Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, September 11, 2017

Pekineesje1 woog op het moment van schrijven 62.50 kg (bmi: 20.88).

MAANDAG 11/09/2017 :
ontbijt : havermoutpap met havermelk
tussendoor : 1 appel
lunch : quinoasalade met komkommer, rode paprika, kikkererwten en lente-uitjes
tussendoor : fruit
diner : aardappelen, gestoofde prei met wat sojaroom, 1 quorn burger
avond : zwarte chocolade

DINSDAG 12/09/2017 :
ontbijt : havermoutpap met ongezoete amandel/rijstmelk (Zonnatura), handje walnoten
tussendoor : 1 nectarine
lunch : idem als maandag
tussendoor : 1 peer
diner : overschot uit diepvries : bloemkool met tomaat en kokosmelk

WOENSDAG 13/09/2017 :
ontbijt : havermoutpap met ongezoete amandel/rijstmelk
tussendoor : 1 banaan
lunch : groentesoep met witte bonen, 2 sneden roggebrood
tussendoor : 1 appel
diner : broccoli/zoete aardappelschotel gegratineerd

DONDERDAG 14/09/2017 :
ontbijt : havermoutpap met ongezoete amandel/rijstmelk
lunch : groentesoep met witte bonen, 2 sneden zelfgebakken havermoutbrood
tussendoor : 1 appel
diner : volkorenpasta, groenten, tomatensaus, veggie balletjes, edelgistvlokken

VRIJDAG 15/09/2017 :
ontbijt : overschotje havermoutpap van ontbijt van donderdag, 1 snede havermoutbrood met belegen kaas
tussendoor : 1 banaan
lunch : idem als donderdag
tussendoor : handje noten
diner : ?

September 11, 2017 om 06:56
Hey Pekineesje,

Restaurants doen er goed aan als ze inspelen op wat mensen op dat moment graag willen. Niet iedereen houdt van wokken en daar ben je op een gegeven moment wel klaar mee. Hubby en ik tenminste wel. Je schrijft over je neefje, maar je broer en zijn vriendin waren er niet bij?

Eerder kwamen hubby en ik wel eens bij een Turkse supermarkt die in een dorp zat waar duidelijk weinig Turkse mensen wonen, want die heeft het daar niet lang volgehouden.
Hier in de buurt zitten niet van dat soort zaken, dus ik denk dat daar geen enkele behoefte aan is. Maar ik verwacht eigenlijk wel dat iemand die een zaak wil beginnen er eerst grondig onderzoek naar doet in hoeverre dat haalbaar is.

Had je dat van die huurvermindering niet eerder aan de orde moeten stellen?
Want nu confronteer je die huurbaas er opeens mee, terwijl hij dan nog van alles moet regelen.

Als je de prei al gestoofd hebt wordt die dan niet veel te gaar?
Ik heb daar weinig ervaring mee, want prei opwarmen doe ik hooguit als ik een restantje heb met prei.

Groetjes, Barkie
September 11, 2017 om 09:00
Hey Pekineesje,

Ik wist alleen dat je neefje niet meer bij je ouders woonde. In hoeverre je broer een goede relatie met zijn zoon heeft ligt uiteraard mede aan je broer. Het is altijd lastig als je een partner ontmoet die al kinderen heeft uit een vorige relatie. En als die partner gescheiden is heb je daarnaast nog te maken met een ex.

Supermarkten verkopen hoe langer hoe meer buitenlandse producten en er zijn er genoeg die je simpel zelf kunt maken. Geroosterde kikkererwten bijvoorbeeld, waarbij je zelf kunt bepalen welke kruiden je daar dan aan toevoegt.

Je stelt dat je die duplex in Begijnendijk nog achter de hand hebt, maar in hoeverre is het gemakkelijk om zo’n woning te krijgen?

Ik weet dat E pillen zou moeten slikken voor zijn maag, maar doet hij dat ook? En dat hij bepaalde producten beter kan vermijden is een kwestie van uitproberen.

Groetjes, Barkie
September 11, 2017 om 10:27
Hey Pekineesje,

Toch apart dat je broer zich bemoeit met de opvoeding van zijn zoon, want hij laat heel die opvoeding vervolgens aan andere mensen over. Maar goed, je broer is natuurlijk de vader van dat neefje.

Ik heb ook wel eens kikkererwten geroosterd, maar dat is bij 1x gebleven. Eerlijk gezegd vond ik het de moeite niet waard. Ik rooster zelf liever noten, gewoon in een droge koekenpan, want dat vind ik altijd wel erg lekker.

Wel apart dat die woningen nog vrij zijn, want meestal zijn ze al verhuurd, of verkocht, voordat ze klaar zijn. Weet je ook waaraan dat ligt?

Dat slaat dus ook op jou, want jij hebt een kantoorbaan. Maar jij eet toch ook regelmatig 3x per dag zetmeelrijk? Want bij het ontbijt havermout, bij de lunch quinoa + kikkererwten en bij het avondeten aardappelen.

Groetjes, Barkie
September 12, 2017 om 04:58
Hoi Pekineesje,

Het roosteren van noten in een droge koekenpan vind ik sowieso handiger.
Je gooit enkel wat noten of pitten in de pan en het is erg snel klaar.
Het is inderdaad zo dat ze meteen een stuk lekkerder smaken.

Eerst maar even afwachten in hoeverre het morgenavond allemaal geregeld kan worden, want met Begijnendijk schiet je op zich weinig op. En uit ervaring, van anderen, weet ik dat er aan nieuwe woningen en appartementen nog wel eens het een en ander kan mankeren, dus in hoeverre dat echt ideaal is? Ik heb daar zelf absoluut geen ervaring mee, want ik heb nooit in een nieuwe woning of appartement gewoond.

Aardappelen vervangen door zoete aardappelen om minder zetmeelrijk te eten heeft geen enkele zin. Vergelijk de voedingswaarden maar eens, want dan zul je zien dat zoete aardappelen zelfs meer koolhydraten bevatten dan reguliere aardappelen.
Dat een slaatje met enkel groenten niet voldoende is kan ik me voorstellen, maar dat bedoelde ik dus niet. Die kun je aanvullen met noten of je eet er simpelweg iets bij.
Je stelt dat je niet drastisch hoeft te vermageren, maar ik had niet door dat het bij Sandra Bekkari om afvallen ging. Hoe staat het trouwens met je gewicht? Eerder was je nogal geschrokken van de weegschaal, maar is het inmiddels weer wat richting de 60 kg?

Hoe dat geregeld wordt met de sleutels is een probleem van iemand zelf. Ik ben gewend dat dit gelijk opgaat met het tekenen van de akte. En als dit niet kan dat er dan van tevoren al duidelijk afgesproken is dat dit op een andere dag gebeurt.

Dat gerecht van vanavond is een overschot van iets dat je in een weekend hebt gemaakt? Want dat gerecht komt me onbekend voor. En dat bestaan alleen uit groenten?

Groetjes, Barkie
September 12, 2017 om 08:34
Hey Pekineesje,

Ik veeg de pan, als die afgekoeld is, hooguit schoon met een keukenpapiertje.
En ik vind de moeite van het roosteren absoluut niet opwegen tegen de toegevoegde smaak, dus heb dat er graag voor over.

Je noemt nu dusdanig veel nadelen op van nieuw opgeleverde woningen/appartementen dat je maar beter in Nijlen kunt gaan wonen ;)

Dat koolhydraten schrappen wordt in diverse dieetmethodes geadviseerd en dan puur voor mensen die een BMI hoger dan 30(?) hebben. Het is ook absoluut niet gemakkelijk, want je mag dan enkel wat koolhydraten uit bepaalde soorten groenten. En je moet natuurlijk supplementen bij slikken, want je gaat diverse soorten vitaminen/mineralen/sporenelementen missen. Mijn ene zus kreeg dat destijds geadviseerd door haar personal trainer, want de 1ste 17 dagen van haar dieet waren strikt koolhydraatarm. Dat mislukte, omdat ze verkouden werd (misschien als gevolg van dat strikt koolhydraatarm?) en dropjes ging (vr)eten. Tja; dan geraak je zeker niet in ketose, wat de bedoeling was van die 1ste 17 dagen strikt koolhydraatarm.

E zal toch wel bellen als hij ziet dat er enkel groenten + kokosmelk in die pot zitten?
Want hij ziet dat natuurlijk als hij een en ander in de pan kiepert. Of is dat restant enkel voor jou alleen bedoeld en eet E wat anders?

Hier trekken al de gehele dag buien over en voor morgen geldt hier code geel. Ze verwachten dan zeer zware windstoten, zowel in het westen als in het noorden van Nederland. De zomer is duidelijk wel ten einde…

Ik las vanmorgen over opnieuw misstanden, nu in een slachthuis in het Belgische Izegem, waar runderen worden geslacht. Toch wel vreemd hoor dat er mensen zijn die dit soort toestanden kunnen filmen, zonder dat iemand dat in de gaten heeft...

Groetjes, Barkie
September 12, 2017, gewijzigd door Barkie op September 12, 2017 om 10:38
Hey Pekineesje,

Als ik noten of pitten rooster dan blijf ik daar zeker wel bij hoor. Ik wil niet de kans lopen dat die verbranden, want vooral pijnboompitten zijn behoorlijk duur.

Ik had het niet over maaltijdvervangers, want over normaal eten, maar dan koolhydraatarm. Dus vooral vlees en vis en bepaalde soorten groenten. Voor mijn zus, die vegetarisch eet, was dit al lastig, want de meeste vegetarische eiwitrijke producten bevatten ook het nodige aan koolhydraten. Voor die zus was het trouwens echt een eye opener, want zij heeft/had de ballen verstand van dingen als eiwitten, koolhydraten en vetten. Blijkbaar keek die nooit naar de voedingswaarden. Je krijgt inderdaad een stinkende adem als je koolhydraatarm eet, maar of dat al snel gebeurt of pas als je in ketose bent geraakt zou ik niet weten.

Je merkt vanzelf wel wat er in die pot zat/zit als je eenmaal thuis bent ;)
Aan de andere kant vermoed ik dat je toch niet echt veel recepten zult hebben waarin je bloemkool + tomaat + kokosmelk combineert?

Hier scheen net even de zon, maar maar het is meer bewolking afgewisseld met regen.
Het is uiteraard erg lastig voor heel Nederland weersvoorspellingen te doen, want zo te zien heeft vooral het noordelijk deel van Nederland veel buien.

Die mensen in zo’n slachthuis zullen er wel op aangesproken worden als de toevoer verderop niet lekker doorloopt, dus als de dieren in hun ogen te lastig doen dan zullen ze wel ingrijpen. Ik snap sowieso al niet dat iemand in een slachterij wil werken, maar dat is natuurlijk weer wat anders. Ik moet dat soort dingen ook niet zien hoor, maar als ik zie hoe vaak ze het voor elkaar krijgen dit soort dingen te filmen vraag ik me wel eens af in hoeverre het om uitzonderingen gaat :(

Vanavond eten we kip, maar voor de rest van de week wordt het weer vegetarisch afgewisseld met veganistisch...

Groetjes, Barkie
September 13, 2017 om 05:34
Hey Pekineesje,

Ik noteer meestal de naam van het gerecht + de datum op een stickertje dat ik op de verpakking plak. Dan weet ik precies wat er allemaal in moet zitten. En als niet alles op het stickertje past dan staat de complete naam van het gerecht wel in de excel sheet.

Hier is het rukwinden en af en toe regen. Voor de kustprovincies geldt inmiddels code oranje en voor de rest van Nederland code geel. Geen dag om naar buiten te gaan.
Omdat ik al had gezien gezien dat ik geen producten op het lijstje had staan die met ingang van vandaag in de promotie zouden komen (bij Jumbo gaat het altijd om woensdag t/m dinsdag), heb ik gisterenmiddag maar even boodschappen gedaan. Het was toen namelijk droog en het leek erop dat dit wel even zo zou blijven.

Die beelden hebben ze hier ook op het journaal laten zien. En dat bepaalde bedrijven geen vlees meer willen afnemen van die slachterij. Meer dat dan kunnen ze niet doen natuurlijk. In hoeverre het om 1 werknemer gaat vraag ik me echt af hoor, want waarom zouden er anders camera’s zijn opgehangen? Dat is overigens met behulp van een werknemer gebeurt, dus ik vermoed dat die bepaalde verdenkingen koesterde. Of dat richting die ene werknemer was of dat het om meerdere werknemers ging weet ik niet.
Of mensen om die reden vegetarisch gaan eten is maar net de vraag. Zoiets blijft even in de gedachten, maar daarna? Hubby heeft dat wel eens met lamsvlees, maar enkel als er net lammetjes in de wei huppelen.

Ik dacht dat je thuis geen vis meer wilde eten? Of wil je die saus voor wat anders gaan gebruiken?

Groetjes, Barkie
September 13, 2017 om 07:30
Hey Pekineesje,

Als ik maar een kleine diepvries had, of weinig in zou vriezen, zou ik het ook niet bijhouden in een excel sheet. Maar nu is het wel nodig + meteen handig om achter de laptop al te kijken wat we kunnen gaan eten uit de voorraad. Afgelopen weekend heb ik namelijk geen boodschappen gedaan en ik wist dat ik zowel afgelopen vrijdag als maandag via een omweg naar Jumbo zou moeten. Dit omdat ze dan bezig gingen met het opnieuw asfalteren van een kruispunt. Op die dagen wilde ik dus liever niet naar Jumbo.

Hier gaat het behoorlijk tekeer met rukwinden, maar er is naast regen af en toe wat ruimte voor de zon. Echt een wisselvallige dag, zodat je beter op alles voorbereid kunt zijn.

Zulke bedrijven zouden uit zichzelf al camera’s moeten ophangen, want het simpele feit dat er camera’s hangen schrikt mensen al af. Ik kan me best wel voorstellen dat de werkdruk een rol kan spelen, maar die mensen moeten zich wel beseffen dat dieren een gevoel hebben + dat stress bij het slachten wel degelijk een rol speelt bij de kwaliteit van het vlees.

Zowel de ouders van mijn vader als van mijn moeder waren boer/boerin, terwijl er zat kinderen zijn die nooit koeien of varkens in het echt hebben gezien. Iedereen staat daarom op zijn/haar eigen manier tegenover het eten van vlees. Met vis is het meer zo dat mensen absoluut geen vis lusten, maar over toestanden bij het vangen en slachten van vis hoor je veel minder. En die zijn natuurlijk minder zichtbaar + niet aaibaar…

Je schreef eerder dat het appartement in Nijlen behoorlijk ruim is. Ik ga ervan uit dat E een kamer voor zichzelf wil in verband met sporten, maar is er voor jou dan ook nog een kamer om te kunnen sporten? Of heb je daar geen behoefte aan?

Groetjes, Barkie
September 14, 2017 om 02:27
Hey Pekineesje,

Ik neem mijn laptop niet mee de keuken in hoor. En als de laptop uit staat dat noteer ik simpelweg op een briefje in hoeverre ik iets in welke vriezer en in welk vak heb gezet. Dat bijwerken van die excel sheet hoeft uiteraard niet meteen te gebeuren.

Ai zeg; maar het is niet de eerste keer dat E aangeeft moeite te hebben met een verhuizing naar Nijlen of Kessel. Aan de ene kant goed dat hij er weer over begint voordat het huurcontract is getekend, maar wel verdomd lastig nu zo kort voordat jullie de huidige woning moeten verlaten. Blijkbaar weet E precies wat hij niet wil, maar in hoeverre geeft hij aan wat hij dan wel wil? Zowel voor wat betreft waar te gaan wonen als waar/hoe hulp te zoeken in verband met zijn psychische problemen.

Hoe is de avond gisteren verlopen? Praten jullie inmiddels weer met elkaar?

Groetjes, Barkie
September 14, 2017 om 08:12
Hey Pekineesje,

Je stelt dat E moet nadenken over wat het probleem is: jij of Nijlen.
Volgens mij is er maar 1 probleem en dat is E.
Volgens mij ziet E dat zelf wel in, maar schuift hij het nu af op jou…

Je gaat straks naar je ouders + naar je vriendin in Lier?
Blijkbaar ben je met de auto, want anders kun je natuurlijk geen autobanden brengen naar haar vriend.
Maar ik zie ook dat je vanavond pasta eet en dat is dan toch weer thuis?

Groetjes, Barkie

September 14, 2017 om 09:08
Hey Pekineesje,

Ik hoop echt dat je niet de fout maakt om uit medelijden bij E te blijven, want ik krijg een beetje (veel) de indruk dat E een vies spelletje speelt :(
E wil zijn zin krijgen, en dat is niet naar Nijlen, maar de manier waarop hij dat speelt vind ik dus niet eerlijk (op jouw gemoed inspelen).
Dat hij hulp moet zoeken speelt namelijk al behoorlijk lang, maar wat heeft hij daar in de tussentijd voor ondernomen? Niets toch?
En denk je dat E hulp gaat zoeken als hij toch zijn zin krijgt en jullie weer terug in Begijnendijk gaan wonen? Waarom zou hij?

Groetjes, Barkie
September 15, 2017 om 04:57
Hey Pekineesje,

Dat is toch wel even schrikken. Niet alleen dat E achter jouw rug om hulp heeft gezocht, maar daarbij ging het ook duidelijk over jullie relatie. Dat is iets voor jullie allebei, dus dan vind ik dat je daar met z’n tweetjes mee bezig zou moeten. Jij bent de laatste tijd keer op keer bezig geweest met leuke dingen te bedenken om samen te gaan doen, terwijl nu blijkt dat E met geheel andere dingen bezig was. Niet echt leuk om daar zo achter te komen :(

Wel fijn dat je tijdelijk bij je ouders terecht kunt, want weliswaar niet ideaal, maar voor nood een prima oplossing. Op die manier kun je rustig omkijken naar iets voor jezelf.
In de buurt van je ouders is natuurlijk het meest praktisch in verband met Maggie.
Hebben je ouders ook ruimte om meubels en zo op te slaan?

Hoe het met E verder zal gaan is een kwestie van afwachten. Je hebt er absoluut geen zicht op wat hij precies wil en in hoeverre hij zich wel of niet zal gaan redden.
Maar E is een volwassen man en is daar zelf verantwoordelijk voor.

Ik wens je uiteraard heel veel sterkte de aankomende dagen, want het zal nog wel even moeilijk worden.

Groetjes, Barkie
September 15, 2017 om 06:58
Hey Pekineesje,

Dat jij geen goede relatie had met de moeder van E is niet iets van de laatste jaren natuurlijk. Voor zover ik dat kan beoordelen heb jij E nooit weggehouden van zijn moeder.
Ik zou niet weten wat E jou zou kunnen verwijten, maar waar doelden jouw ouders precies op? Dat jij niet altijd meeging naar zijn moeder? Of met Maggie ging wandelen tijdens jullie bezoeken?

Eerst inderdaad maar eens rustig tot jezelf komen bij je ouders en dan pas omzien naar woonruimte voor jezelf. Liever geen overhaaste beslissingen nemen.

De woning in Aarschot hoeft natuurlijk niet op stel en sprong leeg, dus dingen die achterblijven zou je kunnen proberen te verkopen. Maar dat is van latere zorg…

Yep; het zal zeker lastig worden, maar zolang jullie daar allebei nog wonen zal het ook geen pretje zijn. Dus beter dat het zo snel mogelijk gaat gebeuren.

Groetjes, Barkie
September 15, 2017 om 08:59
Hey Pekineesje,

Iedereen krijgt te maken met het overlijden van zijn/haar ouders.
Hoe iemand dat verwerkt verschilt per persoon.
Lukt het je niet in je eentje dan moet je hulp zoeken.
In hoeverre je dat doet en bij wie dat bepaal je vervolgens zelf.

Je ouders hebben ook zeker geen relatie die ik als gezond bestempel, maar samenblijven vinden ze allebei blijkbaar een betere optie dan uit elkaar gaan.
Dat is een situatie die bij meer mensen speelt en als ze daar allebei zelf voor kiezen dan moeten ze niet zeuren en/of klagen.

In hoeverre die huurprijs voor jou te hoog is kan ik uiteraard niet beoordelen.
Iets kopen doe je uiteraard niet alleen voor je kinderen.
Ik heb na mijn scheiding een appartement gekocht, terwijl ik geen kinderen had.
De overige bewoners/eigenaren in dat trappenhuis waren alle3 alleenstaande mannen, ook zonder kinderen.
Die appartementen waren ook meer bedoeld voor 1 persoon, want naast een woonkamer met open keukentje slechts 1 slaapkamer en een badkamer.

Bij al die kosten gaat het om maximaal 1 maand, dus dat valt gelukkig mee.
Hoe jullie dit dan financieel gaan regelen moet inderdaad besproken worden.
Nu maar hopen dat E een beetje aanspreekbaar is en blijft.

Groetjes, Barkie
September 15, 2017 om 09:32
Hey Barkie,

E. is heus niet de eerste en de laatste die zijn ouders verliest. Oké dat je daarom treurt, maar het leven gaat door. Als je in een hoekje gaat zitten kniezen, los je niks op. Je moet je herpakken. Ik heb al 100x gezegd dat hij een bezigheid moest zoeken : parttime werk, opleiding volgen, vrijwilligerswerk… maar niets interesseert hem. Net of zijn leven gestopt is toen zijn moeder gestorven is. Ik begrijp dat ook niet. Net of hij wil dat nooit vergeten.

Ik zou die huurprijs wel kunnen betalen hebben, maar er zijn ook goedkopere appartementjes hè. Met 1 slaapkamer, ruim voldoende voor mij alleen. Ik hoef geen tuin, een terrasje is ook leuk, als ik maar even buiten kan. Met Maggie moet ik sowieso telkens naar buiten/beneden om haar uit te laten, daar kan ik niet buiten. Dat hebben we in Begijnendijk ook 9 jaar moeten doen. Als ik alleen ga wonen, moet ik zelf poetsen, wassen, strijken enz. Dan hoeft het niet te groot te zijn, zolang ik me er maar goed en veilig voel en het me gezellig kan maken. Als ik buiten wil zijn, ga ik wel naar de Kesselse Heide, naar het fort of bij mijn ouders buiten zitten. Ik ga en sta waar ik wil.

Klopt, kopen doe je niet voor je kinderen en dan kan je je zin doen. Als je huurt, mag je niet zomaar dingen gaan aanpassen/verbouwen en moet je je schikken naar de wensen van de huisbaas. Maar ik ben natuurlijk ook al 46 jaar… en met 1 inkomen is het moeilijker om geld te lenen. Ik zou nu nog wel op 20 jaar tijd iets kunnen afbetalen, aangezien wij in België pas op 67 jaar met pensioen kunnen gaan. Als blijkt dat zo’n afbetaling niet veel hoger is dan de hoge huurprijzen die ze momenteel vragen, is dat wel het overwegen waard.

E. is wel aanspreekbaar hoor, ik ben diegene die stomme-film speelt.

Alles afwachten en rustig uitkijken naar iets anders.

Tja, qua eten en boodschappen doen weet ik niet hoe we dat dit weekend gaan doen. Ik kan me niet voorstellen dat wij gezamenlijk naar de supermarkt gaan om onze boodschappen te doen… E. kookt nu nog wel elke dag voor ons 2, maar dat is geen ideale situatie. Elk zijn eigen boodschappen gaan doen is ook zo raar. Er moet dus dringend wat geregeld worden…


Groetjes en prettig weekend,


Pekineesje
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan