Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, February 11, 2018

Supergirlmetmissie woog op het moment van schrijven 120.00 kg (bmi: 40.56).

Eet nu al een tijdje volgens mijn Puur Figuur-dieet. Dat gaat op zich goed. Ik heb 1 grote uitdaging: de CHOCOLADE! Het lukt me niet om er af te blijven. Ja, soms, voor een paar weken. Maar het is zo lekker en als ik moe ben schreeuwt mijn lijf: chocola!chocola! En dat geeft dan toch (ja, ik weet het is maar voor even) energie. En daar heb ik nou eenmaal niet zo veel van. Op mijn werk drink ik vaak warme chocomelk uit zo'n zakje als opkikkertje. Ik drink namelijk geen koffie. En dan zijn er nog de repen. Ik ben gek op Milka en Bonbonbloc.

Maar vanaf nu niet meer. De uitdaging voor deze week wordt de chocomelk en de repen te laten voor wat ze zijn. Mag nog wel een paar keer een rijstwafel met choco om af te kicken.

Als zoet opkikkertje neem ik dan een dadel mee voor op het werk. Iemand nog andere tips?

February 11, 2018 om 10:44
Ik zou de chocola niet helemaal uit je leven bannen, want wat verboden is wordt extra aantrekkelijk. Dus een manier zoeken om het gedoseerd toe te staan. Als je het tenminste in huis kan hebben zonder op een zwak moment het in een keer op te eten. Ik kan bijvoorbeeld absoluut geen drop en chips in huis hebben.
Als je de rijstwafel met chocola een goed alternatief vindt en er van af kan blijven de rest van de dag, zou ik zeker dagelijks 1 inplannen.
Ik heb op stal, waar ik elke ochtend kom, een zak drop liggen. Daar mag ik er een paar van nemen nadat ik gereden heb. Zo werkt het voor mij.
February 15, 2018 om 05:03
Als je er aan went om minder zoet te nemen, dan gaan bepaalde levensmiddelen zoeter smaken. Zo neem ik kwark of yoghurt met alleen vers fruit er in. Zelfs een appel smaakt dan al zoeter als de yoghurt. Maar zodra ik weer koek of chocola neem, lijkt het hek van de dam en wil ik meer, meer. Ik kan beter een volkorenboterham met een heel dun laagje boter en honing nemen. Dat smaakt heerlijk als je niks gewend bent en is maar een fractie vet en suiker. Vergeleken met koek of snoep.
Hoe gaat het deze week?

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan