Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, May 10, 2006

Noukje woog op het moment van schrijven 76.20 kg (bmi: 25.17).

Vanmmorgen weer gewogen en nu stond 76.2 op de weegschaal.
Ik vind het zo wel erg leuk, om te doen en natuurlijk motiverend als je ziet dat het goed gaat.

Neem me voor om me helemaal (tijdelijk) niets lekkers te veroorloven. Ben namelijk bang dat als ik eenmaal weer iets geproefd heb de rem eraf gaat.

Tot zover gaat het dus goed. Zit nu op de derde dag meestal de zwaarste van wat ik uit jullie verhalen lees.
Maar ik ga ervoor,... dus niet zeuren, ik doe het voor mezelf!!!

May 10, 2006 om 05:32
hoi

Heel goed dat je weer wat afgevallen bent. Dat is de beste motivatie om het vol te kunnen houden. Die angst om gelijk meer te gaan snoepen als je er 1 hebt genomen. heb ik ook. ik weet ook dat het vaak zo is. Dus moeten we het maar even mijden.

Goed dat je gaat fietsen vanmiddag. Dat levert veel calorieen verbruik op.
:boodschappenopdefiets:
fijne dag en veel succes.

groetjes Jo:vlinder:
May 11, 2006 om 07:56
Hallo,

Heb me vanmorgen weer gewogen en de weegschaal gaf weer 76.2 aan.

Gelukkig niet zwaarder na mijn chocoladecakeje van gister.

Ben nog steeds vol goede moed en heb mijn streefdatum wat naar voren geschofen. 1 september wil ik eigenlijk toch wel onder de 70 zijn. 67 hoeft nog niet maar er moet wel een 6 staan ipv een 7. We hebben dan namelijk 3 dagen lang feest en daar wil ik wil een beetje mijn afgevallen figuurtje showen. Heb ik in ieder geval iets om naar te leven.
Maar goed ik heb dan ook nog een aantal weken te gaan.
En vanaf maandag probeer ik het met Sonja Bakker. Daar hoor ik zoveel goeds van, dus ik ga ervoor.


Ik vind de stelling dat als je buik knort, je dan weet dat je afvalt een hele goeie.
Die speelt nu door mijn hoofd als mijn buik aangeeft weer iets te willen.
May 11, 2006 om 08:30
Ik val af volgens de Weight Watchers. Ik ga niet naar de bijeenkomsten, maar heb de cd-rom gekocht twee jaar geleden. Daarmee ben ik in een jaar tijd afgevallen van 85 kilo naar 61 kilo. De laatste weken kwam ik weer ontzettend veel aan en ben dus nu weer anderhalve week bezig met de :ww1: en ik ben alweer bijna drie kilo kwijt. Het principe van de Weightwatchers is punten tellen. Je mag zoveel punten per dag en meer niet. En hoe jij dat wil invullen, moet je zelf weten. Als jij iets lekkers wilt, zul je er rekening mee moeten houden, dan je ergens anders weer minder moet eten.

Ik heb nog wel een paar goede tips voor je hoor.
Ik lust ook niet zoveel groenten, dus bij de rijst en pasta at ik ze dan ook nooit. Ik prop tegenwoordig alles in de blender. Paprika, uien en wortel. Dat wordt een onherkenbaar papje en dat doe ik door de saus heen. Het gevolg is dat je iets dikkere saus hebt, maar de groenten niet proeft. Je proeft het dus niet, maar je krijgt het wel binnen.

Voor tussen de middag eet ik af en toe een fruitcocktail. Ik snij dan een hele meloen in stukken en doe daar rookvlees of achterham (bij gebrek aan parmaham). Zo'n hele meloen is hartstikke veel en vaak hou ik dan nog wat over voor in de middag als tussendoortje. Je moet weten dat fruit geen punten heeft volgens de :ww1:. Dus daar kan je onbeperkt van eten. Wat ik dus ook regelmatig doe is een fruitcocktail maken van verse ananas, meloen en aardbeien. Heerlijk!!!

Op je brood kan je ook mager beleg krijgen hoor. Bij de Albert Heijn hebben ze zuivelspread (staat bij de kaas). Dat is een soort Philedelphia alleen dan de magere versie. Ik heb nu tegenwoordig sandwichspread op brood, maar weet je dat fruithagel ook erg goed is voor de lijn....net zoals appelstroop (voor als je meer een zoetekouw bent).

Ik heb elke dag iets lekkers te eten, maar vind het dan ook een uitdaging om voor mezelf iets lekkers te maken. Wat voor mij ook werkt, is geen vlees meer eten. Het klinkt raar, maar je hebt allerlei soorten alternatieven voor vlees. Dit ligt wel bij de vlees afdeling....denk maar aan Valess, maar je hebt het ook van Tivall (albert Heijn merk). Dit zijn producten op basis van soja of tofu. Het smaakt als vlees, het is goedkoper en het is veel beter voor de lijn. Tenminste de filets zijn erg goed voor de lijn. Je hebt hier zelfs al gehakt van, wat bijna de helft aan calorieen scheelt. En het allerbelangrijkste....ik vind het vreselijk lekker. Dat is natuurlijk wel heel belangrijk.

Nou meid, als je nog meer tips moet hebben.....ik kan je nog veel meer vertellen hoor.

Succes.

:minielacht:


Nanda
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan