Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, January 10, 2006

Lieveke78 woog op het moment van schrijven 72.20 kg (bmi: 25.89).

:jippieafgevallen:

Deze week heb ik de weegschaal 1,9 kilo minder aan zien geven dan vorige week en dat terwijl ik heel erg gegeten heb. Mijn neefje en nichtje waren er van het weekend en als de zakken snoep en chips open gaan.... :maggy:

Het probleem is alleen dat op dat soort dagen mijn eetstoornis (Bolimea) weer vals toehapt. Dus mijn verloren gewicht is eigenlijk niet geheel eerlijk verkregen (of moet ik zeggen geheel niet?).
Het probleem is alleen dat mijn vriend het door heeft en elke keer rot opmerkingen er over maakt.
Met mijn psycholoog heb ik het er ook over gehad en die zegt alleen: '' Het is een keuze". In mijn ogen is dat een belachelijke reactie want al hoewel dit juist is realiseer je je dat op het moment niet en gaat er alleen maar een vlaag van paniek (voor het weer dik worden) door je heen!

Maar deze week gaat het anders!!!
Vanaf vandaag houd ik mijn vinger ver bij mijn mond vandaan en ga ik weer calorieën tellen. Ik moet er ook op bedacht blijven dat de weegschaal volgende week wel eens een zwaarder gewich aan kan geven omdat mijn lichaam het nu vast gaat houden... zucht

Verder hebben mijn vriend en ik een spannende periode.
Mijn vriend heeft a.s. vrijdag een sollicitatie bij de politie als toa (technisch onderwijs assistent) Ik hoop dat dit iets wordt want de baas die hij nu heeft betaald hem 200 euro per maand te weinig. Het is een bedrijf zonder CAO dus zijn baas kan alles doen. Hij zit dus net boven het sociaal minimum en eens iets meer verdienen zodat we behalve de huur betalen ook nog iets leuks kunnen doen zou wel eens leuk zijn! Dus luitjes... allemaal duimen! Verder heeft hij de 25e een sollicitatie bij de luchtmacht als air traffic controller.
Zijn jongensdroom maar daar heb ik minder hoop op. Maar je kan nooit weten.

Ik wou nog even mijn excuses aanbieden voor mijn directheid in dit verhaal.
Maar toen ik hier begon heb ik mezelf beloofd eerlijk tegen mezelf te zijn.
En dit probeer ik nu dus ook.

Veel liefs van Désirée

January 10, 2006 om 10:27
Hey meisje;
Ten eerste zal ik je even VAN HARTE feliciteren met je gewicht! GEWELDIG!!!! En je hebt nu ook een GEZOND BMI! Echt super!
Ik schrik wel een beetje van je verhaal hoor, let je wel een beetje goed op jezelf? Ik vind het wel superknap dat je het hier neerzet, en daar moet je je dan ook echt niet voor verontschuldigen hoor! Heel goed dat je eerlijk bent!
Die psycholoog is niet goed bij zijn hoofd, als het zo makkelijk was.... En om heel eerlijk te zijn vind ik het van je vriend ook niet superaardig hoor, 't ook niet echt voor de lol dat je het doet.
Ik hoop in ieder geval dat je vanaf nu inderdaad die vinger uit je keel kan houden, en als het even moeilijk word dan meld je je hier maar weer! Wij zijn er om je te helpen!!!!

Ik zal hard voor jullie duimen in verband met de sollicitaties!!!! Hopen maar dat het lukt!

groetjes Marijke en tot snel!
January 11, 2006 om 03:40
Ha die Dees,

Prima hoor dat je eerlijk bent, wij buddies blijven je toch wel steunen!

Wellicht bedoelt de psych met die opmerking dat hij je wakker wilt schudden ofzo? Bedoelt hij wellicht dat je geen slachtoffer bent van je boulimia, jij bepaalt hoe je leven er uit moet zien. En daar kan ik wel inkomen.

Ben jij wel gebaat bij een psych? Is die persoon thuis in eetstoornissen? Er zijn ook gespecialiseerde klinieken nl. en daar werken mensen die jou wel kunnen helpen en motiveren. Afijn meid, je hebt het er al lastig genoeg mee, ik hoop voor je dat 2006 je brengt wat je wilt en dat je de steun krijgt die je wilt.
Ook van je vriend trouwens. Dat is niet altijd makkelijk maar hij zal toch jou moeten leren steunen want van rotopmerkingen ga jij je alleen maar vervelend voelen en dan liggen snaaibuien en de de vinger op de loer.

Succes deze week en hou vol he!!

Liefs,
Wendy
January 11, 2006 om 06:39
ha Dees,

Dat was een snelle reactie! Leuk!

Ik snap het wel hoor van je vriend, hij wil jou beschermen voor je valkuil omdat hij van je houdt.

Tja en wat de kg van hem betreft: straks in zijn nieuwe baan samen met jou aan de slag om die kilootjes ervan af te krijgen.
Niet balen hoor van dingen die je in het verleden liever anders had gedaan. Daar schiet je nu niets mee op, je leeft vandaag en elke dag als je opstaat heb je een nieuwe kans om het anders aan te pakken en beter te doen.
Jij bent zelf de regisseur van je eigen leven.

Ik ga snel verder met de studie, veel succes deze week (ook met de soll. van je vriend, hoop dat hij de baan krijgt!)

Liefs,
Wendy
January 11, 2006 om 07:49
Hoi Desiree;
Ik snap het wel hoor, van je vriend, het is ook heel frustrerend als iemand waar je veel van houd zichzelf dit aandoet en je helemaal niks kan doen! 't is ook wel een heel moeilijk iets om te snappen (en ZEKER voor een man... ;) ) (geintje....voordat ik zometeen alle mannen van deze site op mijn nek krijg...)
't is wel weer heel grappig dat die mannen het allemaal zo goed weten, en zelf niet zien dat ze hun broeken uitgroeien..... boontje komt om zijn loontje dus!
Hele fijne week nog, ik hoop dat je weer lekker in het 'lijngebeuren' komt, en dat je volgende week weer op de goede manier een mooi gewicht laat zien!
:knuffel: Marijke
January 12, 2006 om 12:18
hey!
ja bijna alles is al geregeld!
spannend he...
ik heb er echt steeds meer zin in!!!!
groetjes Wendy
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan