Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, July 3, 2005

Karin0203 woog op het moment van schrijven 86.50 kg (bmi: 32.56).

Hoi Hoi,

Hier weer een teken van leven. Het afvallen gaat steeds maar door. En soms word ik zelfs niet herkend. Ik moest een kleine 2 weken op controle bij de chirurg. Ik was al naar zo`n behandelkamer gebracht door de assistente. De chirurg kwam binnen en keek de kamer rond. Zijn ogen gingen ook langs mij. Ging verder en keek toen strak naar mij. Kijkt op zijn dossier kijkt naar mij en kijkt nog eens naar mij... Na eventjes stil gevallen te zijn, zei hij, "het gaat wel erg goed met je hè?" Word je nog wel herkend?" Euh nee zei ik toen. Tja elke dag kom ik wel iemand tegen die naar me staart. En als ik die persoon groet gaat het van, "ben jij Karin???" Heerlijk toch? Ik hoef nog maar 17 kilo. Herstel 16,5, er was immers weer een halve kilo af. Ik val nog steeds gemiddeld tussen de 3 en 5 kg per maand af. Maar ik ben nu al blij met 2 kg. Want elke maand 2 kg dan ben ik over 8 a 9 maanden klaar. Dat voelt wel als te mooi om waar te zijn. Maar gaat het op dit tempo door ben ik over een paar maanden klaar.
Maar het afvallen heeft voor mij ook een keerzijde. Ik was al hypermobiel maar door het afvallen worden mijn gewrichten nog instabieler. Mijn schouder is donderdag middag weer uit de kom geweest. En alle gewrichten kunnen soms "fout" zitten. Toen mijn nek fout schoot werd ik wel erg bang. Uiteindelijk heeft mijn mams geholpen om het hoofd weer goed te zetten. Mijn fysiotherapeut vertelde me dat ik inderdaad door erg veel af te vallen meer last ga krijgen van hypermobiliteit. Ik wil voor aankomende week weer en afspraak maken bij mijn peut, want ik zit er over te denken om naar de ortopeet te gaan. Zeker voor mijn rechter schouder en linker heup. Want dat is zo gewoon niet te doen.
Maar goed, Ik heb door het vele afvallen wel een veel sterker zelfvertrouwen.
Maar goed ik wens ieder een prettige zdag en tot de volgende keer.
Groetjes Karin.

July 4, 2005 om 15:31
vervelend hoor die hypermobieliteit maar het helpt wel als je je spieren strakker maakt dat helpt je banden de boel bij elkaar te houden (ook ik heb mijn ervaringen met nekluxaties en andere luxatie dus....) dus overleg met je peut en doe goede oefening en zet um op. Ik ben blij voor je dat het wel opvalt dat je afgevallen bent. Bij mij zegt niemand iets !Kennelijk valt het niet op dat ik er nu 21 kwijt ben stom he maar goed ik doe het niet voor de reactie maar voor mezelf. je hoopt over 8-9 maand nog 17 kwijt te zijn ik doe mee zijn we samen klaar straks. (ik ga niet echt hard nu 0.7 per week denk ik =hooguit 3 per maand maar met 2 ben ik ook al blij . zullen we voor 01-01-2006 gaan???

jose
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan