Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, November 11, 2017

Mavke woog op het moment van schrijven 85.20 kg (bmi: 26.30).

Dag iedereen

Op 1 november de koe bij de horens gevat. Ik kon toch onmogelijk terug naar mijn vroegere gewicht keren. Ik merk nu heel goed dat ik een emotionele eter ben. Door de probemen, bv. Mijn schoonma die snel overleden is en die heel wat onenigheid bij de familie heeft veroorzaakt, maar ook andere zaken speelden een rol. Maar goed, dat is het verleden. Wij zijn nu terug naar Spanje gereden om hier zes weken te verblijven. Onze caravan krijgt nu een jaarplaats wat maakt dat we ons stekje kunnen optimaliseren. Mijn voornemen is om nog 5 kilo te vermageren tegen nieuwjaar en de rest volgend jaar. Ik zie er in de maag en buikstreek er slechter uit dan bij een zelfde gewicht vorig jaar. Geen zicht dus. Ook in mijn kleren kon ik alweer niet meer. Dure zaak overigens, want de oude had ik al weggedaan.
Ik merk dat de twee boosdoeners vorig suiker en chips blijven. Van chips afkicken lukt aardig, maar chocolade en zo blijft zwaar. Hoe erg dat je er verslaafd aan wordt. Waarom worden we niet verslaafd aan wortels of zo?
Er volledig voor gaan en niet half is voor mij de oplossing. Alleen permitteer ik me dagelijks een Belgische praline bij de koffie. Zo gun ik me nog iets.
Dus... op naar weer een goede en gezonde week. Aan sporten kom ik nog niet toe. Stap voor stap in mijn hoofd alles regelen en dan kom ik er wel.
Fijne week!

Liefs
Martine

November 11, 2017 om 04:20
Ha Martine,
Wat herkenbaar!! En hahahahaha ja ik wil ook liever verslaafd raken aan wortels of tomaatjes, maar alhoewel ik ze best lekker vind, werkt dat toch niet zo :lachuh:
Je hebt een lastige tijd achter de rug, dus lekker om nu weer tot jezelf te komen in Spanje. En bij jou gaat afvallen altijd een stuk beter als je van huis bent, dus dat helpt je vast weer op de goede weg. Wel jammer om je kleinzoon een poos niet te kunnen zien.
Ik ging gisteren heel lekker, gezond eten en ik ben zelfs nog gaan sporten, maar gisteravond toch weer een zak chips naar binnen gewerkt. Vandaag weer een nieuwe kans. Vandaag begonnen met een gezond ontbijt en ik heb lekker meloen gesneden en in de koelkast gezet. Heb ik straks een verfrissende snack :)
Met vallen en opstaan ga ik het weer oppakken en het zou fijn zijn als ik ook die 5 kilo er nog af krijg, maar ik ben al tevreden als ik weer gezond eet en beweeg, dan volgt het resultaat vanzelf.
Zet hem op lieve Martine en geniet van Spanje :hug:

liefs Christine
November 11, 2017 om 06:49
Lieve Martine,

Ga na al die ellende lekker genieten in Spanje. Ik hoop dat het je lukt om voor 2018 nog 5 kg eraf te krijgen. Je neemt een schaaltje chips, sluit de zak zorgvuldig maar na een minuut open je hem weer om toch nog een handje te pakken en natuurlijk herhaalt die actie zich een paar keer om vervolgens te concluderen dat de zak leeg is. Er drie boosdoeners: vet, zout en suiker. De combinatie van die drie maakt dat chips – en andere junkfood – soms moeilijk te weerstaan zijn.
Zout zorgt voor een leuke sensatie als een chipje in contact komt met je tong, de zogenaamde "smaakexplosie" van de voedingsindustrie;
Het vet van de olie waarin chips gebakken worden geven een reactie in het brein dat ons een goed gevoel bezorgt;
De suiker die vaak ook nog wordt toegevoegd zorgt voor het aanlokkelijke en verslavende effect.
Verontrustend genoeg hebben wetenschappers bij experimenten gelijkaardige processen waargenomen in de hersenen van iemand die drugsverslaafd is en iemand die dol is op chips. Wie chips eet, activeert de beloningscentra in het brein, waardoor je geneigd bent om er later opnieuw van te eten. De ene persoon is hier gevoeliger voor dan de ander, wat verklaart waarom sommigen wel gewoon die zak kunnen sluiten na een handje chips.Lieve herfstgroetjes en een fijn weekend,

▂▃▅▆▇█ K █ w █ a █ r █ t █ j █ e █ s █▇▆▅▃▂
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan