Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, October 19, 2005

Fammes woog op het moment van schrijven 60.00 kg (bmi: 20.28).

:argh:
Ik snap er even helemaal niks meer van!
Maandagavond gesport, dinsdagavond gesport en ook weer 'netjes' opgelet,
ga ik toch nog wat omhoog!!!
Bleh!
Zelf heb ik het idee dat het vocht is, omdat ik de vis van gisteren wel bijzonder goed gekruid had!

Maar.... leuk is anders!

October 19, 2005 om 06:03
Fam, ik snap helemaal hoe je voelt, ik heb dat ook eens in de zoveel tijd (zie mijn grafiek). Volgens mij, zeker als je gesport hebt en niet te veel gegeten hebt, is het inderdaad vocht. Of...misschien zijn het wel spieren die je met het sporten gekweekt hebt. :heffen2: Kan natuurlijk ook.
Ik merk bij mijzelf dat ik eens in de zoveel tijd veel vocht vast houd en dat dat dan ook ineens allemaal weer weg is, omdat ik dan in 1 dag tijd 1,5 kg minder weeg of zo. Heb het idee dat dat iets met mijn cyclus te maken heeft.
Dus, het komt allemaal weer goed, dat weet ik echt zeker. Tenzij je nu ineens helemaal te buiten gaat aan lekkere dingen om je verdriet weg te eten. ;)

Succes!
Yvonne
:bloem:
October 19, 2005 om 08:02
Heej Fammes! :bloem:
Wat grappig zeg. Ik lees net je reactie in mijn dagboekje, daarna de reactie van Yvonneke hierboven... En eigenlijk he, gaat het alledrie om precies hetzelfde! We zijn drie hormoonschepsels die op dit moment een beetje in hetzelfde schuitje zitten... (Yvonneke heeft het nu trouwens even niet, maar ze schrijft dat het voor haar ook herkenbaar is) Ons gewicht heeft af en toe wat van die schommelingen... Ik heb sterk het idee dat het ook komt door het feit dat we elke dag op de :weegschaalrose: staan, denk je niet? Dan zie je dat allemaal zo goed, en maak je het bewuster mee. Dus, de boodschap die je aan mij geeft, geef ik ook aan JOU! Morgen, of overmorgen gaat het vast weer beter. Je lichaam heeft even de tijd nodig alles te verwerken... Meestal zie je dan na een paar dagen het resultaat van al dat harde werken :)
You go girl!
:knuffel: Snoetje
October 19, 2005 om 08:23
Wat zijn we toch ook drie gekke wijven bij elkaar!! ;)
Hierdoor wordt iedereen eigenlijk altijd geadviseerd om bepaalde weeg momenten te hebben (1 of 2 keer per week), om dat soort dipjes (=piekjes) te voorkomen. Want als je kijkt val je iedere week wel wat af, maar niet iedere dag omdat je de ene keer weer meer vocht vasthoudt dan de andere keer.

Maaaaar, ja, ik geef het toe: de weegschaal is inmiddels een obsessie voor mij. Ik KAN gewoon niet maar 1 keer in de week wegen, daar ben ik veel te nieuwsgierig voor ("heeft het al gewerkt, het sporten??", "Ben ik nu weer afgevallen nu ik minder gegeten heb?" )

Ik heb ooit gelezen dat een dietiste zei: "Twee kilo afvallen is geen afvallen, want dat kan ook gewoon het verschil in vochthuishouding zijn."
Dat geldt dus ook andersom!

(Dit heb ik ook geplaatst bij Snoet, even er makkelijk vanaf gebracht met copy-paste)

Liefs,
Yvonne
:bloem:
October 19, 2005 om 09:25
Hoi Femie & Friends

Hier wil ik natuurlijk even op reageren, ik vind dat je jezelf wel iedere dag moet wegen want als je het maar 1 of 2x per week doet kan het toevallig wel iedere keer op die dag zijn dat je de hoogste stand hebt en wordt je maar matig gestimuleerd. Door dagelijks te wegen kan je meteen bijsturen.
Het is wat anders om het dagelijks op te schrijven, veel mensen schrijven het maar 1x per week op omdat ze anders zo'n spitsbergen grafiek krijgen :D

Lekker, gekruid visje, vanavond veel drinken en plassen ben je morgen weer een halve kilo lichter :P

Jij gaat zoiezo hartstikke goed!
Meet jij jezelf trouwens? Ik was daar veel te laat mee begonnen, maar ik ben wel veel cm's kwijt geraakt. En soms is het meer cm's dan gewicht.
Eigenlijk zijn de cm's belangrijker dan het gewicht :)

Groetjes,
Wilma
October 19, 2005 om 21:15
Gek he, alle lichamen zijn anders... bij mij blijft het juist het langste op mijn benen plakken terwijl mijnbuikje mooi plat is....
Zo zie je maar weer, niemand heeft een ideaal figuur, die 2% van de bevolking die fotomodel wordt tussen hun 15-20ste levensjaar, maar hoe zien die eruit op onze leeftijd :P

Ben benieuwd of je vanmorgen weer omlaag gaat :D
Onbekend
October 20, 2005 om 04:26
He Fammes

Ja wat is dat toch frustie he. Ik baal daar ook zo ontzettend van en dan denk ik altijd zie je wel het lukt me niet. Maar dat is niet zo het komt allemaal wel goed. Spieren zijn nu eenmaal zwaarder dan vet en spieren die gewerkt hebben houden vocht vast. Natuurlijk overleven van de spier.
Ik heb in mijn foto mapje een fotootje gezet hoe de verhouding is tussen spieren en vet. Dan schrik je.
Ik zie de foto nog niet direct maar misschien dat het iets langer duurt voor hij op de site verschijnt. Ikkan hem niet in dit bericht plakken.

Gr Rhoos
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan