Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, February 26, 2018

Memeselfandi woog op het moment van schrijven 43.10 kg (bmi: 19.68).

Want zo los je die verveling op – observeren
Nadat je er even naar hebt gekeken, doe je wat je altijd moet doen: richt je aandacht terug op je ademhaling. Dat is alles.

Verveling trekt je uit het moment

Tijdens je meditatie is het je doel om je aandacht in het moment te houden – om je mindfulness te trainen. Hiervoor is je ademhaling een goed meditatie object, omdat ademhaling alleen in het hier en nu plaatsvindt en omdat het je kalmeert en helpt concentreren.

Zolang je je gedachten observeert kun je in het moment blijven. Het is alsof jij in het gras ligt, en je ziet je gedachten als wolken voorbij drijven. Dat is nog steeds mindfulness.

Je verliest je mindfulness wanneer je je laat meenemen door je gedachten.
Verveling is een holle, flinterdunne emotie zodra je het onderzoekt. Het is protest van je ego, omdat het niet bezig wil zijn met zichzelf afzwakken. Het wil drama. Prima – maar jij hebt nu andere plannen.

Dus observeer en keer terug naar je ademhaling.
•Zeg tegen jezelf: ”het enige wat ik hoef te doen is nog één keer met aandacht in- en uitademen.” Zodra je dat hebt gedaan, doe je het nog één keer, enzovoort. Je hoeft niet bezig te zijn met hoe lang je nog wilt mediteren. Het enige dat telt is dit moment.
Gewoon met aandacht blijven ademhalen, dat is het beste advies tijdens je meditatie. Je hoeft je hoofd niet leeg te maken, je hoeft alleen maar je aandacht op je ademhaling te vestigen. Je hoofd zal – na een minuut of 10-20 – opklaren als een helder meer dat troebel werd omdat jij de bodem hebt omgewroet.

Geef jezelf de tijd. Laat het stof even neerdwarrelen. En ontdek hoeveel er te leren en ontdekken valt wanneer het je lukt om een tijdje volledig in het moment te leven.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan