Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, July 3, 2017

Pekineesje1 woog op het moment van schrijven 62.50 kg (bmi: 20.88).

MAANDAG 3/07/2017 :
ontbijt : havermoutpap met bio speltmelk
tussendoor : 1 appel
lunch : slaatje met maïs en doperwtjes
tussendoor : kersen
diner : buitenshuis : mosselen met frieten

DINSDAG 4/07/2017 :
ontbijt : havermoutpap met amandelmelk, 1/2 banaan en geraspte kokos
tussendoor : kersen
lunch : abdijbrood, vegan kaas, veggie martino en 100% pindakaas
tussendoor : 1 appel
diner : quinoa met Italiaanse groenten en tomaat
avond : Alpro Go-On met bosbessen

WOENSDAG 5/07/2017 :
ontbijt : havermoutpap met amandelmelk, 1 banaan en walnoten
lunch : idem als dinsdag
tussendoor : 1 klein stukje kaastaart met appel (traktatie jarige collega)
diner : idem als dinsdag

DONDERDAG 6/07/2017 :
ontbijt : havermoutpap met amandelmelk
lunch : idem als woensdag
tussendoor : 1 appel
diner : buitenshuis : wokrestaurant

VRIJDAG 7/07/2017 :
ontbijt : volkorenbrood, vegan kaas, % pindakaas, confituur aardbeien/rabarber
tussendoor : appel
lunch : inzet bouwverlof met frietkraam op het werk
avond : meergranen afbakbroodjes

July 3, 2017 om 10:24
Hey Pekineesje,

Je hebt uiteraard altijd nog de optie om E te vragen doordeweeks verse groenten mee te nemen, in plaats van een salade, want dingen in blik of bokaal kun je op voorraad houden. Maar goed; dat is aan jou en E natuurlijk ;)

Hier houdt iedereen zich ook wel aan de officiële vakantieperiodes, maar die zijn per regio (Noord, Midden, Zuid) verschillend. Lekker handig, niet dus, voor de mensen die op een grensgebied wonen, want die kunnen hun kinderen in 2 verschillende regio’s op school hebben.

Dan moet E die maagbeschermers wel nemen natuurlijk, want ik meen dat jij eerder aangaf dat hij ze niet altijd innam?

Mensen die belangstelling hadden, maar de vraagprijs te hoog vonden, konden dan toch een lager bod uitbrengen? Of werkt dat bij jullie niet zo?

Groetjes, Barkie
July 4, 2017 om 04:29
Hey Pekineesje,

Zijn dat producten die E veel gebruikt? Voor de meeste mensen geldt simpel dat als ze last krijgen van x of y (denk aan bepaalde peulvruchten) dat ze daar vanzelf mee stoppen.

Het ligt er ook maar net aan waar jij om vraagt, want E moet dan toch boodschappen doen. Wat dat betreft valt E ook niets te verwijten. Helemaal niet omdat E enkel weet dat jij veggie eet, wel vis, maar niets over VZL of je wens om eventueel veganistisch te gaan eten.

Op welke FB site las je dat artikel? Vast niet op die van VZL ;)
Je snapt uiteraard dat ik dat soort artikelen juist graag lees.
Dat het zo is als ik stel lijkt me simpel een kwestie van logisch nadenken.
Als zo’n groep mensen ergens in Okinowa, waar het leven geheel anders is dan hier, dagelijks verse tofu eet dan heeft het toch geen enkele zin dat iemand in Nederland of België 1x per week zo’n fabrieksmatig in elkaar geflutselde homp tofu op het menu zet? Zodra de supermarkten en fastfoodrestaurants daar hun intrede doen …

Gelukkig dat jullie geen haast hebben, want ik weet van hier in de straat dat het wel eens lang kan duren voor je een geschikte koper vindt. En jullie moeten ook nog steeds voor jezelf een nieuwe woonplek vinden. Jullie zijn nog wel actief op zoek?

Groetjes, Barkie
July 4, 2017 om 09:00
Hey Pekineesje,

In dat geval is het wel goed dat E te weten komt om welke producten het gaat, zodat hij daar goed op kan letten en rekening mee kan houden.

Yep; bij hubby werkt dat precies zo, want die neemt mee waar ik om vraag.

Dank voor het artikel, want ik heb het gevonden + gelezen. Ik ben het inderdaad volledig met die professor eens :)
Ook zijn mening over de GI van producten deel ik helemaal.
Dat de mensen in België onvoldoende koolhydraten uit producten als brood, pasta en rijst eten was mij trouwens niet bekend. Hoe dit dan in Nederland zit zou ik ook niet weten.
Ik heb beide sites maar even onder mijn bookmarks geplaatst, want ik wil ze beide nog even verder bekijken.

Door af en toe te kijken wat er zoal te huur is kunnen jullie wel bepalen wat je wel of niet wilt natuurlijk. Over sommige dingen ga je namelijk pas nadenken eens je daarmee geconfronteerd wordt. Zoals bij jullie huidige woning een toilet/badkamer op de andere verdieping dan de slaapkamer is niet iets dat iedereen prettig zal vinden.

Ik zie in je dagboek dat je gisteren mosselen hebt gegeten, maar aangezien je daar niets over schrijft ga ik ervan uit dat je daar niet al te positief over bent? In de folder van Lidl zag ik dat ze er weer zijn, Verse Zeeuwse mosselen, maar hubby wil nog even wachten.

Ai; jij wil wandelen en nu wil Maggie niet :(
Gelukkig is ze klein genoeg om te dragen, zodat jij in ieder geval wel kunt wandelen.

Hier wordt het vanavond boerenkool-zoete-aardappelcurry, met uiteraard meer boerenkool dan wat er in het recept staat.

Groetjes, Barkie
July 4, 2017 om 11:05
Hey Pekineesje,

Belgen en Nederlanders zullen inderdaad wel ongeveer hetzelfde eten, maar ik weet niet op basis waarvan die professor die uitspraak deed. Er zijn inderdaad mensen die minder koolhydraten zijn gaan eten, maar om hoeveel mensen het gaat en of dat ook meteen betekent onvoldoende zou ik niet weten.

Oké; als we zondag een eindje gaan rijden en een Lidl tegenkomen dan zal ik het er weer eens met hubby over hebben. Supergroot wil ik ze niet hoor, maar we hebben eens een keer van die hele kleintjes gehad en dat willen we niet weer. Bij Lidl zou het gaan om Super Zeeuwse mosselen en dan 2 kg voor € 4,99. In de folder van de Aldi heb ik ze nog niet gezien, maar dat zegt uiteraard niet zo veel. Omdat ik afgelopen keer wederom geen ongepelde ongekookte diepvriesgarnalen bij Aldi zag liggen heb ik Aldi via hun website maar eens een e-mailtje gestuurd. Ik heb inmiddels al wel antwoord gekregen, maar dat was dat ze de e-mail hebben doorgestuurd naar het betreffende Aldi-regiokantoor. Ook goed natuurlijk. Het viel me al mee dat ik een reactie kreeg...

Dat jij quinoa gaat eten weet ik. Heb je nog bij AH in Nijlen gekeken naar Lola volkoren quinoa of had je quinoa van thuis meegenomen?

Groetjes, Barkie
July 5, 2017 om 12:01
Hey Pekineesje,

Alleen wonen heeft zo haar voordelen, want dan kun je precies eten wat je zelf wilt.
Ik zie dat je zowel gisteren als vandaag zo’n alpro go-on toetje hebt. Het mag dan wel plantaardig zijn, maar als ik dan zie wat de ingrediënten daarvan zijn dan eet ik toch liever gewone yoghurt/kwark met diepvries- of vers fruit. Dat vind ik altijd zo jammer van die plantaardige alternatieven.

Hier was het vandaag, net als gisteren, veel minder warm, maar dat zal morgen gaan veranderen. We zullen het zien en beleven...

Geen leuk begin natuurlijk van je vakantie, maar voor wie ga je naar die begrafenis?

Dat heb je vorig jaar inderdaad verteld, maar toen was je er nog niet zo voor om in de buurt van je ouders te wonen. Als er ‘s avonds mensen aan het werk zijn dan is er een grote kans dat het verkocht is natuurlijk. En jullie willen toch niet kopen?

Hoe had E maandagnacht trouwens geslapen op dat bed? Of heb je hem nadien niet meer gesproken?

Groetjes, Barkie
July 7, 2017 om 02:17
Hey Pekineesje,

Ik ben juist heel benieuwd wat je allemaal aantrof in die snoepkast en wat er zo verleidelijk was voor jou dat je dat toen gegeten hebt. Dit omdat ik jou ken als zeer gematigd en iemand die zich bijzonder goed in de hand heeft voor wat betreft snoepen/snaaien.
Dus vertel!

Gisteren was het hier aangenaam buiten en ‘s avonds alleen wat regen. Elders in het land, vooral in het Zuiden, waren heftige onweersbuien, met de nodige blikseminslagen. Maar net als het veel warmere weer zijn die heftige buien ons bespaard gebleven.

Zo’n begrafenis is altijd lastig, maar als het redelijk in de buurt is zou ik ook zeker gaan.
Ook al zou ik weinig contact hebben met de nabestaanden, dan toch uit respect.

Misschien dat je ouders eens kunnen informeren? Er is in de buurt vast wel iets bekend over wat er met dat huis gaat gebeuren.

Je laatste werkdag voor de vakantie :)
Voor wanneer staat jullie kastelen trip precies gepland?

Groetjes, Barkie
July 7, 2017 om 04:09
Hey Pekineesje,

Jammer dat je destijds de beslissing hebt genomen om in Aarschot te gaan wonen.
Dat je dan dichter in de buurt van E zijn moeder ging wonen vond ik destijds al niet opwegen tegen een prettige woonomgeving + meer in de buurt van jouw werk.
Maar goed; nu heb je dus ook weer eens ervaren waar andere mensen erg veel mee te maken hebben, want (vr)eetaanval veroorzaakt door emoties.

Onze experimenten destijds, met andere (gezondere) soorten risotto, vielen allemaal tegen, dus we houden het vooralsnog bij die AH excellent risotto rijst. Het gerecht staat maar heel af en toe op het menu, dus daar ga ik niet moeilijk over doen.
Kookboeken die zijn samengesteld uit gebundelde online recepten koop ik ook niet hoor, want online is meer dan genoeg te vinden. En ik weet uit ervaring dat er zat sites + kookboeken zijn waar dan toch maar weinig op of in staat dat ik interessant genoeg vind.

Met écht typisch Chinees zul je wel de Chinese keuken zoals de Belgen dat graag eten bedoelen. De laatste keer dat wij bij een Chinees restaurant aten zaten de kok en zijn gezin te eten en toen ik vroeg wat er in die schaal zat kreeg ik te horen ‘Chinese aardappelen’. Dingen die zij zelf eten vind je echt niet terug op de menukaart.

Ik had wel verwacht dat je, wetende van die frietkraam, voor jezelf wel wat salade had meegenomen, maar je denkt dat je genoeg zult hebben aan enkel frietjes?

Zo’n braderie met een thema vind ik erg leuk. Zo was er in mijn vorige woonplaats vaak een groep mensen die zoiets organiseerden en dan altijd met diverse eetkraampjes + muziek en zo.

Geniet van je weekend en de vakantie!
Ik zie wel in hoeverre je online komt.

Groetjes, Barkie
July 7, 2017 om 04:48
Hey Barkie,

We gingen niet dichter bij zijn moeder wonen, maar bleven in de buurt zodat het niet al te ver rijden was voor E. Dat hij dan zelf, na het overlijden van zijn moeder, zich afvroeg waarom we dat huis gekocht hadden, vond ik toen wel een rare opmerking. Dat konden wij natuurlijk niet weten op het moment van de verkoopovereenkomst, want toen was ze nog oké, t.t.z. toen was er sprake dat ze naar de psychiatrie moest, ook in Tienen. Maar zoals je weet, is E. serieus veranderd na dat overlijden. Het huis stond hem ineens niet meer aan en dat heeft dus zijn weerslag gehad, ook op mij. Nu ben ik eens te meer overtuigd dat Aarschot niet mijn “forever home” is, maar dat ik meer plezier heb in mijn geboorteregio. Raar, want ik woon al ruim 23 jaar aan die kanten. De eerste jaren heb ik het er moeilijk mee gehad, maar nadien had ik daar vrede mee. Het is nu wel sinds het “veranderen” van E. dat ik meer en meer verlang naar mijn “vertrouwde” regio. In Begijnendijk had ik daar minder last van, omdat dat ook een dorp was, te vergelijken met Kessel. Maar nu in Aarschot gaat het mij echt niet meer af.
Afin, weer een lesje bijgeleerd dus. Nu dat huis nog verkocht krijgen…

Klopt, ik wijt die vreetaanval ook door emoties hoor. Ik zat daar alleen en dacht : foert! Dat is zeker niet goed want nu voel ik me dik en opgeblazen. En dan straks nog die frieten… Ik heb zeker genoeg met frieten alleen, ik hoef daar geen snacks bij. Het is à volonté, dus je kan zoveel frieten gaan halen als je wil, maar ik zal me maar wat inhouden zeker?

Ik heb vroeger wel eens risotto gemaakt, met tomaten was dat. Lekker, maar sindsdien niet meer klaargemaakt en E. vraagt er niet meer achter. Ik ben eens benieuwd wat dat met die havervlokken gaat geven. Misschien toch maar eens eerst aan E. vragen of hij dat ook ziet zitten, anders moet ik voor hem wat anders voorzien natuurlijk.

Ik koop ook geen kookboeken meer, want meestal maak je daar maar 2-3 gerecht uit en dan ligt dat boek daar weer. En al helemaal overbodig als je alles online kan vinden.

Chinese aardappelen? Ik dacht dat ze daar rijsteters waren. Hoe waren die aardappelen dan bereid? Hoe zag die schaal eruit dan? Nu ben ik wel benieuwd hoor.
Ik denk ook dat die Chinezen hier hun gerechten “verwesteren” zodat wij er wat aan vinden. Ze passen zich aan aan de Westerse bevolking. Want anders komen de klanten niet meer terug en verdienen ze geen geld.

Neen, ik heb geen salade bij hoor. Ik ga heus geen salade zitten eten terwijl de rest met frieten voor mijn neus zit. Zo’n “die hard” ben ik niet hoor, ik eet trouwens zelf wel graag frieten, dus ik eet ze wel mee. Maar ik ga heus niet over en weer lopen en blijven frieten halen. Als ik genoeg heb, stop ik.

Ik vermoed dat die braderie Parisienne ook met Franse/Parijse omkleding zal zijn, met Franse muziek, brocanterie e.d. Als ik op tijd terug ben van de begrafenis/koffietafel, ga ik er nog wel eens langs morgen.

Ik zal af en toe wel eens online komen hoor, waarschijnlijk niet elke dag.

Groetjes,

Pekineesje
July 14, 2017 om 05:45
Hey Pekineesje,

De bazin zou toch ook witte wijn voorzien? En waren er enkel frieten of ook nog andere snacks? Ik bedoelde trouwens niet dat jij salade zou gaan eten ipv frieten, maar om op deze manier toch nog wat groenten te eten en niet alleen maar frieten.

Leuk dat E met het idee kwam op er samen op uit te gaan, want meestal moet jij met dit soort dingen komen. En fijn natuurlijk dat jullie genoten hebben, ondanks dat de weersomstandigheden wat minder waren. Nu maar hopen dat het volgende week wat beter is, al vermoed ik dat jullie wel veel in de bus zullen zitten en in de kastelen zullen zijn? Want in een paar dagen 4 kastelen bezoeken is niet mis natuurlijk.
Hier viel het de afgelopen dagen heel erg mee, want lang niet zo veel regen als waar ze het op het journaal over hadden.

Gisteravond aten we voor het eerst dit seizoen mosselen.
Hubby wilde nog wel even wachten, maar aangezien Jumbo ze vanaf afgelopen woensdag in de aanbieding had (2 kilo large mosselen van € 7,75 voor € 4,99) wilde ik toch eens weten wat er mis aan zou zijn om ze nu vast te eten, want zowel jij als je moeder waren positief. En dat large van Jumbo neem ik niet zo serieus, maar zie ik meer als dat ze in ieder geval niet echt klein zullen zijn. Gelukkig maar dat ik ze gekocht had, want we waren er allebei positief over. Slechts 4 mosselen hadden een kapotte schelp en de rest ging netjes dicht en vervolgens weer open :)

Ah; toch weer potentiële kopers, al kunnen dat uiteraard ook gewoon kijkers zijn die zich willen oriënteren. Een beetje zien wat er voor hun budget zoal aangeboden wordt.

Groetjes, Barkie
July 17, 2017 om 04:35
Hey Pekineesje,

Wij zijn ook niet gewend om ‘s middags warm te eten, want hooguit soep of zo bij de lunch. Al ken ik diverse mensen die er de voorkeur aan geven om juist ‘s middags de warme maaltijd al te eten. Zo ook in dat Centrum voor Neuropsychiatrie, waar ik 2 jaar geleden ± 2 maanden zat.

Ik ga ervan uit dat als de eerste mosselen gevangen zijn die wel eerst beoordeeld zullen worden. Als het niets is zullen ze er toch wel mee wachten ze te gaan verkopen.
En omdat jij en je moeder positief waren over de mosselen durfde ik het wel aan.

Als het maar droog is, want dat zou ik het belangrijkste vinden. En zowel in de bus als in die kastelen zal wel airco voorzien zijn.

Oeps! In verwachting van haar 9de kindje? Dat lijkt me al druk zat zonder een pup!
Je ouders zijn heel goed in staat om zelf te bepalen wat ze wel of niet willen. Daar hoeft E zich inderdaad geen zorgen over te maken. Laat E zich maar met zijn eigen gezondheid, zowel lichamelijk als psychisch, bezighouden. Daar heeft hij zijn handen wel vol aan.

Hoe was je verjaardags barbecue? Je hebt wel van alles klaargemaakt, maar wat had je om op de barbecue te doen? En heb je nog leuke kadootjes gekregen?

Veel plezier bij de solden en als ik je niet meer spreek een hele fijne vakantie!

Groetjes, Barkie

July 21, 2017 om 06:59
Hey Pekineesje,

Hoe was jullie tripje?
En is alles goed gegaan met Maggie – Robby?

Groetjes, Barkie
July 23, 2017 om 10:52
Hey Pekineesje,

In het verleden ben ik meerdere keren in Frankrijk geweest, maar het is heel afhankelijk van het soort hotel wat ze allemaal bij het ontbijt hebben. Hetzelfde geldt trouwens voor hotels in Nederland. Waar ik dan wel van opkijk is dat ze in Frankrijk aardappelen als groenten zien, want dat is echt nieuw voor mij.

In hoeverre zo’n begeleide reis druk is hangt ook af van het feit of het al inclusief alle excursies is of dat je daar apart voor moet betalen. Het ging nu maar om een paar dagen en dan wil je uiteraard wel zoveel mogelijk te zien krijgen. En zo’n begeleider weet meestal wel wat de mensen interessant vinden en wat de leukere plekjes ergens zijn.

Voor morgen verwachten ze hier in ieder geval regen en daarna ziet het er wat beter uit.
Maar dat is nu en morgen kunnen ze wel weer wat anders voorspellen. Zojuist hadden we een regenbui en die begon met gerommel, maar die heeft gelukkig maar kort geduurd.

Tja; vervelend dat die hond is overleden, maar dat weet je van tevoren.
Onze beider buren zijn ook maar even zonder hond geweest. Dat je zo snel weer kiest voor een andere hond zegt natuurlijk ook niets over de hond die je bent verloren.

Veel plezier deze laatste week van je vakantie en maar hopen dat het droog gaat blijven.

Groetjes, Barkie
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan