Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, August 8, 2017

Pekineesje1 woog op het moment van schrijven 62.50 kg (bmi: 20.88).

MAANDAG 7/08/2017 :
ontbijt : havermoutpap met ongezoete amandelmelk (AH)
tussendoor : 1 nectarine
lunch : overschot ijsbergsla en komkommer zoetzuur, 1 bakje verse frambozen met Alpro soja yoghurt amandel
tussendoor : 1 appel
diner : spinaziepuree, 1 notenburger
avond : zwarte chocolade + handje noten (walnoten en paranoten)

DINSDAG 8/08/2017 :
ontbijt : havermoutpap met amandelmelk, 1 banaan, lijnzaad en geraspte kokos
tussendoor : 1nectarine
lunch : ijsbergsla, komkommer, kerstomaat, lente-ui, paprika, rode kidneybonen en rode wijn azijn
tussendoor : 1 appel
diner : zilvervliesrijst, currysaus, groenteloempia
avond : zwarte chocolade

WOENSDAG 9/08/2017 :
ontbijt : havermoutpap met handje noten en lijnzaad
tussendoor : 1 sinaasappel
lunch : idem als dinsdag
tussendoor : 1 stuk rijsttaart (traktatie jarige college)
diner : pizza met havermoutbodem, tomaat, mozzarella, grano padano
avond : zwarte chocolade

DONDERDAG 10/08/2017 :
ontbijt : havermoutpap met amandelmelk
tussendoor : 1 banana
lunch : soep, 2 sneetjes zelfgebakken roggebrood met veggie paté natuur
tussendoor : 1 appel
diner : volkorenpasta, groenten, tomatensaus, veggie balletjes, edelgistvlokken
avond : zwarte chocolade

VRIJDAG 11/08/2017 :
ontbijt : havermoutpap met sojamelk
tussendoor : 1 sinaasappel
lunch : soep, Soja Alpro yoghurt met amandelen
tussendoor : 1 appel
diner : buitenshuis

August 9, 2017 om 03:22
Hey Pekineesje,

Ik ben afgelopen dagen weinig op Valtaf geweest, maar had al wel gezien dat er (weer eens) problemen waren.

Bij jullie is ook het een en ander aan de hand, daar is het zelfs begonnen, maar in Nederland wordt het, vooral in de media, nogal opgeblazen. Uiteraard is het een gif dat niet in eieren hoort, maar zijn de eieren op zich niet gevaarlijk (behalve die al in het begin uit de handel zijn gehaald).

Voor jou is Kessel/Nijlen bekend termijn + gemakkelijker ivm met je werk. Jij start dan al met 2 positieve punten en dat heeft E dus niet. Maar dat is iets waar jullie met z’n tweetjes uit moeten zien te komen, net als huren of kopen.

Al die superfoods gaan vaak ook ten koste van de locale bevolking, want daardoor wordt hun basisvoeding veelal te duur voor hunzelf. Hierbij denk ik vooral aan quinoa, maar ook aan avocado’s (← uit Mexico). Door de prijzen op te drijven geloven mensen ook in de term superfood, want herinner je je dat item in Over Eten?

De baasjes komen aankomende zondag terug. Omdat haar moeder ook vakantie heeft (die werkt in het onderwijs) hebben we met de moeder afgesproken morgen en vrijdag nog weer voor de hond te zorgen, want dan wil zij graag op pad.

Tja; en daar maken haar broers/zussen nu blijkbaar misbruik van :(
Die weten toch ook wat er met je moeder aan de hand is? Vinden ze niet dat ze daar ook wat rekening mee moeten houden?

Groetjes, Barkie
August 9, 2017 om 05:10
Hey Pekineesje,

In De Standaard van vandaag staat ook het een en ander over de eieren uit België, dus nu begint de berichtenstroom bij jullie duidelijk los te komen. Voor wat betreft de eieren uit Nederland staan alle codes netjes op een site, die dagelijks kan worden aangevuld/bijgewerkt.
Inmiddels hebben al diverse landen zowel de eieren uit België als Nederland geblokkeerd en/of verwijderd uit de schappen. Voor de kippenboeren is de ellende gewoon niet te overzien, want kippen vergassen of via voeding weer fipronil-vrij maken? Dit zal ook de nodige faillissementen tot gevolg hebben.

Zelf vegaburgers maken hoeft niet moeilijk, of veel werk, te zijn hoor.
Vandaar dat ik nooit begreep dat jij je daar niet iets beter in verdiepte, want recepten zijn er zat te vinden op internet. En toch ook wel op de site van VZL?
Van’t weekend viel me trouwens op dat je de voedselzandloper inmiddels hebt verwijderd bij Methodes ;)

Voor vanavond heb ik het een en ander uit de vriezer gehaald, voor ‘Boerenkool-zoete aardappelcurry’. Altijd eerst even kijken of ik alles nog op voorraad heb, maar dat bleek zo te zijn.
Voor morgenavond heb ik gisteren bij de Turk prei gekocht, dus dan eten we de ‘Preischotel met geitenkaas’. Dan is het blik met geitenkaas ook weer op.
Niet echte zomerse kost, maar als ik zo naar buiten kijk...

August 10, 2017 om 05:07
Hey Pekineesje,

Ik vind het allemaal vreselijk, maar wie schuldig is zoeken ze op het juiste niveau maar uit. Voor de pluimveehouders vind ik het dramatisch, want zij moeten een keuze maken tussen 2 dure opties. Voor hun zijn de eieren + kippen natuurlijk hun handelswaar en er dreigen diverse pluimveehouders failliet te gaan.

Uiteraard heb ik het er ook moeilijk mee als dieren onnodig worden afgemaakt. Voor een pluimveehouder is de keuze ook niet gemakkelijk, dus ik ben op zich blij dat zij niet gedwongen zijn om de kippen af te maken, maar ook kun kiezen voor ruien. Dit moeten ze dan wel kunnen betalen en daar wringt hem nu juist de schoen. Op wie kunnen ze de kosten verhalen en heeft de schuldige partij wel geld?

Ik heb wel eens zelfgemaakte burgers ingevroren, maar de kwaliteit werd er dan niet beter op. Het kan zijn dat beslag invriezen beter gaat, maar daar heb ik (nog) geen ervaring mee. Vers gemaakt, eventueel beslag al eerder op de dag, levert het beste resultaat op. Voor jou dus alleen een optie op vrije dagen.
Hoe is het met die havermout pizzabodem afgelopen?
Ik snapte trouwens niet dat je voor pizza koos omdat E zin had in kroketten? Dan is pizza toch geen logische keuze?

Oké; het viel me alleen op dat er niets (meer) bij Methodes stond, maar het kan zijn dat ik er nog steeds van uit ging dat er Voedselzandloper zou staan.
Sommige mensen hier op Valtaf hebben wel tig Methodes staan en ik vraag me dan altijd af wat er uiteindelijk gegeten wordt…

Even wat boksen of een paar keer de trap op en af kan zeker helpen. Ik zie het altijd maar als beter dan op de bank hangen met een biertje/wijntje en een zak chips :DD:

Ik moest zaterdag wel even zoeken naar hoe of wat bij dat bericht dat je had gestuurd.
Van dat boek had ik eerder al diverse (positieve) recensies gelezen op Nederlandse sites. Het lijkt me wel een goed boek voor die ene zus van mij, maar zelf ga ik het niet aanschaffen.

Groetjes, Barkie
August 10, 2017 om 10:41
Hey Pekineesje,

Dat uitvechten doen ze maar met de betrokken/getroffen partijen. Wij, als consumenten, moeten eerlijk en op een juiste manier geïnformeerd worden over wat wel of niet te eten of in welke hoeveelheden. Die tegenstrijdige berichten van de afgelopen tijd is niet de juiste manier. Hierdoor worden er ook veel pluimveehouders getroffen die helemaal geen gebruik hebben gemaakt van dat bedrijf.

Ik maak beslag voor balletjes (maakt niet voor welke soort balletjes) als voorbereiding, voor zover mogelijk, en hubby doet vervolgens dan de rest.
Dat werkt prima, dus dat houden we er gewoon in ;)
Bij sommige recepten staat inderdaad een tijdje laten rusten, dus daar houd ik rekening mee. Maar zo moet ik natuurlijk met meer dingen rekening houden, want wat moet ik, bijvoorbeeld, uit de vriezer halen? En bij sommige balletjes gaan ze uit van erwten/bonen uit blik en bij andere van rauwe erwten/bonen die je wel moet weken, maar weer niet moet laten koken.

Op die manier had ik het stukje over pizza en kroketten duidelijk niet gelezen/begrepen.
Ik dacht namelijk dat je afgelopen zondag eventueel hapjes ging doen, maar dat werd blijkbaar eerst pizza en vervolgens, omdat E zin had in kroketjes, wat anders.
En dusdanig veel zin dat hij speciaal voor die kroketjes naar de nachtwinkel is gereden.

Ik kreeg zaterdagmorgen een e-mailtje dat je me een berichtje had gestuurd, maar moest toen eerst Messenger (← voor mij iets onbekends) openen om dat te kunnen lezen.
Het is dat ik inmiddels wel genoeg weet over hoe boodschappen te doen in de supermarkt(en) en waar dan op te letten dat zo’n boek voor mij niet meer interessant is. Niet om te kopen in ieder geval, want dat doe ik dus ook niet meer.
Voor iemand als mijn zus lijkt het me juist een zeer goede handleiding om daar mee te gaan starten, want die heeft AH vlak in de buurt. Maar dan eerst nog een ander boek over hoe een gezond eetpatroon op te stellen. Maar ja; andere prioriteiten...

Hier in de kast staan zowel vegetarische als veganistische kookboeken, maar het is aan de buitenkant van een boek niet altijd te zien hoe of wat.
Wij eten vanavond een gerecht met maar 5 ingrediënten + olie. Wat ik eigenlijk wel grappig vind is dat ik die 5 ingrediënten, toevallig, allemaal bij de Turkse supermarkt heb gekocht, want alleen de olie komt bij de Jumbo vandaan.

Ik ben benieuwd wat je zoal gaat uitproberen aan veggie burgers. Met ei is uiteraard niet vegan, maar jij gaat, vooralsnog, thuis voor 100% veggie.

Jij verwerkt regelmatig restjes en overschotjes in je lunches, dus dat E die laat liggen ligt niet alleen aan E. Als E eens iets opmaakt dat jij had willen gebruiken voor een lunch dan vind je dat toch ook niet fijn?

Soepprei? Daar heb ik echt nog niet eerder van gehoord :neen:
Ik heb 1x bewust dunne stengels prei gekocht, de prijs was toen nog per kilo in plaats van per stengel, omdat ik een gerecht (← preitje eitje) wilde maken, waarbij de stengels in hun geheel werden gestoofd. Dat gerecht van vanavond zal niet slecht zijn hoor, want het gaat weliswaar om de laatste (½ blok) geitenkaas in dat blik, maar ik heb dinsdag een nieuw blik gekocht.

Groetjes, Barkie
August 11, 2017 om 05:13
Hey Pekineesje,

We wachten maar rustig af en zien wel wat supermarkten allemaal nog uit de schappen gaan halen.

Aangezien ik veel in de vriezer heb liggen moet ik sowieso goed in de gaten houden hoe of wat. En ik zorg er altijd voor dat ik zowel ongekookte als gekookte peulvruchten heb.
Linzen kook ik dan niet op voorhand, maar die laat ik altijd wel ½ dag of zo weken.

Wonen in het centrum van een stad heeft inderdaad de nodige voordelen, maar dat kan ook negatief uitpakken. Iemand die opeens zin krijgt in wat ongezonds hoeft daar dan weinig moeite voor te doen. Hier moeten we het allemaal wat beter plannen, maar dat betekent vaak dat je meer in voorraad hebt, dus de verleidingen zijn dan al in huis.

Gehakt heb je in veel soorten, terwijl de ene soort veel vetter is dan de andere.
Ik zou daarom zelf niet weten door welk soort gehakt je tofu het beste kan vervangen.

Voor wat betreft hele preistengels maakt het hier geen verschil. Dikke en dunne stengels, met veel of weinig groen, liggen in hetzelfde schap en zijn even duur, want de prijs is per stengel of (soms) per kilo. Voorgesneden is verpakt en, uiteraard, duurder en diepvries alleen met een sausje.

Ai; wegen is altijd weer een verrassing en deze keer dus niet zo’n leuke. Maar je laatste notering op Valtaf is van 1 maart, dus ook al ruim 5 maanden geleden.

Jij ook een fijn weekend en geniet van jullie etentje vanavond.

Groetjes, Barkie
August 11, 2017 om 08:46
Hey Pekineesje,

Bij jullie staan er veel minder codes op de lijst, maar de norm voor wat er in België in de eieren mag zitten is vele malen (144x !!!) zo hoog als die bij ons. In Nederland worden er (vooralsnog) geen andere producten uit de supermarkten gehaald. Daarvan wordt gesteld dat er weliswaar besmette eieren in kunnen zitten, maar per product is dat zo weinig dat dit absoluut geen kwaad zou kunnen. Zo zie ik in recepten van Margriet (VZL), die zijn bedoeld voor meerdere personen, regelmatig staan dat ze dan slechts 1 ei gebruikt.

Voor jullie is zo’n nachtwinkel misschien geen verleiding, maar hoe lager de drempel…
Van mijn ene zus weet ik dat die iedere week 14 koeken voor de 2 kinderen kocht, zodat ze ieder 1 koek per dag zouden kunnen eten. Haar dochter had haar 7 koeken altijd al erg snel op, terwijl haar zoon er niet eens 1 per dag at. Net zoals met die grote zakken waar diverse kleine zakjes chips in zitten. Het klinkt leuk om dan minder te snaaien, maar zowel die zus als haar dochter namen altijd meerdere zakjes. Hierdoor heeft die zoon een normaal, gezond, gewicht. Dat mijn zus gebrek aan genoeg geld er de schuld van gaf dat ze ongezond moesten eten klopt dus ook van geen kanten.

Het ging mij puur om het vetgehalte, want dat heeft invloed op de structuur van het eindproduct. Als je alles toch in de blender moet doen maakt het inderdaad niets uit of je een blok neemt of gehakt.

Hier wordt ook geen onderscheid gemaakt in asperges speciaal voor de soep. Er zijn wel heel dunne kleine groene asperges, maar dat noemen ze dan aspergetips.
AH heeft die zowel vers (100 gram voor € 2,99) als in diepvries (200 gram voor € 1,99). Dan weet ik dus wel welke ik zou gebruiken voor de soep :)
Eerder kocht ik wel eens witte asperges in pot, want daarvan maakte ik dan (gepureerde) soep, waarbij ik de aspergepunten heel liet.

Dat jullie naturel prei hebben in de diepvries dat weet ik, dat heb je eerder eens geschreven, maar toen ik bij ons keek (Jumbo en AH) hadden ze dat niet. Reepjes paprika-mix heb ik nu wel ergens gezien in de diepvries.

Eerder schreef je dat je niet met je gewicht geconfronteerd wilde worden en je daarom niet meer op de weegschaal ging staan. Dat deed me toen meteen aan mijn zus denken.
Uiteraard merk je aan je broeken of je aangekomen bent, maar meestal beperkt het extra vet zich niet tot 1 gebied.
Maar goed; je weet dus wel duidelijk waardoor het is gekomen, dus wat je nu moet gaan veranderen cq achterwege moet gaan laten.

Groetjes, Barkie
August 13, 2017 om 05:06
Hey Pekineesje,

Als ik een paar dagen serieus niet naar het toilet ben geweest dan ga ik absoluut niet op de weegschaal staan. Een eventueel hoger gewicht is dan toch vocht + voedsel dat wordt vastgehouden. Maar belangrijker is dat je kunt verklaren waarom je van alles vast bent gaan houden. Ik begrijp dat dit pas een aantal dagen speelt, dus tijdens de vakantie had je nergens last van?
Ik heb me vanmorgen dan weer eens gewogen, maar het was weer netjes 44 kilo.
In de periode van 22 mei – 13 augustus ben ik dus :gelijkgebleven1:

Nu gaat het toch echt gebeuren; weer serieus op zoek naar iets voor jullie zelf.
Spannend hoor, maar dan kun je het je ouders ook vertellen.
En maar even zien wat er allemaal gaat gebeuren met je werk.
Gelukkig dat dit nog wel even gaat duren, zodat jullie verhuis en die van het werk elkaar niet zullen gaan overlappen.

In hoeverre kan E nog roet in het eten gooien door eventuele operaties aan zijn benen?
Of speelt dat momenteel even niet?

Maandag moet je dan wel werken? Of is dat bij jullie zo’n brugdag?

Veel plezier in Kessel en bij Robby.

Groetjes, Barkie
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan