien een ander recept proberen?
Internet staat er vol mee.
October 24, 2017, gewijzigd door Cornel1a op October 24, 2017 om 12:52
.
Hééé Lia, dat is prachtig!

Hoppa....7 ons eraf!!!!Ja :super: hè ! Moet er wel afblijven❗️
October 26, 2017 om 02:36
Hoi Lia volg jij nog steeds een kh-arm dieet /
ik had het een paar dagen gedaan maar te veel groenten beviel niet zo goed.
Is het weer bij jullie ook goed in het mooie Duitsland.
het is hier paar dagen een rare warme vochtige lucht ,het wordt kouder.
:elly01:
October 26, 2017 om 10:07
Oh wat heerlijk weer 22 graden en je kleinzoon is ook weer blij dat jullie erzijn .
straks komen de andere weer aan de beurt al je weer in ned . bent .

Nog een fijne tijd daar.
October 27, 2017 om 07:31
Hoi Lia,

wat leuk joh, om jou weer hier tegen te komen. Ja, ik kreeg een berichtje van Geke en toen ben ik er maar weer in gedoken, toch wel weer leuk zo. Nou, dan gaan we elkaar steunen !!
Ik heb nog niet alles van je gelezen, doe dit even tussen de boodschappen door.
Tot gauw !
:groetjesvanmij:
November 2, 2017, gewijzigd door El59 op November 2, 2017 om 03:14
Lia welke 2de spray had jij gekregen ,ik kreeg niks deze moest ik zelf halen .
is het bij jou nu weg ?

IK heb er veel last van best pijnlijk .en dat geluid als dat maar een keer stopt je wordt er gek van .
Sprayen moet je doen met tje hoofd naar voren dan gaat het wel
November 7, 2017 om 01:58
Lia ik heb nu Avamys 27,5 mgram daar zit in stofje fluticason
is ook een ontstekingsremmer .
Kan je alleen op recept krijgen . ik hoop dat het gaat werken .
vind het wel raar ik moet ook in ander neusgat sprayen en niet tegen het neusschot aan maar naar richtingoor spuiten het zal wel sterk spul zijn .
November 25, 2017, gewijzigd door El59 op November 26, 2017 om 01:10
Zit je al weer 8 weken in duitsland wat gaat de tijd snel.
Chichi gaat al bijna staan ja de meisjes zijn vaak sneller .
Johannes zal bij zijn als die jullie weerziet .
De kleinkinderen boffen maar met julle als oma en opa .
Vandaag iets teveel friet op en zo blijven we aan de gang .goede keuzes maken .
Goed reis en fijne thuiskomst .
:el59:
December 1, 2017 om 04:56
heb pb gestuurd
December 3, 2017 om 05:25
oepsie dame ik zie een 100 staan ,nu die snel weg werken voordat de feestdagen beginnen .
Buiten fris en nat geen fijn weer .
Ik had er ook wat bij na het uiteten .
succes en fijne zondag

December 3, 2017 om 13:20
Het lijnje zakt...Mooi hoor!
December 11, 2017, gewijzigd door El59 op December 14, 2017 om 03:43
Hoi lia
ik zag wat foto op fb komen wat leuk die sneeuw hier voor je kleinkind.
IN Duitsland waar jullie vaak zijn valt daar ook veel sneeuw of die hoek juist minder.

Hier loopt alles weer als een zonnetje ,en afvallen het gaat nu al 4 dagen goed wel rustig aan met onsjes per week want snel lukt niet meer.
grtjes en zorg goed voor elkaar deze dagen .
December 15, 2017 om 21:22
Lieve Lia, :kerst:

Ik wens je heel mooie feestdagen en veel geluk en voorspoed
in 2018!
Veel liefs, Maandans xxx


December 16, 2017, gewijzigd door El59 op December 16, 2017 om 08:54
prachtige profiel foto
en kerst vieren met de kleinkinderen is leuk maar ook opletten waar ze bij kunnen .
IK wens jou en je familie ook hele fijne kertsdagen en een gezond 2018 .


:el59:
December 24, 2017 om 10:05
Hele fijne feestdagen gewenst Lia!

:kerstlampen02::merrychristmas:

:mantelkerst:

:zaubertrommler:

:zauberhaft:
December 24, 2017 om 10:39


:helefijnekerstdagen:
December 25, 2017 om 02:21
:kw01:
December 26, 2017 om 03:28


Wens jou en je familie fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2018.


December 29, 2017 om 01:57
Goedemorgen .

Lia alweer bijna 2018 ,en iedereen maakt voornemens .
IK wil misschien weer gaan sonja bakkeren ,ooit ben ik daar goed mee afgevallen.
Dit weekend hebben zaterdag verjaardag en zondag oud en nieuw vieren bij vrienden .
Allemaal gezellig maar zal blij zijn als het 2 jan is ,alles weer normaal.

IK wens je een hele fijne jaarwisseling .
:el59:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan