Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, October 9, 2017

Memeselfandi woog op het moment van schrijven 43.10 kg (bmi: 19.68).

ballast houdt je naar beneden terwijl je juist opwaarts wilt. Jij bent als een heliumballon die omhoog wil, en al die meuk houdt je aan de grond.

Niet fijn.

En waarschijnlijk ben je net als ik druk bezig met ontspullen en minimaliseren.
Steeds wanneer je de bewuste keuze maakt om iets te bewaren, valt het extra op als je beseft dat je het toch niet gebruikt. En kun je het dus alsnog loslaten.Ik merk ook dat ik het heerlijk vind om te ontspullen
Ontspullen op een dagelijkse basis

Elke dag een klein beetje ballast overboord gooien
En het is grappig hoe snel het gaat. Want als je elke dag een stapje zet, kom je vooruit zonder dat het veel moeite kost. Ik laat elke dag wat zaken los, en dat maakt me steeds vrijer. Maar ondertussen kost het nauwelijks moeite omdat de stappen zo simpel zijn.
En verder? Een hele stapel oude notitieboekjes die ik al jaren niet weg wilde doen. Want ja – wie weet ga ik nog iets doen met al die ideeën die ik de afgelopen jaren heb opgeschreven.

Hoe eerlijker ik tegen mezelf werd, des te duidelijker het werd dat ik nooit ideeën haal uit oude notitieboekjes. Sterker nog, ik kijk zelden achterom. Niet alleen kwam ik tot de conclusie dat die oude notitieboekjes ballast vormen (ze houden me vast in het verleden), maar dat dat ook geldt voor een heleboel andere zaken die ik bewaar.
Ik versimpelde het badkamerkastje en de voorraadkast. Ik ben flink door mijn kleding gegaan en heb weer een flinke zak weggebracht.
Het punt is: al die kleine stappen kostten me nauwelijks moeite. Het was zelfs leuk. Even tussen de bedrijven door iets opruimen. Iets overboord gooien. En met iedere kleine stap maakte ik m’n leven weer iets eenvoudiger.
Hup, hup, hup. Alsof ik een enorme zandzak leeg schep. Stap voor stap is er minder ballast in m’n leven. Heerlijk.

Drastisch ontspullen is fijn en nuttig. En als je dat eenmaal hebt gedaan is het heerlijk om gewoon bezig te blijven. Om je te richten op kleine stappen vooruit. En zo je leven steeds simpeler maken zodat je meer tijd, geld, ruimte en energie overhoudt voor de dingen die je het meest gelukkig maken.

Vraag jezelf een af: “welke kleine stap kan ik vandaag zetten om m’n leven iets simpeler te maken?”
Ga dat doen. En stel jezelf die vraag morgen opnieuw. Hup, hup, hup – weg met de ballast!

Je huis ontspullen en je leven versimpelen
Klinkt fijn toch?

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan