Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, October 2, 2017

Pekineesje1 woog op het moment van schrijven 62.50 kg (bmi: 20.88).

MAANDAG 2/10/2017 :
ontbijt : havermoutpap met amandelmelk
tussendoor : handje noten
lunch : overschot koude schotel van gisterenavond (met sla, tomaat, erwtjes en worteltjes uit blik, gekookt eitje)
tussendoor : 3 kleine groene pruimpjes
diner : pasta met groenten en quorngehakt

DINSDAG 3/10/2017 :
ontbijt : havermoutpap met amandelmelk
tussendoor : 1 kiwi + 1 mandarijntje
lunch : komkommer, zoete rode puntpaprika, kerstomaten, kikkererwten
tussendoor : 1 peer
diner : aardappelen, erwtjes, quorngehakt

WOENSDAG 4/10/2017 :
ontbijt : havermoutpap met amandelmelk
tussendoor : 1 kiwi + 1 mandarijntje
lunch : idem als dinsdag
tussendoor : 1 appel
diner : overschot van woensdag + rijst met groenten

DONDERDAG 5/10/2017 :
ontbijt : havermoutpap met amandelmelk
tussendoor : handje noten
lunch : pompoenpitten knäckebrood met veggie currysalade, wat kerstomaten en komkommer
tussendoor : 1 kaki
diner : aardappelen, bloemkool, currysaus en een veggie bloemkool/broccoliburger

VRIJDAG 6/10/2017 :
ontbijt : havermoutpap met cashewnotendrink, lijnzaad en geraspte kokos
tussendoor : 1 banaan
lunch : idem als donderdag
tussendoor : 1 peer
diner : aardappelen, erwtjes, gestoofde wortelen, veggie bloemkool/broccoliburger

October 2, 2017 om 05:39
Hey Pekineesje,

Toen ik mijn adres liet aanpassen werd ik erop gewezen dat de verkopende partij hun nieuwe adres nog niet had doorgegeven. De gemeente deed daar niet moeilijk over, maar omdat ik als alleenstaande recht had op bepaalde kortingen, MITS ik als enige stond ingeschreven op dat adres, moest ik daar zelf nog achteraan.

Eerder heb ik me op Valtaf al eens ingelezen in de diverse dieetmethodes, zodat ik een idee heb wat zo’n dieetmethode ongeveer inhoudt. Anders kan ik er natuurlijk moeilijk iets over zeggen, want de titel van een boek/dieetmethode zegt vaak maar weinig. Die zus komt uiteraard ook wel met iets dat ik nog niet ken, maar dat zoek ik dan vervolgens op internet op. De lijst met dieetmethodes wordt op Valtaf namelijk al heel lang niet meer bijgewerkt.

Jammer dat E thuis was zaterdagavond, want je had juist op jouw eigen manier afscheid willen nemen van dat huis. Maar voor zover ik heb begrepen was jouw planning gebaseerd op de ‘aanname’ dat E wel op stap zou zijn.

In hoeverre weet je moeder dat je wilt minderen met vis en meer veganistisch wilt gaan eten? Of heb je, voor wat betreft het avondeten, besloten zowel VZL als veganistisch maar even te laten voor wat het is?
In het verleden heb ik eens 1 jaar yoga gedaan en het zal je gedachten zeker verzetten.
Waar ik altijd zo de pest aan had is dat de yoga-instructeur altijd afsloot met een ontspanningsoefening, terwijl er een cd opstond waar kletterend water op te horen was.
Na afloop ontstond er een run op de toiletten :DD:

Rondkijken en je oriënteren kan natuurlijk absoluut geen kwaad, want daarmee krijg je goed zicht op hetgeen er zo’n beetje te huur, of te koop, is.
Het zal ervan afhangen wat E nu gaat doen. Of hij verder gaat met hulp zoeken en wat hij vervolgens dan met de gegeven adviezen gaat doen.

Groetjes, Barkie
October 2, 2017 om 06:55
Hey Pekineesje,

Die zus heeft daar 2 boeken gekocht, want ook nog eentje van Jesse van der Velde. Blijkbaar viel dat boek van Jesse toch tegen, maar ik vermoed dat zij, net zoals jij en ik doen, eerst zo’n boek door heeft gebladerd. Uiteraard kun je thuis dan eerst meer informatie over zo’n boek/dieetmethode opzoeken, maar aangezien ze niet vaak bij die kringloopwinkel komt (ze was een eindje gaan fietsen) en die boeken niet duur waren heeft ze die boeken toen meteen gekocht. Maar zoals je weet heeft ze eerder ook boeken besteld via Internet en die ongelezen teruggestuurd.

Zoiets vermoedde ik al, want je was er zelf ook nog niet helemaal uit wat je nu precies wilde. En vis is nog steeds niet aaibaar ;)

De yoga die ik toen deed was ook voor beginners en in die tijd (midden jaren ‘80) was die yoga-instructeur nog echt zo’n alternatief iemand; behoorlijk zweverig en zo.

Kijk je ook naar hoe je vanaf zo’n appartement op je werk kunt komen? Al wordt dat wel even lastig, omdat jullie met het werk ook nog gaan verhuizen.

E weet duidelijk zelf niet wat hij nu wel of niet wil en dat maakt het zo verdraaid lastig.
Jammer dat je niet door hebt gevraagd, want jou terugzien of gaat het dan om Maggie?

Groetjes, Barkie
October 2, 2017 om 10:26
Hey Pekineesje,

Eerder had ik al begrepen dat je vader geld zat heeft vanwege die erfenis, dus met de financiën van je ouders hoef je absoluut geen rekening te houden.

Dat je dingen vergeten bent is niet zo vreemd natuurlijk. Vermoedelijk is er ook nog wel het nodige in de vriezer blijven liggen?
Voor wat betreft Maggie zullen jullie allebei het nodige in huis moeten hebben, zodat je alleen Maggie hoeft over te dragen.

In de jaren ‘80 was het nog allemaal anders, want inderdaad geitenwollen sokken en van die tuinbroeken. Vegetarisch eten werd in die jaren ook gezien als alternatief.
In mijn toenmalige woonplaats was er in die tijd een speciale winkel waar vegetariërs veel kwamen en daar heb ik het nodige geleerd over vegetarisch eten (stremsel, gelatine, karmijn). Ik heb toen zelf ook een paar jaar vegetarisch gegeten.

Lastig hoor als E je op je werk belt, want vrij uit praten is er dan niet bij. En als je emotioneel wordt krijg je misschien vragen wat er aan de hand is. Of zijn ze op je werk inmiddels op de hoogte?

Zo te horen heb je in ieder geval genoeg dingen die je in het weekend kunt gaan doen.
Zo weer terug bij je ouders inwonen zal niet gemakkelijk zijn, maar gelukkig heb je overdag je werk nog altijd en daarnaast nog je zoektocht naar een woonruimte voor jezelf.

Pas als E uit zijn depressie is geraakt zal hij weten wat hij nu wel of niet wil. Tot die tijd zou ik me maar niet te veel vastklampen aan wat hij zegt.
Dat hij jou en Maggie zal gaan missen staat voor mij namelijk wel vast, want deze situatie is voor E natuurlijk ook compleet nieuw. En het hebben van maten is wel leuk, maar die hebben toch ook hun eigen werk + leven, dus niet altijd tijd voor E.

Groetjes, Barkie
October 3, 2017 om 09:07
Hey Pekineesje,

Het vervelende is dat je als je met pensioen gaat je veel meer vrije tijd + minder geld krijgt.
Daar moet je je levensstandaard dan wel op aanpassen of een spaarpotje achter de hand hebben, zoals je vader.
Toen hubby en ik nog werkten gingen we standaard 2x per week uit eten en maakten we allebei nogal veel gebruik van afhaalmaaltijden, maar sinds we gestopt zijn met werken en zijn gaan samenwonen wordt er praktisch iedere avond gekookt. In die tijd hadden we er ook veel meer behoefte aan om regelmatig een weekendje of midweek weg te gaan, terwijl we daar nu geen enkele behoefte meer aan hebben.
Ik kan niet bepalen in hoeverre je ouders nu anders leven dan eerder en/of waarom zij niet rond kunnen (of willen?) komen van hun beider pensioenen. Jij verbleef eerder regelmatig een paar dagen in Kessel, vanwege het feit dat je ouders op vakantie waren, dus ik heb niet echt medelijden met je ouders als ze dat soort dingen kunnen doen :DD:

Hoe jullie dat gaan doen met de spullen van Maggie moet je uiteraard samen beslissen.
Het leek me alleen onhandig om iedere keer met die spullen te moeten slepen.

Ik was er al bang voor dat het niet zo evident was dat E via jouw hospitaalverzekering aangesloten kon blijven en zou het zeker niet vreemd vinden als je daarvoor zou moeten samenwonen.

Laatst zag ik een kookprogramma, van wie weet ik niet meer, waarin er ook een gerecht werd gemaakt met gebakken radijsjes. Net als jij heb ik enkel ervaring met rauwe radijsjes, maar ik kan me voorstellen dat ze door het bakken wat zachter + milder van smaak worden. In een (lauw)warme schotel zou dit dus best lekker kunnen zijn. Ik vind het dus niet raar, want waarom vind je couscous van bloemkool/broccoli dan niet raar? Of een pizzabodem van bloemkool?

Groetjes, Barkie
October 4, 2017 om 04:19
Hey Pekineesje,
Is er een reden waarom je amandelmelk gebruikt voor je havermoutpap ? Ik heb die nog nooit gebruikt, ik gebruik altijd gewone magere melk.
Groetjes, Katleen
October 4, 2017 om 08:24
Hey Pekineesje,

Dat is dus precies wat ik bedoel met wel of niet kunnen of willen rondkomen van je pensioen.

Ik weet dat jij nu gebruik kunt maken van een auto, maar wist dus even niet dat je die auto mag blijven gebruiken eens je verhuisd bent. Ik zag je daarom per openbaar vervoer al slepen met de spullen van Maggie...

Zoals je weet had ik al wel verwacht dat E niet meer via jou verzekerd kon blijven.
Dat soort dingen zijn nu juist de toegevoegde waarde van een samenlevingscontract.
Alleen jammer voor E dat hij daar nu pas mee geconfronteerd wordt, want met terugwerkende kracht naar 1 oktober.

Tegenwoordig vind ik niets meer raar, maar sommige dingen hooguit nog wat vreemd.
Dat komt vermoedelijk omdat ik het leuk vind om naar programma’s te kijken waarin eetgewoonten van andere culturen aan bod komen. Ik vind rauwe radijsjes zelf wel eens aan de scherpe kant, maar wist eerder niet in hoeverre het mogelijk was ze te verwarmen, zonder dat het schadelijk was of de smaak juist erg zou verpesten.

Ai; dat is lastig hoor. Toen ik na mijn scheiding een appartement kocht heb ik bedongen dat ik de huur van een parkeerplaats, behorende bij een ander appartement, kon overnemen. Bij dat andere appartement hoorde namelijk een vaste parkeerplaats, maar de vrouw die daar woonde had zelf geen auto. Anders had ik een parkeervergunning moeten regelen, om dan maar te zien waar ik ergens in de buurt de auto kon parkeren. Toen ik mijn appartement weer verkocht wilde ze die parkeerplaats weer terug.

Vroeger herkende je alternatieve mensen al vaak aan hun kleding, maar dat is tegenwoordig niet meer zo. Vegetarisch en veganistisch eten wordt nu ook in allerlei kringen gedaan en is veel normaler geworden.

Groetjes, Barkie
October 4, 2017 om 10:51
Hey Pekineesje,

Ik zou me daarom maar weinig aantrekken van die opmerking van je vader dat hij elke keer op het einde van de maand geld van de spaarrekening moet halen om rond te komen. Of hij dat nu doet voor die rekeningen/herstellingen of voor hun manier van leven maakt niet uit.

Uiteraard blijft E nog even gedekt via die verzekering, maar daar staat vast en zeker wel een uiterste datum bij. Anders kan E die beslissing maar blijven uitstellen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Het appartement dat ik wilde kopen was in het centrum van een provincie hoofdstad.
Daar gelden duidelijk andere regels voor parkeren, want van gratis parkeren is dan echt geen sprake, behalve als je een eigen parkeerplaats hebt bij de woning.
Er waren speciale plekken voor vergunninghouders, geldig voor een bepaald gebied, maar dan moest je nog maar zien waar plek was + onthouden waar je de auto nu weer geparkeerd had. Het is dat ik de huur van die parkeerplaats kon overnemen, want ik weet niet of ik dat appartement anders wel gekocht zou hebben.

Verkopen ze bij jullie trouwens nog wel plantaardige zuivel met namen als amandelmelk, havermelk en rijstmelk? In Nederland moet dat soort producten nu amandeldrink, haverdrink en rijstdrink heten. Hetzelfde geldt voor plantaardige yoghurt, kwark, kaas, boter en zo. Hoe ze die nu genoemd hebben weet ik trouwens niet.

Groetjes, Barkie
October 5, 2017 om 06:32
Hey Pekineesje,

In principe zal het geld van je oom naar zijn broer gaan, jouw vader dus, en als je vader niet meer leeft naar jou en je broer. Des te verder je afstaat van iemand des te meer wordt er afgehouden qua erfenisrechten.
Je oom kan echter ook een testament gemaakt hebben, waarin hij heeft bepaald dat (een deel van) zijn geld naar het tehuis gaat of naar iets/iemand anders.
Dat jouw vader oneigenlijk gebruik maakt van de bankkaart van je oom vind ik 'not done', oftewel zie ik als 'misbruik'.

Ik weet niet in hoeverre jij het voorstel hebt gezien? Want meestal wordt er wel gesteld dat zo’n voorstel geldig is t/m een bepaalde datum.

Alle eisen en wensen die je hebt betekenen dat het extra lastig wordt een geschikt appartement te vinden en die zullen invloed hebben op de hoogte van de huur.
Het is daarom goed om een lijstje met eisen (Maggie moet mee mogen) en wensen (parkeerplaats) te maken, zodat de makelaar daar rekening mee kan houden.

Op de site van AH zie ik bij Alpro yoghurt nu staan dat het om 'Alpro Plantaardige variatie op yoghurt' gaat. Ik ben benieuwd waar dit gaat eindigen, want nu zijn ze bezig met de namen van (alleen) de vega producten van De Vegetarische Slager.

Ik heb ook wel eens gezien dat iemand (zo'n tv kok) frietjes maakte van appel.
Hij ging dat eten met mayonaise en dat zou dan lekker moeten zijn. Mij niet gezien hoor.

Uiteraard moet je je draai vinden bij je ouders. Omgekeerd geldt dat ook voor je ouders.
Voor beide partijen is dit natuurlijk een nieuwe situatie en het kost even tijd om daar goed mee om te gaan.
Je hebt er bewust voor gekozen niet je eigen tv mee te nemen, omdat je ouders een tv hebben. Dat betekent inderdaad in de woonkamer naar de tv kijken. Misschien toch dit weekend de tv meenemen?

Hier verwachten ze vandaag zowel problemen met het verkeer als met het openbaar vervoer, vanwege de harde windstoten. Je moet sowieso al voor jezelf beslissen wat handiger is in jouw situatie.

Groetjes, Barkie
October 6, 2017 om 05:08
Hey Pekineesje,

Oké; genoeg controle lijkt me zo. Je vader zal er wel zijn redenen voor hebben gehad niet te kiezen voor die vergoeding.

Voor een zorgverzekering in Nederland maakt leeftijd niets uit. Het is niet zo dat iemand van 30 jaar minder betaalt per maand dan iemand van 60 jaar. Maar eerder had ik al begrepen dat er wel meer dingen in België anders zijn geregeld dan in Nederland.

Die verandering van kipstukjes in kipstuckjes en gehakt in gehackt zou niet genoeg zijn.
Het wemelt van de kritieken dat de NVWA extra geld heeft gekregen om zijn werk beter te kunnen doen en dan over de productnamen van de Vegetarische Slager valt.
Want waarom dan niet vallen over de productnamen van Quorn en Valess?

Een beetje sportvereniging heeft wel een website met lesroosters, prijzen en zo.
Hebben ze die niet of stond daar niet genoeg informatie voor jou op?

Groetjes, Barkie
October 6, 2017 om 06:12
Hey Pekineesje,

Blijkbaar is men van mening dat je vader niet de plicht heeft om voor zijn broer te zorgen, dus vandaar dat er een vergoeding aan gekoppeld is. Ik vind dat niet meer dan logisch.
Zo vind ik ook dat als 1 van de kinderen het merendeel van de zorg over ouders op zich neemt dat dit kind daar compensatie voor moet krijgen.

Hier mogen ze al dat onderscheid niet maken voor wat betreft het basispakket van de zorgverzekering. Je kunt je eventueel aanvullend verzekeren voor diverse dingen en dan kunnen ze wel onderscheid maken en/of je weigeren.

Het gaat duidelijk niet om de naam Vegetarische Slager, maar om de productnamen.
Ik vind het maar vreemd hoor, want als je eens rondkijkt in supermarkten zie je dat ze daar al vaak aparte schappen hebben voor kip, varken, rund, vis, vegetarisch.
En het merendeel van de vegetariërs heeft duidelijke voorkeuren voor specifieke merken, zoals wel/geen producten van Quorn, Valess of Damhert.

Volwassenen en senioren is zo’n algemeen iets dat ik dus ook wel zou willen weten in hoeverre er leeftijdsgenoten in een groep zitten. Maar wel leuk dat je eerst gratis proeflessen kunt volgen. Zo heeft mijn zus eerder in eerste instantie bij een sportschool getraind met een 10-lessenkaart. Dat ze nu gekozen heeft voor een abonnement voor 2 jaar vind ik behoorlijk link, want 2 jaar is wel heel erg lang.

Voor jou wordt het inderdaad een wat drukker weekend dit keer, maar die verhuizing is iets waar je even doorheen moet. Daarna zal het vooral voor E wennen worden, want het huis zal daarna wel erg leeg zijn. En voor Maggie natuurlijk, want voor het grootste deel van de tijd weer zoals eerder, alleen met E, maar nu ook ‘s avonds zonder jou.

Groetjes en prettig weekend,

Barkie

October 6, 2017 om 10:38
Hey Pekineesje,

Met zijn 92 jaar is je grootvader natuurlijk ook niet meer de jongste en op die leeftijd kan er van alles gebeuren. Ik vind het al heel wat dat hij op die leeftijd nog gewoon thuis woont.
Bij mijn schoonmoeder is er eigenlijk te laat ingegrepen, want die was al dementerende, maar die was bijna 94 toen ze via ziekenhuis en revalidatiecentrum uiteindelijk in dat verpleegtehuis voor mensen met dementie terecht is gekomen.

Als iemand iets van gehakt koopt dan doet hij/zij een bewuste keuze. Want bij gehakt van vlees kijkt men naar het soort vlees (en eventuele kruiden) en bij vegetarisch gehakt naar de bron voor de eiwitten + de overige ingrediënten. Het idiote bij die eis van de NVWA is dat de Vegetarische Slager al die productnamen moet aanpassen op grond van de klacht van slechts 1 consument! Op diverse Facebook pagina’s komen er nu al oproepen om bij de NVWA te gaan klagen over misleidende namen, zoals: katjesdrop zonder katjes, pindakaas zonder kaas, kruidenthee zonder thee.

Ik weet dat de sportschool hier in de buurt verschillende abonnementen heeft, want voor het aantal keren per week dat je dan mag trainen + de duur van het abonnement.
Bij sportscholen moet je inderdaad kijken naar wel of geen begeleiding en het niveau van de begeleiding. Bij de sportschool waar mijn broer traint loopt iemand rond die kan uitleggen hoe de apparaten werken, maar als hij echt advies wil hebben, over zijn manier van trainen en/of dieetadvies, dan moet hij daarvoor betalen.
Ik dacht dat je die oud klasgenote zou vragen of er nog meer oud klasgenoten bij die vereniging aangesloten waren? Want dan zou je met die oud klasgenoten kunnen afspreken.

Hoe Maggie gaat reageren is afwachten. Ik hoop voor je vader en neefje (en als jij meegaat natuurlijk ook voor jou) dat E in ieder geval normaal zal doen.

Groetjes, Barkie
October 6, 2017 om 12:20
Hey Pekineesje,

Uiteraard moest schoonmoeder ook niets van een rusthuis of verpleegtehuis weten.
Ze heeft zo’n beetje de helft van haar leven in dat huis gewoond en had 1 ochtend per week een schoonmaakster. Het merendeel van de mensen die dementerend zijn hebben dit zelf ook helemaal niet in de gaten, dus zij dacht dat het allemaal nog prima ging.

NVWA is een instantie die zich vooral druk moet maken over de veiligheid van ons voedsel en frauduleuze praktijken. Denk aan dingen als fipronil in eieren, een slager die paardenvlees toevoegt aan rundvlees zonder dit te vermelden, restaurants die je goedkoop witvis geven als zijnde kabeljauw en dat soort dingen.
Ik vind het trouwens ook al heel wat dat als 1 consument de NVWA benadert voor iets dat hij/zij als misleidend beschouwt de NVWA hier serieus wat mee gaat doen. En omdat die consument het enkel had over productnamen van De Vegetarische Slager heeft de NVWA alleen naar die betreffende productnamen gekeken. Dit terwijl er met grote letters vegetarisch op staat en er natuurlijk ook een ingrediëntendeclaratie op die producten zit.

Tegenwoordig zijn er ook kortere abonnementen, dus dat is wel een groot verschil met vroeger. Het verschilt ook per sportschool in hoeverre er extra faciliteiten bij zijn.

Als jij toch meegaat hoeft E er inderdaad niet bij te zijn, want jij weet precies wat je mee mag en mee wilt nemen. Je kunt dan ook meteen de dingen meenemen die je vorig weekend in alle haast was vergeten. En ik neem aan dat als E bij zijn verhuizing nog iets van jou tegenkomt hij dit wel voor je zal klaarzetten voor 24 oktober.

Groetjes, Barkie

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan