Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, March 28, 2006

PleunAB woog op het moment van schrijven 67.00 kg (bmi: 24.31).

Ha, het gaat nog steeds supergoed!! Ondanks het weekend toch weer 0,6 kilo kwijt de afgelopen week... :jippieafgevallen: Mijn streef voor 1/4 heb ik inmiddels wel héél dik gehaald... :D:D:D Toch laat ik mijn streef voor 1/7 maar even staan. Ik weet dat er wat verjaardagen in aantocht zijn (komend weekend mijn moeder, begin mei zowel mijn schoonmoeder als Amber, 2 dagen na schoonmoeders...) dus het wordt een wat 'lastigere' periode! Tel daarbij op dat we niet komend weekend maar volgend weekend ook weer de jaarlijkse buurtfietstocht inclusief lunch met kroketten en een borrel hebben... En dan weet je het wel!

Dat betekent dus al weer 4 weekenden met veel verleidingen voor de boeg!! Op zich zijn de verleidingen het probleem niet eens. Dat gaat inmiddels eigenlijk erg goed. Het zijn eerder de mensen (gastheren en gastvrouwen) die het je moeilijk maken om ook daadwerkelijk de verleidingen te laten staan...

Wie kent ze niet? Die goedbedoelde opmerkingen van 'Ach, jij bent toch helemaal niet dik!' En: 'Jij kunt het best lijden hoor!!' Vervolgens dringen ze gewoon nog even extra aan om iets te nemen, wat je net beleefd hebt afgeslagen. Allemaal heel goed bedoeld, maar absoluut funest als je met jezelf afgesproken hebt dat je gewoon 'nee' zegt als je de verleiding niet naar binnen wil werken! Helemaal omdat je, als je je dan toch laat overdonderen door dergelijk bulldozergedrag, je weer zwaar schuldig voelt, want je bent tóch weer gezwicht...

Zo langzamerhand krijg ik het idee dat een deel van mijn extra gewicht ook voortkomt uit het feit dat ik moeite heb met 'nee' zeggen. Logischerwijs ligt daarin dan ook het falen van afvalpogingen! Niet eens zozeer omdat ík al dat lekkers niet kan laten staan (ok, toegegeven, dat komt zeker ook voor!), maar vooral ook, omdat mijn afwijzing van lekkers door anderen niet direct geaccepteerd wordt!

Wat is dat toch voor iets idioots dat we iemand met alle geweld vol willen stoppen met dingen die nou niet bepaald bijdragen aan zijn of haar gezondheid? En ja, ik zeg we, want ik besef dat ik mezelf daar ook af en toe aan schuldig maak... :bloos: Bij deze neem ik me dus voor dat ik dát niet meer doe! In ieder geval niet bewust! Ik ga bij mensen die een zogenaamde lekkernij afslaan, niet meer aandringen om het toch vooral wél te nemen! En als het gezegde 'wie goed doet, goed ontmoet' nog altijd opgaat, dan hoop ik dat men mij dezelfde ruimte geeft om zelf te kiezen wat ik al dan niet in mijn mond stop!

March 28, 2006 om 03:02
:super!: Echt super Pleun, weer 6 onsjes minder!!! Toppie hoor! Zie je wel, je wordt niet gelijk gestraft voor een paar pannenkoeken en een stukkie appeltaart! Valt allemaal reuze mee!

Inderdaad, heel hinderlijk, die mensen die, nadat jij "nee" hebt gezegd, toch blijven aandringen! En ja, ook ik heb daar wel een handje van, hihi! Zo zie je maar, een goed voornemen is bij deze geboren!

Groetjes Sylvia
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan