Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, May 10, 2006

Eucalypta1 woog op het moment van schrijven 85.60 kg (bmi: 29.97).

Op verzoek een reisverslag van ons tripje naar Parijs.

Op vrijdag 5 mei werden man en zoon van mij bevrijd, voor een heel weekend. In alle vroegte, om 7 uur, ging de wekker en sprong ik onder de douche. Gauw nog wat te eten voor onderweg gemaakt en in de auto richting vriendinnen. Twee haalde ik er op en met zijn drieën gingen we naar de laatste. Deze vriendin heb ik drie jaar geleden gekoppeld aan een beste brave man en daar hebben wij ook plezier van, hij bracht ons naar het station en haalde ons zondagavond ook weer op.

De treinen reden keurig op tijd en even voor tien uur vertrokken we met de Thalys naar Parijs. Om even over een uur waren we aangekomen op Gare du Nord en sjouwden we trap op en trap af naar de metro. Het hotel was gemakkelijk te vinden, het scheelt dat ik er een beetje de weg ken. In het hotel schrok de receptionist zichtbaar van onze komst. Zijn engels was hetzelfde als mijn frans, wat wel voor een communicatiestoornis zorgde. Het kwam er op neer dat we niet in dat hotel konden blijven, er was iets, een probleem. Assertief als ik was wilde ik de aard van het probleem weten. Na tien minuten wist ik het nog niet helemaal maar het had te maken met iets dat afgekeurd was. Hij wist te vertellen dat voor ons een hotel met een extra ster was geregeld, een paar straten verderop. Enfin, daar zijn we toen maar heen gegaan. Ik probeerde nog even vervoer te regelen, we hadden genoeg met koffers lopen zeulen, maar een uur wachten voor vijf minuten lopen ging me toch te ver.

Goed, het volgende hotel dus. Inderdaad was men op de hoogte van onze komst, onze kamers lagen op de eerste verdieping op ons te wachten. De extra ster leverde ons bij het ontbijt een eitje op en een bakje yoghurt. Verder was er geen verschil te ontdekken. De bedden lagen prima, als het niet zo was geweest hadden wij daar in onze benevelde toestand toch weinig van gemerkt, Frankrijk is wijn, dus integreerden we met spoed in die cultuur.

De vrijdag hebben we besteed aan een klim naar Mont Martre en daar de opdringerige portretschilders vanaf een terrasje gadegeslagen, in onze hand ons eerste glas wijn. Daarna zijn we met de metro, trap op, trap af, trap op, trap af, naar het centrum gegaan en de Eiffeltoren gecontroleerd op enorme hoogte. Van daaruit gingen we richting Arc de Triomf, al gauw een uurtje stevig doorstappen. In die buurt hebben we een chinees opgezocht en lekker gegeten. Toen was de duurste winkelstraat van Parijs aan de beurt en tot sluitingstijd van de winkels liepen we door Champs Elysees. De prijzen vielen best mee trouwens. Rond een uur of elf waren we terug in het hotel, met wat nootjes en twee vers gekochte flessen wijn. Helaas hadden we geen van allen een kurkentrekker en de man van de receptie kon ons ook niet helpen. Twee meiden heb ik naar de kroeg verderop gestuurd en met een open fles kwamen ze weer terug. Die hebben we soldaat gemaakt en even na twaalf uur lagen wij in dronkemanscoma te bed en snurkten de nacht door.

De andere dag genoten wij eerst van ons ontbijt, zo rond half negen, waarbij een vriendin bijna de moord stikte in het extra sterren eitje. Gelukkig liep alles nog goed af en na het ontbijt vertrokken we richting Marche de Pûce, de grootste vlooienmarkt die ik ooit gezien heb. Het beslaat kilometers aan straten, gedeeltelijk als marktkraam en gedeeltelijk als winkels. We hebben er ons uitstekend vermaakt, ik heb er een afrikaanse fluit gekocht en een zomerjurkje. Op beide heb ik fors afgedongen. Tijdens de lunch maakten twee vriendinnen met hoge nood kennis met de typisch franse toiletten, de laatste die nog bestaat denk ik. De eerste kwam direct terug en vroeg hoe dat zat met een gat in de vloer, ze heeft het geprobeerd want natte stoelen zijn ook heel genant. De tweede heeft de aanwijzingen van de intussen ervaren eerste opgevolgd en raakte zodoende ook van de plas af.

En we gingen weer naar het centrum met de metro, trap op, trap af, vele malen. De dames hadden een rondvaart over de Seine in gedachten, kortweg een Seine maken dus. Maar eerst gingen we bij het Centre Pompidou kijken naar de vijver met typische beelden erin. Van daaruit dachten we lopend naar de rondvaartboten te gaan, hebben we ook gedaan. Het was wel iets verder dan we gedacht hadden, anderhalf uur later kregen we de eerste in zicht. We waren op tijd op de boot, er zat ook een dak op en dat kwam goed uit, het ging regenen. De vijf kwartier die de tocht duurde hadden we ook nodig om uit te blazen van al dat geslenter 's morgens op de markt en het stevig doorlopen naar de boten. Net voor we echt in slaap vielen meerde de boot weer af en namen we de metro weer terug richting hotel, met inderdaad de nodige trappen op en af.

Vlakbij het hotel hebben we heerlijk gegeten en om elf uur waren we weer terug in de kamers, waar we de laatste fles wijn nog hebben opgemaakt en opengemaakt met de in de stad gekochte kurkentrekker. En weer sliepen we als rozen. De laatste dag zijn we naar Musee 'd Orsay geweest, waar een rij stond van meer dan drie straten lang. Gelukkig ging het wel vlot met de rij en toen we bijna bij de ingang waren snapten we ook de oorzaak van de rij, de eerste zondag van de maand was de toegang gratis en het was ook de eerste zondag. Het museum was prachtig, mooi gebouw en mooie kunst. Rond half twee hadden we het gehad met het museum en gingen we richting hotel, in de buurt hebben we uitgebreid geluncht en toen was het ongeveer tijd om onze bagage op te halen uit de stalling van het hotel. En weer de metro, inclusief talloze trappen op en af, richting Gare du Nord, alwaar onze Thalys keurig op tijd vertrok. Om elf uur was ik thuis. Dat ik negen ons aangekomen ben is niet gek, door al die trappen zijn mijn kuitspieren enorm in omvang toegenomen en spieren wegen nu eenmaal meer dan vet.

Zo Neptuna, is het lang genoeg zo?

May 10, 2006 om 17:32
:hoihoi:
Je :dagboek: over:frankrijk: is lang genoeg hoor.
Ik mis het verhaal van afgelopen dinsdag.
Schrijf ze. :hug: :neptunus:
May 11, 2006 om 02:08
Hi mikmak,

Kom nu toch serieus bedanken voor je pepershot.

Gewicht gaat als dolle omlaag nu;) je zou er patent op moeten aanvragen, wordt jij de nieuwe goeroe.

fijne dag, donkey
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan