Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, July 31, 2017

Pekineesje1 woog op het moment van schrijven 62.50 kg (bmi: 20.88).

MAANDAG 31/07/2017 :
ontbijt : havermoutpap met bio havermelk
tussendoor : 1 nectarine
lunch : 1/2 komkommer, 1/2 rode paprika, 1/2 gele paprika, 1/2 groene paprika, kerstomaten, 1/2 bokaaltje bio bruine bonen (AH), verse peterselie
tussendoor : charentais meloen stukjes
diner : gekookte sperziebonen, witte bonen in tomatensaus, kerstomaten, veggie worstjes AH
avond : zwarte chocolade met noten

DINSDAG 1/08/2017 :
ontbijt : havermoutpap met bio havermelk, 1/2 banana, lijnzaad en geraspte kokos
tussendoor : 1 nectarine
lunch : idem als maandag
tussendoor : charentais meloen stukjes
diner : overschot uit diepvries : bloemkool tofu tikka masala
avond : zwarte chocolade met noten

WOENSDAG 2/08/2017 :
ontbijt : havermoutpap met bio havermelk
tussendoor : 1 nectarine
lunch : 1/2 komkommer, 1/2 rode paprika, 1/2 gele paprika, 1/2 groene paprika, 1/2 bokaal bio kikkererwten (AH), verse peterselie
tussendoor : charentais meloen stukjes
diner : overschot uit diepvries : knolselder/ijsbergsla soep, meergranen afbakbroodjes
avond : zwarte chocolade met noten

DONDERDAG 3/08/2017 :
ontbijt : havermoutpap met bio havermelk, handje noten
tussendoor : witte pitloze druiven
lunch : idem als woensdag
tussendoor : charentais meloen stukjes
diner : volkorenpasta, overschot pastasaus uit diepvries (met rode linzen en quorngehakt)

VRIJDAG 4/08/2017 :
ontbijt : havermoutpap met amandelmelk
tussendoor : 1 banana
lunch : vegetarische koude schotel (Aldi)
tussendoor : witte pitloze druiven
diner : meergranen afbakbroodjes

July 31, 2017 om 08:48
Hey Pekineesje,

Ik wil graag dat mijn huisarts weet wat ik slik, dus als ik het bij de apotheek koop (hier heb je vooral de combinatie huisarts + apotheek) ga ik ervan uit dat het ook in mijn patiëntendossier wordt genoteerd. En die D-cure pillen zien er 'schoon' uit, dus geen onnodige toevoegingen en ook geen gelatine.

Oké; over die vriendin heb je eerder al het nodige geschreven, maar de situatie daar in huis is nog niets veranderd?

Jij maakt meestal lunches klaar met ½ blikjes, dus bij jou blijft het dan sowieso niet lang staan. Hier eten we nogal afwisselend en even geleden heb ik zelfs de currypasta maar eens verdeeld over zo’n ijsblokjeshouder, dat ingevroren, en de blokjes vervolgens in een doosje gedaan. Toevallig hadden we dit weekend 2 recepten waarvoor we die currypasta nodig hadden, maar het vorige potje heb ik moeten weggooien vanwege de schimmel.

Heb je enig idee hoe het deze vakantie is gegaan met aankomen? Ik weet dat je je niet meer weegt, maar aan je broeken merk je meestal wel hoe of wat.
En heb je tijdens je vakantie nog nagedacht in hoeverre je wel of niet veganistisch wilt gaan eten?

Ai; dat klinkt niet al te jofel :(
Maar rondlopen met een gebroken bekken? Ik zou eerder verwachten dat je dan in een gipsbed zou moeten liggen of zo. Dat heeft mijn ene zus eens een paar weken moeten doen en dat was beslist geen pretje.

Groetjes, Barkie
July 31, 2017 om 11:21
Hey Pekineesje,

Voordat ik naar de apotheek ga bel ik eerst even hoor, want stel dat ze het moeten bestellen. Ik wil even wachten totdat de Spar in dat dorp een leuke aanbieding heeft, want dan kan ik het meteen combineren. In dat dorp heb ik namelijk voor de rest niets te zoeken en zo’n haast heb ik nu ook weer niet. Dat ik me nu even verdiep(te) in vitamine D heeft mede te maken met het feit dat het de laatste dagen zo wisselvallig is. Zit ik even buiten dan kan ik weer naar binnen, want dan is het weer bewolkt :(

Tegenwoordig vries ik de gember ook met behulp van zo’n ijsblokjeshouder in.
Dat geeft me gewoon een veiliger gevoel. Daarvan weet ik tenminste zeker dat het goed bewaard blijft.
Idem geldt voor blokjes citroensap, want vaak heb je maar 1 eetlepel citroensap nodig, dus wat doe je dan met de rest van de citroen?
Met kruiden doe ik hetzelfde als Yvette van Boven. Die tip van invriezen met olijfolie had ik namelijk eerder al eens ergens gezien.
Zoals je weet gebruiken wij creamed coconut voor het maken van kokosmelk en dat is een soort van harde boter die goed bewaard blijft in de koelkast.
Ik heb er een hekel aan om dingen weg te moeten gooien, maar ik wil ook vrijelijk kunnen bepalen wanneer ik iets ga gebruiken. Om diezelfde reden vries ik zoete aardappelen in, want die verkoopt AH enkel voorverpakt in zakjes van 1 kilo. Jumbo verkoopt dan wel losse zoete aardappelen, maar die heeft alleen de rood/witte variant.

Ik weeg me nog af en toe, wat na 22 mei nog 2x (29 juni en vanmorgen); zo te zien dus minder dan 1x per maand, maar ik noteer het nu nog alleen op de kalender. Dit puur om het in de gaten te houden.
Sporten doe ik nu minder + veel bewuster, want ik denk na over welke oefeningen ik doe + noteer in een sheet wat ik dan doe. Op die manier kan ik de vorderingen bijhouden en dat vind ik gewoon leuk om te doen.

We denken duidelijk allebei na over wat we wel of niet willen eten :)
Het leuke daaraan vind ik dat jij en ik het daar gewoon over kunnen hebben zonder een oordeel uit te spreken over wat de ander doet.

Jij hebt het nu over Italië vs België, maar ik ben, door mijn ervaringen, sowieso niet meer zo positief over de gezondheidszorg. Hoe ik 2 jaar geleden ben behandeld heeft mijn mening, en ook die van hubby, behoorlijk veranderd en niet op een positieve manier :(
Fijn dus voor die boekhouder dat hij voor wat betreft kosten over verzekerd is, dus die zorgen heeft hij in ieder geval niet. Dan kan hij zich volop richten op een goede medische behandeling en ik hoop voor hem dat hij die nu gaat krijgen.

Groetjes, Barkie
August 1, 2017 om 06:00
Hey Pekineesje,

Ik blancheer of kook de zoete aardappelen, verdeel ze in porties en vries ze in. Dat bevalt ons allebei prima. Hier houden we dan rekening mee bij de bereiding van de maaltijd, want reeds (enigszins) gare producten voegen we pas later toe. Maar dat geldt natuurlijk ook voor andere groenten die ik zelf heb ingevroren of voor reeds gekookte peulvruchten.

Wat ik hypocriet vind is als mensen die vegetarisch eten andere mensen vervolgens verwijten vlees of vis te eten, vanwege de misstanden in fokkerijen/slachterijen.
Of, zoals mijn ene zus, zelf wel dierlijk gestremde zuivelproducten eten en producten met gelatine of karmijn. Voor eieren en zuivel heb je dieren nodig, weliswaar geen dode, maar voor dierlijk stremsel, gelatine of karmijn dan weer wel. Aan dat gedrag van die zus kan ik me dus behoorlijk storen.
Wat ik wel graag zou willen is dat mensen eens beter nadenken over wat ze allemaal in hun mond stoppen. Gewoon dat ze redelijk op de hoogte zijn van wat ze eten en wat er zoal bij komt kijken om dat voedsel te produceren. Of dat kinderen weten dat chocomelk niet van bruine koeien komt en Milka chocolade niet van roze koeien.

Die vragen kunt je gewoon stellen hoor, want ik weet dus niet in hoeverre iemand wel interesse heeft. Dat Centrum voor Neuropsychiatrie kun je absoluut niet vergelijken met een opname op een psychiatrische afdeling. Dat centrum was er juist voor bedoeld om te achterhalen in hoeverre er sprake was van opgelopen hersenbeschadiging als gevolg van dat ernstig te lage natriumgehalte. Ze constateerden daar echter alleen dat mijn bloedwaarden een zooitje waren, waardoor mijn suikerwaarde ook veel te hoog was. Omdat ze niet wisten wat de oorzaak was van de afwijkende bloedwaarden kreeg ik enkel medicatie voor die te hoge suikerwaarde. Ze schrokken pas van mijn gewicht toen ze dat invulden in een sheet en vervolgens zagen dat ik ondergewicht had. Omdat ik nogal commentaar had op de (warme) maaltijden kreeg ik het stempel van eetstoornis, maar ik vermoed dat die verpleegkundige het toen over orthorexia had en die term niet kende.
De hoofdbehandelaar in dat centrum heeft nog wel contact gezocht met die stichting voor eetstoornissen, maar de mensen daar vonden een gesprek met mij absoluut niet nodig, want aan de hand van wat ze hoorden leek hun dat niet relevant.
Uiteindelijk heb ik zelf de beslissing genomen daar te vertrekken, omdat ik duidelijk het gevoel had dat ze absoluut geen moeite deden, en ook niet gekwalificeerd waren, om te achterhalen wat er nu precies was gebeurd en aan de hand was.
Hubby speelde niet echt een rol, behalve om (meerdere keren) te verklaren dat ik geen eetprobleem of eetstoornis had en dat er ook geen sprake was van een verslaving (drugs, alcohol, medicijnen).
Uiteraard wilde hubby ook weten wat de oorzaak was, want hoe zoiets in de toekomst te voorkomen? Uiteindelijk heeft de longarts (die werd pas bij de 2de CT-scan betrokken en die wilde 5 maanden later nog een 3de CT-scan) dat alles het gevolg was van een longinfectie. Waar ik die dan heb opgelopen is niet bekend.
Uiteindelijk ben ik vorig jaar april dan uitbehandeld verklaard, want schone longen + normale bloedwaarden + normale suikerwaarden.

Dat programma ken ik, want daar heb ik wel eens wat van gezien. Zo’n programma is duidelijk niet aan mij besteed.
Gisteravond heb ik nog een stukje gezien van Food Hospital. Daar was een jongeman die zich afvroeg in hoeverre hij tekorten opliep (vooral vitamine B12 was zijn zorg) als gevolg van raw food. Zijn vitamine B12 bleek juist behoorlijk hoog te zijn. De diëtiste wees hem vooral op het gevaar van orthorexia. Afgaande op wat die man vertelde bleek hij daar niet op af te stevenen, want zo af en toe een Mars vond hij wel lekker.

Groetjes, Barkie
August 1, 2017, gewijzigd door Barkie op August 1, 2017 om 11:28
Hey Pekineesje,

Wij gebruiken die ingevroren zoete aardappelen alleen in curry’s, want als we aardappelen willen bakken dan koop ik tegenwoordig zo’n zakje met reeds geschilde + gekookte krieltjes.

Het gaat me echt om mensen die anderen iets verwijten, want ook voor het eten van eieren en het eten/drinken van zuivelproducten heb je dieren nodig. Die zus is van mening dat dieren alleen worden gehouden, en vervolgens worden geslacht, vanwege het vlees en dat is dus absoluut niet waar. Pas als iemand 100% veganistisch eet en ook alleen producten gebruikt die niet afkomstig zijn van dieren (dus geen leren riem, tas of schoenen) en ook geen producten die op proefdieren getest zijn kan iemand zeggen dat er voor hem of haar geen dieren gehouden, en vervolgens geslacht, hoeven te worden.
Zoals jij dat voelt (ik persoonlijk kan het niet eten) voel ik dat dus ook, maar dan wel op een iets andere manier. Wat ik de laatste paar keren zelfs heb gemerkt, zowel bij mijn broer als toen op die barbecue van hubby’s zoon, is dat ik er moeite mee had dat ik niet ging nakijken in hoeverre de kaas die ze hadden vegetarisch gestremd was.
Dit terwijl ik wel vis + kip eet en met beide geen moeite heb. Net als jij luister ik dus naar mijn gevoel(ens).
Buitenshuis, als je het over restaurants hebt, zijn er altijd wel vegetarische opties. Maar daar moeten dan wel mensen zijn die lekkere vegetarische gerechten kunnen bedenken.

Haha; niet dus! Volwassenen weten dat natuurlijk wel, maar in Amerika denkt 7% van de volwassen zelfs dat chocolademelk afkomstig is van bruine koeien.
Veel mensen blijken nog steeds niet te weten hoe het zit met witte en bruine eieren.
Is de kleur van het ei afhankelijk van de kleur van de kip of zijn bruine eieren gezonder dan witte? Dat het alleen te maken heeft met het voer weten velen niet.
Dat iemand niet aan een plant herkent was het voor soort groente is vind ik nog tot daar aan toe, maar dat mensen van zeer normale groenten niet kunnen zeggen wat het voor soort groente is? Jamie Oliver had zo’n programma waarin hij groenten aan kinderen liet zien en ik schrok soms behoorlijk van hun gebrekkige kennis daarover.

Een veel te laag natrium kan voor diverse problemen zorgen, want je kunt verward worden en zelfs in coma raken. Omdat mijn situatie niet verbeterde toen mijn natriumgehalte weer enigszins normaal was geworden, waren ze bang voor, of benieuwd naar, blijvende schade aan de hersenen.
Zij zagen daar in dat Centrum alleen mijn ondergewicht + kritische houding ten aanzien van het eten.
Overgeven / laxeren / maaltijden overslaan zijn uiteraard dingen die iemand kan doen, maar ik woon hier niet alleen. Hetzelfde geldt voor het hebben van eetbuien of veel alcohol drinken. Probeer je eens voor te stellen hoe jij dat zou kunnen doen, zonder dat E dit in de gaten zou hebben. Denk je dat dit je zou lukken?

Dat van die Mars gaf hij aan vanwege wat die diëtiste zei over orthorexia. Voor hem was raw food zijn normale/standaard dieet, maar zo af en toe dus eens een Mars of zo.
Net zoals jij en ik buitenshuis eens zullen kiezen voor iets dat we thuis niet eten, zoals witte pasta, witte rijst of iets anders.
Voor Sint Maarten koop ik vaak 2 zakken mini candybars, Snickers + Twix, want dat zijn de favoriete soorten, die ze als mini candybars hebben, van hubby.

Wat mij eerder al is opgevallen is dat Gillian McKeith stelt dat noten onder eiwitten vallen, pinda’s als peulvruchten onder koolhydraten en zaden/pitten, net zoals groenten, onder neutraal. Dit terwijl zowel pinda’s als diverse zaden/pitten een hoger % eiwitten bevatten dan noten.

Groetjes, Barkie
August 2, 2017, gewijzigd door Barkie op August 2, 2017 om 10:11
Hey Pekineesje,

Met die naturel geschilde&gekookte aardappel(producten) is niets mis hoor, want eventuele toevoegingen (zoals bij de gekruide varianten) staan keurig op de verpakking vermeld. Hier staat alleen op Ingrediënten: Aardappelen.
Met dit soort producten, uit het koelvak, gaan ze altijd wel zorgvuldig om, want voor je het weet moeten ze een en ander weer terugroepen vanwege niet op het etiket vermelde toevoegingen. Er is dan op zich niets mis met zo’n product, behalve dat de informatie op de verpakking niet helemaal overeenkomt met de inhoud.
Ik koop alleen verse aardappelen als ik ze los kan kopen, zoals op de markt of bij de Turkse supermarkt.

Het gaat mij niet zozeer om de inspiratie van de kok van dienst, maar wat er aan vegetarische gerechten op de menukaart vermeld staat. In mijn vorige woonplaats was er een restaurant die ook regelmatig varieerde met de vegetarische gerechten, dus iedere keer dat je daar kwam kon de kaart weer veranderd zijn. En je had dan altijd keuze uit 3 verschillende gerechten.

Voorverpakt is nog niet zo erg, want sommige soorten groenten en fruit worden standaard voorverpakt. Als je je kind(eren) meeneemt naar de supermarkt zou je als ouder(s) je kind(eren) eens iets kunnen vertellen over wat er zoal aan groenten en fruit in de schappen ligt. Ik zie dat als vorm van opvoeden.

Precies! Je houdt elkaar echt niet volledig in de gaten, maar al dat soort dingen moeten de ander toch opvallen? Denk ook aan de lege verpakkingen en/of flessen en wat het allemaal kost.
Als je alleen woont + je hebt genoeg geld dan kun je inderdaad doen wat je zelf wilt.

Wat je stelt over zaden/pitten geldt precies ook zo voor noten en pinda’s. Ze bevatten allemaal ± 50% vet, daar zit weinig verschil in, maar het % eiwitten in zaden/pitten en pinda’s is vaak hoger dan hetgeen er in noten zit. Eerder heb ik dat eens uitgezocht voor een aantal producten en die gegevens toen met elkaar vergeleken. Vandaar dat dit me opviel en ik het vreemd vond dat nu juist, en alleen, noten onder eiwitrijke producten stonden vermeld.

Hier verdwijnen niet meer veel restjes in de vriezer. Vaak eet ik een eventueel (klein) restje al de volgende dag, of de dag daarna, bij de lunch. En als we bloemkool eten dan geef ik hubby tegenwoordig aan dat hij niet de hele bloemkool moet verwerken in het gerecht, maar dat ik de rest van de bloemkool dan wil invriezen.

Ik besteed met enige regelmaat wat aandacht aan een bepaald schap bij de supermarkt, puur om te zien in hoeverre het aanbod is veranderd. Een tijdje geleden zag ik, toen we eens op zondag elders boodschappen deden, dat die supermarkt (Jumbo of AH) van die voorgesneden reepjes paprika in de diepvrieskast had die jullie wel eens gebruiken.
Dat is meteen het leuke van op zondag naar een ander dorp gaan, want dan zie ik ook eens andere producten.

Groetjes, Barkie
August 3, 2017 om 04:09
Hey Pekineesje,

Zoals je weet lees ik altijd etiketten en ben ik ‘brutaal’ genoeg om dat soort dingen dan na te vragen via e-mail (← lastig voor bedrijven, want dan staat het zwart-op-wit).
Hoe dat precies zit met dat gas weet ik niet, maar daar zal grondig onderzoek naar zijn gedaan. Anders vergelijk ik het maar met de lucht die we in ademen.
Denk eens aan al die fietsers en wandelaars in een drukke stad…
Maar als Jumbo, of de groentezaak (waar hubby en ik vooral kaas en eieren kopen), aardappelen los zou verkopen dan zou ik dat zeker wel doen.

Hoe ouders hun kinderen zouden moeten opvoeden vind ik op zich wel een moeilijk iets.
Bepaalde dingen zie ik als de taak van de ouders en andere dingen zie ik als de taak van een school of van het onderwijs. Dit zodat het niet uitmaakt waar een kind opgroeit.
Het gaat me vooral om basiskennis, zodat kinderen weten dat niet alles in een fabriek wordt gemaakt. Hier in het dorp + de omgeving zien kinderen wel genoeg en voor zover mij bekend wordt er in de meeste huishoudens, zeker die met kinderen, meestal normaal gekookt. Die uitzendingen van Jamie Oliver komen bij mij ook vaak wel als erg extreem over, maar datzelfde idee heb ik bij die programma’s over al die heel veel te dikke mensen.

Alleen wonen heeft zo zijn voordelen, maar toch ook zeker zijn nadelen.
Heeft jouw moeder trouwens nog gemerkt dat de voorraad in de snoepkast was aangesproken? Of valt zoiets haar absoluut niet op?

Jullie hebben pas zekerheid als de (ver)koopovereenkomst is getekend, dus wat ben je hier in feite mee opgeschoten? Eigenlijk niets toch?

Groetjes, Barkie
August 4, 2017, gewijzigd door Barkie op August 4, 2017 om 04:08
Hey Pekineesje,

Dat (stikstof) gas zit volgens mij alleen in zakjes, waar voorgesneden sla in zit, die echt ‘bol’ staan. Sla is namelijk typisch een voorbeeld van iets dat absoluut snel verlept, dus het lijkt me dan eigenlijk niet meer dan logisch dat je daar iets aan moet toevoegen.
Dat is bij die krieltjes, of bij zo’n zak met voorgesneden bloemkool/broccoli/wortelen, duidelijk niet het geval.
De regels voor producten die in Nederland worden vervaardigd zijn daarnaast ook behoorlijk streng. Uiteraard kan er eens iets verkeerd gaan, maar zodra dat bemerkt wordt dan worden al die producten teruggeroepen. Reken er maar op dat een supermarkt daar echt niet op zit te wachten, want dat kost het nodige aan geld en levert negatieve aandacht op.
Als er al (standaard) gas aan zakjes wordt toegevoegd dan zal dit grondig zijn uitgetest. En bij ons gaat het nu alleen even om een zak krieltjes eens per 2 weken.

Ik vraag me wel eens af hoe het staat met de kennis van (basisschool) kinderen in Nederland. Volgens mij valt dat echt wel mee hoor. Het gaat me dan puur om de basiskennis. Ik heb, volgens mij, wat meer met gezinnen met kinderen te maken dan jij en in die gezinnen is zelf koken toch echt nog wel de basis.

Dat je bij je ouders mag eten/drinken wat je wilt had ik eerder al wel begrepen hoor :DD:
Maar in hoeverre je dan een en ander weer terug gaat kopen weet ik natuurlijk niet.

Heb ik dan goed begrepen dat jullie getekend hebben voor:
De simpele verplichting voor jullie dat je een hoger bod van iemand anders eerst aan hun moet voorleggen, zodat zij dan alsnog een nieuw tegenbod kunnen doen?
De garantie dat zij jullie huis kopen voor het afgesproken bedrag, mits de bank met dit bedrag akkoord gaat + en de makelaar hun appartement binnen 3 maanden verkocht heeft?

Hoe was het etentje gisteravond? E had geen zin om te koken?

Groetjes, Barkie
August 4, 2017 om 05:49
Hey Pekineesje,

Ik probeer nu juist iets gemakkelijker te worden ;)

Dat je iets dat je hebt opgemaakt gaat aanvullen lijkt me logisch. Niets is zo vervelend als misgrijpen. Ik heb met hubby afgesproken dat hij er rekening mee moet houden dat de geitenkaas fenegriek vooral voor mij bedoeld is. Uiteraard mag hij daar wat van nemen, maar het niet zomaar opmaken.

Jullie gaan in de tussentijd ook wel verder kijken naar een huurwoning/-appartement?
Want jullie hebben nogal specifieke wensen en dan moet er maar net iets langskomen dat jullie interesse heeft.

Vervelend hoor dat ze zich niet houden aan aflevertijden en dan ook nog eens geen contact opnemen.

Heb je die vegetarische schotel zelf gekocht bij de Aldi?

Groetjes, Barkie
August 4, 2017 om 08:48
Hey Pekineesje,

Ik maak me ook geen zorgen hoor. Zo eten we vanavond ook weer eieren ;)
Er is nogal wat ophef over eieren waarin Fipronil is gevonden, maar het bedrijf waar onze eieren vandaan komen zit daar, gelukkig, niet tussen.

Hubby maakt mijn kaas ‘s avonds laat wel eens op, maar dan met de melding dat hij de volgende ochtend naar de 'kaasboer' gaat. Zo overleggen vind ik prima, want 's morgens eet ik die kaas toch niet.
Dat jij af en toe ½ of 1 banaan door je havermoutpap doet zie ik natuurlijk wel, maar ik zie dat meer als wat variatie aanbrengen in je ontbijt. Ook de gebruikte melk is niet altijd hetzelfde.

Van elkaars gerecht proeven deden hubby en ik hooguit in een restaurant, want als we thuis verschillend eten dan is het meestal dat hubby iets wil eten dat ik niet lust en ik eet dan veelal een opgewarmd restant uit de vriezer.

Van zowel mijn broer als hubby's dochter weet ik dat die juist hun eerste huis hebben gekocht vanwege de telkens maar hoger wordende huurprijzen. Mensen met hogere inkomens wilden ze zo dwingen om goedkopere woningen vrij te maken voor mensen met minder hoge inkomens. Op zich vind ik zoiets wel logisch, want het is toch ook vreemd dat veel mensen met een forse huursubsidie in veel te dure woningen terechtkomen.

Wel of geen vlees zal geen discussiepunt zijn. Ik had eerder verwacht dat je meer zou aangeven wat voor soort E wél zou mogen kopen, dus met rijst/quinoa en/of peulvruchten.

Wij spelen weer voor hondenoppas dit weekend en aankomende dinsdag is hubby's moeder jarig; die wordt dan 96 :)
Hubby's beide broers komen niet, want de ene broer schijnt een nieuwe vriendin te hebben (wat dat er mee te maken heeft dat weet ik niet) en de andere broer is geopereerd aan prostaatkanker. Gelukkig is schoonmoeder behoorlijk dement en wordt er in dat tehuis al wel de nodige aandacht geschonken aan een verjaardag. Wij gaan dus ook 'gewoon' op bezoek en doen voor de rest ons eigen ding.

Jij ook een fijn weekend en groetjes,

Barkie
August 4, 2017 om 10:51
Hey Pekineesje,

Hier hebben ze de codes van de betreffende eieren vrijgegeven, zodat de supermarkten die eieren uit de schappen konden halen en mensen die eieren in huis hadden die dus ook konden nakijken. Voor eieren met een verdachte code is het advies weggooien of terugbrengen naar de supermarkt.

Zo’n beslissing kopen/huren moet je sowieso goed overdenken. Met een eigen woning heb je meer verantwoordelijkheden, maar ook meer mogelijkheden. Voordeel van een huurwoning is dat je die gemakkelijker weer kunt opzeggen.

Ik ben als gevolg van VZL vooral minder aardappelen gaan eten. Maar de adviezen van VZL zijn zo in strijd met wat andere voedingsdeskundigen van mening zijn. En ook het feit dat Kris het over diverse groepen mensen heeft in allemaal Verweggistan-landen en gebieden.
Ik hecht tegenwoordig duidelijk meer waarde aan zo min mogelijk bewerkte producten.
En daarnaast een voedingspatroon met alle voedselgroepen.
Gezond ouder worden doe je niet alleen door gezonder te gaan eten, maar daarbij spelen veel meer dingen een rol. En daar hoor je de mensen op facebook duidelijk niet over.

De hond, het is een zij, heeft natuurlijk ook wel wat aandacht nodig. En even samen de tuin in en wat spelen vind ze ook heel leuk.

Schoonmoeder heeft nog wel genoeg levenslust hoor en ze zijn daar in dat tehuis heel erg over haar te spreken. Ze wil met van alles helpen, is bijzonder behulpzaam in de tuin, heeft veel kennis over wat daar groeit en bloeit, en ze vindt het erg leuk om mee te mogen (in de rolstoel) naar de supermarkt. In het begin was ze soms behoorlijk tegendraads en wilde ze vaak met ons mee, maar zoals het er nu naar uitziet bevalt het haar daar prima.

Als je moeder ergens problemen mee heeft dan moet ze haar broers/zussen daar op aanspreken. Ik kan het me wel voorstellen, maar waarom zouden die broers/zussen meer gaan doen als het, wat hun betreft, allemaal al, zonder morren, al geregeld wordt?

Groetjes, Barkie

De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan