Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, December 29, 2005

Fammes woog op het moment van schrijven 59.70 kg (bmi: 20.18).

Mijn eerste oliebol heb ik al achter de kiezen! :tong:
Zo'n lekkere knapperige, warme...... mét poedersuiker!
Wel heb ik het idee dat hij nog steeds op de bodem van mijn maag ligt.
Zo zwaar!

Heeft iemand trouwens enig idee, hoeveel kcalorieen een oliebol heeft (Kan hem namelijk niet vinden in de kalorietabel....)
Of ben ik echt de eerste dit jaar?
:uh: Zal toch niet?

December 29, 2005 om 04:30
Hmmmmm, een oliebol!!
Nee Fammie, je bent zeker niet de eerste!! Ik heb er in het begin van de maand al eentje op, in het weekend, dus toen heb ik de moeite niet genomen em in mijn dagboek te zetten. Maar ik denk dat we het ook maar beter niet kunnen weten... ;) Stond-ie niet tussen koek&gebak?
Heb je em als ontbijt op? Dan kan ik me voorstellen dat-ie zwaar op de maag ligt! ;)

Maare, Fammiewammie ;), jij hebt mijn tips toch helemaal niet nodig?! Je blijft zelf ook zo netjes onder je streefgewicht! TJa, en tips, die heb ik niet eigenlijk. Ik doe jou juist na! Ik heb gisteren met mijzelf afgesproken dat ik mijn calorie inname weer wat ga verhogen en wonder boven wonder werkt dat echt super goed! Ik kom er geen grammetje van aan. Verder gewoon opletten nog steeds: niet te veel snoepen tussendoor en ik probeer echt 's avonds niks meer te eten en veel te drinken. Dat lukt ook steeds vaker en ik merk dat dat ook erg positief werkt. Zeker als ik daarna nog de stad in ga of iets anders waarbij ik beweeg. Dan is mijn eten weer ver opgebruikt en is er de volgende ochtend niks bij en soms iets zelfs nog af.
Goed, gisteren is dat niet gelukt omdat er vrienden langs kamen om te Kolonisten. Ze hadden gluhwein meegenomen :kerstborrel: en daar zeg ik natuurlijk geen 'nee' tegen. Máár, na twee glaasjes gluhwein ben ik weer overgegaan op de kruidenthee om de schade te beperken.

Vandaag en morgen weer aan het werk? Hoe is het nog gegaan met de opdracht die je via je vriend had gekregen? Is-ie al af of heb je daar afgelopen dagen nog aan moeten werken? En hoe is het met je meisje? Is ze weer helemaal beter?
Wat zijn jullie plannen voor oud&nieuw eigenlijk?

Liefs en werk ze,
Yvonne
:kerstknuf:

Whèèè, kerst is weer voorbij!! :kerstman:
December 29, 2005 om 05:18
Hé Fammie :zonnig:

gave foto!
Je ziet super goed dat je bent afgevallen. Wat een mooi figuurtje zeg!

Fijne werkdag,
Liefs snoetje :knuffel:
Onbekend
December 29, 2005 om 06:33
Hi Fammes,

Dank voor je tips! Ik vind het inderdaad ook heerlijk om zo in mijn vakantie allemaal vriendinnen/vrienden op te zoeken. Vanmiddag ga ik naar een vriendin in Wageningen en vanavond gaan we samen stappen.
Dinsdag ben ik naar de nieuwe film van Tim Burton geweest: 'The Corpses Bride'. Was best leuk. Maar Broken Flowers staat ook nog op mijn verlanglijstje.

Maareh, je bent niet de enige die schrok! Zoals Yvonne al zei zal het niet zo hoog zijn geweest, aangezien ik niks had gewogen (waardoor ik bijv. waarschijnlijk 20 gram pindakaas op mijn boterham had gesmeerd ipv 50 gram etc. etc.) Van mijn moeder heb ik voor kerst zo'n digitaal keukenweegschaaltje gekregen. Die heb ik dus gisteren fanatiek in gebruik genomen. En ik ben heel bewust boodschappen gaan doen (appelstroop, crackers, drinkbouillon en veel fruit gekocht). Dus gisteravond stond de teller al op 1900 caloriën. En o.a. met jullie hulp moet ik toch naar die 1200 - 1400 kaloriën komen.

Ik bak bijna alleen maar in olijfolie, maar altijd met een scheutje. Meet jij dat af met een eetlepel of zo? Weet je hoeveel ml. dat is? Als ontbijt ben ik ook weer aan de yoghurt en fruit (vanmorgen bijv. een yoghurt-fruit shake gemaakt. Erg lekker! En de eerste pot thee is ook al op. Met water drinken heb ik in het winterseizoen wat meer moeite, maar ik zal eraan moeten geloven :pf:
De 0% vet yoghurt koop ik altijd in vruchtensmaakjes. Zal ook eens op zoek gaan naar naturel. Gelukkig houd ik ook van vis. Heb jij nog lekkere, magere receptjes? Maar mijn grootste uitdaging wordt het om de alcohol wat vaker te laten staan! En inderdaad eerder een wijntje pakken, dan een biertje. Net zoals vorige week. ;-) Vond onze borrelavond trouwens erg gezellig. Leuk voorproefje voor oud & nieuw.

Liefs Lein

p.s: lees net in mijn kcalorieen boekje dat een oliebol 140 kcalorieen bevat. Maareh, voel je daar absoluut niet schuldig over! Als ze warm en knapperig uit het vet komen zijn ze niet te weerstaan. Als ze koud en taai worden zijn ze toch niet meer lekker, vind ik.
Onbekend
December 29, 2005 om 13:56
Hoi Fammes.
Lekker een oliebol.
Jammie.
Ik kwam net met boodschappen doen langs de oliebollenmix en het water liep in mijn mond.
Maar ik doe niet mee. Ik houd me netjes aan mijn dieet. Maar vanaf 7 januari niet meer. Dan heb ik gewoon een week feest.
Bijna 25 jaar getrouwd. Dat is de reden dat we met het gezin op wintersport gaan.
Dus ik lees en schrijf nog een weekje mee.
Geniet nog maar lekker van de oliebollen en vanaf 2 januari er maar weer tegen aan.

Gr Rhoos
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan