Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, August 5, 2004

Teddybeertje woog op het moment van schrijven 111.30 kg (bmi: 36.76).

:zon:
Kennis is kracht !
Iedere handeling gaat vooraf door een gedachte en een keuze.

Dat in gedachten houdend, ben ik gaan nadenken over mijn reden van de afgelopen week, toen boulimia weer volop aanwezig was in mijn gedrag.
Het hád de verhuizing kunnen zijn, de pijnlijk aanwezige obstipatie of het verwerken van een stukje verleden, maar dat zijn niet de hoofdreden.... :(
Ik denk te weten waar het aan ligt; dat het 'vakantie' is !

Vakantie heeft voor mij veel nare gevoelens en herinneringen, *de mensen waar ik van hou gaan weg [bv.Lindy], [ze komen wel terug maar het gevoel van verlies ís er, reëel of niet...]
*sexueel misbruik toen ik bijna 18 was, [het gevoel van eenzaamheid, verlaten zijn en verdriet]
*de stress om alles te regelen [heel veel extra werk terwijl het al zo warm is ]
*het 'gezellig feesten' met bier en frituur en ijs, wetende dat dit mijn motivatie ondermijnt en wegrooft.
*angst om niet 'leuk' gevonden te worden als ik niet ontspannen ben [spelbreker]

Reëel of niet, ík ben blij dat de vakantie hier bijna voorbij is en dat we weer verder gaan met de 'sleur' van alledag; ik noem het liever mijn eigen veilige wereldje waarin ik weet wat me te wachten staat en waarin ik kleine moeilijkheden redelijk onder contrôle heb.
Ik voel mij het veiligst in mijn eigen omgeving, omringt door mijn eigen handige spulletjes en luxe.
Waarom al die vakantie-moeite doen, de zon schijnt hiér toch ook ?

August 5, 2004 om 04:11
Veel mensen die misbruik hebben meegemaakt hebben te weinig aandacht voor zichzelf om in de spiegel te zien hoe byzonder ze zijn.
Daardoor stralen ze ook niet "zichzelf" uit pittig, monter, vrolijk of wat ook, maar proberen er onbewust juist zo onaantrekkelijk mogelijk uit te zien.
Jammer, want ze hebben zelf niets misdaan en dus zeker niet minder waard dan een ander. Helaas krijg je met misbruik levenslang, dus is t praktischer om jezelf te laten zien hoe byzonder je bent, zodat je dat ook weer gaat uitstralen. Dan verandert je persoonlijke geschiedenis niet, maar je hebt wél gewonnen van de dader: die heeft zijn macht misbruikt en jij laat zien dat je toch sterker bent en overwinnaar.
Beginnen dis met de spiegel in plaats van de weegschaal en jezelf vertellen wat je daar allemaal voor positieve dingen in ziet ;)

Sterkte en sukses!
August 5, 2004 om 04:32
Die "Lindy" ben IK toch niet??

Of wel...??Tja vakantie..ik ben ook ook uitmijn dagelijkse ritme, en juist die stille momenten..dat je even niets te doen hebt ga je lopen denken,en dan kruip ik maar weer ff achter de computer, om een gezellige reactie te versturen.Wij komen d'r wel..let maar op!

:knuffel: Lindy!

August 5, 2004 om 04:33
Als ik in de spiegel kijk zie ik geen bijzonder mens, maar één die zichzelf volgevreten heeft om er bewust zo min mogelijk aantrekkelijk uit te zien.
Jarenlang heb ik in een slachtoffer-rol geleefd, een rol die mij al aangeleerd was door mijn moeder.
Mijn levenslange gevangenisstraf zit erop, ik ben vrij om te gaan en te staan waar ik wil !
Mijzelf laten zien hoe bijzonder ik ben kan volgens mij alleen als ik dat zelf ook geloof.
Het uitstralen komt nadat ik het doorleeft heb en alle lieve reakties en support van de mensen op deze site doen mij erg goed !
Heel langzaam ga ik hun woorden voorzichtig geloven, wel báng dat het morgen óver is maar blij, dat het vandáág aan mij gegeven wordt !
Die dader én mijn moeder hebben hun macht misbruikt en ik laat zien dat ik niet langer slachtoffer ben maar een overlevende !
Beginnen met de spiegel in plaats van de weegschaal werkt niet, moet ik mijzelf voorliegen dat ik er prachtig uitzie terwijl de buikvetkwabben over mijn benen naar beneden hangen ?...en mezelf vertellen wat ik daar allemaal voor positieve dingen in zie ???
Ik werk van binnenuit, mijn bedoelingen én mijn 'gouden' hart zijn voor mij waardevoller dan een strak lijfje in maatje 36, maar het werkt zeker mee als ik trots ben op mijzelf als ik een prestatie neerzet om op een gezonde manier kilo's kwijt te raken !
August 5, 2004 om 04:52
wat knap dat je zo open bent hier!:applaus:
ook hier help je mensen misschien uit de put. ik heb niet de energie om op iedereen te reageren en hun 'bagage' ook mee te nemen.. heb ik vaak gedaan bij vrienden en ik trek me alles aan en slof ik mezelf voorbij. ik moet vaker voor mezelf kiezen!
ik vind het erg lief dat je op iedereen reageert en je zal er wel ook iets goeds uithalen. ik zou het ook wel willen maar tijd en energie ontbreken nu ff. ik denk wel aan de mensen maar vaak is het beter om het ook te meldenhe? haha

vakantie geeft mij ook stress. ook ik heb er moeite mee dat iedereen op vakantie gaat , terwijl ik dan erg bang ben dat ze wat overkomt onderweg ofzo..geforceerd moeten we wat leuks doen, terwijl we niks kunnen bedenken dan vaak (man en ik) en net zolief op de bank hangen en achter de pc kruipen. ik kom er voor uit dat ik lui ben of eerder gezegd MOE !! ben vreselijk moe altijd en dat is ook een cirkeltje. heb nu stress voor een sollie (lees mijn log)

succes vandaag meid!!! je komt er wel! je hebt al zoveel bereikt !!:kus:
August 5, 2004 om 05:49
Hoe je het ook went of keert, je bent flink aan het knokken op allerlei gebied en één ding is mij duidelijk: je gaat het winnen!

En dat is geen procesje van een paar weken, zal gerust nog wel wat tijd overheen gaan, met vallen en opstaan... maar jij ziet al waar je wilt zijn straks... en die weg ben je nu aan het bewandelen.
En dat wij daar getuige van mogen zijn, misschien er hier en daar nog wat van op kunnen steken of jou een zetje geven als je er even het bijltje bij neer zou willen gooien... das alleen maar erg mooi!

August 5, 2004 om 06:30
Jullie mogen mij alle kanten opdrukken, als het maar de goede kant is [ook als ik verkeerd bezig ben !]
Mijn zus zei; dat ze me niet anders kende dan dat ik schopte tegen alles wat me in de weg stond en ik denk dat ze gelijk heeft, dat geeft mij kracht om te komen waar ik wil zijn, zelfstandig en toch gedeeltelijk afhankelijk/openstaand...... en samen gaan we winnen, jij en ik en alle anderen die mee doen.
Iedereen op z'n eigen tijd en eigen manier !
Dankjewel voor julie bemoedigende woorden en .....

Een ketting is zo sterk als zijn zwakste schakel, met elkaar zijn we een mooie stevige ketting, we bemoedigen de zwakken en putten kracht uit de sterken en wisselen zonodig af om de sterken niet uit te putten.
Hangertjes doen we niet aan, iedereen heeft een taak, het bijeen houden van de rest. :D
August 5, 2004 om 06:33
Gisteren zat ik toevallig even te kijken naar Dr. Phil. Ik weet niet of jij het ook gezien hebt, maar daar was iemand aan het woord die met hetzelfde probleem kampt als jij. Vooral haar realtie met haar moeder was het grootste probleem. Waarom ik dit schrijf is het volgende. Dr. Phil geeft aan in zijn 7 stappenplan dat eerst dit soort problemen uit de wereld moeten worden gehopen alvorens je echt met je lichaam en dus je gewicht aan de gang kunt. De vrouw waar het om gaat heet Angela. Kijk maar eens op www.drphil.com. Ik weet niet of je er iets aan hebt, maar je weet nooit. Voor de rest heb ik ook nog geen vacantie, dus we zitten in hetzelfde bootje. Veel sterkte en suc6 en hou vol. Ben wel benieuwd naar het reultaat tot nu toe...
August 5, 2004 om 06:47
Ik kijk als het even kan 2x daags naar dr. Phil en neem de stukjes ook op video op. :) Momenteel ben ik bezig met de tweede stap, de eerste is positief denken,[interne dialoog] en de tweede is emoties erkennen en verwerken.
Angela verwijt haar moeder dat ze niet ingegrepen heeft bij het sexueel misbruik van haar stiefvader.
Ik verwijt mijn moeder dat ze dominant is en nooit werkelijke belangstelling voor mij of diegenen die voor mij belangrijk zijn, heeft gehad.
Begin dit jaar is alle contact met haar verbroken, zij wil ook geen contakt met mij.
Daarom ben ik nu eindelijk op weg naar wat ik belangrijk vind en niet wat mijn moeder goed vind.
Het probleem uit de wereld helpen gebeurd pas als zij doodgaat, dan ruimen we de boel op en kán ze me nooit meer teleustellen in mijn verwachtingen die ik altijd van haar heb gehad...
Ik wil een moeder die van mij houdt om wie ik ben, niet omdat ik wat voor haar kan doen. :(
August 5, 2004 om 06:51
Dacht al zoiets. Verder vind ik gewoon dat je geweldig bezig bent. BAng zijn voor de vacantie hoeft niet. Hier vind je immer altijd lotgenoten en vrienden om je te steunen. Ga zo door geweldig!! :)
August 5, 2004 om 08:12
Hey je loopt al weer een stukje op mij vooruit..zooooooo gaat ie goed!!

August 5, 2004 om 09:30
Jeetje Teddy, ik weet eigenlijk niks te zeggen en/of toe te voegen...
Ik heb eigenlijk alleen maar diepe bewondering voor je! Zoals jij je uit kunt drukken, zoals jij je gevecht aangaat...
Thumbs up (+)
:knuffel: Jojootje
August 5, 2004 om 14:00
Wat spijtig voor je Teddy, dat je dat allemaal hebt moeten meemaken! Wat het natuurlijk nog erger maakt is dat je moeder er niet voor je was! Je hebt een heel negatief zelfbeeld,en dat moet je veranderen! Je zegt dat je bevrijd zal zijn als je moeder sterft, maar sterven dan meteen ook al die gevoelens denk je? Je moet NU aan jezelf werken ( maar daar ben je al aardig mee bezig) en inzien dat jij waardevol bent en zeker de moeite waard om te vechten! Laat de demonen je niet kisten Teddy, en kies Nu voor jezelf, ja wees gerust eens egoistisch, dat mag! Dat gevoel van "ze vinden me zeker niet leuk" ken ik maar al te goed! Ik heb ook jarenlang onder een depressie geleden en was toen ,voor mijn omgeving, ook geen zonnetje. Toen iedereen met me kon lachen en dollen was ik erg IN!!! Maar ineens was ik de "zuurpruim" en niemand vroeg zich af hoe dat kwam! Nou, ik heb heel dat "troepje" achter mij gelaten en heb mijzelf er met heel veel vallen en opstaan,terug bovenop gekregen! Als het er op aankomt nu, kies ik voor mezelf want ik wil nooit meer terug naar die "put" !
Wat ik bedoel is, kijk in die spiegel eens een keertje niet naar je buik maar naar je ogen, en glimlach tegen jezelf en denk " ja hoor, ik ben de moeite waard en ik laat mij door niemand kisten " !!!
Vrienden heb je hier zeker genoeg, zoodat je jezelf nooit eenzaam hoeft te voelen!
Wij zijn er voor jou Teddy :knuffel: :hartje: :kus:
August 5, 2004 om 14:19
beste turbomama, zoals ik bij jou kan lezen zit het tussen jou en je dochter wel goed en dat is wat je gedeeltelijk aan jezelf hebt te danken...[ik ook]
Mijn negatieve zelfbeeld verandert naarmate ik mijn overgewicht weer kwijt ben, dus dat verandert met iedere kilo die ik minder ga wegen !
Ik heb niet gezegt dat ik bevrijd zal zijn als mijn moeder sterft, maar dat ik het mijn moeder verwijt dat ze dominant is en nooit werkelijke belangstelling voor mij of diegenen die voor mij belangrijk zijn, heeft gehad.
Ik ben eindelijk op weg naar wat ík belangrijk vind en niet wat mijn moeder goed vind.
Het probleem van afwijzing door haar uit de wereld helpen gebeurd pas als zij doodgaat, dan ruimen we de boel op en kán ze me nooit meer teleurstellen in mijn verwachtingen die ik altijd van haar heb gehad...
Ik wil een moeder die van mij houdt om wie ik ben, niet omdat ik wat voor haar kan doen.
Mijn gevoelens voor mijn moeder zijn beschadigd maar ik haat haar niet.
Ik wil alleen niet dat zij zich negatief met mijn leven bemoeid
August 5, 2004 om 14:22
Oooooooo ik heb zo heeerlijk liggen slapen vanmiddag...is ook lekker...op zo'n heerlijke dag.Ook wel zonde van het mooie weer..maar ja alles is beter dan eten, dit is typisch zo'n dag waarop het gigantisch fout kan gaan. Alleen thuis...lekker de hele dag voor jezelf..lekker jezelf verwennen met eten...gek toch..die gewoonte is er nog niet uit.Ik had trouwens een ananas gekocht die niet te vreten is..getsie..
Je gaat lopen zoeken..toch wat vaker achter de computer gaan zitten..je denkt dat je trekt hebt..neemt eerst wat gezonds...en zou zo de pot met stroop leeg kunnen maken......
We zijn de dag weer aardig doorgekomen, morgen heb ik meer activiteiten..dus dan zal het allemaal wel meevallen.......
nu nog ff de avond doorkomen..en ik moet eigenlijk nog ff op de loopband .......gaaaaaaap.
August 5, 2004 om 14:29
P.s ik denk dat we allebei onze moeder wat meer hebben losgelaten.....dat geeft rust.Weet je nog, mijn moeder is al jaren dement, en ik heb gewoon niet veel meer aan haar..vaak ben ik daar verdrietig over geweest. Nu ga ik langs en kan ik niet langsgaan of heb ik geen zin dan hoef ik mij daar verder niet schuldig over te voelen.
Jammer dat ze er vroeger niet echt voor mij is geweest, maar die tijd kan ik niet meer terugdraaien. Ik ga door met mijn leven, ik doe het anders, en jij nu ook...wat zijn we toch goed he??
August 5, 2004 om 17:54
ben je nou nog niet naar bed??
August 6, 2004 om 03:08
hoi, zet ik het weer bij mezelf neer, en niet eens express!

Nou, toen ik het schreef dacht ik even: ik lijk Teddybeertje wel!

Maar er is niks mis mee, de reakties geven dat wel weer aan! Waar een afval site al niet goed voor is! lANG LEVE EMIEL! Ik ben sowieso al een paar jaar bezig om mezelf weer op een goede manier overeind te zetten en steeds kom ik een stukkie dichterbij... en steeds gaat dat gepaard met gewichtsverlies... en op allebei de fronten ben ik er bijna!!

En zo helpen we mekaar lekker op weg!! Bedankt, he, voor je lieve reaktie!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan