Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, January 18, 2006

Animegirl woog op het moment van schrijven 89.00 kg (bmi: 31.91).

Nou, het is weer een aardig tijdje geleden dat ik wat geschreven heb. Maar dat was meer omdat ik niet echt bezig was met mijn uiterlijk. Tenminste, niet op een negatieve manier.

De feestdagen heb ik weinig gebunkerd, daarna wel behoorlijk, maar dan snoep. En dat kon ik goed aan mijn lichaam merken. Niet alleen dat kleding strakker gaat zitten, maar meer aan mijn lichamelijke klachten. Hartkloppingen, hitte-aanvallen, tintelende lichaamsdelen, soms wat vaag zien, moe, en 's avonds hele 'zware' onderbenen die soms ook zeer deden. Ik heb geen suikerziekte, maar hypoglycemie. Dit zijn mogelijke bijwerkingen als je te veel suiker gebruikt.

Sinds afgelopen zondag heb ik suiker grotendeels 'vaarwel' gezegd. Zondag en maandag heb ik 's avonds één salmiakknots gegeten, en voor de rest geen snoep of tussendoortjes. Gister helemaal geen snoep. Niet dat ik niks van mezelf mag snoepen hoor, maar mijn suiker moet gewoon naar beneden. Da's ook nog beter voor de verbranding, en daardoor voor mijn lijn:)

Gister schrok ik me rot. Ik zag zomaar opeens een soort lichte vlekken die van de binnenkant van mijn ogen naar de buitenkant gingen, om daar lekker een kwartier lang te 'wateren'. Net alsof je door een waterval en een tunnel keek. Focussen ging niet meer. Een kwartier later was het over. Toch even naar de huisarts geweest. Volgens hem een beginnende migraine (waar ik gelukkig maar 1 keer in de zoveel jaar last van heb). Hoewel hij mijn symptomen niet helemaal begreep.
Toen ik gisteravond echter ging lezen op het hypoglycemieforum, zag ik dat anderen precies dezelfde dingen ervaart hadden, bij een hoog (of laag) suikergehalte.

Zelf denk ik dat het een afkickverschijnsel is omdat ik nu minder suiker binnenkrijg. De tip van 'als je zoiets hebt neem dan wat druivensuiker' is leuk, en ja het zal helpen, maar daar schiet ik niks mee op. Je lichaam blijft dan om suiker vragen. Ik moet hier gewoon 2 weken doorheen (ik heb dit vaker maar dan op een andere en minder angstige manier meegemaakt) en daarna zal ik me veel fitter voelen, minder slaap nodig hebben, positiever in mijn vel zitten, en daardoor weer met frisse moed aan mijn conditie en daarna mijn gewicht kunnen werken.

Haha, wat een verhaal. Maar hopelijk (nou ja, liever niet natuurlijk) herkennen mensen deze symptomen zodat ze weten waar het aan zou kunnen liggen. En ach, met alles heb je afkickverschijnselen toch? Gelukkig rook ik niet;)

January 18, 2006 om 08:50
Hou vol... vecht je er even 2 weken doorheen... daarna ben je zo trots op jezelf en kan je als een razende gaan afvallen! Je weet dat je het kan.. dus nu ook.
Genoeg lotgenoten die je er doorheen willen slepen!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan