Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, October 9, 2017

Pekineesje1 woog op het moment van schrijven 62.50 kg (bmi: 20.88).

MAANDAG 9/10/2017 :
ontbijt : havermoutpap met cashewnotenmelk, lijnzaad, banaan en geraspte kokos
tussendoor : 1 peer
lunch : salade met quinoa, komkommer, rode zoete puntpaprika, kerstomaten en wat peterselie
tussendoor : fruit
diner : overschot vispannetje

DINSDAG 10/10/2017 :
ontbijt : havermoutpap met rijstmelk
tussendoor : 2 groene kiwi's
lunch : Pompoenpitten knäckebröt, veggie curry salade
tussendoor : fruit
diner : aardappelen, spinazie met witte bonen, 1 groenteburger

WOENSDAG 11/10/2017 :
ontbijt : havermoutpap met rijstmelk
tussendoor : 1 appel
lunch : idem als maandag
tussendoor : 1 sinaasappel
diner : knolselderpuree, gekookte sperzieboontjes, komkommer zoetzuur, 1 groenteburger

DONDERDAG 12/10/2017 :
ontbijt : havermoutpap met rijstmelk, lijnzaad en geraspte kokos
tussendoor : fruit
lunch : salade met geitenkaas en walnoten (Aldi)
tussendoor : fruit
diner : rijst met groenten en rode kidneybonen

October 9, 2017 om 04:57
Hey Pekineesje,

Gecondoleerd met het overlijden van je grootvader. Voor hem op zich wel een mooie dood, want weliswaar een korte opname in het ziekenhuis, maar geen lijdensweg. Niet voor wat betreft een lange opname in het ziekenhuis en geen overplaatsing naar een of ander tehuis. Dat is hem gelukkig allemaal bespaard gebleven.

Wel sportscholen en geen winkels met sportkleding? Vreemd volk die Belgen :DD:

Hoe was de ontmoeting met E? Want jullie hadden elkaar weliswaar gesproken, maar dit was toch weer de eerste keer dat jullie elkaar weer zagen?

Groetjes, Barkie
October 9, 2017 om 06:57
Hey Pekineesje,

Het is dat we nu weten dat schoonmoeder het echt wel naar haar zin heeft in dat tehuis, want eerder had ik daar een hard hoofd in. Maar we zien aan alles, en horen dat natuurlijk ook van het personeel, dat ze nog behoorlijk actief is en heel veel plezier heeft aan de grote tuin bij het tehuis en het samen met een begeleidster boodschappen doen bij AH.
Het gaat dan altijd om de kleinere boodschappen, want zo’n tehuis laat het merendeel uiteraard gewoon bezorgen.

Op zondag zijn inderdaad niet alle winkels open, want daar moet een winkel ook maar net genoeg personeel voor hebben. Omdat ieder land weer anders met de maatvoering omgaat weet je tegenwoordig gewoon niet meer welke maat kleding je moet kopen. Ik heb dus broeken in diverse maten, want per merk/model is het weer verschillend.

Dat Maggie door het dolle heen zou zijn had ik wel verwacht. Dat zal vrijdagavond vermoedelijk ook wel weer het geval zijn, want nu ziet ze elke keer een aantal dagen maar 1 van de 2 baasjes.
Je hebt momenteel genoeg onderhanden om te piekeren, terwijl je nu ook meer dingen doet om jezelf te vermaken. Nu dus even afwachten hoe je die total body workout gaat ervaren.

Wat voor veggie burgers had je donderdag en vrijdag eigenlijk? Want bloemkool + broccoli en dan me ei en/of kaas om er een veggie burger van te maken?

Groetjes, Barkie
October 9, 2017 om 10:56
Hey Pekineesje,

Je ziet nu alleen de positieve dingen, maar in hoeverre weet je uit ervaring hoe de situatie in een gemiddeld verpleegtehuis/rusthuis is? Volgens mij weet je helemaal niet hoe het in zo’n tehuis toe kan gaan, want het ligt er maar net aan in hoeverre er voldoende personeel is en/of er vrijwilligers zijn. En het ligt er ook maar net aan om wat voor reden iemand in een tehuis terecht is gekomen.

Hier in de gemeente is er helemaal niets open op zondag, dus als ik eens op zondagmiddag boodschappen wil doen gaan we naar een nabijgelegen gemeente.
Er wordt over gesproken om gemeentes samen te gaan voegen, maar wanneer dit gaat gebeuren en wat de gevolgen daarvan zullen zijn weet ik nog niet.

Dat het om een soort van BBB-training op muziek ging had je al geschreven.
Schoonzus doet ook zoiets, maar het filmpje dat er op haar Facebook staat deed me denken aan steppen. Misschien toevallig die ene les, maar dat vergeet ik iedere keer weer te vragen.

Kookt je moeder nu ook anders nu jij daar bent?

Naast de boekhouder weet de bazin het nu, maar in hoeverre weten je directe collega’s over de breuk tussen jou en E en over je verhuizing? Of is het ze ook nog niet opgevallen dat je nu iedere dag met de auto naar het werk komt?

Groetjes, Barkie
October 10, 2017 om 05:37
Hey Pekineesje,

Gelukkig hoeven we ons daar vooralsnog niet mee bezig te houden. En wie weet hoe de situatie tegen die tijd is, en hoe we ons dan voelen en wat we dan mankeren. Al die tehuizen zijn weer anders en dat hoor je dan ook regelmatig via de bewoners, het personeel en de vrijwilligers.

Ik had al zo het idee dat je ouders regelmatig dagelijkse kost eten, want ik zag een aantal keren aardappelen staan in je dagboek.
Het is dat hubby en ik eerder zo vaak uit eten gingen dat we meer houden van andersoortige gerechten, maar hier in het dorp is het ook nog vaak 6x per week AGV (aardappelen, groenten, vlees) en dan 1x per week iets anders.

Zo langzamerhand zullen de collega’s en de familie er wel achter komen en het ergste (erg emotioneel worden) heb je nu wel zo’n beetje gehad.
Uiteraard kan iemand eens iets zeggen dat je erg gaat raken en 24 oktober zal het ook niet gemakkelijk worden.

Je was nu ‘s avonds bij dat appartement, maar hoe is het overdag en/of in het weekend daar op het kerkplein? In een centrum wonen heeft zo zijn voordelen, maar ook de nodige nadelen voor wat betreft allerlei activiteiten.

Groetjes, Barkie
October 10, 2017 om 08:00
Hey Pekineesje,

De zus van schoonmoeder heeft ook jaren in zo’n flat gewoond en die vond dat ideaal.
Ze deed daar ook mee aan zo’n telefonisch rondgesprek, dus A belt B, B belt C enzovoort totdat het rijtje vol was. Nam iemand niet op dat konden ze een bepaald telefoonnummer bellen en vervolgens ging er dan iemand heen om te kijken wat er aan de hand was.
Uiteraard moet je dan nog goed genoeg zijn, want zo’n serviceflat is wel even wat anders dan een verpleegtehuis.

Gisteren mocht je moeder nog wat overschot quinoa eten; hoe vond ze dat? Want ik vermoed dat quinoa voor haar iets nieuws was?
Eerder schreef je dat je maar weinig kon eten; gaat dat inmiddels wat beter?

Je hebt mensen die door blijven vragen en mensen die wachten totdat iemand uit zichzelf wat vertelt.

Dat bedoel ik maar, want kermis is vaak zowel op normale werkdagen als in het weekend en kun je dan wel rustig slapen? Je hebt dan lawaai van de kermis en (dronken) hangjongeren kunnen de nodige overlast geven.

Ik dacht dat je zou wachten met dat gesprek over hypotheeklening totdat alles met betrekking tot het huis in Aarschot financieel was afgerond? Of heb je daar al een compleet overzicht van gekregen?

Het leek me al vreemd dat jij medium niet zou passen, want met het dikker worden van de gemiddelde mens hebben ze juist de maatvoering dusdanig aangepast dat iemand die eerder maat 42 nodig zou hebben tegenwoordig in maat 40 past.

Groetjes, Barkie
October 10, 2017 om 10:21
Hey Pekineesje,

Het is niet de bedoeling dat die mensen zelf gaan kijken hoor, want dat werd door een centraal punt geregeld. Het gaat er vooral om dat als mensen elkaar bellen je een aantal van die rondbelkringen kunt opzetten en via een centraal punt eventueel een beroep kunt doen op hulpverleners.

In hoeverre het rond is verteld merk je misschien wel aan de blikken. En anders zien ze eind november wel dat je alleen bent gekomen.

Het is niet voor niets dat zowel hubby’s dochter als mijn broer er op een gegeven moment bewust voor gekozen hebben om te gaan kopen. Mensen met een te hoog inkomen in goedkopere woningen kregen op een gegeven moment te maken met een huurverhoging, in de hoop dat ze hun woning vrij zouden geven voor mensen met een lager inkomen.

Als je al stevige bovenbenen hebt is die BBB-training dan wel zo logisch?
Want dat zijn toch juist spierversterkende oefeningen voor Buik, Billen en Benen?
Ik had mijn Ab Shaper Pro een paar dagen uitgeleend aan een vriendin, maar gezien de plekken waar ze spierpijn kreeg zijn die oefeningen duidelijk ook prima geschikt als soort van BBB-training :)
Inmiddels heeft ze zelf zo’n ding gekocht, tweedehands via Internet. Net zoals ik traint ze liever thuis dan in de sportschool.

Groetjes, Barkie
October 11, 2017 om 05:04
Hey Pekineesje,

Dat je zoiets niet rond gaat bazuinen lijkt me logisch, helemaal omdat je dan vermoedelijk allerlei vragen krijgt. En daar moet je op dat moment maar net tegen kunnen.
Je vroegere baas zal daarna misschien wel bij zijn dochter en/of de boekhouder wat navraag hebben gedaan.

Hier wordt niet veel particulier verhuurd, want in het dorp alleen het huis waar de buren wonen, dat bij het Dorpshuis hoort. De rest gaat allemaal via woningbouwverenigingen. Iedereen die aan de voorwaarden voor een bepaalde woning voldoet maakt op die manier dezelfde kans en wie het langst ingeschreven staat komt het eerste aan bod. Dat is op zich wel zo eerlijk natuurlijk.

Ik weet dat jij sowieso meer bezig bent met strakker in je vel zitten dan met afvallen.
Jouw doel voor wat betreft afvallen is om stabiel te blijven, zodat je niet omwille van een grotere maat nieuwe kleding moet gaan kopen.
Uiteraard heeft in een sportschool trainen, of samen met iemand anders, de nodige voordelen, maar voor mij wegen de nadelen op tegen de voordelen. Gelukkig kunnen we zelf kiezen wat we doen en waar we dat doen. Tegenwoordig is er voor iedereen wel een manier om te gaan sporten, want ook het aantal sportscholen is de laatste jaren drastisch toegenomen.
Met die sportvereniging heb je natuurlijk de mazzel dat een oud klasgenote daar in het bestuur zit en dat zij ook die training verzorgt. En aangezien jij in die buurt bent opgegroeid heb je kans dat je daar meer bekenden van vroeger zult aantreffen.

Hoe was dat appartementje in Kessel dorp?

Groetjes, Barkie
October 11, 2017 om 09:53
Hey Pekineesje,

Hier heb je diverse soorten woningbouwverenigingen, want mensen met een goede baan moeten natuurlijk ook kunnen huren. Hubby’s oudste en jongste zoon wonen elk in een ander flatgebouw, die kunnen elkaar groeten als ze allebei op het balkon staan, maar dat gebouw waar oudste zoon huurt is sociale bouw en waar jongste zoon huurt is vrije sector.
Dat is ook duidelijk aan alles te zien.

Uiteraard wil je nu van alles ondernemen, want het huis uit + mensen ontmoeten.
Eens je gesetteld bent zie je wel weer verder.

Oké; als die klasgenote die lessen zelf volgt zijn het in ieder geval niet allemaal jonkies :)
Zoals het klinkt, Aerobics of Total Body Workout, gok ik meer op vooral jongeren bij Aerobics en vooral de wat ouderen bij Total Body Workout.

Dat gevoel herken ik. Daarnaast zie je vaak wel aan de omgeving hoe of wat, want in een dorpskern rotzooi of netjes opgeruimd en ‘s avonds in hoeverre je mensen ziet lopen en wat voor soort mensen.
Het ligt er maar net aan of er veel kijkers geweest zijn bij dat andere appartement en in hoeverre dat bij iedereen is afgeketst op de miserabele badkamer, keuken en/of ramen.

Ik heb nog nergens spaghetti pompoen gezien en het ook nog nooit gegeten.
Maar dat je die met een bijl zou moeten open klieven is natuurlijk onzin.
Je kunt hem ook in het geheel in de oven leggen, dat zie je wel meer tv koks doen.
Over de smaak zou ik me niet druk maken, want geen enkele pompoensoort heeft een sterke smaak.

Ik zie dat het gisteravond spinazie met witte bonen is geworden. Dat is een combinatie waar ik nog niet eerder van heb gehoord. Is dat iets typisch Belgisch?

Groetjes, Barkie
October 12, 2017 om 04:04
Hey Pekineesje,

Uiteraard was ik benieuwd naar die combinatie spinazie met witte bonen en via Google zag ik dat die wel vaker gecombineerd worden, als hoofdingrediënten van een recept.
Maar je moeder doet het dus heel simpel, net als mijn zus, want die combineert wel eens een zak gemengde salade met peulvruchten uit blik/bokaal. Dat is het voordeel van peulvruchten uit blik/bokaal, want reeds gaar, dus die zijn zowel warm als koud te gebruiken, afhankelijk van waar je het mee combineert.

Als die spaghetti pompoen weinig smaak afgeeft dan kun je volgens mij net zo goed sliertjes courgette gebruiken. Die geven ook weinig smaak af en nemen de kruiden erg goed op. Meteen een stuk minder werk en courgette is overal te koop.
Hier in het ook bij voorkeur volkoren tarwe spaghetti.
Nu moet ik wel stellen dat we (← hubby en ik) eerder enkel een uitstapje hebben gemaakt naar spelt spaghetti. Daarnaast heb ik dan 1 keer, dat was een ideetje van schoondochter, een soort van tagliatelle gegeten van courgette.

Bij Aerobics denk ik aan springen en huppelen, dus vandaar aan jongeren.
Bij Total Body Workout meer aan serieus werken aan wat probleemgebieden.
Maar dat is vermoedelijk te simpel geredeneerd van mij.
Hoe is je de les bevallen? En heb je leuk bij gebabbeld met die oud klasgenote?

Groetjes, Barkie
October 12, 2017 om 06:07
Hey Pekineesje,

Dat soort dingen vind ik juist altijd interessant om te weten, want echt lekker of uit gewoonte? Van mijn zus weet ik bijvoorbeeld dat het gaat om snel en gemakkelijk.
Ze doet daar dan 2 dagen mee, behalve als haar zoon op dag 1 met haar mee wil eten.

Tegenwoordig heeft Jumbo al kant en klare Jumbo Courgette Spaghetti. Productomschrijving Courgetteslierten; 200 gram voor € 1,59.
Ik heb geen idee wat een spaghetti pompoen zou moeten kosten en om welke hoeveelheid spaghetti het daarbij dan gaat.

Klinkt allemaal positief die training, dus mooi dat je iets naar je zin hebt gevonden.
Op die restaurantdag kom je misschien nog wel andere bekenden tegen.
Wie is we als je schrijft dat we naar die restaurantdag gaan?

Omgekeerd zal Maggie wel blij zijn dat ze jou weer gaat zien, al betekent dit wel meteen weer een hele drukte voor haar.

Groetjes, Barkie

October 12, 2017, gewijzigd door Barkie op October 12, 2017 om 09:31
Hey Pekineesje,

In hoeverre die zus ervaring heeft met gedroogde peulvruchten zou ik niet weten.
Nu ze werkt en genoeg verdient koopt ze veelal kant en klaar, in de zin van voorgesneden/gekuiste groenten/salade, peulvruchten in blik/bokaal.
Dat ze dan 2 dagen achtereen ‘s avonds hetzelfde eet boeit haar blijkbaar niet.

Het is logisch dat als je voorgesneden/voorgekuiste groenten/salade koopt je daar ook meer voor moet betalen, want de mensen/machines die dit voor je doen moeten uiteraard ook betaald worden. Het voordeel is verder dat je geen overschotten hebt, want vooral zo’n voorgesneden gemengde salade bevat nogal wat verschillende soorten groenten.
Uiteraard kun je een spirelli kopen, maar met die courgette spaghetti, waar verder niets aan toegevoegd is, kun je eerst bekijken in hoeverre je dat inderdaad als vervanging van echte (tarwe) spaghetti zou willen gaan gebruiken. Weet je ook in hoeverre dat de opzet was van die collega met de spaghetti pompoen? Eten ze daar thuis koolhydraatarm?

Oké; je had het eerder al over je moeder meevragen naar die restaurant, maar jullie gaan dus met z’n allen. Wel zo gezellig natuurlijk en als je van tevoren je keuze moet doorgeven weet je dat je dit ook zult krijgen.

Vorige week maandag aten we mosselen en vroegen we ons af hoe ze bepalen wat kleine en wat grote mosselen zijn. Dit omdat er tussen onze mosselen ook een paar zaten die erg klein of erg groot waren. Nu was er net op Discovery Channel te zien dat dit machinaal wordt bepaald, via een zeer eenvoudige machine, want middels de grootte van de schelp.
En dan kun je inderdaad krijgen dat er in zo’n schelp af en toe een te kleine of te grote mossel zit. Weten we dat ook weer :)

Groetjes, Barkie
October 12, 2017 om 10:50
Hey Pekineesje,

Jij hebt een aparte vriezer, dus op die manier kun je stoofschotels + soepen + sauzen gemakkelijk invriezen. Bij mijn zus ligt er in een vriesvakje van de koelkast vermoedelijk vooral brood, want haar kinderen eten gewoon brood. Het is dat haar dochter nu in Australië zit dat haar zoon af en toe met haar mee wil eten. En een ½ zak sla + ½ blik bonen kun je niet te lang in de koelkast bewaren.

Over die collega heb je het inderdaad eerder gehad. Hubby zou daar ook niets van moeten weten hoor, want die vindt alle diëten maar onzin. Gisteravond aten we dan erwtensoep, een vegan variant, maar ik had er uiteraard wel voor gezorgd dat er katenspek in huis was voor hubby, voor op zijn roggebrood.

Aangezien die turnvereniging Aerobics/Seniorobics op het lesrooster heeft staan zullen er vermoedelijk wel wat oudere mensen zijn. Dat is voor je ouders natuurlijk wel leuk, want anders zouden ze zich daar behoorlijk misplaatst voelen.
Vervelend dat ze niet vermelden om wat voor vegetarische schotel het gaat.

Mij hoor je zeker niet klagen over de goedkopere mosselen van de Aldi :neen:
We hebben sinds de start van het mosselseizoen nu 4x mosselen gegeten, waarvan 2x die van de Jumbo (aanbieding € 7,75 → € 4,99) en 2x die van de Aldi (€ 4,29).
Wat ons betreft geen enkel verschil, dus ik koop ze alleen bij de Jumbo als ze een goede aanbieding hebben en ik niet bij de Aldi ga zijn.

Mooi dat je nog even contact hebt gezocht over dat ene appartement.
Ik noem het maar oriënteren op de markt en dat kan natuurlijk nooit kwaad.
Zo kom je meteen op diverse plekken in verschillende dorpen.
Jij was natuurlijk ook niet bepaald het :zon: in huis de laatste maanden.
Niet dat dit aan jou lag, maar om nu te zeggen dat je zo gelukkig was?

Ik weet dat je eerder met de trein naar je werk ging, maar reed vooral E bij jullie gezamenlijke uitjes? Hier is dat wel zo, want mijn auto wordt vooral door mij gebruikt en als we samen op pad gaan dan gaan we praktisch altijd met de auto van hubby.

Groetjes en prettig weekend,

Barkie
October 15, 2017 om 05:53
Hey Pekineesje,

Waarom E voor deze weg heeft gekozen is mij ook onduidelijk, want 24 jaar samen is natuurlijk niet niks. Maar alleen E kan daar antwoord op geven.

Heb je, behalve lekker gegeten, nog andere bekenden van vroeger gezien?

Yep; het wordt 2 dagen mooi nazomerweer, dus geniet er maar van.

Groetjes, Barkie
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan