Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, January 19, 2006

Nog10kilo woog op het moment van schrijven 85.00 kg (bmi: 26.23).

Hmmm.... Was zo lekker bezig.... Kon gisteren nog trots vertellen dat ik alweer een ons onder mijn startgewicht vanaf het niet-roken zat, heb ik me toch lopen vreten gisteren! Niet normaal meer! :rodekaart:
Meteen weer bijna aande 72.... Grrr! Maar ja, eigen schuld. Ik weet ok niet wat me overkwam, maar ik kon er niets tegen doen op dat moment. Ik moets gewoon eten!

Vanavond komen twee vrienden eten. Gaan we lekker uitgebreid :tafelen: met een hapje en een wijntje. Ik heb gisterenochtend al een stoofpot gemaakt, kan het vandaag nog lekker uren pruttelen en doe er rijst en broccoli bij. Das goed voor de lijn en lekker! Verder maak ik geen voorafje, maar een paar hapjes en die maak ik ook mager!

Om negen uur wordt Zen gebracht, het zoontje van een vriendin en daar mag ik de hele ochtend oppassen. Het wordt echt oppassen, zeker met die zwarte terrorist hier :poesdrinkt: Dat betekent zowel Zen als die kat geen seconde uit het oog verliezen, want ik ben echt bang dat die kat hem pakt. Ik gooi die kat ook wel op de gang, maar vind het zielig als hij de hele tijd daar alleen zit te mauwen..... Aan de andere kant; moet ie maar lief zijn!

Gisteren dus niet gesport :krachttraining: want heb 's ochtends in de keuken gestaan en 's middags en 's avonds gewerkt. Maar omdat het stoofpotje al klaar is, kan ik vroeg in de middag vandaag sporten en daar had ik ook niet op gerekend!

Komt wel weer goed alleen ff normaal doen mer die snaaiaanvallen!

Fijne dag allemaal,
liefs Annemiek
:vlinder: Ohja.....Lees ook mijn column over de sportschool "Geen ontspanning, maar inspanning" op www.dieetgoeroe.nl

January 19, 2006 om 03:13
Gewoon volhouden dan is het er zo weer af!!!!
Heb gisterren ook wat walnoten gesnaaid!!!!
ManLIEF die meelijnt at een halve buil chips dus dan doe ik t nog vrij aardig!!!
Ben een beetje lief voor jezelf en het gaat lukken!!!!

Groetjes Claudia :kersen:
January 19, 2006 om 05:11
Ingrediënten: 1 kleine winterwortel (ca. 200 g)
200 g boter
150 g fijne kristalsuiker
2 eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
1 theelepel kaneel
100 g walnoten
100 g verse roomkaas
125 g poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
Oven voorverwarmen op 175 graden,bakvorm invetten.
Wortel dun schillen en raspen. 150 g boter smelten( magnetron). In kom gesmolten boter, geraspte wortel, suiker, mespunt zout en eieren met mixer of garde menden.
Bakmeel boven het wortelmengsel zeven en en kaneel en walnoten erdoor mengen. Goed omroeren en mengsel in bakvorm gieten.
Wortelcake in midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin bakken. Cake uit oven halen en minstens een uur laten afkoelen.

Rest van boter zacht laten worden ( niet smelten), roomkaas poedersuiker en vanillesuiker met mixer erdoor roeren tot een glad glazuur ontstaat. Cake uit bakvorm halen en het glazuur er met een spatel over verdelen.

Hier is het recept, hoop dat je het lekker vindt.
Het kan zijn dat ie iets langer in de oven moet, je moet hem maar ff inprikken en als er niks meer plakt is het goed.

Verder zie ik dat je een leuke avond tegemoet gaat, heerlijk he, zo bijkletsen met vriendinnen.

Veel plezier en een gezonde dag,
:beer: Esther
January 19, 2006 om 08:14
:hi:Hallo Annemiek,
Soms is het even moeilijk om alles weerstand te bieden. Daar heb ik zo nu en dan ook last van. En baal dan echt wel als het weer niet is gelukt om bijv. die reep chocola of iets anders te laten staan. Wat ik nu wel heb, en volgens mij jij ook, dat we niet ons kopje laten hangen. Maar denken het is gebeurt en nu gaan we er weer volop voor.
Vroeger was dat anders bij mij, dan had ik me vol gepropt en kon ik er niets meer aan doen, volgens mijzelf en ging dan door met snaaien. Met als conclusie dat je helemaal niets afviel. Ben nog maar net op deze site en vind het nu al verslavend. Durfde eerst niet zo goed berichtjes te sturen, maar vind het nu bijzonder prettig. Vooral als je wat terug ontvangt. Ben nog maar net hier dus krijg nog niet zoveel,maar dat komt hoop ik nog wel.
Jij iniedergeval sport ze vanmiddag, dat doe ik vanavond weer.
Suc6 met alles en nog een fijne avond.

:bye:liefs rapunsel:vlinder:
January 19, 2006 om 14:19
Ow wat ben je toch goed bezig!
Zo vaak sporten, en af en toe een snaaibui moet kunnen eigenlijk. Je traint het er echt wel weer vanaf!
Lekker he, zo'n stoofpotje, wat dat betreft ben ik heel blij met jouw werkgever die elke maand zo'n leuk blad uitgeeft met heerlijke recepten, zeker in de winter!
En het mooie is, ze lukken ook nog altijd hahaha!
Geniet er maar lekker van, heerlijk om een avondje te eten met vrienden, dat doe ik ook het liefst!
:knuffel: Chantal.
January 19, 2006 om 16:24
He miekie,

Help! Ik snaai en graai me suf en mijn maag is er zelf van slag van maar ik kan niet meer ophouden, heel erg allemaal! Ik zou willen dat ik kon overgeven maar dat kan ik helemaal niet, vroeger ooit 1x gedaan als kind en toen nooit meer.
Ik voel me opgeblazen volgevreten en een slappeling vandaag.

Maar...morgen nieuwe frisse start...toch? Zo kom in noooooit bij dei - 40 kg. Bleeh, ik voel me echt niet lekker door al dat gevreet en gesnaai, ik wil dit niet meer meemaken (zei de junk de vorige keer ook...:duh:)

Om 10 uur soll. gesprek, duim je voor me?

Hoe is het met Zen afgelopen? Wat een leuke naam trouwens, zit je vriendin een beetje in het Zen-Boeddisme toevallig? En hoe heeft kittycat zich gedragen..of is Zen voor de rest van zijn leven getraumatiseerd door zwarte katten en heeft hij een levensgroot litteken boven zijn rechteroog...?

Mmmm..lekker stoofpotje, ik ruik het hier al!

Veel plezier meiske en we slepen elkaar er wel doorheen!

Knuf :beer:
Wendy
Ans
January 20, 2006 om 02:07
Hee Annemiek!

Wat goed dat je bent gestopt met roken! Ik heb weer een maandje gerookt, maar ben nu weer een paar weken gestopt. Gaat me goed af en ik kan niet zeggen dat het stoppen met roken voor mij echt gevolgen heeft voor mijn gewicht. Stoppen met roken vind ik ook geen probleem, maar "niet meer beginnen" dat is het probleem! ;)

Ook leuk dat je nu collumns schrijft! Je schrijft ook echt leuk, dus ik ga zo eens je epistels van de afgelopen tijd doorlezen!

Ik voelde me een soort van betrapt door je reactie in mijn dagboek! Maar wel leuk hoor, want het idee dat iemand me een beetje in de gaten houdt zorgt wel voor motivatie! Die was ver te zoeken de afgelopen tijd! Ik heb me echt een beetje laten gaan! Gelukkig is de schade wel beperkt en heb ik me op tijd weer kunnen herroepen. Nu ga ik gewoon weer gezond verder! Mijn streef is nu een kilo per maand en ben ik dit voorjaar mooi op gewicht!

Veel plezier vanavond met je vriendinnen! Klinkt alsof je gezond gaat genieten en dat is natuurlijk een prima combinatie! Enne... Zen niet te veel verwennen he! Ik had laatst de kleine van mijn broer onder mijn hoede. Toen hebben we heerlijke koekjes gebakken, maar dat is misschien niet zo'n goed idee...

Gr. Ans.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan