Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, October 19, 2005

Milan woog op het moment van schrijven 122.00 kg (bmi: 39.39).

Dagboek geopend

October 22, 2005 om 12:15
Hoi Dutchneoholic,

Ik heb me vanmorgen gewogen en ik was vanaf dinsdag toch maar 1,8 kilo afgevallen, want ik ben van 120 kilo naar 118,2 kilo gegaan, het werkt dus echt bij mij!

Vandaag was ik grotendeels alleen thuis en aangezien ik een stiekeme snoeper ben, heb ik me nogal laten gaan! Maar ja, dat komt wel weer goed, ik hoef niet elke week zoveel af te vallen, met een kilo ben ik al blij!

Ik had ergens het Cambridge gelezen, maaar dat lijkt wel wat op Montignac, hé? Nu eet ik met herbalife 's middags en 's avonds lekker met de rest mee en het bevalt mij nog steeds goed hoor!

Maar ik ga nu lekker een sateetje eten, want ik mag nog avondeten, hahaha! En dan maar lekker vroeg naar bed, want ik ben doodmoe!

Tot schrijfs!

Groetjes,
Marion
October 31, 2005 om 05:58
Hoi Dutchneoholic,

Je zal me wel een sukkel vinden, maar Herbalife is toch niks voor mij, veel te vrijblijvend! Ik ben er nu dan toch mee gestopt, tenminste, ik maak op wat ik er nog van heb en het gunstigste is dat ik er door wel genoeg drink! Water met Aloë Vera, want dat schijnt ook goede dingen te doen met MS, verder gewoon 3 maaltijden per dag en zaterdags wegen, mijn man wil me wel helpen daarmee, dus me op mijn kop geven als ik aankom en me een complimentje geven als ik wél afgevallen ben. Ik gebruik het gewicht van zaterdag j.l. als startgewicht, dus 118,6 kilo en dat is al heel wat minder dan de 123 kilo die ik een maand geleden woog!

Verder zal ik op de moeilijke momenten mijn hond lekker veel uitlaten, ook fijn voor hem, hahaha!!! En natuurlijk veel aan de computer zitten!

En ik houd je natuurlijk op de hoogte!

Groetjes,
Marion
November 5, 2005 om 13:44
Hoi Dutchneoholic,

Ik ga iedere zaterdagmorgen op de weegschaal onder toeziend oog van mijn man en ik was vanmorgen 117,8 kilo, dus lichter dan in maanden. Mijn vorige gewicht was 118,3 kilo, maar alles wat er af is, is meegenomen!

Ik kreeg van de week een kaartje van de WW dat ze hoopt dat ik wel weer terug kom, want ik ging zo lekker, ja dat ging ik zeker, maar ik werd weer totaal geobsedeerd door het lijnen en als ik "lijn", krijg ik juist zin in alles wat "niet mag"! Mijn man zei dat ik op de zaterdag dan heus wel iets lekkers mag eten, eigenlijk alles waar ik zin in heb, zo hoop ik de rest van de week makkelijker door te komen, met in mijn achterhoofd een dag waar ik álles mag wat ik wil, mits ik ook afgevallen ben!

Dus de komende dagen ga ik weer reuze mijn best doen en volgende week wordt extra leuk, want dan gaan we naar een Cantadealer om een occasion Canta uit te zoeken, dan zijn we niet meer afhankelijk van de Stadsmobiel of Valys (dat is landelijk gehandicaptenvervoer). Dan kunnen we overal heen met Milan, onze hond mee!!! Dus je begrijpt dat we ons daar erg op verheugen!

Groetjes,
Marion
November 20, 2005 om 14:14
Hoi Dutchneoholic,

Ik ga helemaal niet goed, ik had belooft om niet boven de 120 uit te komen, maar ik woog gisteren 119,3 kilo, dus ik ben aardig op weg!
Maar mórgen ... tja, die smoes kennen we allemaal! Maar ik wil toch morgen er weer wat aan doen, ik heb pillen gekocht bij de reformzaak hier in de buurt en ze heten T 4-3 complex, dus ik ben benieuwd of het wat doet! Het belooft *snelle verzadiging,
*vermindert de zoetbehoefte,
*remt de vetopname,
*stimuleert de stofwisseling én
*het geeft meer energie en minder stress!

Dat zijn allemaal dingen waar ik mee zit, ik heb een ongelofelijk grote zoetbehoefte én ik ga erg moeilijk naar de wc, komt natuurlijk door te weinig beweging!

Ik heb eerst maar een kleine verpakking gekocht en ik wil het een week de kans geven, ik houd je op de hoogte!

Groetjes, Marion
December 3, 2005 om 04:47
Hoi allemaal,

Het gaat helemaal niet goed, ik ben aangekomen en ben nu dus bóven de 120!!! De weegschaal gaf vanmorgen 121,1 kilo aan! En ik báál! Hoe ik me ook op de ochtend voorneem om het nu eens goed te doen, hoe slechter het gaat in de loop van de dag en gisteren ging het wel héél fout!

Dit is gewoon een róttijd om te lijnen!

Ik heb er zo genoeg van!!!

Groetjes, Marion
January 3, 2006 om 10:55
Hoi allemaal,

Het is nu 3 januari en ik heb al bijna twee dagen lijnen erop zitten, want ik ga het nu een keer goed en verstandig aanpakken!

Ik woog gisteren dus op mijn weegschaal 121,7 kilo maar ik heb er voor mezelf maar 122 kilo van gemaakt en dat viel nóg mee, want ik was er van overtuigd dat ik zéker 125 kilo zou wegen! Ik heb namelijk de rest van december helemáál niet aan de lijn gedaan, maar nu wil ik er zeker een jaar voor uittrekken en hopelijk afvallen tot 80 kilo!

Dus ik ga niet snoepen, veel water drinken en heel mager eten! Ik wens jullie allemaal ook heel veel succes met het afvallen!

Groetjes,
Marion
January 22, 2006 om 05:35
Hoi allemaal,

Ik ben woensdag begonnen met het South Beachdieet en ik moet je eerlijk zeggen, dat dat dieet me wel bevalt! De eerste twee weken, Fase 1, zijn het zwaarst, want dan mag je helemaal geen koolhydraten eten, dus dan lijkt het veel op het Atkinsdieet, maar je mag hier wél groente eten en drinken, dus ik ontbijt met een groot glas groentesap en zowaar, ik zit vól tot de lunch, maar je mag ook 2 gebakken eieren met bacon en/of 20+ kaas.

Het komt er op neer dat je eigenlijk alleen góede voeding mag eten met, héél belangrijk, de goede vetten en vezels.

Na de eerste fase mag je ook weer koolhydraten nemen, maar dan wel vólkorenproducten en geen suiker en geraffineerde "troep", zoals wit brood, koekjes en andere zoetigheden.

Ik had het boek bij V&D gekocht en het was maar € 2,50, dus wat kon me gebeuren, maar ik heb nu ook het volgende boek besteld via Bol.com en ik hoop straks niet meer ból te zijn. Bovendien eindelijk een dieet dat niet hamert op meer beweging en honger of trek heb ik nog niet gehad. Een voorbeeld wat ik gisteren heb gegeten: ontbijt: een groot glas groentesap en een kop koffie met halfvolle koffiemelk en twee zoetjes; lunch: koffie als boven en een zoute haring met uitjes en zuur; diner: koffie met ruim 100 gram makreelfilet. En weet je, ik heb helemaal géén trek gehad tussendoor én nog belangrijker, mijn zin in brood, patat en ander lekkers was niet aanwezig!

Zou dit dan het ideale dieet voor me zijn? http://www.southbeachdieet.nl/

Oh ja, ik ben nog afgevallen ook deze week, van 120.7 naar 118.7! En het kostte me helemaal geen moeite! Dus nu óp naar de 80 kilo!

Groetjes,
Marion
March 21, 2006 om 00:37
hoi ik zag net je vraag op dieetgoeroe over carobe chocolade...
ik kan je niet helpen aan het aantal kalorieen maar ik kan je wel vertellen dat het absoluut geen vervanger is voor je heerlijke chocolade...het smaakt werkelijk vreselijk en lijkt in de verste verte niet op chocolade...
ik zou dan maar gewoon minder eten en een lekker stuk chocolade eten dan een hap van die carobe want dat is werkelijk niet te eten.


gr Jytte
April 8, 2006 om 13:22
Hoi allemaal,

Dankjewel Jytte, zelf heb ik geen hekel aan carobe"chocola", maar ja, wat lust ik nu niet, hahaha!

Nee, het is helemaal niet om te lachen! Ik kan me aan niet één dieet houden en ik snoep maar raak, nu ook vooral échte chocola! Ik hoop dat ik ná de Paasdagen weer een poging ga doen, maar dat zeg ik al verkeerd. Ik gá weer op dieet vanaf volgende week dinsdag!!!

Al met al ben ik toch wel zo'n beetje hetzelfde gebleven, ik was afgevallen naar maat 52 en die pas ik nog steeds, al zit in de avond een maatje meer lekkerder, dus ik wil nu doorsgaan tot maat 50! Graag vóór de zomer nog en ik wil me dan ook strikter aan het weekplan houden, zodat mijn gewicht beter overeen komt met wat er die dag aangegeven wordt!

Chocolade is ook niet echt goed voor mij, omdat ik MS heb. Ik merk toch wel vrij snel dat ik nóg moeilijker kan bewegen nadat ik veel chocolade heb gegeten. Het zou dus op elk gebied beter zijn om áf te vallen! En ik wilde aan het eind van het jaar een kilo of 80 wegen en ik ben nu 118, dus er is veel werk te doen!
May 1, 2006 om 09:58
Hoi allemaal,

Ik geef het niet op, hoor! Het is nu 1 mei 2006 en ik woog vanmorgen 117.5 kilo en ik was er tevreden mee! Vandaag ga ik dus (wéér) écht beginnen en het zál me lukken om op 20 december a.s. 90 kilo te wegen! Het kan nog steeds! Ik doe het samen met mijn vriendin en we zullen elkaar steunen! Zij is 73 en weegt 82.5 kilo. Ach, kon ik dat maar zeggen! Maar ik heb de smoes dat ik niet kan bewegen, amper dus met mijn MS. Ik ben al blij als ik met mijn rollator de keuken haal (ik ben écht 46, hoor!) Ik zit momenteel in een zware MSaanval(schub) en kan haast niks meer en ik moet heel veel rusten en dat vind ik niet altijd leuk, maar soms is het ook wel lekkker om 's middags een paar uurtjes naar bed te kunnen, maar ik ben nu bezig om die middagjes af te bouwen, zodat ik weer "normale" dagen kan maken.
Ik heb in elk geval tot nu toe(15.50 uur) me goed aan het dieet gehouden en niks gesnoept. Ik heb zelfs worteltjes en komkommer gegeten met 3 sardientjes en dat voelde goed!
Ik zal bovendien vaker hier schrijven, is ook beter voor het moreel, hahaha!

Bovendien heb ik de boekjes gekocht van Hanneke Groenteman, érrug leuk om te lezen! Ook heb ik het boek "Verander je eetgedrag!" van Tanja de Wit gekocht. Daarin staat dat lijnen helemaal geen zin heeft als je een emotie-eter bent en zijn we dat niet allemaal? Maar ik ga het toch maar weer dóen, ik móet en ik zál onder de 100 kilo komen!!!

Groetjes,
Marion

May 16, 2006 om 05:30
Hoi allemaal,

En het lukt me wéér niet! Als ik ga/wil(?) lijnen, kom ik alleen maar aan!!!

Waarom ben ik nou zo'n slappeling? Ik eet weliswaar geen chocolade meer en dat vind ik al reuze knap van mezelf, maar ik ben nog wel erg gevoelig voor de reclame over chocola, er schijnt nu een nóg lekkerdere Twix te zijn en ik popel wel om die te gaan proberen, hélp!!!

Het afvallen is gewoon niet voor mij weggelegd, ik kan beter "gewoon" eten, dan blijf ik minimaal hetzelfde en kom ik amper aan, hoe werkt dat toch?
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan