Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, January 18, 2006

Nog10kilo woog op het moment van schrijven 85.00 kg (bmi: 26.23).

:nietroken:
Ik zat zo eens m'n gewichtstabel na te kijken en de dag na het gala, de dag dat ik gestopt ben met roken, woog ik 70,2. Maar dat was laag omndat ik natuurlijk door de vele biertjes lekker uitgedroogd was. Dat ik de dag erna 1,2 kilo zwaarder was, was ook logisch. Dat was ook gebeurd als ik niet was gestopt met roken!
:nietroken:
Conclusie: ik heb mijn startgewicht vanaf het moment dat ik niet meer rook dus met één dag verlaat en dat is dus 71,4! Laat ik nou vanmorgen op de weegschaal 71.3 wegen!!!! Dat betekent dus dat ik niet meer zwaarder ben dan toen ik nog rookte! Als dat niet motiveert om door te gaan!
:nietroken:
Sjaak zit al een week boven de 80 kilo en dat heeft ie nog nooit gewogen! Vandaag heb ik hem dus in plaats van chocolade of koekjes bij z'n boterhammen, een half pond druiven meegegeven naar z'n werk om te snoepen. Niet dat ik hem te zwaar vind als hij boven de 80 zit, helemaal niet. Maar hij zegt dat ie lieven weer begint met roken als hij nog zwaarder wordt en dát wil ik dus niet.
:nietroken:
Het valt hem ook tegen, het stoppen. Hij zei dat ie het idee had dat het mij veel makkelijker afging dan hem. Dat is ook zo, zei ik, maar hij zit de hele tijd te denken: eentje kan toch geen kwaad en als ik een keer naar het café ga, zal ik best roken etc... Ik vind, en dat zei ik ook tegen hem, dat als je zo denkt, je beter helemaal niet kun stoppen. Je loopt jezelf alleen maar gek te maken en houdt de deur naar een sigaret open. Dus al de tijd dat je dan niet rookt nu, is alleen maar jezelf pesten! Als je stopt, moet je stoppen en de volgende niet meer opsteken, nooit meer! En als je ook zo denkt, wordt het vanzelf makkelijker. Hij gaf me er wel gelijk in en ik hoop dat hij ook een beetje zo gaat denken.
:nietroken:
Maar goed, in het kader van de anti-rook campagne, zet ik Sjaak dus in het geheim op dieet. Druiven mee ipv koekjes of chocolade. Appelstroop op zijn brood ipv chocoladepasta. Ik maak wel even de roompate en berliner op op zijn brood, maar daarna ga ik hem verwennen met ossenworst, rosbief en rookvlees! Ook kaas (30+) met komkommer en dat soort dingen! Hahaha, zal hij het doorhebben?

Iedereen een fijne dag,
:kus2: Annemiek

Dus Sylvia, geen koekjes meer voor hem, hoor! Hahahaha!

Ohja.....Lees ook mijn column over de sportschool "Geen ontspanning, maar inspanning" op www.dieetgoeroe.nl

January 18, 2006 om 04:23
Hahaha, wat ben je toch goed bezig!!
Zie je nu wel dat dat lijntje daalt, gewoon vertrouwen in jezelf houden!!
En goed dat je Sjaak hebt duidelijk gemaakt dat stoppen ook écht stoppen is, niet af en toe want dan gaat het meestal mis!
Komt helemaal goed daar, zeker weten!!
Fijne dag!
:knuffel: van Chantal.
January 18, 2006 om 04:32
Hoi Annemiek,

Het gaat inderdaad lekker en als je mijn grafiek ziet, hij blijft nu op één lijn staan, zou dat goed komen? Hij zal toch nog wel gaan zakken!
We wachten het af en doen gewoon ons best verder.

Maar ja vandaag wordt misschien moeilijk om van de taart af te blijven, Marcel is jarig. We vieren het volgend weekend samen met Dennis zijn verjaardag. Had je de mail van Sjaak niet gezien? Ik heb de uitnodiging die naar alle vrienden en familie gestuurd heb ook naar jullie gesturrd, maar je moet je niet verplicht voelen om te komen hoor. Dat is wat jullie zelf willen.

Dus als hij vanavond komt, heb ik misschien nog wel vlaai over, mag hij dat wel. Maar ik zal hem geen koekjes meer geven of gewoon één en niet het halve pakje!

Het gaat goed hoor met jouw met het niet roken en niet snoepen, geweldig dat je weegschaal al weer zakt!

Nou ik ga nog even wat doen, groetjes en succes Sylvia
January 18, 2006 om 05:11
:jippieafgevallen:

Goed zeg, het rode pijltje achter je naam weg, je kan trots op jezelf zijn. Ik kan me wel voorstellen dat Sjaak er moeite mee heeft, maar je hebt gelijk, als hij zo denkt lukt het niet. Wel knap dat jij er zo makkelijk mee omgaat.
En wat betreft het dieet voor Sjaak, hij zal het op een gegeven moment wel door hebben, maar er ook blij mee zijn denk ik.

Ga zo door meis, en geniet ervan.

Liefs Esther
January 18, 2006 om 08:11
ha die Miekie,

SUPERgoed van jou! Je pijl is weer groen en je bent op hetzelfde als voor het stoppen met roken, goede analyse heb je gemaakt, geen speld tussen te krijgen.

Thanks voor je :mail: ik vindt het altijd fijn om te lezen dat jij in mijn gelooft! Maar zelf weet ik het nog niet hoor of ik 4 febr kan halen, misschien de R van Smart niet helemaal goed opgepakt.
4 febr. is zaterdag en ik weeg natuurlijk bij de WW op woensdag (de week erop) dus als ik dat tel is het 21 dagen. Maar op mijn eigen weegschaal -40 wil ik wel halen dan want ik weeg bij de WW savonds en met kleding aan altijd zwaarder.

Sjaak boft met jou dat jij zijn bammetjes klaarmaakt en ik denk dat hij het juist veel lekkerder gaat vinden wat jij er nu instopt dan die volvette dingen. Ik eet nu ook Tommies (tomaatjes in een meeneemzakje, kleiner dan Cherrytom. en heerlijk zoet) dat zou ook wat voor hem zijn voor tussendoor of tussen de middag.
Als hij dan ook niet ziet dat de weegschaal weer onder de 80 aangeeft is hij helemaal happpy!

Ik heb vanavond een culinaire rondleiding langs kantoren van mijn werk...verleidelijk allemaal maar ik heb mijn voorzorgsmaatregelen genomen: net heerlijk 2 bh gegeten met gebakken ei/tomaat/champign/paprika...heerlijk een heel bord vol.
Mij krijgen ze niet gek met al dat eten...toch?

Vrijdagmorgen heb ik mijn soll.gesprek voor nw baan heel spannend allemaal. Mijn oude functie wordt opgesplitst in een "leuk en niet leuk"deel. Dit is het het leuke deel en krijg ik de baan niet dan moet ik de hele dag "niet-leuke"dingen gaan doen.. dus er hangt veel van af.

Liefs :beer:
Wendy
January 18, 2006 om 11:27
das dan al een ons eronder dus!!!!

Volhouden en het gaat nu lukken zeker weten!!!!

Groetjes van :punthoofd::kersen:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan